• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Konektori

Autor 9A6KTB, 06. Srpanj 2010, 19:26:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6KTB

Trebaju mi PL-259 i N konektori za CNT400 (RG213), kutni i "obicni". Tko bi to imao, a da je pouzdana roba?
Boris, 9A1IW, JN75SL
Keep 'em Rolling!
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

9A7KXP

Pozdrav kolega.

Ja sam te konektore N i PL 259 conectore baš za rg- 213 kupovao u chipoteci u Zagrebu i to su bili dobri konektori,ali skuplji.U nekoliko navrata sam kupio neke jeftinije u nekim drugim firmama u Zagrebu i Puli ali kada sam ih išao ugrađivati vidio sam da su kinesko sranje,ukratko raspadnu se na dva dijela.Tako da sam opet otišao u chipoteku. ;D

9A6M

Nešto kvalitetniji konektori na slijedećoj adresi:

http://www.kabel-kusch.de/index.htm

73
franjo,9a6m

9A5BDP

Odličan link, konačno sam i ja našao neke sitnice koje dugo tražim..zahvaljujem...

73!

9A3VV

A da probate na eBayu - u pitanju su Amphenolovi konektori, boljih ako se ne varam nema:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150500438347&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Poštarina do Hrvatske za prvih deset konektora US$ 13.97 via USPS Priority Mail International, svakih daljih deset besplatno (poštarina, naravno).

Isti ponuđač prodaje i klupsko pakiranje (100 komada). Ti konektori iz Chipoteke su za zatvoreni prostor, ne vjerujem da bi dugo izdržali vani. Osim toga, baš iz Chipoteke sam dobio konektore PL-259 i SO-239 koji se jednostavno nisu dali spojiti, nije odgovarao navoj!

73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2X

Citat: 9A3VV  u 03. Listopad 2010, 22:57:16
Ti konektori iz Chipoteke su za zatvoreni prostor, ne vjerujem da bi dugo izdržali vani. Osim toga, baš iz Chipoteke sam dobio konektore PL-259 i SO-239 koji se jednostavno nisu dali spojiti, nije odgovarao navoj!

Ovo me podsjetilo...FYI... imao sam isti problem sa PL259 (navoj ne odgovara!), a osim toga i izolator (crvene boje) sa vrućim krajem (vrhom) konektora ispada-odvaja se od tijela konektora, jer nije dobro dizajniran. Takve sam kupio na Jarunu od 9A3TA i nisam ih reklamirao, ali valja provjeriti prije kupnje da nema u opticaju još takvih nekvalitetnih.

9A3TA

Jednostavno obožavam ovakve obavijesti.

Osobno sam namontirao bar 50 kom, prodao stotine, i sad najednom nekaj ne valja. Ovdje.

PL-259 treba znati namontirati, pitajte one kaj guraju 3 kW u njih bez borbe.

Isto mi izgleda ne valjaju prijelazi N muški/PL ženski kojih je Diamondice prodano gomila, ali sam na Jarunu fasovao jezikovu juhu od jednog sličnog poznavaoca.

Chris, ti si Majstor.

Moji PL-259 su smeđe boje.
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A2GA

Amphenol je zakon.

Sve ostalo je tipa "svako svojeg konja hvali, a zapravo je isto ... drugo pakiranje".

Sa Amphenolom nema problema zalemiti, odlemiti pa ponovno zalemiti a da ne pričamo o karakteristikama pri višim frekvencijama i snagama.

Na kraju se svede na to da je jeftinije kupiti "skupi" Amphenol nego se zezati sa kinezima i sličnima.

Napomena:
Amphenol se prodaje u pakiranju komad po komad u originalno zavarenoj vrečici (ako vrečica nije originalna sve je upitno)

Ista priča vrijedi i za Diamond antene i one iste samo nisu Diamond ali su iste (zvuči Vam poznato ?)

Ugodno lemljenje,

73 de Boris 9A2GA

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A3VV

Ovi o kojima sam pisao upravo su tako pakirani - jedan po jedan u maloj pvc vrećici, a onda se nudi ili 10 ili sto vrećica u kutiji (uvećaj sličicu na linku). I ja mislim da uvijek vrijedi ona kol'ko love tol'ko svirke... ;)

A ovo iz Chipoteke je zbilja sumnjivo, em je izolacija od pertinaksa (SO-239 iz Chipoteke je, navodno, sa teflonskom izolacijom ali jako lako topljivom, već na malo stroži pogled smekša ;D), em krajnje neuvjerljiv izgled, nekako prelagan, bojim se da bi na prvoj kiši drastično promijernio boju (zahrđao). Bojim se da je to ono što Dado prikladno naziva kineski jeftilen ;)
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3TA

Oba puta u sridu.

