• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Ja sam samo reagirao na izričaj :" nije bilo potrebe za sprdnjom", jer ni pokušaja sprdnje, ni u primisli, nije bilo. Toliko o tome.

Postoje stalne kušnje društvenih i moralnih načela. Ja sam svoj prvi kaput dobio (dopalo me!) u jednom iz paketa iz Amerike, i nije me bilo sram nositi ga.
Preko puta moje kuće je Dečije letovalište opštine Voždovac iz Beograda. Tu su stavljali 92' prve izbjeglice iz Konjica, Jablanice i Mostara. Naše žene kupile (novu) robu od kuće do kuće, i nosili im. Kad su same vidile da ih, poslije, prljavu, ne peru, nego bace u kontejner, prestale su kupit.

Neki dan, ovdje na forumu, raspisaše se , nadugo i naširoko, o donatorstvu za 9A CW plakete. Iznos 110 kuna. Oni donatori.
A što delegat na Skupštinu HRS-a, iz Dubrovnika, Vele luke, Hvara, Komiže ili Bola, u samo 5 mjeseci, potroši u dva navrata (Zagreb i Kraljevica) između 2 i 3 tisuće kuna da bi ispunio svoju dužnost, ništa. A on je, gledajući mak na konac, te novce DONIRAO radioamaterskoj organizaciji, pričao ko šta hoće.

Rezime je ovih crtica da dvostruka mjerila nisu svojstvena samo društvima u tranziciji, niti pojedinom cehu, branši ili hobiju, ona su tu , oko nas.

Da završim, intimno sam se nadao, da će Savez kupiti uređaje u cijelosti, i dati ih najaktivnijim klubovima koji ih nemaju, onima koji ne mogu platit, onima koji su reaktivirani, onima koji su (najčešće) jedini klubovi NT u svojim malim mjestima, ali, očigledno ne mislimo jednako.
Sa govornice sam u Kraljevici rekao, i nadalje stojim pri tome, da bi ti uređaji trebali ić u Goveđare, Konavle, Milnu, Hvar (s drugim postavom), a sada pridodajem i Slatinu. To je moje viđenje.

Gogo i Mario, svojim pisanjem i sjećanjima na nabavu preko EI iz Zemuna, samo potvrđuju ispravnost mojih osnovnih stavova, ma koliko mi šutjeli o tome.
Nije ni Izvršni odbor nepogrešiv, zar ne?

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6XX

trošenje 3000 kn na odlazak na Skupštine HRSa da bi se ispunila dužnost, i istovremeno kukanje da se nema za radiouređaj je samo pokazatelj da su prioriteti i rad u nekim klubovima krivo postavljeni.

9A7P je nakon dugo godina u Kraljevici prvi put sudjelovao u Skupštini, i to samo zato jer se slučajno utrefilo da je Skupština bila kad i susret radioamatera.

Što se kriterija za kupnju uređaja tiče, što bi trebao reći jedan od stvarno najaktivnijih klubova u Hrvatskoj koji nema uređaj mlađi od 1989.? Govorim o 9A7P. Bolje da šutimo jer bi nas mogle oprat frustracije. No, smatramo da je u redu da i ostali neaktivni ili kakvi god imaju prilike za to. A ako ne bude rezultata za nekoliko godina onda ćemo i mi promjenit ploču.

Oprosti Koki ali ja za one nabrojane klubove nisam ni čuo, ako ne iz tvojih usta da bi im trebalo nešto davat. Ni zašto, ni kako. Stara slava? hm

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JG

Hrle , srčeko, ja sam iz skromnosti "zaboravio" napisat da pojedincu (i sam sam u istoj koži) niko te novce ne refundira, ni HZTK, ni Savez , ni matični klub.
Tako, u četiri godine mandata, ja Savezu POKLONIM onaj najjeftiniji, IC706!

Upravo, pod drugim naslovom, i Mirko napisa par riječi za svoj radio klub u Grubišnom polju.
Nemam osobno, a još manje amaterski, ništa protiv i kandidature tvoga kluba, dapače.
Jedna od intencija moga pisanja je bila da se kroz iskrene javne izričaje iznjedru pravi prijedlozi, protiv kojih nijedan IO ne bi imao ništa protiv.

