• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tiskanje QSL karata

Autor 9A3JB, 26. Siječanj 2011, 19:16:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

9A1IW

Citat: 9A9L  u 04. Rujan 2013, 08:02:44
Za pravog radioamatera je 1000 karata dostatno za 1-2 kontesta ili za mjesec dana dxinja.

Zao mi je sto ljudi koji rade aktivacije nisu pravi radioamateri. Iako mi je malo cudno, a i glupo, da na jednoj lokaciji tokom aktivacije moram provesti 5 dana da sakupim 1000 veza. Valjda to tako treba po novom...  ;D

Procjecno se tokom jednog WCA/COTA eventa odradi 60tak veza, cca 120 za 9AFF. Trenutno moram dati stampati oko 1000 kartica, no ne u VZ jer je tamo minimum 1000 komada ISTIH.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A1AA

Vjerojatno postoji i neko idejno riješenje QSL ke za takve slučajeve kratkih aktivacija.
Najaktivniji "aktivator" 9A2AA ga ima i tiska QSL-ke baš u ovoj tiskari  ;)

73, Ivo 9A1AA

9A9L

Zar je problem koristiti karte za aktivacije COTA 9AFF i ostale veze. Znaci po tvom razmisljanju je problem ako karte koristis za KV UKV VHF?? Cudna su takva razmisljanja. Lako se u kartu ukomponira i cota referenca i 9aff referenca isto kao i svi lokatori koje koristis. I onda mozes odmag tampati 3000 komada...
Uzmes lijepo uzorak sa prirodom za 9aff sa dvorcem za cotu a sa onim willysom popunis sve ostale rupe za ostale potrebe. I to je to
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Citat: 9A9L  u 04. Rujan 2013, 16:33:54
Cudna su takva razmisljanja. Lako se u kartu ukomponira i cota referenca i 9aff referenca isto kao i svi lokatori koje koristis. I onda mozes odmag tampati 3000 komada...
Uzmes lijepo uzorak sa prirodom za 9aff sa dvorcem za cotu a sa onim willysom popunis sve ostale rupe za ostale potrebe. I to je to

Naravno, ako se salje kartica koja je "univerzalna" i jedino donosi referencu. No, ako ja zelim za svaku lokaciju sloziti kartu koja ce imati fotku aktiviranog objekta i kratku tekstualnu pricu o njemu, to je daleko ljepse i korisnije.
Lako je stampati oznaku reference, no to ne znaci nista. Treba vrsiti promociju na malo inovativniji nacin i donijeti dasak mjesta na kojem smo bili. Bar tako ja razmisljam.

No, to uopce nije bitno, bitno je da se na isti nacin stampa njih 5x200 kao 1x1000, bar u stampariji koju ja koristim zadnjih nekoliko aktivacija. Kod njih nema nikakvih problema, koliko zelis, toliko dobijes. Nije 15Lp/QSL, no ne moram ih odstampati 1000 umjesto 100. Ako hocu 55 komada - dobijem 55.

73 de 9A1IW - Boris

9A9L

Eto , ti si sretan covjek. Imas to sto ti treba, imas lovu da to platis i ne vidim razloga da pljujes po necemu sto ne zelis koristiti. Mi ostali smrtnici smo sretni da imamo mogucnost najjeftinijeg stampanja na svjetu. Garantirano.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Citat: 9A9L  u 05. Rujan 2013, 07:26:58
Eto , ti si sretan covjek. Imas to sto ti treba, imas lovu da to platis i ne vidim razloga da pljujes po necemu sto ne zelis koristiti. Mi ostali smrtnici smo sretni da imamo mogucnost najjeftinijeg stampanja na svjetu. Garantirano.

I ja bih bio sretniji da me QSLka manje košta. No, kolege su uvele minimum 1000kom., ne zbog tehničkih razloga kako tvrde, već zbog svojih vlastitih. Ako nemam pravo na kritiku dotičnih, molim da se javno obznani kada je to uveden verbalni delikt - LexLeon, pa da se svi znamo ponašati u skladu s tim.

Što se tiče HRSove organizacije štampanja, za narednu turu neka se potrude pronaći prikladniju uslugu koja će zadovoljiti sve.

