• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KUP HRS 2008

Autor 9a6c, 19. Travanj 2008, 21:37:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

E moj GG...... Zar ti stvarno misliš da mi ne znamo koliko množitelja imamo i koliki je score ::) :P

Problem je u tome što neki ne znaju još u kojoj su kategoriji radili pa da ih ne bi omeli u razmišljanju i uređivanju logova ostavljamo te podatke za kasnije ;D

Ja sam ponovo radio s SD (EI5DI) programom i sve je bilo OK. Dobiješ Cabrillio file i pošalješ ga organizatoru. Ja sam još, pored toga, uvijek napravio zbrojni list u wordu koji sam poslao kao prilog.

73, Ivo 9A1AA

9a6c

Pa zato smo te i izabrali za kontest šefa?!

A je, taj SD je oK za ovaj contest, nije baš dobar kao rajtlog ili vintest, ali  šta ćeš , a za nas su dobri i ovi narodni programi s manualom na 10 strana. Kad se sjetim rajtloga, ima manual ko da ga je pisao Tolstoj... Iako to ova djeca lako upiju.

9A6C log je išao odmah kad sam pobrisao ST mpl u oba perioda, a za 9A1RKA/p je trebalo 10-15 min dok sam uvalio sve veze i onda editirao vrijeme.

GG

9A4RV

Evo, kratko i jasno, rezultat postaje 9A4RV:

Dakle, Writelog.
Program je za 5. Barem meni.
Na stranu problem što se neki modeli HP prijenosnika ne mogu 'natjerati' Writelog koristiti LPT port. Naravno, baš takav je i moj.  >:(

Nije ulizivanje, ali hvala onima koji izrade module za bilo koji HAM program. Tihomire i Krešimire, na vas mislim. Koristim neke.

Što se tiče natjecanja, kao i uvijek. Meni je 100 wati - 100 wati.
Dipol od zgrade do bora. Visina 6-7 metara. Zračenje sjeveroistok-jugozapad. Što to znači, najbolje će te shvatiti kada pogledate zemljovid i smještaj otoka Korčule.
Puno bolje nego zgrada-smokva. Ta je opcija za dipol za 40 m.  8)
Kako me se (ne)čulo, najbolje znaju oni koji me (ni)su čuli.
CW zvao CQ a SSB samo šetao.
Nema šanse s CQ na foniji. Gaze me oni s '100' wati.

E, da, log poslan sinoć, u 18:43, dakle, 43 minuta nakon natjecanja.

Zdravi mi i veseli bili,
Romildo, 9A4RV

p.s.
Nemojte se smijati. Nemam druge opcije za vezati dipol.
Tribander za više opsege ovu zimu nije bio na krovu. Nije mi se dalo.

Umjesto njega, postavio sam anemometar na njegovo mjesto. U podnožju kućica s meteo instrumentima.
Crometeo forum smiruje za razliku od nekih drugih.

9A1AA

Romildo, kod mene u Baranji si imao vrlo dobar signal.
Najslabiji je bio u 1., a najbolji u 3. periodu :)

73, Ivo 9A1AA

9A4RV

Ivo, zemljovid i - CW periodi.
:)

Ti kod mene odlično, svaki put.

73, Romildo

9A8A

Bok !

Evo i 9A9M rezultata :

Period   QSOs   Points   Multi   
  1.   37   111   20
  2.   64   128   24
  3.   35   105   17
  4.   58   116   24

460 points X 85 multies = 39100

Treči period je bio katastrofa, nitko da me čuje, zoveš CQ nitko ne odgovara, VF je probijao u uredjaj, uredjaj nije htio prekopčavati prijem/predaja..itd.. A u kontestu kao i uvijek, opet je bilo stanica koje su se javljale samo odabranima, no to je izgleda naša stvarnost  ???
Neznam kakvog se vi mišljenja ali meni još uvijek nije jasno čemu 4 perioda, zar nisu dovoljna DVA ? Ili ovo ide na izdržljivost pa da produljimo to na cjelonoćni kontest .. ;D pa onda tko izdrži...

