• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Inzvaredna skupština HRS-a

Autor 9A4OE, 12. Rujan 2012, 16:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Lijepo je kad je vrlo članstvo tako brižno, ali ipak bi rekao da HRS nije dobio glasnogovornika niti mu treba, jer je taj segment djelovanja Saveza pokriven Statutom i ZNA SE tko se time treba zanimati i o tome brinuti, samo valja pročitati.

Na žalost, ZNA SE i kako to funkcionira u praksi...

Osobno nekako vjerujem da će ljudi koji su pisali i predlagali postojeći Statut HRS znati pročitati i protumačiti ono što u njemu piše i bez pomoći pravnika sa strane...a rekao bih da to vrijedi i za ljude koji su za to glasali...

Moj bi prijedlog bio da ovu jalovu prepisku privedemo kraju i otvorimo prostor kandidatima da predstave svoje programe i pokušaju za njih pridobiti glasače - Izborna skupština je pred vratima, a vrijeme curi.

GL svima

PS - bez pretenzija na bilo kakvu uredničku funkciju samo mala molba uredniku ili pokretaču teme da malo osvježi naslov, jest da nije to što je, ali bar da je ispravno napisano pa makar bilo i krivo...

9A9L

Nažalost ZNA SE iz puno primjera u zadnje vrijeme. Neki su pisali Statut, znali sve Zakonske cake i fore a na kraju "pjesma" bi mogla kostati petogodisnje prihode HRS-a. Pametno bi bilo ponoviti znanje poznavanja Statuta i Zakona.
Jos nije kasno.

Brižan sam ja bio i kad se radilo o ugovoru sa DUSZ pa ZNA SE kako je to završilo.
Šteta bi bilo da od ove "crkavice" koju imamo u blagajni ode veliki dio u zrak.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Poštovani kolega,

Poradi vjerodostojnosti i istinitosti same radi, bilo bi lijepo reći da je damoklov mač koji visi nad vratićem našeg Saveza ipak plod djelovanja nekih ljudi koji nisu pisali ovaj Statut, ali im to nije smetalo se da se opetovano ne odazivaju na sudske pozive i na pravom mjestu pojasne razloge svojih poteza i pokušaju stati u njihovu odbranu, a time djelovati u korist samog Saveza.

Ako sam u nečemu pogriješio u gornjem pasusu, instatno se duboko ispričavam.

Pogledamo li datum donošenja postojećg Statuta i kronologiju događaja, mislim da bez značajnijih intelektualnih napora možemo zaključiti da bi spominjanje sudskog spora trebalo spominjati nevezano uz Statut i postoječi IO, pa makar i između redaka.

GL GG

PS - da ne širimo temu još i na DUZS itd, to bi nas odvelo malo predaleko ,a?

9A9L

Ako sam dobro shvatio citav problem ili "mač" je djelo jednog covjeka. No ako pogledamo malo šire Savez je pravna osoba koja ima svog Zastupnika a pozivi za Sud ne dolaze na osobu nego na Savez.  I tu prestaje sva prica. A ako je netko optužen a ne pojavi se na rocistu....ZNA SE. Prijevoz stize. No to nije tema ovog topica. Tema je da bi bilo dobro provjeriti zakonsku stranu ove IZVANREDNE IZBORNE SKUPŠTINE koja to po nekim navodima nije.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Kolega, kao vrstan pravnik sigurno znate kako se regulira potreba za sudjelovanjem u sudskim raspravama te da se ista potreba iskazuje u skladu s razvojem samog procesa, gdje osim tuženika i tužitelja imamo i treće osobe koje pristupaju u svojstvu svjedoka...

Nadam se da sam bio dovoljno jasan?

Glede zakonitosti sazivanja ove ipak samo Izborne skupštine, ma koliko bi ju se htjelo proglasiti Izvanrednom, rekao bih da je temelj ipak položen u našem Statutu, naravno, uz uvjet da ga se ima volje pročitati. Ne kažem da skupština možda neće biti izvanredna, ali za sada je samo Izborna.

Još da dočekamo kandidate i programe pa da o tome pričamo, to bi bila prava stvar.

GL GG

9A6XX

ma i da je izvanredna ili redovna, bitno da je izborna, ja sam to iskreno jedva dočekao...