73 de 9A1IW - Boris

9A9L

Citat: 9A1IW  u 05. Rujan 2013, 08:03:34

I ja bih bio sretniji da me QSLka manje košta. No, kolege su uvele minimum 1000kom., ne zbog tehničkih razloga kako tvrde, već zbog svojih vlastitih. Ako nemam pravo na kritiku dotičnih, molim da se javno obznani kada je to uveden verbalni delikt - LexLeon, pa da se svi znamo ponašati u skladu s tim.

Što se tiče HRSove organizacije štampanja, za narednu turu neka se potrude pronaći prikladniju uslugu koja će zadovoljiti sve.
Svi bi mi bili sretniji da karte manje kostaju. I ovako kostaju malo u odnosu na sva ostala mjesta stampanja.
Inace za tvoju informaciju nikome u HRS-u nije u opisu radnog mjesta da trazi gdej ce tko stampati karte. Svako jke kovac svoje srece a lijepo je videjeti kad netko da obavijest gdje se to moze stampati. Koliko sam vidio ti svoju "znoru" nisi nigdje objavio. Ova za Varazdin stoji vec godinama.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Citat: 9A9L  u 05. Rujan 2013, 12:27:58
Svi bi mi bili sretniji da karte manje kostaju. I ovako kostaju malo u odnosu na sva ostala mjesta stampanja.
Inace za tvoju informaciju nikome u HRS-u nije u opisu radnog mjesta da trazi gdej ce tko stampati karte. Svako jke kovac svoje srece a lijepo je videjeti kad netko da obavijest gdje se to moze stampati. Koliko sam vidio ti svoju "znoru" nisi nigdje objavio. Ova za Varazdin stoji vec godinama.

Ne bih se slozio s tobom, buduci da se stampanje vrsi po inicijativama iz Saveza. Osim toga, ako se radi o radioamaterskim temama koje doprinose 9A radioamaterima, Savez bi trebao biti u to ukljucen. Mozda je moja percepcija pogresna, prihvacam da je tako i da je ovo moja spada pod "puste zelje". Savez ne smije biti sam sebi svrhom.

Za moju "znoru"  nemam kontakt, ne zovem ih telefonom, niti ih mailam jer su 3km udaljeni od mene. Tebi/vama nisu neka opcija jer su skuplji, sto ce kod publike izazvati nepotrebne rasprave i pljuvanja, u kojima mi se "ne uziva". Istovjetne cijene se mogu naci na bilo kojem mjestu... No, koga zanima, moze me kontaktirati mailom ili telefonom, pa cu mu dati podatke, ali tek naredni tjedan kada idem k njima jer moram uzeti vizitku.

73 de 9A1IW - Boris

9A9L

Cini mi se da bas nesto nisi u toku dogadjanja. Nijednu inicijativu nije pokrenuo HRS. Pokrenu je Marinko prije nekoliko godina a poslije su poneki ponovo pokretali. Savez je jedino bio tu da "objedini" i da se racun puni.  Naravno da je pao i popust jer je dosta karata stampano za HRS i to je najbitniji razlog zbog kojeg su se ugurali u organizaciju. Osobno ja a i mnogi drugi nismo nista stampali u organizaciji HRS. Cak ni Tom 9A2AA koji nemilice "trosi" karte.I to su pokrenuli jednom i polije fijaska sa rokovima vise nikom ne pada na pamet.
Imas pravo, ne zanima me ta cjena ni ta kolicina. Godinama stampam 10.000 komada godisnje i meni dobro. 
A koliko vidim i prijatelj Koki ima svoju znoru negdje u splitu ali nije spreman podjeliti je sa ostalima. Valjda zato sto kvaliteta nije ni do cipela ovima iz VZ.
Ali zato uredno zna popljuvati sve ostale inicijative za stampanje.
Mozda bi tebi bilo najjeftinije da si nabavis stroj i uredno stamapas sam.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Prije više od deset godina "otkrio" sam u Splitu tiskaru "Pronto" koja je u nekoliko navrata tiskala vrlo kvalitetne karte za lokalne amatere. Cijene su bil debelo ispod 15 lipa+pdv. Neki dan sam poslom išao do njih i prupitao - jedna boja na jednoj strani bila je oko 7 lipa po karti.

