• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KUP HRS 2008

Autor 9a6c, 19. Travanj 2008, 21:37:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Zdravo!

Citat: 9a4ww  u 29. Lipanj 2008, 20:24:35
Znači, ja, jedan operator, radim pod klubskim znakom i moram obavezno u multi op kategoriju
Moj prijedlog je ZA to. Razlog sam naveo.

a moji frendovi od kojih jedan zna telegrafiju a drugi radi samo ssb pod oznakom jednog od njih mogu i singl i u multi kategoriju??? Kako planirate to kontrolirati??
Ovu mogućnost nisam spominjao, ali ako opet pogledamo UKV pravila - negdje otprilike kaže (ne da mi se sada istraživati) da u MO idu stanice osobnih znakova koje je posluživalo više operatora. Također sam za to da se pravilo kopira/zalijepi u KV natjecanja.

I dalje se sve bazira na opće nam poznatu ham-spiritu (dugu radioamaterizma).
A zašto ga mi ne bi počeli mijenjati, tj. dovesti u prvobitno stanje?!

Čini mi se da otkad znam za domaća natjecanja (još i u bivšoj državi) svi govore o muljanjima, ali nitko ništa nije uspio dokazati... Ili se možda varam??? Kad ste zadnji put vidjeli ili čuli da je u nekom našem domačem natjecanju netko diskvalificiran?? Što rade natjecateljske komisije koje imaju završnu riječ u svemu ovome???
Ja se nekih ipak sjećam...

Puno priče, malo rada... odoh na 6m vidjeti ima li štogod zanimljivo... 
73 & GL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2JG

Ako si mislio na mene glede prijave muljanja 1RKA/p , prevario si se.
Ja se samo, staromodno, priklanjam nekolicini koji su pismeno izrazili svoje mišljenje da tu nema p od portabl, iako je propisno sve - propisano.

Nije sve protuzakonito i protupropisno što je (očigledno) amoralno, ili , blaže rečeno, neuobičajeno. Ko nam je kriv što dugo pamtimo (neke druge ekspedicije i komentare) !

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7WA

Posljednji pozdrav pokojnom kupu HRS-a !!

73     de     9A7WA

9A4WW

Za 9a5to:

Dao si linkove za rezultate OK/OM dx natjecanja....

Tamo se lijepo vidi da su 9a5y i 9a3b prijavljeni u single op. kategoriji...
(usput čestitke na rezultatima)

Zašto se niste i tamo prijavili u multi op. kategoriju???

Mislim da želite dvostruka pravila, jedna za domača natjecanja a druga za strana....
A za što sve ne unificirati???

Alen, 9A4WW

9A5TO

Zdravo Alene,

Citat: 9a4ww  u 30. Lipanj 2008, 08:05:17
Za 9a5to:

Dao si linkove za rezultate OK/OM dx natjecanja....

Tamo se lijepo vidi da su 9a5y i 9a3b prijavljeni u single op. kategoriji...
(usput čestitke na rezultatima)

Zašto se niste i tamo prijavili u multi op. kategoriju???

Mislim da želite dvostruka pravila, jedna za domača natjecanja a druga za strana....
A za što sve ne unificirati???

Alen, 9A4WW
Treba razlikovati domaća natjecanja u kojima se radi samo na jednom opsegu i ona svjetska tipa OK/OM, SP, UBA i sl. u kojima se može birati rad na jednom ili više opsega.

Nije mi jasno kome se obraćaš  :-\.
Ako samo meni, ne moraš koristiti "vi"  ;). Ovdje ionako iznosim samo svoje osobna mišljenja, a ne stavove kluba. Ako nama forumašima, svi nemamo ista mišljenja, a jedino samo nas dvojica komentirali SO/MO.

Možda je netko primjetio kako se dobar rezultat skoro lakše može napraviti s LP. Zato i s moje strane čestitke operatirima koji su radili kao 4C, 5Y i 3B što su se othrvali onima iz sjene.

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2JK

Citat: 9A2JG  u 29. Lipanj 2008, 23:00:29
Ako si mislio na mene glede prijave muljanja 1RKA/p , prevario si se.
Ja se samo, staromodno, priklanjam nekolicini koji su pismeno izrazili svoje mišljenje da tu nema p od portabl, iako je propisno sve - propisano.

Nije sve protuzakonito i protupropisno što je (očigledno) amoralno, ili , blaže rečeno, neuobičajeno. Ko nam je kriv što dugo pamtimo (neke druge ekspedicije i komentare) !

Zašto je to amoralno?

Da li je amoralno ako kod prijatelja, iz npr. Dubrovnika, sa njegovog uređaja,
ja radim kao 9A2JK/P ?

I da pojasnim: nije ovo pitanje Kokiju, 9A2JG.
Ovo je pitanje svima koji misle da su ovakve aktivnosti amoralne.

