• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR KUP 2009

Autor 9A7WA, 24. Travanj 2009, 10:25:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Točno tako kažu pravila natjecanja ;)
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Na portalu CRO CC objavljena je lista timova prijavljenih za ovogodišnji Hrvatski radioamaterski kup.
73, Ivo 9A1AA

9A7YY

Idem postavljati inv. V.
Čujemo se popodne kao 9A7YY/p vrh Visa 587m ASL.

GL

9A4MF

9A4MF ide u portabl:
QTH: nr Kamenska
WW LOC: JN85RK
ANTENA: dipol
RIG: IC 746
napajanje: agregat
a što je najvažnije, jedini koji će da radi sa množiteljem PZ ;D
zato dečki, nemojte da prigovarate za forsiranje pojedinih poz oznaka, dayjem svima na znanje :-*

Lijepi pozdrav iz Lipika

73 de Miro

9A6NDD

Ima nas još iz PZ ! ;D

9A4MF

Ma vidi ti njega, dok sam se raspitivao nitko se nije javio, u kojoj kategoriji češ raditi? ::)

73 de Miro ;)

9A3GJ

Citat:Prijavljeni su slijedeći timovi za ovogodišnje natjecanje HRK 2009:

* Team "TRI SEDMICE" - 9A7A, 9A7V i 9A7T
    * Team "MULJATORIX" - 9A2UK, 9A3LG, 9A3NM
    * Team "HRVATSKI JENKIJI" - 9A5CM, 9A5CY, 9A5TO
    * Team "PANONSKI MORNARI" - 9A3B, 9A7S, 9A0Z
    * Team "BRAČ NIGHTMARE" - 9A2BW, 9A3AGS, 9A4W
    * Team "PET DO DVANAEST" - 9A1CAL, 9A2L, 9A8A
    * Team "636 CRO" - 9A3GJ, 9A6C, 9A6NDD

Sretno svima!

Ti si Miro izgleda zaboravio pogledati ovo !

9A6NDD

Nisam još ni stigao pogledati kategorije  :-\ Znam da nažalost neću u protabl :-[  i ako ima kategorija P razred onda sam u toj kat.
Inače standarno 75 w iz IC706 i dipol.

9A1AA

Ma Miro ti je najpoznatiji "revolveraš" među radioamaterima.......tako je brz na okidaču (tastaturi)  :)  :-*

9A3B .....kategorija E .......reg.oznaka BM........tim PANONSKI MORNARI

Sretno svima u natjecanju ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6NDD

Ode ja nabrzinu u portabl! Iapk crv CPG postoji u meni  ;D
Čujemo se ! Nadamse da ću supjeti sve postaviti na vrijeme !

9A4MF

Mladene, ja sam ti samostalni strijelac, revolveraš, brz na okidaču, pa očito nisam za kompaniju 8)
neka, upravo se vratio sa portabla, zadovoljan, iako nisam postavio antenu kako sam mislio, pa sam išao sa cca50 - 60 W vanka, no čuli su me do Dubrovnika, ali ipak propagacije su bile dulje, jer tebe Mladene i 9A2AJ sam jako slabo čuo.
ostalo kasnije

73 de Miro ;)

9a6c

Eto i mene...

TS930 + FD4 = 80 veza, 38 množitelja i sve zajedno oko 0 bodova. Tako bar kaže kompjuterski program ;D Radio samo CW,  a u trećem periodu promašio bar pet najjačih na bandu.

Odmah nakon contesta su mi na bandu rekli da jednu vezu nisam uradio, ali ide kako je zapisano.

Claimed score 9.120 points.

Opet brdo Bračana na bandu...

GG

9A2MF

Ukazala se meni prilika da odradim HR Kup  iz portabla, mislim, Slatina, rijetko se tko javlja od tamo pa će biti nekome interesantan množitelj, a i meni koja veza više nego što obično napravim sa svojim skromnim uvjetima.
   Bolje 15-o mjesto nego 17-o. A i za  klub koji poen više!
   Kad ono konfuzija, vidim odmah na poćetku, pa nije svakome jasan množitelj, pa ponovi, pa ne štima.....
mislim, što ljudi nisu čuli da  Slatina ima registraciju za automobile. Tek mi Ivo u SSB djelu razjasni, 9ACTEST ne poznaje SL  nego staru registraciju PS ! Ali, ja tako počeo i moram nastaviti. No problemi na svakoj drugoj  vezi.  Te koji mi je to QTH, kažem QTH,....ma ne , koja reg., ...pa tako pitaj, opet ponovim SL. A ne valja to , program ne prihvaća.  Onda upiši PS. A jedan mi kaže, da se odlućim koji mi je! Pa ja sam se odlučio, SL. Tako u HRS  časopisu piše, a evo , provjerio i na WEBu , isto SL !
   Pitam ljude ovdje, istina još se auta voze sa starom reg. PS  no Podravska Slatina ne postoji već dugo, nego samo Slatina, pa se i tablice izdaju kao  SL !
   I tako ja, hočeš nećeš odradio bar 20 veza manje. A pomišljao i da odustanem.  No srečom nisam lovac na pozicije, a i klub neka trpi koje mjesto niže, no nije li i ostalima koji me nisu  stigli odraditi mogao dobro doći taj množitelj. Kako kaže Zlatko u trećem periodu, gdje sam bio do sada !!
   Je li greška  u 9ACTESTU ( je li se tako zove?? )  ili je krivo napisano u časopisu, odnosno webu !?
Ja ga nisam uspio instalirati jer u laptopu nemam FRAMEWORK, a sa ovim sporim Dial-up internetom, gdje jedva i nešto pročitam, nije mi sinoć palo na pamet da ga idem skidati! A da sam ga imao pa probao, možda bi vidio da se ne podudara, pa na vrijeme nekoga pitao. Što? Kako?
   Što je , tu je, sada znamo da ćemo za drugu godinu znati koja je prava reg. Slatine. I softweri isto....

Stvarno, je li netko ćuo još nekoga iz SL (ili PS ?) Ja nisam.
   Franjo, 9A2MF/p  iz Orahovice, registracije SL !

9A1AA

Odgovorio sam na CRO CC forumu ali možda netko ne čita taj forum pa ću ponoviti i ovdje.......
SL je nova i ispravna reg.oznaka za Slatinu, dok je PS stara oznaka koja se koristi na automobilima dok ne istekne registracija. 9A Test je za Slatinu imao po defaultu PS pa je to bio problem.
Vjerujem da će Krešo uspjeti riješiti taj problem za kontrolu logova tako da nitko ne bude zakinut za tu vezu.
Franjo, bio si jedini iz Slatine i signal ti je bio sasvim uredan ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2JG

Ja sam primio SL, a kada ga program (u post con. modu) nije htio prihvatiti, napisao sam (iz protesta) PU.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske