• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Dostava QSL karata putem kioska TISKA

Autor 9A3JB, 17. Studeni 2013, 14:18:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Razmišljajući kako u ovim teškim vremenima "preživjeti" i dostaviti što više karata do vas drage kolegice i kolege, a potrošiti što manje novca - otišao sam na kiosk TISKA te se raspitao o akciji koju provode u dostavi paketa.

Kao što ste mogli vidjeti na raznim reklamama, dostavljaju pošiljke od kioska do kioska po cijeni od 10 kuna!

Jedino što je mali nedostatak je da nisu svi kiosci TISKA ti do kojih dolaze pošiljke i to što sama dostava traje 3-4 dana, no ni naša "draga" pošta nije bolja!

Dakle, ako želite da vam, pošaljem paket karata morate mi javiti podatke s vaše osobne karte - jer s njom podižete paket - koje moram napisati na paket i broj i lokaciju kioska na koji želite da vam paket dođe!

Sve to dojavite na mail i ja ću vam poslati poruku kada je pošiljka poslana, a vaše je da nakon 3 -4 dana odete na kiosk!

Ako vas ova mogućnost zanima - javite!

Vy 73  Mke 9A3JB

9A7PJT

Hm,

a nije li ovo  besplatna   reklama  spomenutoj  firmi  >:(  ?

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A4OE

Citat: 9a3jb  u 17. Studeni 2013, 14:18:26
Dakle, ako želite da vam, pošaljem paket karata morate mi javiti podatke s vaše osobne karte - jer s njom podižete paket - koje moram napisati na paket i broj i lokaciju kioska na koji želite da vam paket dođe!

Pošto mi je sistem dobro poznat napisanome bi dodao obavezno navesti broj telefona da Vas prodavačica može eventualno obavijestiti (nije njena obveza) o prispjeću pošiljke.
Ima ljudi koji su dosta nemarni i ne dodju po svoj paket i takav se vraća nakon odredjenog vremena pošiljatelju u tom slučaju dobro dodje broj telefona da bi se to izbjeglo.

Reklama ne reklama, interes je svakako obostran, na Savezu je da pokuša iz svega dostupnog na tržištu izvući maksimum da se smanje troškovi.
Dali se iz toga može izvuči nešto više, to je na "markentiškom stručnjaku", nema više monopolističkih firmi.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Sistem je jednostavan i funkcionira na dnevnoj bazi bez obzira na akciju. Telefon nije obavezan, ali kome je stalo, taj će doći po svoj paketić. 10 kn je tarifa u koju se može utrpati vjerojatno dosta karata, a kioska ima čak i u zabačenim otočkim mjestima pa tako i oni najdosadniji mogu doći do karata, a bez jahanja na magarcu.
Koliko znam, svaki kiosk TISKA i SLOBODNE DALMACIJE (nisam 100% siguran) je punkt za prijem i predaju - provjeriti.
Osobno koristio i bio jako zadovoljan, praktično, ne brzo kao HP express, ali dovoljno i uz to jeftinije od HP servisa.

9A4OE

Citat: 9a6c  u 17. Studeni 2013, 15:07:08
Telefon nije obavezan,

Nije obvezan, ali, zlu netrebalo, nikad se nezna što se može ispriječiti i primatelj nije u mogučnosti podići paket u tom slučaju postoji mogućnost dogovora da se paket zadrži da se ne vraća.
Stvar je osobnog izbora, dali cete vjerovati nekome tko pozna dobro stvar ili napisima 9A6C koji je samo eventualni korisnik.

9a6c

Citat: 9a4oe  u 17. Studeni 2013, 15:17:59

Stvar je osobnog izbora, dali cete vjerovati nekome tko pozna dobro stvar ili napisima 9A6C koji je samo eventualni korisnik.

Svakako dobrom poznavaocu stvari. 9A6C je samo višekratni korisnik usluge...eventualni.

9A2QP

Ja sam tu sluzbu dostave vec koristio i bio zadovoljan treci dan paket stigao bez problema za 10kn marinko nisi naveo dobro bi bilo traziti prije slanja paketa da primaoc posalje osim svojih podataka i sifru odn broj kioska kod kojeg zeli podici paket ( to je dosta vazan podatak ,mada svi djelatnici kioska imaju taj spisak svih Tiskovih kioska sa adresama i tim siframa odn broj kioska za dostavu pa je jako korisno taj broj dostaviti uz osobne podatke posiljaocu i sve stima). No da jos jedan detalj spomenem MORA se kupiti njihova kutija koj stoji hi hi 10 kn za svaki paket tako da ispada da ta usluga kosta 20kn hi hi mala zamka prate oni i ebay (predmet stoji 2$ a dostava 15$ hi hi)
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3JB

Kao i obično...komentara....

9A7PJT.....komentar ti je stvarno super!!!???....ispada da radiš u pošti ili nekoj firmi za distribuciju pošte?

