• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A FD 2012. SSB

Autor 9A5TO, 30. Kolovoz 2012, 09:09:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Za sada bez portabl najava, tek se 2-3 fiksne postaje naziru. Vremenska prognoza nije povoljna, što znaći da barem ljudi neće biti u berbi grožđa  ;)

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6NDD

Ja sam najvjerojatnije "fiksan"   :-\ i vjerojatno samo kraće vrijeme  :P

73 de 9a6ndd

9A7ZZ

Hvala Bogu pa je All Asia contest u isto vrijeme.Tamo me nitko neće pitati u kontestu pošto je krompir jutros na pijacu (onako usput),nema selektivnog javljanja a nema ni onih koji u drugoj minuti daju broj 31 (prvih 20-tak brojeva via sms,e-mail,grupni dogovor u klubu dan prije-neki će se u ovome zadnjemu prepoznati i sl.).
Dakle, CQ All Asia contest.........!

A za 9A FD  -sretno svima!
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A6JOY

U 9A FD 2012. SSB
Iddem u portabl rad..
WCA 9A-0284 Tvrđava (kaštel) Kotišina i WFF Parka prirode Biokovo 9AFF-009.
Radit cu u popodnevnim satima iza 16 sati po lokalnom vrimenu , samo mi je upitno vrijeme.. u nas je najava za nedilju veliki prolom oblaka
73... od 9a6joy/p
Mate..!
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A5TO

Bogat vikend contest termin nudi svakome ponešto... pa koga što volja... nemam više namjeru nikoga nagovarati niti za ijednu opciju...
Samo još ovaj termin pripominjem radi bogatije ponude, a od nagodinu će netko drugi imati mogućnost za to... ja ću i dalje u skladu s mogućnosti i slobodnim vremenom nastojat biti QRV jer mi je to jedan od zgodniji contesta gdje nema snagatora nego se često treba namučiti dozvati nekoga, a ima i dosta CQtanja uprazno... ležerno - to najviše volim
Ostaje jedino žal što se manje od 10% članova CPG-a javlja u natjecanju, ali budući da to nije contest grupa imam i za to razumijevanja...
Trendovi i interesi se vremenom kod svakog od nas mijenjaju... tako i ja uskoro nabavljam svoj prvi uređaj za UKV (za ARG naravno  ;) )

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A9L

Bas me zanima zasto treba biti 2 sarta razltke izmedju 9AFD i FD kontesta. Zar to nije moglo u isto vrijeme??
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Greška u koracima.
Pravila 9A FD kontesta kažu da SSB natjecanje počinje u 13.00 UTC
http://web.hamradio.hr/cpg/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3

Naravno, kao i uvijek do sada, u isto vrijeme sa IARU R1 FD kontestom.

73, Ivo 9A1AA

9A7PJT

Citat: 9a7zz  u 30. Kolovoz 2012, 12:22:03
Hvala Bogu pa je All Asia contest u isto vrijeme.Tamo me nitko neće pitati u kontestu pošto je krompir jutros na pijacu (onako usput),nema selektivnog javljanja a nema ni onih koji u drugoj minuti daju broj 31 (prvih 20-tak brojeva via sms,e-mail,grupni dogovor u klubu dan prije-neki će se u ovome zadnjemu prepoznati i sl.).
Dakle, CQ All Asia contest.........!

A za 9A FD  -sretno svima!

Sve postenjaci    ::) toj Aziji  !

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A4MF

Malo sam danas se javio u fielday testu, 70-tak veza na 14, dosta iz sjeverne EU postaja /P ali nijedan spot 9A/P
očito da se ove godine nije nitko odlučio za rad iz portabla. Ja sam planirao ali su druge obaveze prevladale, no nisam odolio da se ne javim. Možda još i sutra malo poslije obaveza na kraju.

šteta što je tako slab odaziv

lijepi pozdrav iz Lipika

9A6NDD

9A6R    9A6JOY/P   7137.0   9AFF 009 WCA 9A0284   1518z 01 Sep
9A6R    9A6JOY/P   7131.0   9AFF 009 WCA 9A0284   1513z 01 Sep

Bio kolega Mate, ali više će on o tome  ;) vrijeme i propagacije nisu mu bile naklonjene  >:(

73

9A6JOY

Citat: 9A6JOY  u 30. Kolovoz 2012, 16:32:37
U 9A FD 2012. SSB
Iddem u portabl rad..
WCA 9A-0284 Tvrđava (kaštel) Kotišina i WFF Parka prirode Biokovo 9AFF-009.
Radit cu u popodnevnim satima iza 16 sati po lokalnom vrimenu , samo mi je upitno vrijeme.. u nas je najava za nedilju veliki prolom oblaka
73... od 9a6joy/p
Mate..!

Radio u portablu sve dok me nije nevrime, odnosno kiša potrala.
Šta se tičeuvjeta dosta loši.. a i planina mi je iz navedene pozicije dosta zatvarala rad prema zapadu i sjeveru..uvjeti nikakvi ... velika pražnjenja.. pošto je nevrime dolazilo od zapada tako da vrlo loši uvjeti za rad... bio sm na lokaciji od 15.00 do 18.00 po lokalnom vrimenu.. napravio cc 25 veza na 7,14..
dosta loši uvjeti za rad skoro nikakvi...
Evo kratko izviješće,,

73
Mate
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A5TO

Mali info kako je do sada pristigao rekordan broj dnevnika :o. Moram priznati da je to ovaj put iznenađenje čak i za mene... Oni koji još nisu, a žele, mogu dnevnik rada (makar i sa simboličnim brojem veza) poslati do idućeg ponedjeljka...

73,

T.

P.S. Posebno raduje sudjelovanje hamleta u ovom natjecanju...

9A7IUP

Evo da se i ja malo javim
Čestitke boljima
81 QSO

Worked DXCC for 9A7IUP (18 entries):

054: European Russia
206: Austria
209: Belgium
221: Denmark
223: England
230: Germany
236: Greece
248: Italy
263: Netherlands
265: Northern Ireland
266: Norway
269: Poland
281: Spain
287: Switzerland
294: Wales
391: United Arab Emirates
499: Slovenia
503: Czech Republic

9A6NDD

Uf, skoro sam zaboravio na log  8) ... šaljem do petka ;-) svojih 50tak veza iz fiksnog položaja  ;D

73

9A1AA

Čestitke svima koji su radili u 9A FD SSB natjecanju ove godine.
Iskreno se nadam da imaju u plasmanu barem 3 postaje iz 9A koje su radile iz portabla (a da nisu iz istog kluba, hi).
Koliko sam po spotovovima vidio najaktivnija je bila jedna stanica iz DL koja je radila iz 9A, pa još kroz portabl ;)
Po mom mišljenju ovo natjecanje imat će smisla i opravdat će postojanje kada u njemu bude više od 5-6 stanica iz 9A iz portabla.
Tome, sve pohvale za trud i entuzijazam  ;)
73, Ivo 9A1AA