• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A dvadeset ???

Autor 9A3TA, 09. Kolovoz 2011, 21:13:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1UN

Slovenci su 2004. povodom ulaska u EU, radili sa znakovima S5043AA, S5049A itd.
Ja sam za 9A201UN.

9A3VV

Židovi su za šezdesetu obljetnicu uspostave Države Izrael davali svoju pozivnu oznaku/60! I živo im se pri tome .....o hoće li i kako će na to reagirati raznorazni LOG programi. I hoće li to nešto značiti lovcima na WPX diplomu. Oni su PONOSNO obilježavali njima značajnu obljetnicu!

Hajde, gospodo, dogovorite se pa objavite svekolikom puku radioamaterskom hoćemo li i kako mi u Hrvatskoj obilježiti dvadesetu obljetnicu nezavisnosti RH (1991-2011) i dvadesetu obljetnicu prefiksa 9A (1992-2012)?! I, molim, nemojmo biti tako uskogrudni i vezati se strogo za datum jer ovakove se obljetnice, onima kojima nešto znače i koji ih žele dostojno obilježiti, obilježavaju cijele kalendarske godine u kojoj padaju. Vezujući se strogo za datum dolazimo do toga da bi obljetnicu trebalo obilježavati samo na taj datum što je, priznajte, apsurdno.

Hiperprodukciju predmetaka (prefiksa) sa brojčanim kombinacijama 020-920 ili 200-209 ne podržavam. Pogledajte najnoviji primjer LZ1670SWS! Degutantno, zar ne!?
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Ja bi se priključija obilježavanju tih obljetnica ali me straj da me opet pojedinci ne popljuvaju kao za rukumetno prvenstvo 2009.Uradija najviše veza u 9A (4070) a na kraju ispa tovar.A neće me niko više uvatit na ti višć!Fala in.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3GS

Kakva sreća da je to samo hobi!

9A4OE

Citat: 9A3SM  u 13. Kolovoz 2011, 09:42:00
Viktore, što se tiče logova i prava na tvoje  mišljenje u pravu si 100% ... što se tiče Damirova loga ne slažem se sa ovim da i njegov log pokazuje ispravno ovo o čemu mi meljemo .. naime Damirov log pokazuje DXCC - 9A ... u redu , PREFIX - 9A .. u redu ali to nije WPX ... neznam o kom logu se radi pa da vidim unutar loga da li ima kolonu WPX gdje bi stajalo WPX - 9a203 .

Tocno, ali nebih se slozio da ne prikazuje tocno iz razloga sto WPX spada u kategoriju diploma i tamo postoji statistika radjenih prefiksa po specifikaciji kako ih je zamislio tvorac tog diplomskog programa.

Citat: 9A3VV  u 15. Kolovoz 2011, 22:07:55
I, molim, nemojmo biti tako uskogrudni i vezati se strogo za datum

Ako procitas jos jednom sto sam napisao ne radi se o jednom danu.
Zasto sam spomenuo datum??
Iz jednostavnog razloga da se zapamti kad se je 9A prefiks prvi put pojavio u sluzbenoj uporabi, sto nema veze sa priznavanjem zemlje za DXCC.

9A20/znak ili 9A20broj sufiks.
Obije varijante naglasavaju ono sto bi trebao simbolizirati taj prigodni prefiks, a to je ono 9A20, dvadeset godina necega.

U drugoj varijanti 9Abroj20sufiks gubi se smisao naglasavanja 20 godina necega, jer je naglasak na onom prvom dijelu 9Abroj. To sto bi nesto zvucalo ovako ili onako pri spelovanju (sricanju) znaka trebalo bi biti sporedna stvar. Nije SSB jedina vrsta rada koju radioamateri koriste.
Kako bi to sricali u telegrafiji, digitalijama?

Naglasak na 9A20.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3VV

Imenjače, nisam mislio na tebe kada sam pisao o datumu jer da sam mislio na tebe, tebe bih i citirao. Nisi samo ti spomenuo datum ali toga ne želim citirati. Kako sam napisao, ja sam za to da se obljetnica obilježava tijekom cijele kalendarske godine. Za jednu smo, žalosno je to, pa i naša sramota, već debelo zakasnili.

9A20/pozivna oznaka mi se čini malo prekompliciranim i za CW i za foniju ali... U svakom slučaju, slažem se da brojčane kombinacije 020-920 ili 200-209 nemaju smisla. Kada bih na bandu, kao stranac koji o Hrvatskoj malo ili skoro ništa ne zna, čuo pozivnu oznaku 9A320VV ili 9A203VV vidio bih to kao još jednu u nizu bezveznih pozivnih oznaka koje se u zadnje vrijeme javljaju kao gljive poslije kiše, dok bi mi pozivna oznaka 9A20/9A3VV (kompliciranije) ili pak 9A3VV/20 (jednostavnije) već imala nekakvog smisla, a uz blagovremenu najavu preko svih DX News servisa najveći bi broj aktivnih operatora i znao o čemu se radi.

