• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9a6c

9A2JG

Maknen se jedan dan, i , odma nered. Lupetaju ko Maksim po diviziji.
Klub bez uređaja, to moran zapisat, zapamtit di san stavija, pa kad san (po jugu) slabe volje, izvadit, pa se smijat.

Kefa, da bi čovek reč rekel, sve pišeš ko Sveto pismo, ali, moguća misaona dvojba je bila samo izrečena za (potencijalne) osobne kupce.
Da se ne bi igrali žmurke, dat ću najbolji primjer. Ja skoro sav namještaj kupujem u slovenskog Mebla, desetljećima, i još ga drugima toplo preporučam.
Kada sam lani došao u njihovu trgovinu, s nakanom da kupim jedan trosjed,ljubazni prodavač me je izvjestio da je dugačak rok isporuke (60 dana), da na keš imam popust, a na avansno plaćanje još 10 %.
Vlasnici osobnih radiopostaja ne moraju biti ikakovi ekonomisti da zbroje dva i dva, nastave tragom glasnog razmišljanja mene i Mirka, i , ustvari, vide da u ovoj priči rade samo potrebnu količinu uređaja, a financijski dobijaju malo, ili ništa.

Ja i nadalje preporučam svakome klubu, koji ima potrebne preduvjete, da se javi na ovaj natječaj.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2D

Koki, stvarno ne želim polemizirati ali nemoj ljudima nametati svoje mišljenje kao istinu. Ti vidiš samo ponudu Kenwood-a, pogledaj malo i rokove isporuke te popust ICOM-a.
Moj klub će se javiti, ali sa klauzulom da odustaje ako se prijavi više od 30 klubova, prepuštamo subvenciju onima kojima taj uređaj treba više.

73 de 9a2d

9a6c

Da se ne bi igrali žmurke, predlažem da se iduće godine bar jedna od 50 privatnih export import firmi koje je Đani nabrojio javi kao ponuđač na natječaju u konkurenciji ove dvije ovogodišpnje pa da vidimo koliko su održive ovogodišnje forumske fantazije.

Uspoređivati prodaju namještaja i uređaja može samo nitko tko nikad nije trgovao ni jednim ni drugim, samo kupovao.

Neću sad popovati o tome da u boljim tvornicama postoje planovi proizvodnje i isporuke, planske i signalne zalihe, poznavanje obrtaja roba i tome slično, ali notorna je činjenica da namještaj spada u robe s dugim obrtajem, jer se kupuje ili rijetko ili sezonski. Samim tim u maloprodajnoj cijeni značajan dio otpada na ukalkuliranu inflaciju, obzirom da već između proizvođača i veletrgovca rokovi plaćanja debelo prelaze optimističkih 60 dana. A o ležanju po skladištima da ne govorim.

Činjenica je da svi koji se uključe u ovu akciju ipak dobijaju, a da li je to malo ili puno, stvar je osjećaja za količinu. A nije ni obavezno pa tko misli da nije dovoljno, može se osobno obratiti distributoru i platiti punu cijenu bez beneficija, zašto ne?

I , molim, kakvo je to izražavanje? Lupetanje?

Šta se nismo protiv toga borili, a?

Da se putem na zagubi poanta, smisao natječaja je da se zainteresiranim klubovima sufinancira dio cijene uređaja, a  da svi ostali iskoriste pogodnost prigodne cijene.

Onaj tko je očekivao više, očito nije dobro pročitao uvjete, ali na to smo već navikli.

Bolje se malo zavrtit i nać neku lovu, evo čujem da je 9A1CFN i bez natječaja nabavio novi IC910 za VHF/UHF pa bi vječno neshvaćeni veterani možda mogli malo kod 9A2BW na tečaj, a? Ko će to razumit, Brač za sve isti, a razlika nebo i zemlja... I sve u 20 kilometara QRB-a...

GG

9A2JG

Kefa, dobar jutar.
Nigdje nisi mogao pročitati da ja svoje mišljenje namećem.
Drugo, moj matični klub se ne natječe, i to mi daje prednost da trezvenije i razložnije razmišljam, pa i naglas.
Treće, radio sam u natječajima vrijednim miljune maraka, pa znam kako to ide.
Četvrto, što niko ne spominje, uz narečene količine po proizvođaču, šta ako se javi desetak klubova za ICOM, a 10-15 za Kenwood. Čitajući, tečni hrvatskim materinjim jezikom pisan tekst, NEMA popusta ni na jedan, i sve narečene cijene padaju u vodu. To je ono što piše. Ja ne mogu znati ono što neko možda zna , a ne piše.
Peto, i posljednje, svaki klub bi trebao aplicirati, po prvi put nakon 1981.g. , pa da i Savez ima sliku koliko je 9A ham tržište "gladno".
Slažem se, gledajući šire, jedna vrsta "gladi" je po povlaštenoj, subvencioniranoj cijeni, druga bi bila po tržišnoj, ili sl. , ali, bojim se da Savez već desetljeće i pol nema pravu sliku potreba. Ovo je bila šansa.

Ima još, ali si ti ovo počeo shvaćati kao polemiku, ja kao zdravu razmjenu mišljenja, u korist RA u Hrvata.

BTW, za tajnicu, onaj kontakt broj NCTK , informatičko obrazovanje na dohvat ruke 091 4656 771. Pa da posjeti ove stranice. Šta bi rekao drug Mato Arlović : Da se uloguje, pošalje emajl!

Ne bi usala ruka ni našem časniku za vezu sa državnim tijelima da se javi ovdje, i barem komentira napise ljudi o dokumentima za izdavanje i produžavanju dozvola, formatu, i ostalom. Uostalom, još od staroga Rima, svaki prisegnuti javni djelatnik je prisezao puku i Senatu, ne obrnuto!

73, Koki 9A2JG

P.S. Dok sam ja pisao ovaj post, naš nam je urednik, po ne znam koji put počeo dijeliti lekcije. Da, Gorane Grubišiću, kad iko napiše da RK ne treba radio uređaj onda je najmanje što mogu izraziti jest da lupa.
Što se tiče "slanja" ikoga kod Ivice Pavišića, dosta je šta ti ideš. Za pametnoga dosta.

9A4DB

Long story short....

Projekt je dobar, ali to ne znaci da uvjeti ne bi mogli biti
bolji, pogotovo za osobnu kupovinu...

73

9A2JG

Zar ne vidiš Djani da nam se urednik sprda sa svime šta napišemo, i ti i ja, samo on zna sve ekonomske zakonitosti.
Putovali smo trajektom iz Splita za Supetar, na povratku iz Kraljevice, nas nekoliko. Mi pitali Tomu 4W, kako to da je na njegovoj QSL-ki znak reklame Supetrus hotela. Od odgovori: Ne znan ja, tako...
Par dana nakon toga dobijem kopiju članka poslatog glasilu čiji si ti urednik, da je Supetrus hoteli DONIRAO taj narečeni uređaj.
Ili ti trebam napisati ispravku kada je narečeni 2BW sebe legitimirao kao jedini brački klub,jedine RA u članku prema HRS-ovu glasilu, a i u postupku skupljanja love po otoku. Ja sam odma reagirao, i poslao mu e-mail, da ga ne sramotim na ovim stranicama.
Kako ja čuvam svu primljenu dokumentaciju upućenu meni, mogao bi se vratiti unazad, od početaka osamdesetih, preko rata, do danas, vidim da su neka ponašanja konstanta. Nisu ni za časopis.
Ja i nadalje biram društvo, s kim ću sidit, jist, pit, ić na konteste, u klub.

