• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A dvadeset ???

Autor 9A3TA, 09. Kolovoz 2011, 21:13:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5WA

ovo pisem za Kefu..... ( 9a2d )
Šta znači moj klub? 

9A7ZZ

Branko (9A7YY) stisni taj prst na toj boci i ne puštaj !!! ;)
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A5WA

Dragi moj Kefa...bilo bi bolje da sutis, uvijek si protiv svih, a klub koji ti nazivaš svojim, nema ni struje, ni članova, niti pravno postoji.   :-X

9A2D

Ovo pišem za 9a5wa.
Takve članove kao što si ti taj moj klub (kojega sam član, a i ti si bio u dva navrata) stvarno ne treba. Dalje šutim i neću se više javljati.
Što se tiče dvadeset godišnjice 9A prefiksa, i ja se sa njim ponosim, ali smatram da to treba obilježiti na pametniji način. Neće me više biti po pitanju ove teme.

73 de 9a2d

9A6M

Citat: 9a2d  u 11. Kolovoz 2011, 06:56:20

Što se tiče dvadeset godišnjice 9A prefiksa, i ja se sa njim ponosim, ali smatram da to treba obilježiti na pametniji način. Neće me više biti po pitanju ove teme.

73 de 9a2d

kefa, (to se valjda piše malim sovom) koji je to pametniji način?Konkretno molim.
Ne vrijedi više : mi mislimo, mi trebamo, trebali smo .

drugo:Čudi me tvoja nezainteresiranost za DX-iranje, contestanje, itd.
Sječam se perioda kad si bio precednik komisije za dodjelu pozivnih oznaka tada te je jako zanimalo,više od svega volio si zavirivati i u tuđe dnevnike tažeći od nas da ti pišemo izvješće o radu.Ne mogu te prepoznat.

7733
6m

9A3TA

Dobar jutar.

Prejdem spat snom pravednika, a tu opet mali ratovi...

Leone, po sadašnjem pravilniku posebni znakovi se dodjeljuju od dana odobrenja do kraja kalendarske godine, tak mi je bar zaduženi Deda rastumačil svojedobno.
Znači, najlogičnije je koristiti znakove 01.01. do 31.12.2012.

To kaj je to bedasto pravilo, jer uzmeš znak 15.12. pa ti traje 2 tjedna i ne smije se poslije upotrebljavati x godina, to je ipak druga tema, nek si ju otvorite drugdje.

REKAPITULACIJA ZASAD:

1. JEL BUMO SLAVILI?
2. KAK BUMO SLAVILI?
3. KAD BUMO SLAVILI?

Ajmo dalje na zadanu temu...

LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A1AA

1. Da, treba to obilježiti radom na opsezima.

2.1. Korištenjem prigodnim pozivnh oznakama za sve koji to žele (bez naknada ako je to ikako moguće).
2.2. Dodjelom diplome za veze sa određenim brojem 9A postaja s "običnim" znakom i sa "prigodnim" znakom (ove zadnje donose više bodova).
2.3. Tiskanjem QSL kartica na kojima će biti jasno vidljiv povod ove aktivnosti.

3. Od 01.07.2012 pa do 31.12.2012. godine
73, Ivo 9A1AA

9A5BS

Citat: 9A1AA  u 11. Kolovoz 2011, 08:46:35

2.2. Dodjelom diplome za veze sa određenim brojem 9A postaja s "običnim" znakom i sa "prigodnim" znakom (ove zadnje donose više bodova).

mozda nebi bilo lose da se stavi kao pravilo: obavezno odraditi prefikse sa brojem od 0 do 9

9A9L

Dado,
Ako bi se koristili posebni znakovi u periodu od 01.01.2012 onda to nebi bila dvadest godisnjica jer je prefix 9A priznat 26.06.1992 pa bi od tog dana trebao teci peeriod posebnog znaka. Isti datum vazi i za S5 i valjda ce i oni imati nesto prigodno.....a mozda i nece..
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

TNX Leone....znači prijedlog za točku 3. Od 26.06.2012. do 31.12.2012.

PS. Ono TNX je za točan datum kojeg, moram priznati, nisam znao  :-[
73, Ivo 9A1AA

9A8A

Citat: 9A3TA  u 11. Kolovoz 2011, 08:32:22
Dobar jutar.

Prejdem spat snom pravednika, a tu opet mali ratovi...

Leone, po sadašnjem pravilniku posebni znakovi se dodjeljuju od dana odobrenja do kraja kalendarske godine, tak mi je bar zaduženi Deda rastumačil svojedobno.
Znači, najlogičnije je koristiti znakove 01.01. do 31.12.2012.g

Ajmo dalje na zadanu temu...

LP Dado

Pozdrav !

U Pravilnik je unesena takva odredba buduci da je neka godisnica te i te godine znaci da nije i iduce godine ili nije dvije godine za redom?
Inace, pozivna oznaka se moze koristiti i krace vrijeme od jedne godine, a najduze do godinu dana (odnosno jedne kalendarske godine). Neznam zasto svi shvacaju da to mora trajati godinu dana??? Moze i pola godine, jedan mjesec, jedan dan..itd.. Sve je stvar dogovora...
Pozorno pratim raspravu i nadam se da ce nesto ispasti od toga?  ;D

73's Mark

9A1AA

Sve je to Ok deda. Nego ima li kakve šanse da smanjimo troškove dobijanja takvih prigodnih znakova?
Ili da postavim pitanje na drugi način: ima li u pravilnicima neka "rupa" kroz koju možemo provući ovu aktivnost a da pojedince i klubove koji žele obilježiti ovaj događaj to ne košta puni iznos koliko Država sada traži ??
73, Ivo 9A1AA

9A3TA

Ivo, ma država traži za 2 kave.

Posebna pozivna oznaka tipa 9A25TA košta:

1. 500 kn(!) uzme HRS - to u ovom slučaju ne treba.
2. 20 kn biljega uzme HAKOM - uz uvjet da imaš već važeću dozvolu na svoj regularni znak.

Jedino dodatno je nešto hodanja i poštarine.

U slučaju kolektivne dozvole to je vjerojatno 20 kn za sve.
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A1AA

E to je već nešto sasvim drugač  :D
Kako više ni qsl-ke nisu skupe (a imamo i LOTW) mislim da će to biti OK.
Naravno, uz onu: "tko voli, nek izvoli...."
73, Ivo 9A1AA

9A8A

Citat: 9A1AA  u 11. Kolovoz 2011, 12:54:17
Sve je to Ok deda. Nego ima li kakve šanse da smanjimo troškove dobijanja takvih prigodnih znakova?
Ili da postavim pitanje na drugi način: ima li u pravilnicima neka "rupa" kroz koju možemo provući ovu aktivnost a da pojedince i klubove koji žele obilježiti ovaj događaj to ne košta puni iznos koliko Država sada traži ??

Ima!
Ovo sto je Dado napisao je za pojedince. Ako se slozimo svi zajedno onda bi to trebalo biti puno jeftinije ili ZABADAVA! Bar ja to tako gledam? Neznam sto ce reci HAKOM..?? Vjerujem da nece niti oni komplicirati..?
Nego, ajde da vidimo koji ce to znakovi (ili znak) biti? Ne vidim da tu ima bas puno zainteresiranih osim par Vas koji pisete o tome  ???

73's Mark