73's Mark

9a6c

Nisam siguran, ali mi se čini da u modulu za rajtlog nedostaje SL kao množitelj? Ne znam kako to, kod mene u SD jeima ;D

GG

9A5CW

1. Gogića na lomaču!
2. Marfija na lomaču pa još jednom u krematorij.
3. 5CW nikad više RTX u ruke ;)

1. period 25minuta na vjetru lemio konektor u podnožju vertikalke, 5 qso  - dečki imate odlične uši - radili ste me samo na koax - zamisli tek da sam imao EH antenu ?
2. period uhodavanje u kontest - nešto malo qso
3. period zagrijavanje - fali ulja u motoru
4. period puka guarnicion od glave - a ja tek počeo kako treba

s9+ smetnja iz sela na vertikalku L/4, sorry svima koje nisam cuo, propagacije kao uvijek 1-2 period slabe za nas sa "zapada" - pomaknut 1h unaprijed takmicenje.
Snaga prema dozvoli 100w iz IC-sedan i četiristo...
Lokacija sa pogledom na more ;) - par km

Veza ukupno: sto i ča ozgor!
73
p.s. Curica je radila veze nakon 18:00 - disq. ili check log! ?
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2EU

Pozdrav

Evo i rezultata ekipe 9A7T:

Kategorija: Više operatora
Operatori: 9A2EU, 9A2NO, 9A5MR, 9A7BDJ
Rig: TS950S + IC2KL (400W)
Ant: Previsoki dipol za lokalne veze
Software: Win-test

Period   QSOs   Points   Multi   
  1.            34          102      16
  2.            44            88       20
  3.            32            96      18
  4.            51          102      25

388 pts X 79 multis = 30652 bodova

Prva tri perioda totalna koma, tek u zadnjem periodu je nekako išlo. Na godinu postavljamo horizontalni loop pa će valjda biti bolje.

73 Zlatko, 9A2EU

9a6c

Izgleda da će bit najbolje da za naše istrijance uvedemo klizno radno vrijeme kad je KUP HRS u pitanju...

G

9A5CW

Istrijanac... Istrijan!
Lipi moj već godinama unazad u domačim ctestima prvi i drugi period je jako loš, ako tebi nije tvoj problem...
Prijedlog 9A1RKA/P disq ;) Tko je za?  :P
Isključivo zbog lošeg signala... :-X
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9a6c

Nikako da zapamtim ovo za Istrijance... Istrijane... Istrane... one odozgar...

Šta možeš, takva smo zemlja, kifla nam je veliki problem, ne možeš to nikako normalizirati tako da svi budu imali iste uvjete. Nisam primjetio da se bunite kad je CQWW, a?

Obećavm da ću poraditi na signalu i prvom prilikom otići kod nekog u portabl  pa makar i na agregat...

Ovaj put sam mislio ići u MA, ali propala priča...
Ostarija san, ne smim ić sam, a niko me ne voli i eto...

:P :P :P

9A5CW

offtopic:
Gogić zašto se buniti u CQWW kad je potrebno odraditi samo 6x9A stanice... e moj ...
pusa

73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

9A7WA

Mene bi zanimalo u kojoj kategoriji je radio 9A1N, ako je
   moguće znati prije rezultata, ako ne onda ćemo sačekati objavu.

73    de    9A7WA

9A3MA

Zbirn list:
Kategorija: Jedan operator, mixed
Rig: FT101ZD+FL2277b (500W)
Ant: HOR DELTA

Period   QSOs   Points   Multi   
  1.          33        99      17
  2.          46        92      21
  3.          34       102     16
  4.          53       106     20

399 pts X 74 multis = 29526 bodova

Biće bolje....Podržavam istrijane u ideji da se početak pomjer za 1 sat(17:00 lokalno).
Nakon dugo vremena sve radilo kako triba. SW odličan (writelog), modul za HRK također, hvala KREŠO! Prva dva perioda malo lijeno (radim samo 2-3 kontesta godišnje pa mi triba ura da se prilagodim HI!) Propagacije dobre mada bi bilo bolje da se sve pomakne. Hvala svima koji su udili punte! 

73 de Alen, 9A3MA