• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A2Y

Nije ovo prvi put da se moji PM -ovi javno objavljuju.Bilo je toga i prije.Naravno od gosp 9A4DB.U buduće više ne šaljem meilove,"tučem u glavu" na Forumu.
Prvo što se tiče radio kluba "Hanibal Lucić" u Hvaru ,jednom treba reći pravu istinu: Istina da je radio klub "Hanibal Lucic" osnovan 1972,nakon Hrvatskog proljeća.Opet ponavljam ,zna se tko ga je osnovao i tko ga je financirao.Pa nismo mala djeca,znamo tko je u to vrijeme nadzirao rad klubova(milicija,Sekerarujat za narodnu obranu i Oćinski komitet saveza komunista) zar ne.To što je Đani Bodlovović ,kao "veliki katolik" u to vrijeme bio suorganizator istog,ni malo mu ne služi na čast.Malo nakon osnivanja kluba on je otišao za Zagreb ,i zaboravio isti.Klub je imao od osnutka desetak članova,naravno "podobih"Prestao je raditi 1982 godine.Od tada su se uređaji (dva KENWOODA 530 S i jedan TR751 E ) čuvali u Centru za obavješćivanje Hvar do početka Domovinskog rata.Ja se dragovoljno aktiviram u Augustu 1991 godine u obranu Domovine i dobijem te uređaje od Centra za potrebe postojbe.Već 1992 osnivam novi klub,1994 organiziram tečaj za 23 amatera,i 1995 imamo 38 članova,ne samo sa Hvara.Jednom smo od Županijske HZT 1996 dobili 5000 kn(zato što je moja žena poznavala rizničarku iste,gosp.Anku Matošić) i to su svi novci koji su sjeli na račun kluba ,od kad ga ja vodim.Sve ostale troškove sam sam snosio.Optibeam 11el-3b,koji smo kupili za Klub od aktuelnog predsjenika 9A5K,ja sam uplatio vlastiti novac na račun kluba,da bi stog preko računa,legalno platili istiom.Ne želim nabrajati više.Sad kažem,da to je istina,to je bio privatni ,moj klub ,kojeg sam sam financirao.
  Prije dvije godine došao je do mene 9A4DB,i kaže :daj mi pečat ,žiro i papire?? Valjda su mu trebali uređaji,kao i danas.To su samo dva KV stara 26 godina.Ja imam toliko svoje opreme da bih mogao opremiti više klubova.Puno sam toga i prodao.Meni ne treba klubska oprema.Gospodo osnujte Klub ,nađitre prostorije i radite.Ja ću Vam pokloniti moju opremu puno moderniju noviju i bolju,nego što je Vi imate u svojem bivšem Klubu.
  Gospodo ja sam se umorio od Klubskog rada i ubuduće radim samo za svoj "gušt",a sad Vi nastavite raditi,naravno na "daljinski", iz Zagreba.
   i na kraju Đani nisam te vidio ni za Božić ,a ni za Veliki Četvrtak u procesiji u tvojoj mantiji od konfrati.Nešto slabo posjećuješ hvar u zadnje vrime.Šta oće reć??  !!
  Hvala na strpljenu neću više

9A7WA

Zašto kupovati stare, prepravljane uređaje i opremu po masnim
   cijenama, kad se nude novi, sigurni i više ne sa tako velikim cijenama
   i na razne načine plaćanja. Jednom kupite novo i sigurni ste što imate,
   sve ostalo je lutrija, može biti jako dobro ali i ne mora.
   Pa zašto onda, ali ...................

73     de    9A7WA

9A4DB

U lažova kratke noge ali dugi jezik....

-klub osnovan 1974, ne zna on, u to doba nije bio ni CB-jas

-Prvi uredjaj 1975 TS510 kasnije propao ostavljen, zaboravljen

-1980 stize iz BG prvi TS530 a da racunica ne stima pokazuje
da ako je tocno da je mladji 530 star 26 godina onda je klub
taman "propao" po obnovitelju one godine kada je dobio drugi
novi uredjaj. Nije, nego su oba zavrsila u njegovoj konobi...

-1964 + 17 = 1981 Đani u ZG a klub ode ubrzo kod
Cbjasa u Brusje....kako je u Brusju, nitko iz Hvara vise tamo niti
hoce niti moze...A Đani u to doba član u RKZ (YU2)9A1ADE, vidi clanstvo...

-Ostalo je tuga, laz i prevara, tipa kontest lokacija 9A1CHL sa koje se
taj znak gotovo nije nikada ni cuo.

