• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A FD 2012. SSB

Autor 9A5TO, 30. Kolovoz 2012, 09:09:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Po broju logova smo drugi DXCC u IARU R1 :) odmah iza DL! Nagodinu trebamo poboljšati broj odlazaka u portabl. Ovako to može izgldati http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/archiv/2012/ssb/bilder/
Još par sati za slanje dnevnika (robot je uspio točno prepoznati samo 1 zaglavlje koje smo proslijedili), a možda stigne i 9A/DJ5MN/p...

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A5TO

Izgleda je konačno sve na svojem mjestu, što se tiče kategorija.
http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/archiv/2012/ssb/ možete vidjeti da smo imali 4 postaje u portablu i 9 postaja u fiksu koje su poslale log (nap. prikazani prijavljeni rezultati su automatski uzeti iz zaglavlja loga, ali često se oni razlikuju od konačnih, jer npr. N1MM za nas u 9A uzima broj veza kao broj bodova). Uzlazna putanja je i dalje prisutna, jer smo po prvi puta imali dvoznamenkasti broj učesnika! Odmah iza onih iz DL.
Budući se približava Izborna skupština red je da prepustim mjesto 9A FD managera nekome tko ima volje, novih ideja i motiva dalje razvijati (ili ugasiti) ovo natjecanje.

Još jedanput zahvaljujem svim natjecateljima koji su se proteklih godina pojavljivali, kao i 1AA, 4KW i 5K na drugim oblicima suradnje i propagiranja!

Dogodine, nadam se iz portabla, 73!  :)

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A4ZZ

"Budući se približava Izborna skupština red je da prepustim mjesto 9A FD managera nekome tko ima volje, novih ideja i motiva dalje razvijati (ili ugasiti) ovo natjecanje. "

Tome,
ne brini se ,mi koji smo ustanovili 9A FIELD DAY CONTEST nećemo dozvoliti da se ugasi ovo natjecanje koje se "rodilo" u teškim mukama !

73 de 9A4ZZ Mladen.

9A7ZZ

Citat:mi koji smo ustanovili 9A FIELD DAY CONTEST nećemo dozvoliti da se ugasi ovo natjecanje koje se "rodilo" u teškim mukama !

73 de 9A4ZZ Mladen.
Ako članovi portable grupe budu sudjelovali u ovakvom postotku (2 od 56-po spisku) 3.5% ne predviđam baš veliki uspjeh.Jedno je pričati a nešto sasvim drugo raditi.Takvim imamo jako puno što je očito vidjivo i na ovome forumu.Poštenije je ne trpati se svagdje,barem te nitko ne može prozivati za nerad.
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A4ZZ

Evo,za sjećanje 9A FIELD DAY SSB dio 8.9.2008.
9A4DB Đani i 9A4ZZ Mladen ,rad sa UNIPOLE ANTENOM 9A4ZZ  na 3,5MHZ  7MHZ i 14MHZ.
73 de 9a4zz,Mladen

9A7ZZ

O neradu 2012 ni spomena a 2008 je bila davno.Ni ona se nebi spomenula a pogotovo ne sa slikom da nema
jeftinog samoreklamiranja sa unipole antenom by 9a4zz.Naivno ali ako ti misliš da će biti učinkovito-neka ti bude.
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A6NDD

Ja mislim da nije problem u kontestu, već u navici 9A radioamatera da se baš ne ide u portable. Čast iznimkama, ali rad iz portabla se većinom vrti oko istih RA (IOCA aktivatori, 9AFF, WCA, UKVejaši u kontestima)...
Dok je  u drugim zemljama izazov raditi iz portabla i organiziraju se razni Field DAy događaji, kod nas toga nema. Bilo bi lijepo kada bi svaki RK nakon završenog tečaja (ili tijekom) mlade/nove snage odveo u portable da im prikaže da se može raditi i drugačije, a ne samo iz kluba ili topline vlastitog prostora.
Naravno, ne vrijedi razglabati o tome ovdje na forumu jer to sigurno neće pomoći... svatko može djelovati za sebe ili kroz klub da potakne portable aktivnosti. Također i CPG grupa, pogotovo njeni članovi, bi trebali biti aktvniji (i ja sam osobno).... Možda bi uvjet za članstvo trebao biti stvaran rad iz portabla svake godine, a ne da članovi budu zbog "broja" i da si neki mogu objesiti negdje članski broj za samohvalu.
Vremenske prilike postaju teže za portable rad, ali tko hoće može u portable idućih vikenda, a valjda će iduće godine biti bolje i u FD ctestu.

73

9A1IW

Citat: 9A6NDD  u 22. Rujan 2012, 09:20:55
Naravno, ne vrijedi razglabati o tome ovdje na forumu jer to sigurno neće pomoći...