I opet, ne vidim nikakav smisao u hiperprodukciji nekakvih prefiksa samo radi izmišljanja novih prefiksa za WPX diplomu, a troznamenkasta bi kombinacija bila upravo to. Treba u svemu imati i nekakav osjećaj za mjeru a ne stvari vulgarizirati do krajnjih granica. Otišlo je to u jedan totalni besmisao.

Reni, ne bi morao tegliti za druge, radio bi isključivo na svoj znak i za svoj gušt.

Bilo bi lijepo, ali sa sadašnjim se vodstvom Saveza tome ne treba nadati, kada bi se Savez pobrinuo za dostojno obilježavanje obiju obljetnica, uz pravodobnu promidžbu u svim medijima i svim DX News servisima, te kada bi Savez organizirao tiskanje tipiziranih QSL kartica na koje bi mi samo dotiskali naše pozivne oznake i adrese. Naravno, iluzorno bi bilo očekivati od Saveza da plati ukupne troškove tiskanja kartica, participirali bi i svi mi koji bi bili voljni na bandovima obilježiti te obljetnice, ili barem ovu zbog koje je tema otvorena.
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: 9a4oe  u 11. Kolovoz 2011, 20:47:00
...
Sto bi se htjelo obiljeziti:
1. godisnjicu 9A prefiksa
2. datum prvog pojavljivanja 9A prefiksa
...
Pročitao sam i onaj prethodni topic na ovu temu. Dakle, 9A prefiks se temeljem odluke ITU (a ne ARRL-a koji izdaje DXCC diplomu i određuje od kojeg i do kojeg se datuma veze za neki entitet priznaju za navedenu diplomu i druge diplome koje izdaje!) koja je mjerodavna za izdavanje pozivnih oznaka (prefiksa) daje na uporabu Republici Hrvatskoj od dana 05.07.1992 godine u 00.01 sati, što nekima (ne tebi imenjače!) nikako ne ide u glavu. Prema tome za 9A prefiks je jubilarna dvadeseta godina 2012 i nadam se da smo to konačno apsolvirali. O obliku pozivne oznake je Tom pokrenuo anketu pa ćemo vidjeti kako diše naš radioamaterski puk ;) Mogli bi bacit' ovdje i jedan referendum ili ćemo anketu tretirati kao referendumsko izjašnjavanje?
73 Damir 9A3VV

9A5MT

Ja nisam za Uniju ... stoga ni za znak
73, GL
Marin  9A5MT

9A2QP

Mislim da bi trebalo to obiljeziti ali samo da se radi taj mjesec a pozivni da bude VLASTITI /20 to mi nekako najlogicnije izgleda tako su imali nekad 4x.../60  stanice a i 9k.../NL to nebi zbunjivalo mislim nikoga.Normalno na sve DXNEWS stranice to i obznaniti.Pa cak i izdati neku diplomu za recimo 20 uradjenih pozivnih oznaka u tom mjesecu.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

Citat: 9A5MT  u 21. Kolovoz 2011, 09:47:38
Ja nisam za Uniju ... stoga ni za znak
Unija? Koja Unija, kakva Unija? EU? Za nju nisam ni ja ali ovdje uopće nije bilo riječi o nikakvoj Uniji, pa ni o EU, nego o obilježavanju 20-godišnjice pozivne oznake 9A. Ja sam spomenuo i 20-godišnjicu nezavisnosti Republike Hrvatske koja pada ove godine, a nikakovih naznaka nema da itko u HRS-u razmišlja o obilježavanju te povijesne činjenice! Valja ih nije briga? ??? ::) >:(
73 Damir 9A3VV

E72A

Pozdrav Damire!
Veza ti je ok,samo čekaj red hiii.
73,E72A,Besim

9A1UN

Primijer slovenaca je bio radi kombinacije brojeva...

A61BK-@        14210.0 ER20MD       20 years of Independence of Moldov 1643 25 Aug   Moldova

Upravo radi....

9A3TA

Par dana prije Jaruna i dosta dana poslije...

Samo da podsjetim na ovu temu.

LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3SM

Dado kako se vidi možeš i zaboraviti na nju jer mi se nebi dogovorili niti oko 2 boje na papiru a kamo li oko ovoga ... za svoj gušt zatvori ovu špr..........

9A3TA

Ak je to službeni stav i oduševljenje jednog od managera pri HRS, onda sam zaista tužan...
Prodajem ili mijenjam opremu...