73,
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7WA

Pa sad čak i ja shvaćam da više ništa nije u 9A amoralno, sve je
    moralno ako je cilj ostvaren, pa tako:

- odraditi nekome 150 zemalja za znak je sasvim u redu

- odraditi expediciju sa bilo koje postaje je u redu, pod svojim
                 znakom, to ionako svi rade, po mogućnosti uzeti callbook i
                 odraditi za što više 9A postaja, bilo kojom vrstom rada

- pravila su ionako zato da se krše itd. mogli bi do sutra

- pa tako rade svi u svijetu pa možemo i mi

- ne postoji amoralno, sve je u duhu HAMSPIRITA, i od sada
                se i ja tako ponašam

73     de    9A7WA

9A1AA

Ne moraš se Mirko mjenjati ti si već ionako u "trendu" :) ;) :D >:( :o
Samo zatvori prozor po noći da te "mali zeleni" ne ukradu preko noći....Savjesti naša ::)
73, Ivo 9A1AA

9A2JG

Sve je već rečeno, vrućine su velike, furešta manje nego lani, a najave slabe.
Portabl rad podrazumijeva, kao što su neki prethodnici ovdje već napisali,
rad sa portabl lokacije, u prirodi, sa otoka, u planini, na jezeru i sl.

Nije protupropisno raditi izvan svoga mjesta stanovanja, npr. u drugom mjestu, kod prijatelja, ili u hotelu, ali time otvoreno dezavuiraš napor onoga koji je negdje u "field work", i koji je stvarno portabl.

To , što oznaka ispod razlomačke crte ne razlikuje portabl od "portabl", to je tema za hladnije dane.

Lijepo pozdravljeni,
Koki 9A2JG

P.S. Prijatelj Martin je pozabil da je diskusija počela time što je GG radio iz SVOGA stana, a portabl je bio samo znak, što je van pameti.

9A1UN

/P znaci rad iz mjesta koji nije upisan u dozvoli za rad. Bilo to u babinoj šupi ili vrhu velebita. Uostalom /P vise nije obavezno davati, vec je samo preporuka.

73 Davor 9A1UN/P @qrl

9A2JG

Davore sve si točno napisao, samo poanta je u nečemu drugome.
Slijedeći misao prijatelja Leona, kako su članstvo i članarine iskrižali Lijepu našu uzduž i poprijeko, lako se može iznjedriti novi pojam, "rent a call sign". Matičnoga kluba, naravno.

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 01. Srpanj 2008, 10:09:05
Portabl rad podrazumijeva, kao što su neki prethodnici ovdje već napisali,
rad sa portabl lokacije, u prirodi, sa otoka, u planini, na jezeru i sl.

Pustite se mašte. U propozicijama natjecanja piše:

"G – portabl postaje (rad izvan stalnog mjesta po licenci: snaga < 100 W, napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata, antena dipol)"

Dakle ako je imao ispod 100W, ako je napajanje bilo preko baterija, akumulatora ili agregata (pa makar i u stanu, dakle da li je planina ili ne nije bitno) i ako je antena bila dipol sve je ok.

K tome po pravilniku, da bi koristio /P u oznaci, mora koristiti prenosivu amatersku radijsku postaju. Prenosiva bi pak trebalo značiti da nije nepokretna postaja.

Ne ulazim u to što je ideja /P, već kako je ovdje definirano. Ili sam u krivu ?

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A1AA

Tihomire, nisi u krivu ali.....

Postaja koja je radila /p, a o kojoj govorimo u ovome topicu, nije se prijavila u kategoriju G – portabl postaje već u kategoriju E – Više operatora.....

Time što je davala /p samo je htjela naglasiti da nije u mjestu navedenom u Dozvoli za rad već na drugoj lokaciji, u reg.oznaci ST, umjesto matične reg.oznake RI.

73, Ivo 9A1AA

9A4GL

Citat: 9A1AA  u 01. Srpanj 2008, 14:19:08
Postaja koja je radila /p, a o kojoj govorimo u ovome topicu, nije se prijavila u kategoriju G – portabl postaje već u kategoriju E – Više operatora.....

Time što je davala /p samo je htjela naglasiti da nije u mjestu navedenom u Dozvoli za rad već na drugoj lokaciji, u reg.oznaci ST, umjesto matične reg.oznake RI.

Ako nije kategorija G, onda je priča jasna i ne treba zadovoljiti "teška" G pravila. Ostaje samo da li je postaja prenosiva ili nepokretna, što zapravo za samo natjecanje nije bitno. IMHO, zapravo /P nije niti morao davati i opet bi sve bilo ok, možda čak i bolje. Naime, ovdje je riječ o radu sa postaje koja nije navedena u dozvoli a ne o prenosivoj postaji, pa /P ne treba. No ako je E kategorija, who cares.

A to koliko je znakova radilo sa iste stanice je nebitno. Moglo je njih pet istovremeno koristiti istu stanicu i antenu za rad u istom natjecanju. No to ipak zaslužuje novu kategoriju jer zahtjeva nove vještine. Takva kategorija bi se mogla zvati "štafeta na 80m" ;D ;D ;D

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr