• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Borba protiv smetnji na opsezima

Autor 9a6c, 20. Srpanj 2012, 10:00:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Roger, roger...razumio sam ... 20 godina... roger roger...

Za početak, čini mi se da HAKOM postoji malo manje od 20 godina ???

Drugo, nije mi poznata geneza tih događanja oko R6, sjećam se samo neke priče o kažnjavanju nekih ljudi koji su bili vinovnici nereda, a bili su navedeni imenom i prezimenom.

Treće, još uvijek stojim iza svega što sam napisao, a koliko sam razumio, dobru su ocjenu zaslužili i u nekim drugim situacijama.

Četvrto, ukoliko problem na R6 još postoji, znači da ga treba rješavati dok se ne riješi.  Znam da paralele nisu u modi, ali to je kao i s forumima, dok urednik ne odstrani nerednike, nered traje. Ne znam kojim putem je išlo rješavanje tog problema.

Ja bih rekao da ne treba gubiti nadu i olako odricati zasluge tamo gdje ih ima.

GG

9A1IW

Citat: 9a6c  u 23. Srpanj 2012, 09:36:36

Za početak, čini mi se da HAKOM postoji malo manje od 20 godina ???

Potpuno je nebitno koliko oni postoje, ako su i mlađi od 20 god., sramota je da su smetnje starije od njih. U svakom slučaju, ja povjerenja nemam, niti u njih, niti u pravosuđe. Jednom kad budeš u krugu čujnosti R6, probaj nekoga pozvati i odraditi normalan QSO. Sve će ti biti jasno.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

9a6c

Evo i obećanog odgovora i još jednom pohvala za naš HAKOM!

GG

9A4OE

Nebih rekao da je HAKOM na icijoj strani, samo rade svoj posao za koji su placeni.

Mene bi vise zanimalo kako je ta prepiska izmedju HRS-a i HAKOM-a dospijela u privatne ruke i to isti dan kad je i zaprimljena?
Nema trece strane u postupku samo HRS i HAKOM, sto se jasno vidi iz kome se dostavlja dopis.
Dali to znaci da se i sa ostalom postom dogadja isto?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6R

Meni je sve kristalno jasno osim jednog.Kolega 9A4OE,dali si ti toliko naivan ili se samo praviš takvim ???

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Citat: 9a4oe  u 27. Srpanj 2012, 10:31:27
Nebih rekao da je HAKOM na icijoj strani, samo rade svoj posao za koji su placeni.

Mene bi vise zanimalo kako je ta prepiska izmedju HRS-a i HAKOM-a dospijela u privatne ruke i to isti dan kad je i zaprimljena?
Nema trece strane u postupku samo HRS i HAKOM, sto se jasno vidi iz kome se dostavlja dopis.
Dali to znaci da se i sa ostalom postom dogadja isto?

Kako nema treće stane kad sam ja tražio da se utvrdi činjenično stanje i zajedno s drugim amaterima iz Splita surađivao s ljudima iz HAKOMA u Splitu?
Shodno tome sam i dobio predmetni dopis.
A što se tiče pitanja u posljednjoj rečenici, vjerujem da je i tebi (kristalno) jasno da si ga trebao postaviti nekom drugom i na drugom mjestu, ali i bez kristalne kugle rekao bih da se to ne događa pa za ovu priliku teoriju zavjere možeš staviti na čekanje.
Pa eto vidiš da je čak i Reniju sve kristalno jasno, pa sad ni meni nije kristalno jasno da li si zbilja toliko naivan ili se samo praviš takvim ???

Češki kristal, reklo bi se :D

GG

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 27. Srpanj 2012, 10:31:27
..
...

Koliko god bila pozitivna osobna (privatna) inicijativa pojedinca, ipak, prijavu smetnje učinio je HRS, pa bi bilo normalno (ili, barem očekivano) da povratnu informaciju HRS objavi na svojoj stranici, jer ju je (povratnu informaciju) on i dobio. Time bi bile onemoguće možebitne sumnje i nesporazumi.

Konačno, u dopisu su objavljeni podaci o telefonskim brojevima na koje treba prijaviti takve slučajeve, pa smatram da je njihova objavi na neslužbenom mjestu (forum HRS-a) čisti promašaj. Takvim podacima je mjesto na naslovnici HRS-ovog web-a.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Molim moderatora da ovu pisaniju Gorana Grubišića "ČAK je i Reniju...."okarakterizira kao osobnu uvredu te je shodno tome i sankcionira.Već smo o tome dosta pisali ali evo sad se to opet ponavlja!Rekli smo bez UVREDA na ovom Forumu!!!

Hvala

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Citat: 9A6AA  u 27. Srpanj 2012, 12:00:45

Koliko god bila pozitivna osobna (privatna) inicijativa pojedinca, ipak, prijavu smetnje učinio je HRS, pa bi bilo normalno (ili, barem očekivano) da povratnu informaciju HRS objavi na svojoj stranici, jer ju je (povratnu informaciju) on i dobio. Time bi bile onemoguće možebitne sumnje i nesporazumi.

Konačno, u dopisu su objavljeni podaci o telefonskim brojevima na koje treba prijaviti takve slučajeve, pa smatram da je njihova objavi na neslužbenom mjestu (forum HRS-a) čisti promašaj. Takvim podacima je mjesto na naslovnici HRS-ovog web-a.

9A6AA

Tako je.

Ali i poznato kakav je protok informacija takve vrste  u HRS, pa bolje išta nego ništa, a u datom trenutku može cijela ova tema završit u smeću, a na naslovnici upravo to što je Emir napisao. To je naravno stvar uredničkog nerva, ali i djelovanja onog tko je u HRS zadužen za informiranje članstva.

Za svoje propuste, naravno, snosit ću adekvatnu odgovornost u svakom pogledu, ali vjerojatno kad završi IOTA contest ;)

Za sada je po meni bitno da prihvatimo ovakvu komunikaciju s HAKOM-om za naše dobro pa makar o tom saznali preko foruma.

GG

9A1AA

Emire, web urednik ne može objaviti materijal koji ne dobije. Vjerujem da se slažeš  ;)
Ostanimo u temi......

73, Ivo 9A1AA