Naravno da treba raspravljati. Svaka diskusija skreće pažnju i popularizira temu.
Problem je što ljudi imaju prilično malo vremena, a još manje opreme za portabl rad. Mi smo svojevremeno dosta zujali po "terenu", no kronična gužva na poslu, ostatak hobija, neispravna Honda...sve je uzelo danak. No, krajem godine kupuje se nova Hondica, pa će naredna godina biti bolja.  ;)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4OP

Pozdravi

Iako sam dobio potvrdu da je moj Fild day  log zaprimljen, u konačnici mene nema...
Dal bi mogao znati gdje je zapelo...

Oto

9A FD Contest
4. 9.
za mene
Postovani!

Dnevnik je zaprimljen.

Hvala na sudjelovanju, 73!
T.

9A1AA

Oto, ja te vidim u rezultatima kao 9A204OP/p
http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/archiv/2012/ssb/

Portable, multi operator, low power, non-assisted
9A204OP/P    35    18    2 286

Kategorija je "multi op" kako za tebe tako i za 9A7IUP/P, 9A6JOY/P.
Vi najbolje znate da li je ta kategorija ispravna.
73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Citat: 9A4OP  u 23. Rujan 2012, 10:54:20
Pozdravi

Iako sam dobio potvrdu da je moj Fild day  log zaprimljen, u konačnici mene nema...
Dal bi mogao znati gdje je zapelo...

Oto
Pozdrav!
Već ti je Ivo odgovorio gdje je vidljivo da je tvoj loga zaprimljen.
Inače IARU R1 FD za single operator ima kategoriju samo QRP, a za LOW power su samo multi operator kategorije. Tako da su naše portable postaje u tim kategorijama.
Također napominjem da su sva 4 učesnika koja su bila u portabl za 9A FD ovaj puta u kategoriji:
A) Portabl postaje, jedan operator, mala snaga (maksimalno 100 watta outputa);
dok su ostali u kategoriji:
C) Fiksne postaje

73,

T.

9A5TO

Na http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/archiv/2012/ssb/ sam pronašao objavljane konačne međunarodne rezultate...

73 & HNY,

T.

9A4OP

Pozdravi svima...

Opet ja....
Vidim se u tablici Portable, multi op. low power, non asisted....
a ja sam se prijavio i radio kao....Portable, singl op, QRP, non asistend.....sto se može vidjeti na zbirnom listu u prijavnici....
Tko me je strpao tu gdje sam bodovan...zašto nisam u Portable, single op, QRP, asisted.....što ako nema moje kategorije je mnogo bliže nego tamo gdje sam razvrstan pošto sam u kategoriji s onima koji su radili do 100W, a ja sam naganjal svog jadnog FT-817 koji nema više od 5W i Inverted V antenu....za to imam i svjedoke--.
Ako organizator u DL-u misli da može samo tako prebacivati natjecatelje iz kategorije u kategoriju kako on hoće, onda je to moje prvo i zadnje sudjelovanje na FD natjecanju.
Na svim drugim međunarodnim natjecanjima mi priznaju QRP rad...a Njemci ne...?

Tome molio bih te kao menagera za FD natjecane da o ovome obavjestiš organizatora i ako je moguče da na forumu pročitam odgovor..

Svim ljudima dobre volje koji drže tipkalo ili mic želim u sljedečoj godini zdravlja, mira, veselja i ljubavi te što više uspjeha u natjecanjima i što veći skor. ta da završite u ispravnoj grupi..hi

Blagoslovljen Božić i Sretna Nova 2013 godina.

Oto 9a204op (još 3 dana)

9A5TO

Provjerit cu sto i gdje je netko pogrjesio te zamoliti za ispravak. Rezultate istrage cu objaviti ovdje.

5TO ham vulgaris, ex 9A FD manager

9A5TO

Citat: 9A4OP  u 30. Prosinac 2012, 00:10:33
Pozdravi svima...

Opet ja....
Vidim se u tablici Portable, multi op. low power, non asisted....
a ja sam se prijavio i radio kao....Portable, singl op, QRP, non asistend.....sto se može vidjeti na zbirnom listu u prijavnici....
11  21240314         0         0    36        V15.56                      ^
9A204OP/P   WIA Field Day - Phone or Mixed     QWIAFDS                      ^
Oto Predanic                                                                ^
ADRESA1                                   Y        10 160        ^
ADRESA2                               1Y                        ^
Croatia                                              Y                      ^

Pronašao sam u zaglavlju tvojeg loga ovo gore. Dakle, bez označene kategorije. Nakon toga su navedeni podaci o vezama. To je rezultiralo da je robot vratio:
NOT GOOD quality - fix and resend Cabrillo or STF [0 quality points]

Zatim sam ja predložio manageru da te (kao i druge kojima nije valjalo zaglavlje prebaci iz fixed u određenu kategoriju). Nisam znao da si radio QRP.

Molim te provjeri još jednom koje zaglavlje koje si poslao. Ako je različito od ovoga što sam napisao javi pa ćemo vidjeti dalje što možemo učiniti.

T.