• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR KUP 2009

Autor 9A7WA, 24. Travanj 2009, 10:25:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A3AAX

Ha u tom grmu leži zec!! I ja sam primio sl al nije islo pa stavio sk! Ok ispravit cemo u svakom slucaju tnx za info množitelj vise!

73. Davor 9A3AAX!

9a6c

S tim da je u znak protesta pametnije upisati PS nego PU, jer će tada program prepoznati množitelj i obračunati ga kako spada. Do jučer su vrijedila oba, od ovog kupa samo SL.

Od protestnih pjesama i inače mala korist ;D

GG

9A5K

Samo info da će robot prihvatiti PS i SL množitelje kao SL.
U novim verzijama logging softwarea množitelj će biti promijenjen u SL.

73,
Krešo - 9A5K

9A3GJ

Pa ja ništa neumijem da ispravim u ovome test logu od Kreše ,ako nešto krivo kliknem ili to kod mene nešto cjelokupno neradi ili sve moram ponovo prepisivati a da predhodno zbrljano izbrišem iz kompa,navodim da je kombinacija postcontest mode.
Šteta što se netko nije sjetio da smisli module za 9A kv Conteste za program OK1DUO ,koji je komforan u svakome pogledu i jednostavno nemogu mu naći nijednu primjedbu kao informatičko-kompjuterski laik koji je prisiljen da se bavi i informatikom uz matični hobi radio-amaterizam.
Jopet ću morati slati svoj log izmišljajući neke načine direktno ili Kreši ili Ivi i GG-u na obradu,ovo me već dovodi do ludila po pitanju KV takmičenja.
Sad sam evo već treći put prepisujući log krivo uneo i datum održavanja contesta ,pa nikako da se dosjetim kako to ispraviti.
A imam i primjedbu na boju obilježavanja zadnje veze u logu,jer smatram da bi ta boja trebala stojati na trenutno radećoj vezi koju unosim i koja je bitnija.
Ma tko zna što će tek biti do kraja i na koliko ću još problema naići ,ako budem više grešio prilikom upisivanja,a nemam pojma o načinu ispravljanja.
Ma da se više nekompromitujem,neznam zašto sam i sad ovo izneo,možda bih ispao pametniji da sam sve ovo prešutio oliti preskočio pa kako bude-budne.

73
Mladen-9A3GJ

9A4MF

Mladene, čuvaj živce za stare dane :)
ne se žestiš
samo ga prepiši pa na kraju ispravi sve

73 de Miro ;)

9A5K

Mladene, veza se može ispraviti na dva načina.

1. Dvostrukim klikom na liniju u tablici prethodnih veza.
2. Pritiskom na ALT+E (ovime se otvara editiranje aktivne linije u tablici prethodnih veza - označeno drugom bojom).

Nakon ispravljenih podataka, pritiskom na ENTER ispravke se zapisuju u bazu.

73,
Krešo - 9A5K

9A3GJ

Tnx, Kreši i Miri na podršci !
Nekako sam poslušao Miru pa se dosjetio ,pa sve poispravljao u txt Cabrilo formatu i proslijedio log,a sad odo još malo trenirati ona dva načina ispravljanja što veli Krešo da me nesputavaju za idući contest.
Mora da mi je moj colega 9A3CAG uneo staru verziju što ju je 9A5K složio,jer mi još povremeno proguta onu prvu znamenku u vremenu,znači da mi ponekad preskoči jedinicu ...
No danas je već sve lakše i pomalo se navikavamo na sve to ,nebili prešao i na direktno upisivanje jer oduzima mnogo manje slobodnog vremena nego upisivanje postcontest mode-a.