I za kraj, Rolando je sinoć doša u 9A1AKL, sasluša nas i mene, mi saslušali njega, možda bi i urednik bija naša nešto za glasilo nekih radioamatera.
Niko ni tebi nije šapnija u uvo da si samo čovik... Do tada, fantaziraj, do mile volje.

73, Koki 9A2JG

9A2D

Pored ovako načitanih, izgleda da samo ja ne znam čitati. Stvarno nigdje ne vidim da KENWOOD uvjetuje količinu.

73 de 9a2d

9A4DB

Znas GG, Koki ti je mislio na ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=TG00KzETDcw&NR=1

02:30 / 02:50 time code Quo Vadis

9A4GL

Preuzvišeni Koki,

Citat: 9A2JG  u 23. Travanj 2008, 07:39:08
Ja skoro sav namještaj kupujem u slovenskog Mebla, desetljećima, i još ga drugima toplo preporučam.
Kada sam lani došao u njihovu trgovinu, s nakanom da kupim jedan trosjed,ljubazni prodavač me je izvjestio da je dugačak rok isporuke (60 dana), da na keš imam popust, a na avansno plaćanje još 10 %.   9A2JG

Misliš na onaj trosjed od 25000 kn ? Uz koji možeš kupiti prikladni jastućić za 6000 kn ? Čuj, mi ti svaki dan poslije ručka odemo na kavu tu u lokalni birc, predlažem da ideš s nama pa da dobijemo popust na kaš i avansno plaćanje. Nadam se samo da onda nebude rok isporuke 60 dana  ;D ;D ;D

Čudim se čudim, neki (kao ja) još uvijek ne kuže razliku između popusta na gotovinu i kamata (reda veličine 20% godišnje) za kredit za odgodu plaćanja. Ili je normalno kupljenu robu platiti par mjeseci nakon što se "isproba" ?

7ti3 de Tihomir
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Da , Djani , baš sam na to mislio, gledao prvi put 1956. , i poslije još sijaset puta, i uvijek se sjetio te rečenice, da si samo čovjek. Hvala za link, nisam ni znao da postoji.
Tihomire, šta da ti kažem, nasmijao si me, a u ovoj dolini suza, i to je nešto, sa velikim N. Slažem se da možda nije dobar primjer, ali je živ, vjerodostojan, tu pored nas, ma što mi mislili o tome.
Kefa, negdje sam pročitao i uvjet za Kenwoodovu količinu, i tu cifru, kad pronađem , javim ti, niko nije slijep kraj zdravih očiju. Čak i nepostojanje (što ovdje nije slučaj!) te cifre, ne mijenja sadržaj moje tvrdnje.

73, Koki 9A2JG

9A2D

I ja sam neki dan vidio rupu na drvenom plotu pa sam cijelu noć imao erotske snove.

73 de 9a2d

9A2JG

Ti si ka i oni desetar šta je drža nastavu, i objašnjava vojniku (ročnom, JNA) šta je to asocijacija, a on će ti njemu (znate ono između): Mava, ti mava, ja isto mislin samo na ..... .
73, Koki 9A2JG

9A7WA

Ja bi uzeo Kenwood TS-2000 ali me Jaca Kosor zeznula, moram
  čekat dva mjeseca, pa prema tome kasno Mirko na Kosovo stiže, a uzimat
  još jedan kredit nekako mi ne izgleda zdravo, nego ide li taj uređaj direkt
  u struju ili i on traži ispravljač, filtere nadam se da ima, jel ja sam ionako
  napola gluh, čujem samo ono što me zanima.

73   de   9A7WA

9A2JG

Otvori Mirko na naslovnici onaj link, ispod naslova članka Poziv za podnošenje prijava, tamo gdje su slova preko slova..., piše (nazire se riječ) specifikacija, kad otvoriš ima slika i kratki opis. Inače, piše u osnovnom tekstu da su uređaji bez ispravljača i opreme (točka 4. Ponude).

73, Koki 9A2JG