• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

forum

Autor 9A3AG, 04. Prosinac 2008, 07:05:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Citat: 9a3ge  u 03. Travanj 2009, 18:42:13
Ovaj imenjak sa kišobranom....organ vlasti ...šta...milicijoner....

Imenjaće poštovanje. Poštujem tvoje razmišljanje,
ali imam utisak da si pogrešno shvatio.
Ovo nije radioamaterski forum. Ovo je forum kao i svaki
Internetski forum. Od drugih foruma se razlikuje samo
po temi rasprava. Na ovom forumu tema rasprava je
samo radioamaterizam i sve što sa radioamaterzmom
ima veze. Po svemu drugome je forum kao i svaki drugi
Internetski forum. To se moramo naučiti, a to znači i
poštivanje Pravila ponašanja.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3GE

Čuj Imenjače ..razvedrilo se ..nema kiše...? KAŽEŠ ....ovo nije R.amaterski forum ..nego je kao i svi drugi..Internetski...ako je tako onda se more bolan o svemu piskarati ovdje ..i nisu nikakvi moderatori ...štatijaznam koji..potrebni...koji paze da se ne psuje vrijeđa i ostalo..a bez toga je sterilno...a radioamaterskih tema nema baš previše...nego poznati "dvojac" sve preokrene na svoje...stvari koje nemaju veze sa RADIOAMATERSKIM FORUMOM...? Mislim....OVO JE RADIOAMATERSKI FORUM i nikakvi drugi...ima još jedan..full tehnika radnje ..gradnje ...teorija i praksa...SVE za RADIOAMATERE..! Ovdje ne vidim toga puno....nego masu toga koje nema ništa sa Radioamaterizmom...tja..? Web master ili kako se već naziva....neka stavi neku automatiku..one takozvane "postove" od par riječi...oma u smeće ..jer to nema blage veze sa forumom...nego neko svađanje i vrijeđanje...zapravo neki pojedinci fano godere suo Ego....capito...? The End.....! M.              P.S. STRANA SPREMLJENA...tako da kad je boncostume polizzia pregleda i očisti ..imamo uspomenu..?

9A6AA

Ceterum censeo Forum esse delendam!

9A6AA

Ovo sam naknadno dodao:
Može se zaključiti da je naš Forum potpuno promašena stvar. Odnosno, ideja o njegovom postojanju je OK, ali smo mi, kao korisnici, doveli do toga da je izgubio svaku smisao. Malo korisnih stvari (čast izuzecima) - ali zato puno posvađanih radioamatera, za koje ne znam kako će jedan drugom pogledati u oči, sutra u Kraljevici, Jarunu, Friedrichshafenu...
Nekima je Forum poslužio za isticanje njegovog ega, što kod većine nije prihvaćeno s razumijevanjem a još manje s odobravanjem. Zbog toga se na ovaj Forum više ne kanim javljati.

I ne zaboravite: svi predsjednici i članovi IO su prolazni - a ovaj hobi je vječan. Barem za našeg života.
"DX never sleeps..."

9A2JK

Ne vjerujem ja, Emire, da si ti protiv foruma  ;D

73
Martin 9A2JK

9A6AA

Citat: 9A2JK  u 04. Travanj 2009, 15:13:29
Ne vjerujem ja, Emire, da si ti protiv foruma  ;D

73
Martin 9A2JK

Pozdrav Martine,

S malim zakašnjenjem, u mom prošlom postu dodao sam par rečenica.

73

Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Forum sam po sebi nije loša stvar da bi ga trebalo ukidati, lošim ga čine korisnici koji na njemu ostavljaju tragove.

Umjesto foruma podrške, sloge i suradnje imamo bojno polje i kavez za ultimat fight.

Znam da su i bakterije znak života (bar na Marsu), ali ponekad se čovjek zaista zaželi i malo sterinosti (ne sterilizacije ;).

Moja je ocjena da je osnovni problem ovog foruma to što korisnici nisu anonimni, kao na drugim forumima opće namjene i da se tu generira najveći broj problema. I još ako se zadesi poneki hiperkativni pojedinac čija su nezadovoljstva neizlječiva, tu smo di smo.

Recimo, da me čovjek ne pozna osobno, nikad mi ne bi rekao da sam Homeini, vrlo vjerojatno bi mi rekao da sam konj, kreten, tukac, bezvezni dosadnjaković, kenjkalo ili nešto slično. U biti nje neka razlika, jer je namjera ista, ali samo kao prilog razumijevanju teze.

Ja se još uvijek nadam da će biti dovoljno pameti da se forum iskoristi na pravi način i tako da svi od njega imamo koristi. Poneki primjer iz prakse to i pokazuje, jer ima ljudi koje osim krvi, znoja, suza, pravde i stine zanima i radioamaterizam u svom bogatstvu svojih pojavnih oblika.

I zato cetereum censeo - forus NON ESSE DELENDAM.

Ja sam za forum ljubavi i sloge...