-Ovo o pecatu je dobar bajkovit pokusaj, medjutim Reni bi se mogao sjetiti
da je u to vrijeme (prije 3-4 god) Milan na sva zvona trubio da
ce ukinut klub na sto sam ja stvarno otisao do njega i rekao mu:
"Da ga nije on osnovao da bi ga mogao ukinuti, te da umjesto
toga konacno napravi skupstinu" Skupstine nije bilo, a klub je
ukinut sada, kada vise ne treba za glasacku masinu. Usput, u toj
istoj konobi su tada bila, pogodite, dva stara TS530.

-Na Hvaru sam zadnji puta bio za Cvjetnu nedelju, sjedio sam nakon
mise i cekao Milana sa maslinovom grancicom ali nema ni Milana ni
grancice. Ima samo bajka o uspjesima i zaslugama.

PS(Milane da nisi ti "Proljecar" kao Fumic "Antifasist" a '41 je imao 5 godina)

9A2JG

Danas je Voda 2008.
Nekima je jučer, očigledno, bilo vino 2008. Ili barem kokain. Jer ovoliku količinu gluposti i laži ne može napisati osoba koja nije na nečemu.

Znači, meni su SNO, OK SKH i NM, pisali putne naloge i instruirali me, kad su me 71' poslali sa TS 510 da podučim Hvarane podešavanju i radu na stanici.
Bija bi umar, a da ne znan ko mi je bija naredbodavac! Fala Van , drugovi, šta ste mi otvorili oči.

Nemoj Djani tako, o mogućnostima da se čuje CHL u eteru, i kontest lokaciji na Vidikovcu. Ja sam se vratio sa službe iz Zagreba 2001.g., ja taj znak nisam čuo u eteru, bez obzira na količine laži što napisahu Miličić&Miličić. Oni šta su stalno bili u ovom akvatoriju tvrde da se klub nije čuo ni prije, bez obzira na "kontest lokaciju".

U svemu napisanom, kao i uvijek u životu, ima i jedna istina. Taj, reorganizirani, klub jest bio privatan klub, u stvarnosti, ne formalno.
Zato je i propa.

Sad me samo interesira, koje će salve epiteta pisac uputiti onima koji sada (ponovo) obnašaju dužnosti predsjednika klubova, a bili su i tada.
Iz riznice prikladnih nadimaka će se, valjda nać za svakoga ponešto. Samo će, vjerovatno, i oni imat šta za reć.

Na kraju, čudi me da ovi, šta se raspisahu da neće više (i da nisu?) plaćati članarinu HRS-u, koriste resurse Udruge. To je po onoj : Cilj ne bira sredstvo. Pisahu da se i ne mogu obranit od posjeta na vlastitom blogu. Neka tamo otvore diskusiju, od 71', i njihove "ugroženosti" , do danas.
Ovaj forum ostavimo radioamaterima, udruženim u radio klubove i HRS.

73, Koki 9A2JG

P.S. Kad prođu današnja događanja, smite malo bevande. To ne udre u glavu.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

Od svih jako važnih činjenica i grančica bitno je samo jedno - kluba više nema. O zaslugama se možete dogovoriti i van ovog foruma.

A prije jedva godinu dana imali smo raport s polaganja ispita u Jelsi.

I to je dobro, jer znači da ima ljudi koji , ako to žele, mogu ponovo pokrenuti stvar i nastaviti, ako ima volje.

To je bitno. I da bude još koji ispit, a što je bilo 1971 ili 74, sumnjam da je danas bitno.

:(

9A2JG

Nije trebalo puno čekati da se javi urednik, ka i u svakoj temi koju neko počme na forumu (meritum).

O toj temi , polaganja ispita u Jelsi, pisahu i na Forumu, govorahu na R2 i R5, svi se izredaše, osim nazočnih sudionika, kandidata i komisije. Ostalo je za neke druge tribine.
Koliko se čuje, ne čuje se.

Gorane Grubišiću ne insinuiraj glede ispita u Hvaru Ja sam napisao, i stojim iza toga, da sam ja poslat , od strane matičnog Saveza, da instruiram operatore sa položenom klasom radu sa novim, do tada neviđenim, uređajem. Nisam nikada pisao da sam nazočio, ni držao neke ispite, to je odradio neko prije. Ko, to češ vjerovatno vidjeti u Arhivi HRS-a, ako te interesira. Tebi je dostupna.
Jedino šta još na ovom forumu nisi napisa, to moram priznati, da si i ti bija ugrožen 71'. Sentiremo!

73, Koki 9A2JG

9a6c

Bez panike, moja greška. Posljednja rečenica u prethodnom postu ostala je nedovršena i sad sam je ispravio.

OK?