Cca 10 kn/kom je potpuno upotrebljivo, ali nije Amphenol iz 70-ih godina.

Amphenol iz 2010.g. je proizveden znamo gdje...

A priča o navojima na PL-259, jal colnati, jal metrički, pitanje je sad... To je iz 5. razreda osnovne, tehnički odgoj se zvalo u moje vrijeme.

Samsung Magyar, Panasonic Slovakia, Mercedes Espana, Fiat Polska, to je belosvetska stvarnost.

I baš me zanima kome je stvarno potreban konektor skuplji od 10 kn/kom i kabel od 3 cola. Pogotovo za KV sa punih 100W.
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3VV

Nemoj mi to radit'... Da se i Amphenol danas radi tamo? Neeeeeeeeee......... Glede navoja, milimetarskih i colskih, to sam davno apsolvirao, ovi PL-259 i SO-239 koje sam spomenuo kupljeni su u Chipoteci u Zadru istovremeno, u istoj vrećici i na istom računu su došli do mene u kolovozu kad sam dizao hex i nisam mogao navrnuti PL-259 na SO-239. Netje... Ni na taj novokupljeni ni na stari, onaj na TS-480SAT, ni na još neke SO-239 na drugim uređajima. Mor'o sam ih vratiti po donositelju >:( Htio sam na novog Beldena staviti nove konektore i zavrnuti to na novu antenu. Završilo je tako da sam morao odlotati stare konektore sa nekih starih kablova i zalotati na novi kabl i pokvaren mi je gušt :(

PS: možda i ja jednog dana narastem veliki pa mi Djed Božičnjak donese umjesto lutke na napuhavanje kakav linearčić? ;D Zato sam stavio RG-213 i tražio kvalitetne konektore.
73 Damir 9A3VV

9A2NO

Bok!
Slažem se Damire. I za konektore vrijedi "kol'ko para tol'ko muzike". Prije desetak godina kupio sam u poznatoj trgovini PL-259. Izdržao je samo "lemilicu 15W", dalje kao babin zub. Prijatelj mi je poklonio Birdov antenski preklopnik  i N-konektori. U istoj trgovini kupih 5 prelaza - 2 u kratkom spoju. Jeftini...
Od onda kupujem samo konektore prema katalogu. Ima trgovina koja prihvaćaju narudžbu i 5 kom, ako treba. Komad u katalogu oko 2,8 E. Mene dođe oko 3E. Ni jedan jedini nije zakazao. Ni izolator ( teflon ) ni navoj. Iako radim sa 100W siguran sam, barem, u tu "sitnicu". To vrijedi za sve komponente...a tih "sitnica" ima podosta. Kablova koliko hoćeš. Sve sami konektori, koaksi...mogućnosti da nešto "prdne" ( da 'prostite )
koliko možeš zamisliti ( čak i obični prelazi RCA 6,3, na 3,5 ili obratni ). A najgore je kad pospajaš svu tu našu skalameriju pa nešto ne štima...pa ti traži šta.
Jeftilen je preskup.

73 Dino 

9A3VV

Citat: 9A2NO  u 05. Listopad 2010, 20:33:50
...
Jeftilen je preskup.

73 Dino 
Ima jedna izreka, navodno engleska: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. I ja radije kupim novo i platim nešto skuplje ali barem znam što sam kupio. Mislim da sam sa Chipotekom završio >:( Imao sam davno jedan PL-259 sa, ako me sjećanje ne vara, keramičkom izolacijom, tog si mogao letlampom lemiti ;D I, da, pisalo je na njemu Amphenol...
73 Damir 9A3VV

9A6R

Zna se i u Chipoteci nekada naći solidni PL-259.Ja prije pola godine naletio na solidne i kupio par komada iako mi nisu trebali,zapravo samo jedan.Kod Dade sam isto tamo 2005-6 kupio solidne 259 koji trpe 100W lemilicu.
Sve vam je to na koje"neletite".
Udarili smo lipu filozofiju o bezveznim konektorima. :P

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Pa ne bih se složio da su bezvezni. Ako probije eto ti općepučkog veselja u PA ;D
73 Damir 9A3VV