• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR KUP 2009

Autor 9A7WA, 24. Travanj 2009, 10:25:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7WA

Imam pitanje za takmičenje : Da li se priznaje rad sa balkona, kao rad iz portabla ?

73             de               9A7WA

9A1AA

Onda neka ti takmičenje i odgovori ;D
73, Ivo 9A1AA

9A7WA

Znači  nema konkretnog odgovora ili ga se ne želi dati, zanimljivo, po ovom znači može se
    jer šutnja je obično znak odobravanja, zašto bi se mučio, nosio akumulator i antenu kad imam
    sve blizu, samo se maknem na balkon ili malo dalje od kuće i već sam u portablu.

73            de             9A7WA

9A5K

Mirko, konkretan odgovor piše u propozicijama natjecanja.
Konkretno:
PORTABL POSTAJE

U kategoriju portabl postaja mogu ući sve postaje koje: rade izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad, koriste snagu do 100 watta outputa, koriste napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata.

Postaje koje rade van mjesta boravka u dozvoli za rad a ne ispunjavaju uvjete navedene za portabl postaje mogu svoj rezultat prijaviti samo u kategorijama A, B, C, D, E ili F, zavisno od korištene snage predajnika, vrste rada i broja operatora.

Postaje koje rade u kategoriji portabl OBAVEZNE SU uz svoj znak davati i oznaku /p.

Što iz toga nije jasno?

73,
Krešo - 9A5K

9A7WA

Dakle ako nije zabranjeno ja sam sutra 9A7WA/p sa balkona.

73            de            9A7WA

9A5K

Možeš biti /p sa balkona, ali sukladno propozicijama ne ispunjavaš uvjete za kategoriju PORTABL postaje...  :-*

73,
Krešo - 9A5K

9A7WA

Oooops prebrz sam, dakle zabranjeno je po pravilima, osim ono što je bilo pred neku godinu je
   dakle bilo zabranjeno i o tome se govorilo javno na 3625 mislim, čuo sam tebe poslije takmičenja, dok me
   je Ivo 9A1AA u Daruvaru osobno uvjeravao nakon što je poslije postao KV manager kako to nije zabranjeno
   jel je drugi znak, jedino da možda nije moralno, ali rezultati su priznati takvi kakvi su bili i to nije bitno.
                 Jedna neugodna situacija poprilično, dakle ipak sam bez portabla ako se javim, jer imam proslavu
 40 godišnjice mature pa je samim time i kup upitan, ali možda se nađe vremena malo.

73             de               9A7WA

9A5K

Upravo da se takve nedoumice izbjegnu, u propozicijama je poprilično precizno definirano pravilo oko portabl postaja,
koje je dodatno dorađeno s napomenom za "/P" dodatak.
Naravno da niti jedne propozicije ne mogu biti savršene, no, zato se i dorađuju.

Noviteti od ovog Kupa desit će se određene promjene i oko procesa zaprimanja i obrade dnevnika te samih rezultata.
Odnosi se prvenstveno na redoslijed objave, što znači otprilike ovako:

1. Do deadlinea objava zaprimljenih logova periodički (samo pozivne oznake, bez kategorija i rezultata)
2. Nakon deadlinea, u roku par dana objava prijavljenih rezultata i pristiglih logova
3. Nakon UBN procedure, objava UBN reporta
4. Objava neslužbenih rezultata
5. Službeni rezultati

Dakle, nakon točke 3 bit će moguće žalbe na UBN, čime će se moći ispraviti eventualne greške prije objave neslužbenih rezultata.

I da ne zaboravim..
Oni koji koriste Writelog - modul za isti je ovdje: http://www.9a5k.com/hrkup_install.zip
Za korisnike 9ATesta nova verzija (v 1.0.12.3) je ovdje: http://www.9a5k.com/9atest_install.zip

73,
Krešo - 9A5K

9A1AA

Mirko, da pojasnim nešto što sam ti i onda u DA rekao.
Ti možeš raditi iz svog stana kao 9a7wa ali i kao 9a1cxx/p s time što 9a1cxx/p neće biti u kategoriji portabl postaja jer ne ispunjava uvjete za portabl postaje već će biti u kategoriji E - više operatora.
I dalje ostajem kod onoga da je moralno pitanje da li klubu 9a1cxx treba takav rad /p ;)
73, Ivo 9A1AA

9A7WA

Sve što sam htio čuti, čuo sam, hvala na odgovorima i napokon stavljam točku na ovo.

73            de             9A7WA

9A1AA

Samo da podsjetim.....rok za prijavu TIMOVA je do 16.00 MEZ danas (petak) na e adresu hrk@hamradio.hr
73, Ivo 9A1AA

9A5K

Pravi e-mail je kako je i navedeno u propozicijama, hrkup@hamradio.hr !

73,
9A5K

9A1AA

Točno...moja greška :-[
Molim sve timove kojima sam nanio duševnu bol zbog brige da se neće stići prijaviti na vrijeme da mi oproste :'(
73, Ivo 9A1AA

9A5ST

Ivo!
Nije mi baš jasno.Ako ja i kolega idemo u bunker i radimo po svim pravilima /p,dali možemo biti 9A1CBM/p???
73 de 9A5ST
Zeky

9A5K

Zeky, dok se Ivo ne pojavi evo što kažu propozicije u popisu kategorija:

Kategorije:
....
E – više operatora (sve klupske postaje su obavezno u ovoj kategoriji)
....

Dakle, 9A1CBM/p je isto tako klupska postaja, te sukladno propozicijama mora biti u kategoriji E, iako je u portablu.
Naravno da možete davati oznaku /p, ali vaša kategorija u natjecanju će biti E.

73,
Krešo - 9A5K