GG

9A2JG

jer ima ljudi koje osim krvi, znoja, suza, pravde i stine zanima i radioamaterizam u svom bogatstvu svojih pojavnih oblika.

Ma zar ti Grubišiću stvarno misliš da smo svi bedaci ?
Zar niste upravo ti i Branko opetovano pisali rad, red i disciplina ?
Zar nije to osvanilo na splitskoj Pjaci (Piazza degli signori) dan nakon okupacije Splita ?
Zar nije i prvi hrvatski predsjednik Dr. Franjo Tuđman obećao krv, znoj i suze kad se stvarala Hrvatska?
Šta onda ti, Hrle i Vama slični niste protestirali ?

Pisa bi još, ali vi, kod kojih je igla i konac, samo to i čekate. Pomalo.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

VE3ZIK

Citat: 9a6c  u 04. Travanj 2009, 15:36:12
Forum sam po sebi nije loša stvar da bi ga trebalo ukidati, lošim ga čine korisnici koji na njemu ostavljaju tragove.

Umjesto foruma podrške, sloge i suradnje imamo bojno polje i kavez za ultimat fight.

Znam da su i bakterije znak života (bar na Marsu), ali ponekad se čovjek zaista zaželi i malo sterinosti (ne sterilizacije ;).

Moja je ocjena da je osnovni problem ovog foruma to što korisnici nisu anonimni, kao na drugim forumima opće namjene i da se tu generira najveći broj problema. I još ako se zadesi poneki hiperkativni pojedinac čija su nezadovoljstva neizlječiva, tu smo di smo.

Ne znam da li bih se slozio s time. Prije bih rekao da je ovaj forum imao problem u (ne)moderaciji a ne u samim ucesnicima. nije ovo jedini HAM radio forum koji posjecujem, i na drugim forumima se ljudi medjusobno znaju.
Pod (ne)moderacijom smatram OFFTOPIC koji je najcesi problem ovdje.

Citat: 9a6c  u 04. Travanj 2009, 15:36:12

Recimo, da me čovjek ne pozna osobno, nikad mi ne bi rekao da sam Homeini, vrlo vjerojatno bi mi rekao da sam konj, kreten, tukac, bezvezni dosadnjaković, kenjkalo ili nešto slično. U biti nje neka razlika, jer je namjera ista, ali samo kao prilog razumijevanju teze.

Ja se još uvijek nadam da će biti dovoljno pameti da se forum iskoristi na pravi način i tako da svi od njega imamo koristi. Poneki primjer iz prakse to i pokazuje, jer ima ljudi koje osim krvi, znoja, suza, pravde i stine zanima i radioamaterizam u svom bogatstvu svojih pojavnih oblika.

I zato cetereum censeo - forus NON ESSE DELENDAM.

Ja sam za forum ljubavi i sloge...

GG

Istina je da smo mi radioamateri nekad i sujetni, i da ono smo  mi smatrama da je tako drzimo da tako mora biti.
Biti moderator nekog foruma nije lako.
Biti moderator ovog foruma nakon svega sto se ovdje izdesavalo je jos teze.
Moderator mora da ima osjecaj kad je dosta. Na zalost, neke granice su ovdje odavno predjene i tesko ce biti povratka, ali,  nikad se ne zna...
Podrzavam to sto nije samo jedan moderator jer jedan ne moze sve stici.

Cak po meni, bilo bi lijepo da potrazite par dobrovoljaca koji se razumiju u odredjenu vrstu rada ili slicno (recimo, neko ko bi bio
moderator za Digitalne komunikacije, pa ubacio nekakav tutorijal i slicno, pa neko oko antena....)

73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A2JK

Citat: 9A6AA  u 04. Travanj 2009, 15:20:18
S malim zakašnjenjem, u mom prošlom postu dodao sam par rečenica.

73
Emir, 9A6AA

Ima jedna izreka, ne mogu se točno sjetiti kako, ali prepričano otprilike:
''Loše će pobijediti, ako dobri ljudi budu šutjeli i ako ne poduzmu ništa''.

Zato sam se i prihvatio nezahvalne uloge moderatora.

73 Emire

Martin 9A2JK
i naravno ''DX never sleeps ...''

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 04. Travanj 2009, 15:52:24
jer ima ljudi koje osim krvi, znoja, suza, pravde i stine zanima i radioamaterizam u svom bogatstvu svojih pojavnih oblika.

Zar niste upravo ti i Branko opetovano pisali rad, red i disciplina ?
Zar nije to osvanilo na splitskoj Pjaci (Piazza degli signori) dan nakon okupacije Splita ?

Dragi moj kumpanjo odgovorio bih ti na ovo navedeno ali me priječi moderatorski kodeks koji kaže da se moderator ne bi trebao upuštati u rasprave sa članovima foruma. Na mail ne odgovaraš.

Ispričavam ti se što sam te pozvao da izvršavaš temeljne postulate kršćanskog nauka.
Ispričavam se  se i forumašima ako sam ih ovim napisom nehotično povrijedio.