Ne treba se kupovati nikakova kutija!!!!! provjereno...cijena je 10 kuna i gotovo!

Da, treba poslati broj kioska jer to olakšava stvar!

Kako da ja pošaljem paket u Dubrovnik ?...na koji kiosk od vjerojatno bar 20-tak ???

Dakle...ako želite ( ja sad tu molim ...i gubim svoje vrijeme ..pa ljudi ja ne RADIM U HRS-u i ne primam plaću za ovaj posao!!!!)) javite što prije...razglasite okolo onima koji nisu na forumu pa da konačno razgovaramo kao ozbiljni ljudi i odgovorni!

Šta je odgovornost??? ..evo upravo sad idem predati karte čovjeku iz Češke koji je donio njihove karte i odnijet će naše! Zar je to moja i  njegova dužnost???...samo hoćemo ono što drugi neće!

Znate li koliko je uopće poštarina za slanje van Hrvatse?

Hajdmo se malo uozbiljiti i učiniti nešto da ovaj naćin razmjene QSL kartica opstane što duže!

73  Mike  9A3JB

9A4QV

Evo za zainteresirane da vide kako izgleda pošiljka i koji podatci se upisuju i koriste.
Broj telefona i e-mail adresa su optional, ali kako je već napomenuto, od viška glava ne boli.

Osobno sam u nekoliko navrata koristio navedene usluge i nije bilo primjedbi.
Na netu se zna pročitati da su se pojedine pošiljke i izgubile, da li je to stvarno tako  ili djelatnici drugih kurirskih službi drilaju ove iz Tiska u to ne ulazim.
Za sada nije bilo negativnih iskustava.
Po organizaciji i načinu rada mislim da je ovaj sustav puno sigurniji nego kod ostalih kurirskih službi.
Cijena = bestbuy

QV

9A7PJT

Citat: 9a3jb  u 17. Studeni 2013, 19:44:56
Kao i obično...komentara....

9A7PJT.....komentar ti je stvarno super!!!???....ispada da radiš u pošti ili nekoj firmi za distribuciju pošte?

73  Mike  9A3JB

Normalno  da je ODLICAN  , .. ..  ili te nija briga za  pravila  foruma   ili ti se gleda  kroz prste jer  si puno  njih   triba tvoje usluge.
To di  ja radim  i  za koga  radim  nije  tema  ovog posta.Ispada  tako da ti  imas  neku proviziju od  tih  paketa?

Da skratin -  neka doticna firma  lipo  plati  Baner ode  i svi su  zadovoljni.
Ovako , niti  je po pravilima  niti  je posteno . .  .

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6OY

Marinko, ideja je vrhunska.. upisujem se u korisnike, sutra javim na mail svoj kiosk koji koristim, usput mi je kada idem kuci..
pa kada se skupi .. ti mejlaj i šalji....
Podržavam ideju ... i Hvala što nam omogućuješ svojim trudom da dođemo do onoga što Volim..
73
Mate

9A2QP

Hay Mike a kaj su onda mene u koprivnici prevarili na kiosku za 10kn a kaj se more tak je to.. nego sad kad vec pisem moze QSL u utorak 19.11. za mene dojdem u Zg k tebi na posao i donesem paket
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A4OE

Citat: 9A2QP  u 17. Studeni 2013, 21:45:40
kaj su onda mene u koprivnici prevarili

Tako nekako, dali si dobio račun?
Ako se prodavač drži uputa poslodavca on praznu kutiju nesmije dati stranci, paket se donosi na kiosk i prodavač pakira taj paket u originalnu kutiju. Dobro je malo provjeriti dimenzije.

9A6R

Čekaj,Marinko jeli ovo znači da preko HRS-a,unutar članarine više nećemo dobivati QSL-ke?Ili je ovo neka opcija plati pa se rugaj?Daj malo pojasni.TNX

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3JB

Pozdrav Reni!

Ovo je samo pokušaj da se malo novca dobije puno!

Kako je članarina extremno mala za usluge koje se pružaju ( nisam čuo de se toliko na visinu članarine bune u drugim udrugama, gdje je ona daleko veća, koliko kod nas, no već je o tome pisano i ne želim ovdje o tome polemizirati ) želim samo " iskoristiti " maximalno novac koji je na raspolaganju kako bi održali rad biroa kako tako.

Dakle, ništa se ne mijenja , osim što ću maksimalno racionalizirati slanje i plaćanje poštanskih usluga.

Opet molim pojedince da ne blokiraju i prigovaraju što se QSL.karte dostavljaju na ovaj ili onaj način - već da budu sretni da možemo to obaviti na bilo koji način ne postavljajući uvjete!

Mislim da je bolje platiti 10 kuna i otići na usputni kiosk ( dok je i to moguće, jer pretpostavljam da ni ta opcija neće dugo trajati ) nego pošti platiti barem duplo novca!

Adio kumpanjo!

Mike 9A3JB