Mislim da su mušterije bili 9A2AA, 9A2VQ, 9A1CDO, 9A2GF, 9A4W itd.

Znam da je lijepo imati karte u boji itd, ali svrha im je ipak potvrditi vezu i ako se troše u velikim količinama, ekonomija je tu - i moje su takve.

Broj im je lako naći u imeniku, ali ako koga zanima, za 10 dana može ga dobiti i od mene.

9A9L

Ocito da netko koristi usluge te stamparije ali su hvali da ju je on otkrio. I nikako da sa nama podjeli tu lokaciju. I onda se pojavis ti i izbijes mu tajnu iz ruku. Shame on you GG

NHF hehe
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Ma jaka stvar. Tiskara mi je preko puta bratove garaže, otišao tamo uradit neke otpremnice i usput priupitao za karte i eto. I sa dim u izlogu stoje one koje su prve uradili i ijepe su.

Svoje 9A2OO i 9A6C karte sam tiskao kod GRAFEX-a u Splitu i platio 400 kn za 2000 kom - jedna boja/jedna strana.

Kolika je potražnja za njima - još ih ima dovoljno. a svatko tko je zatraži dobije je bez problema.

Adresa tiskare PRONTO je Draganjina 4 u Splitu, mislim da su kontakt osobe Stane i Robi.

Aj uživajte, obični ljubitelji šarenih papirića :D

PS - Malo sam pogledao "arhivu" i od cca 7.000 kV veza urađenih ove godine dobio oko 50 zahtjeva za qsl karte plus nekih 150 via qrz.com ??? Ja nikog nisam pitao za kartu pa se nadam da mi neće ni slati kako bi se naš QSL Marinko mogao u potpunosti posvetiti onima koji drže do starog papira ;)

NHF GG

9A6R

Sve je to lipo i krasno ali nažalost sve ih manje dolazi nazad (odgovori)priko biroa.A lipa gori-doli...sve je to li-la.
LoTW,E-QSL pomalo ali sigurno potiskuju klasične QSL-ke.Nekad smo govorili TEHNIKA NARODU. :D I ona je tu.. ;)
Zdravi i veseli bili.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

DK8ZZ

Pozdrav, nadam se da ovo nije reklama vec da ce biti pomoc onima koji stampaju QSLke.
Naime, slucajno sam preko DM9EE ex DL2OBO saznao za WEB stranicu

www.wir-machen-druck.de

(oni koji znaju njemacki ce se vrlo lako snaci).

Oni ne nude klasicno stampanje QSLki, ali pod rubrikom Flyer & Falzflyer se mogu naruciti QSL kartice odlicnog kvaliteta. Karte su kolor, dvostrano stampane (sa obe strane kolor)
Kada se ode pod ovu rubriku, ode se na flyer mit freier Größe, odaberete 14x9cm, debljinu papira (primjerak koji sam dobio od DM9EE je 300gr papir, a mislim da je za one sa vecim tirazima i 250gr dovoljno).
Oni salju i pakete za Sloveniju, pretpostavljam da za Hrvatsku isto ne bi trebao biti problem. Ako imate nekog u Njemackoj i spreman vam je povuci paket, slanje paketa za Njemacku je besplatno!).

Sad dolazimo do onoga sto nas najvise zanima a to je cijena. :)
Veliki tirazi su jako povoljni.

Primjer:

300gr mat stampa, 5.000 karata, slanje u Njemacku, ukupna cijena je 39,50€. Sa slanjem za SLO (pretpostavljam da je za HR ista cijena) ukupan iznos je 53,75

250gr papir, mat, 5.000 karata, slanje u DL, 35
Slanje u SLO 49,27€.

Placanje je moguce sa Visa/Master (+1,90€), paypal (+3,90€),  za one iz DL mogu sa sofortüberweisung platiti bez dodatnih troskova.

Na kraju, dobio sam par QSL karata od DM9EE, stampa je odlicna, vise nego sto sam ocekivao, a za ove novce mislim da je izuzetno tesko naci povoljnije.

73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A1IW

Kakvo je stanje sa velicinom serije? Moze proizvoljno ili ima neka minimalna kolicina koja se moze naruciti? Ovi u VZ me zivciraju sa minimalnom serijom od 1000 kom. za jedan uzorak...

73 de 9A1IW - Boris