9A2JG

Dragi moj kumpanjo odgovorio bih ti na ovo navedeno ali me priječi moderatorski kodeks koji kaže da se moderator ne bi trebao upuštati u rasprave sa članovima foruma. Na mail ne odgovaraš.

Ne moraš odgovarat, ako ne viruješ, ja ću (svakako) nosit u Kraljevicu iskopiranu stranicu iz knjige Drage Gizdića Dalmacija u NOB-u. To samo za nevirne Tome, ili mlađe naraštaje, željne znanja.

Što se tiče maila, ne odgovaram na ikakve mailove gdje mi se spominje supruga, i seks, ali u mome braku.

Jednome sam već danas zablokira mogućnost slanja ikakovih maila na moj Outlook.

Spomenija bi ispovid, ali ne smin, kaznit će me tvoj šef, ispričavam se, morat će ostat žunta za osobni susret.

Bilježim se sa štovanjem,

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Pozdrav,evo štobih ja napravio kada bi bio G.Glavni,pokušao bih se dogovoriti sa učesnicima foruma,ja osobno nevjerujem da bilo tko od nas nezna što se može a što nebi trbalo pisati na forumu,daklem ja predlažem dogovor,malo ću da karikiram Koki što ti misliš o našem forumu,gdje grješimo,što nevalja što treba učiniti dabi naš forum bio uljuđen forum svih njegovih članova,a posebice članova HRS-a,i tako redom ajdemo diskutirat,bez uvreda omalovažavanja,budimo uljuđeni,pomozimo jedan drugom,pomozimo da ovaj forum bude ugodno mjesto za svakog radio amatera ili bilo koga tko navrati,dakle tolerancija,radio amaterske teme,naravno malo zezancije ali sve u granicama ljepog ukusa,ako bi se malo potrudili ,nebi bilo neugoda ,kao štosu opomene,kazne ,i nedaj bože isključenja,nebojim se ja susreta niti sa jednim radio amaterom ,jer to što mi napisašmo  nema neku težinu kao kada čovjek to kaže u lice,bilo bi ljepo kada bi htjeli najedan normalan način funkcionirat,to jest pomoć da forum funkcionira ,ako mi korisnici foruma neželimo pravi forum ,nema toga moderatora kojiće uvesti reda,daklem stvar je u forumašima.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Jedini je hećim - vrijeme.
Naime, kad me već pitaš za prijedlog, evo ga : Predlažem ukidanje moderatora, pod odmah, do skupštine. Kad se izabere novi IO, ne na prečac, nego natenane da izaberu novog moderatora, koji će startat od nule.
Svi na nuli, on na nuli, limiti, zabrane, tabu teme i ograde jednaki za sve. Vjerujem da bi stvar bila aklamacijom prihvaćena, i veoma provediva u djelo.

Podsjeti se malo kad smo bili par dana bez moderatora, sve je bilo u redu, dok nisu počeli s podmetanjem tipa UDBA. Ko, zna se. Mogu oni brisat, i izbrisat, imamo u tiskanom obliku.

Zato, olakšajmo budućem predsjedniku , i IO-u, provedimo ovo u djelo, a što se bilo počelo samo-provodit.

73, Koki 9A2JG

9A2JK

Drago, svaka ti se riječ pozlatila.
Ipak, da ne bi bilo na razini ''slažem se s tobom'' (jer se onda nema ni smisla javljati, budući da mene osobno nisi ništa pitao), mali komentar .

Citat: 9A8DU  u 04. Travanj 2009, 20:48:42
...
,jer to što mi napisašmo  nema neku težinu kao kada čovjek to kaže u lice,bilo bi ljepo kada bi htjeli najedan normalan način funkcionirat,to jest pomoć da forum funkcionira ,ako mi korisnici foruma neželimo pravi forum ,nema toga moderatora kojiće uvesti reda,daklem stvar je u forumašima.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

Bez obzira na zajednički hobi, svi smo mi različiti.
Riječ napisana na forumu boli čak i više nego kad se to kaže oči u oči.

Citat: 9A2JG  u 04. Travanj 2009, 21:00:18
...
prijedlog, evo ga : Predlažem ukidanje moderatora, pod odmah,
...

Da se mene pita, odgovor je: ZA (oprostite na vikanju).
Počnimo odmah. Ponašajmo se kao da moderator ne postoji.
Za to ne treba odluka IO.

73
Martin 9A2JK

9A2JG

Dokle god se ne donese odluka o Vašem ukidanju, ukinu sve kazne koje ste donijeli, ne može početi demokratski proces.
Dao sam prijedlog koji omogućava novoj garnituri da (neopterećena) starta od nule.

Ovako je, moj Martine, tvoj Prijedlog, baš kao i supružnici di jedan zna da ga onaj drugi vara, ali nastavlja živit s njime.
Ili, ako očeš po narodnu, Vi biste i dalje nas držali na kratkom špagu, a škare u drugoj ruci.
Ne ide to tako , brale...

73, Koki 9A2JG