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

Citat: 9a6c  u 13. Rujan 2012, 09:48:28
Još da dočekamo kandidate i programe pa da o tome pričamo, to bi bila prava stvar.

GL GG

"Kamikaze" iliti God wind su bile "inn" 1944, ne vjerujem da se koji potomak održao do danas, pogotovo u lijepoj našoj. Možda koji narodni heroj, ali i oni su dotučeni onom poznatom "Za ideale ginu b....."

A možda netko želi izvući pare s životnog osiguranja pa se i prijavi na tu funkciju??

I za kraj, dobro si naisao u potpisu GL, tko god bio, malo će mu biti samo GL

QV

9a6c

A čuj, nikad se ne zna, uvijek ima ljudi koji misle da mogu nešto uraditi za zajedničko dobro , a da pri tom nemaju na umu "inn" ili saldo blagajne  Saveza. Kod mene su ideali još uvijek "in" :D

Sreće će svakako trebati , a za ostalo će se morati snaći sam.

Ne gubimo nadu i još jednom - GL :D

Sad kad su datumi već poznati i izgledni, ostaje samo pričekati i programe kako bismo znali što nas čeka.

Nadam se samo da se neće kao neki prethodni bazirati na tjelesnim izlučevinama i tekućinama, već biti puno konkretniji u ciljevima , sredstvima i izvršiteljima.

GG

9A4OE

Citat: 9a6c  u 13. Rujan 2012, 08:22:19
Osobno nekako vjerujem da će ljudi koji su pisali i predlagali postojeći Statut HRS znati pročitati i protumačiti ono što u njemu piše i bez pomoći pravnika sa strane...a rekao bih da to vrijedi i za ljude koji su za to glasali...

Malo van teme, ali kad je vec spomenuto, ima toga jos

Poslovnik Skupstine
Članak 10.
Zastupniku prestaje status člana Skupštine:
1. verifikacijom mandata novog zastupnika kojeg je predložila članica Saveza u     
postupku redovitih izbora
2. na vlastiti zahtjev odnosno prihvaćanjem njegove ostavke od strane članice koju
zastupa
3. opozivom članice Saveza koja ga je izabrala
4. izricanjem stegovne mjere trajnog isključenja iz članstva udruge (članice),
odlukom Suda časti udruge (članice), a na prijedlog Izvršnog odbora Saveza, u
skladu s čl. 24. i čl. 25. Statuta.
5. zbog gubitka prava javnog istupanja ili zbog drugih zakonom utvrđenih razloga
6. brisanjem članice iz članstva Saveza
7. isključenjem članice (udruge) iz članstva Saveza u skladu s člankom 22. Statuta.

U Slučajevima utvrđenim točkama od 2. do 5. prethodnog stavka članica bira odnosno
imenuje novoga zastupnika (zastupnike) čiji mandat traje do isteka tekućeg mandata
Skupštine.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4QV

Citat: 9a6c  u 13. Rujan 2012, 10:37:59
A čuj, nikad se ne zna, uvijek ima ljudi koji misle da mogu nešto uraditi za zajedničko dobro , a da pri tom nemaju na umu "inn" ili saldo blagajne  Saveza. Kod mene su ideali još uvijek "in" :D
....
GG

Pa u tome i jeste glavni problem što tih koji misle da mogu nešto uraditi ima, a realnost i rezultati pokazuju da ih u biti nema. Što bi rekli u narodu: "Misliti i sr..." nije isto.

Kad smo već kod blagajne, zanima me kako riješiti "minornu" činjenicu po kojoj treba bivšem tajniku isplatiti 550 k kuna? Da neće Savez izdavati Obveznice, one žute, plave, ljubičaste pa ćemo u Varteksu kupovati jeans ili zimnicu?

Ma mogu biti ideali "inn" ali su financije "out"

GL
QV

9a6c

Ne vidim baš neku vezu ovog ovdje s bilo čim do sad napisanim, a s citatima bi moglo u nedogled, jednostavnije je daj link pa svatko može pročitat u miru što ga zanima?