73
Mladen-9A3GJ

9A2MF

Evo ja se vratio u stalni QTH ( množitelj PU....  8) ). Vidim da je u međuvremenu sve dogovoreno i rješeno glede  Slatine! Drago mi je da je obješnjeno i onima koji su vidjeli grešku u mome davanju množitelja! A valjda neću biti posljednji  u plasmanu ipak !
Koki, uvijek sam mislio da te iz Savudrije čujem jako loše, zbog naših pozicija, no sada sam te i iz Orahovice tako slabo čuo da se sramim što sam ti u kontestu dao 599  ;D, kada sam konačno tvoj signal uspio odgonetnuti. Radiš li ti uvijek QRP ?
73,  2MF

9A2JG

TS530S+AT230+dipol za 40 m, pozicija od koje je jedino gora Komiža, za radit hrvatske postaje. GL !
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A1UN

Mislim da kljuc u onih 40m Koki, a ne u poziciji.  ;)

9A2EY

Hello contesteri!
Evo kako je to izgledalo kod QRP davitelja:
Da se izbjegne uporaba za 80m neučinkovite vertikalke HF6V kod kuće, spakiran je QRP borbeni komplet i odšetano do parka Maksimir. Uređaj Yaesu FT-817, antena FD-4, akumulator 12V/7Ah, taster USA WW2. Sve to na stolu izborenom od penzeka koji tu kartaju belu. Jedini QRM su bili znatiželjni šetači ("Striček, a kaj vi to delate"?) i kartaši s glasnim prosvjedima ("Mulac, zakaj ideš s tom babom"?). Iznenadila me ta QRM tišina i perfektni signali iz svih krajeva 9A. Čak sam čuo i Kokija, ali nije išlo.
Na koncu vrlo zadovoljan sa 127 veza (jedna dupla; 9A5CM SRI, ali log je rađen olovkom, a memorija šteka). Bodova će vjerojatno biti oko 20.000.
Krasan konetst, odlični signali, lijepa šetnja, hvala svima za veze.
73
    Željko 9A2EY

9A2JG

Sri, ja tebe nisam čuo, da jesam bio bih se potrudio...Mučio sam se kompletirat QSO sa 4NF, u dva perioda, ali nije išlo. Zvao dvadesetak puta 4MF, bez uspjeha... Pierre de Couberten, hi...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A5CW

Citat: 9A2EY  u 28. Travanj 2009, 10:08:09
Hello contesteri!
Evo kako je to izgledalo kod QRP davitelja:
Da se izbjegne uporaba za 80m neučinkovite vertikalke HF6V kod kuće, spakiran je QRP borbeni komplet i odšetano do parka Maksimir. Uređaj Yaesu FT-817, antena FD-4, akumulator 12V/7Ah, taster USA WW2. Sve to na stolu izborenom od penzeka koji tu kartaju belu. Jedini QRM su bili znatiželjni šetači ("Striček, a kaj vi to delate"?) i kartaši s glasnim prosvjedima ("Mulac, zakaj ideš s tom babom"?). Iznenadila me ta QRM tišina i perfektni signali iz svih krajeva 9A. Čak sam čuo i Kokija, ali nije išlo.
Na koncu vrlo zadovoljan sa 127 veza (jedna dupla; 9A5CM SRI, ali log je rađen olovkom, a memorija šteka). Bodova će vjerojatno biti oko 20.000.
Krasan konetst, odlični signali, lijepa šetnja, hvala svima za veze.
73
    Željko 9A2EY

Odlicno Željko - istinski pravi QRP rad i jos iz portabla - sva cast!
Koja ti je ona mala Homebrew kutijica?

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A3R

Čestitke Željko na volji i rezultatu,

za usporedbu:
call: 9A3R
množitelj: PU
kategorija: D - qrp
broj veza: 119
rig: IC-706 MKII
pwr: 5w
ant: delta loop

bodovi se još zbrajaju...

73, Rudy 9a3r

9A6R

73 Željko !
Čestitke i s moje strane.Kad se odlučiš riješiti tog tipkala,javi se,možda se i pogodimo,hi.Ja uradio 3 veze,više nije išlo,filteri me zezali.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!