Nitko ništa ne insinuira, pročitaj malo. U časopisu smo imali članak na temu ispita u Jelsi, a o tome što smo ti 1971 ili ja 1976 radili u ispitnim komisijama na Hvaru nitko nije rekao ni slova kao ni o i čijem osjećaju ugroženosti 191 godine?

Odakle ti te monade? S 13 godina možeš bit ugrožen jedino iz jednog razloga...

Arhiva HRS ni SRH mi je dostupna kao i tebi...

Je li ti sad bolje?

GG

9A2JG

Jedino sa čime se slažem jest činjenica da te sve teže pratim. A i za to je potrebno dvoje. Sve najbolje.

73, Koki 9A2JG

9a6c

To ti bar nije problem...

Možeš pitat sve šta te zanima, pod uvjetom da pročitaš napisano.

GG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 26. Travanj 2008, 09:58:28Jedino sa čime se slažem jest činjenica da te sve teže pratim. A i za to je potrebno dvoje.

Sveznajući Koki se pogubio. Tko će nas sada izvesti na pravi put ?  ;D ::) :P :-*

Predlažem da sve koji nisu držali tečaj 71-ve na Braču proglasimo počasnim članovima HRSa  >:( To je ipak bio važan događaj čija bi se obljetnica trebalo nekako obilježiti.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Ja sam ti već, nekoliko puta, napisao da prečesto čitatelji onoga što ti napišeš, a tu spadam i ja, imaju nezaobilazan osjećaj da ti sam nisi pročitao šta pišeš. Odatle i nesporazumi.

Tihomire, vidi se da nisi na Vodi 2008.

73, Koki 9A2JG

n1yu

9A2JG: Sa intelektom ima nekih manjih odstupanja, vrhunac je između 50. i 60. (normalno, kako kod koga, ali samo ako su možđani bili "u treningu"), nakon toga se "igra" na iskustvo.

Tihomire, ipak si ti neiskusan programer pa tvoj vrhunac tek ocekujemo :-)

O param poreznika sam u vreme WRTC-2000 dobio dobar USA naputak za usmeravanje ka radioamaterima jer ce se ionako potrositi na jos gluplje stvari kao naprimer oruzje.  Nasa mala 2M dezela vecno ostaje na 50% poreza...

LP MMM YU8/S56A iz Jagodinu u Uskrsnjem duhu

9A8DU

Citat: n1yu  u 26. Travanj 2008, 12:49:16
9A2JG: Sa intelektom ima nekih manjih odstupanja, vrhunac je između 50. i 60. (normalno, kako kod koga, ali samo ako su možđani bili "u treningu"), nakon toga se "igra" na iskustvo.

Tihomire, ipak si ti neiskusan programer pa tvoj vrhunac tek ocekujemo :-)

O param poreznika sam u vreme WRTC-2000 dobio dobar USA naputak za usmeravanje ka radioamaterima jer ce se ionako potrositi na jos gluplje stvari kao naprimer oruzje.  Nasa mala 2M dezela vecno ostaje na 50% poreza...

LP MMM YU8/S56A iz Jagodinu u Uskrsnjem duhu

:D :D :D
Pozdrav,profesore samo da poželim sretan uskrs.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4GL

Citat: 9a2jgTihomire, vidi se da nisi na Vodi 2008.

You're right, no imam (loše) opravdanje, ganjam majstore. No ponosan sam na sve vas koji ste u vodi :-*

Citat: n1yuTihomire, ipak si ti neiskusan programer pa tvoj vrhunac tek ocekujemo :-)

Ja jesam neiskusan, ali ne neiskusan programer. Glede mog vrhunca, on je davno prošao, sa 13 godina sam držao tečaj onima od 11-12 godina i istovremeno bio dvostruki prvak YU u ARGu, a danas, samo trkeljam okolo  :-\

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6JOZ

imam potrebu da se i ja oglasim u svezi RADIO KLUBA U HVARU.Naime nema nikavo pravi ni đani, a ni ostali da kritiziraju, a svijim pisanjima su isprovocirali Milana da ugasi klub.On je jedini održavao klub u životu i bilo je potrebno da se i mi ostali uključimo i pomognemo mu ali smo imali važnijih životnih poslova te smo klub zanemarili. Stoga što se tiče Milana i kluba treba mu odati priznanje, a nas ostale članov i bivše članove treba kuditi.S toga onaj koji ne živi u Hvaru nema nikakovo pravo govoriti o problemu kluba jer ih nezna.Meni osobno je žao što ga je ugasio i pao pod utjecaj kritizera i to izvan Hvara , ali mu i dajem za pravo zašto da nešto održava i da ga kojekavvi z........u.

Toliko o temi RADIO KLUBA  HANIBAL LUCIĆ  HVAR!

S štovanjem!

TIHI HVAR