GL GG

PS - Adame, ja isto mislim da su ideali još "in" i nedajbog da budu "inn" ;D, jerbo smo onda tek u gabuli. Svakako da ozbiljna osoba koja pretendira na mjesto predsjednika IO ima rješenje i za ovakvu situaciju čiji je rasplet još u tijeku - drugostepeno Rješenje još nije stiglo, ako se ne varam? Tim više zaslužuje poštovanje i ozbiljan prijem svog kandidacijskog programa.

9A4OE

GG usporedi podebljane clanke sa tockom 4. koja se poziva na njih.

Sve je to jos, rekla, kazala

Dali je prica sa g. Severincem mogla zavrsiti drugacije?

SKRAĆENI ZAPISNIK SA ZAKLJUČCIMA
sa zasjedanja redovite Skupštine Hrvatskoga radioamaterskog saveza
Zagreb, 9. travnja 2011.

Ad 6: Ostala pitanja

Predsjedavatelj je naglasio da je 2006. Godine Izvršni odbor HRS-a donio
odluku o razrješenju dotadašnjega tajnika HRS-a, Vladimira Severinca, s
dužnosti tajnika. On je uložio tužbu nadležnom općinskom sudu u Zagrebu zbog
nedopuštenog  otkaza i taj spor se još uvijek vodi. Severinac je pred svjedocima
potpisao izjavu da - ukoliko se zaposli u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture -
neće pokrenuti sudski spor protiv HRS-a. Međutim tužba je podignuta, sudski
spor i dalje traje i nitko ne zna kakav će biti konačni epilog toga spora.
Blažičević je napomenuo da je gospodin Severinac prvi puta u odštetnom
zahtjevu tražio isplatu pune plaće tajnika, od dana otkaza do dana zaposlenja u
Hrvatskoj zajednici tehničke kulture. Zatim od zaposlenja u Hrvatskoj zajednici
tehničke kulture do umirovljenja, razliku plaće (od one koju je primao u
Hrvatskoj zajednici tehničke kulture na mjestu koordinatora u sustavu zaštite i
spašavanja do plaće tajnika), a  od umirovljenja pa do navršetka 65. godine
života, tražio je isplatu pune plaće za tajnika. Taj njegov zahtjev je Izvršni odbor
HRS-a odbio. Blažičević je na kraju iznio da je prije mjesec i pol dana Severinac
osobno tražio sastanak sa njim oko moguće nagodbe,  te da je tada rekao da
će pristati na nagodbu  ako mu HRS odmah isplati 40.000,00 kn, a drugih
40.000,00 kn na rate, kroz neko vrijeme. Taj prijedlog je isto odbijen,  tako da
spor i dalje traje.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Možda bi u vezi ovog trebalo otvoriti novu temu?

Ne bih rekao da je rekla-kazala, postupak još nije završen.

Sad možemo do beskraja kontemplirati o mogućim ishodima ovog pravnog postupka, ali iz moje perspektive svaka je odluka dvojbena, a o ponudi za nagodbu trebalo bi razgovarati negdje drugdje, tj izvan ili iznad IO i Stručne službe, jer dugoročno prejudicira poslovanje HRS, a osobno nisam uopće zainteresiran kroz svoju članarinu dugoročno financirati potrebe za uhljebljenjem nekom bliskih osoba.
Uostalom, takva ne bi imala uporište ni u financijskom planu i povlačila bi za sobom kojekakve radnje itd..
Predlažem o tome ne više pod ovom egidom...

9A2GA

Molim odgovorne da objave zapisnik sa sastanka IO HRS-a od 03.09.2012; još uvijek ga nema na WEB-u.  Možda će iz zapisnika biti nešto "vidljivije".  ;)

Sve ostalo su nagađanja.

Ovako ispada da je sve kristalno jasno. Operacija uspjela, ... pacijent umro.  :(
Možda su neki i polagali ispit za A razred (ili će sada "na brzinu"), kako bi se mogli kandidirati za mjesto predsjednika HRS-a.   ;)   
Da li se to povijest ponavlja?  Da li smo išta naučili?

GL budućem IO Saveza, kako god se on u budućnosti zvao.  ;)

Ajd' stavite bar taj zapisnik IO-a na naše stranice, da bar imamo osnovne informacije.

73 de Boris 9A2GA

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A7KXP

Sada meni nije ništa jasno,

Koja je onda bila skupština 21,4,2012? ???

73 Hristo