Što se tiče napisanih klubova, ili nisi bio u sali, ili nisi slušao, ili te nije interesiralo, ili nisi informiran, riječ je o novoformiranim i/ili revitaliziranim klubovima .

Ako se bar malo potrudiš pažljivije pročitat sve moje postove vidjet češ da se samo borim za druge klubove, ne za svoj matični.

73, Koki 9A2JG

9A3QN

Citat: 9A2JG  u 17. Travanj 2008, 09:59:40
Da završim, intimno sam se nadao, da će Savez kupiti uređaje u cijelosti, i dati ih najaktivnijim klubovima koji ih nemaju, onima koji ne mogu platit, onima koji su reaktivirani, onima koji su (najčešće) jedini klubovi NT u svojim malim mjestima, ali, očigledno ne mislimo jednako.

Meni se nekako činilo da je ideja "društvenog vlasništva" propala prije jedno 20-ak godina.

73
Kristijan
9A3QN

9A4QV

Pozdrav,

Mislim da je jednostavno rijesiti nastalu situaciju, poslozimo sve pristigle zahtjeve klubova, svaki kriterij bodujmo od 1 do 10 i klubovi koji na kraju zbrojem svih bodova budu u grupi odabranih dobiti ce  financijsku potporu

Neki ce klub na racun podrucja od posebne drzavne skrbi dobiti 10 bodova, neki 0 bodova, ali ce mozda taj drugi na racun rada u SRVKS ili rada sa mladima dobiti 10 bodova itd.

Pa ko bude najbolji taj neka zasluzi potporu.

QV

9A3BCZ

Pozdrav svima i još jednom isprika Kokiju.  Sorry kolege i ja sam krivo protumačio Vaše dobronamjerne sugestije. No, kako sam rekao trenutno smo u problemu bez uređaja, ali valjda će i grad Slatina dati koju kunu, a UKV je već u fazi nabavke.
Sorry još jednom, svima sve najbolje.
73 de 9a3bcz
73 de 9A3BCZ, Zlatko

9A7YY

Citat: 9a4qv  u 17. Travanj 2008, 11:23:46

Mislim da je jednostavno rijesiti nastalu situaciju, poslozimo sve pristigle zahtjeve klubova, svaki kriterij bodujmo od 1 do 10 i klubovi koji na kraju zbrojem svih bodova budu u grupi odabranih dobiti ce  financijsku potporu

Pa ko bude najbolji taj neka zasluzi potporu.

I opet će se netko osjećati oštećenim ili u najmanju ruku uskraćenim.

Predlažem da Hrvatska lutrija kao dodatak svojoj emisiji priredi izvlačenje iz bubnja klubova koji će dobiti dotaciju.

Svi će sve vidjeti, a voditelji emisije i tako pojma nemaju o tamo nekim radioamaterima.  ;D  ;D  ;D

n1yu

http://www.4o4a.info/yaesu-ft2000.html je zanimljiv oblik donacije FT-2000 sa strane VK1AA, moderatora Balkan DX liste, trenutno aktivnog sa nove OC IOTA. 

OO Hrle se rasplaka oko tuzne sudbine 9A7P ali je zaboravio pricu o TS-940 koji je dugo lezao kod civilne zastite umesto u RKP.  Verujem, da je jos puno ratnih skladista slicnih Jarunu u "lijepoj nasoj".  Tranzicija ipak traje dok ima HZTK i inih para za uredjaje, urednike i slicno.

ZRS dobio 12K5 Euro od Civilne Zastite.  To su danasnji NATO, Homeland Security trendovi.  ALE, ALE...

9A2JG

U ovoj lijepoj našoj kad neko nema argumenata- slijede etikete; jugonostalgičar, zazivanje duha socijalizma i sl. Postoje neki kriteriji, a većinu ih svi dobro znamo, ali nam ponekad ne pašu, pa se onda javno pravimo Toše.
Pravi bi amateri u pola sata posložili prijedlog IO-u, samo nemuštim i neargumentiranim diskusijama obeshrabrujete potencijalne podnositelje zahtjeva.
Da me samo poslušate, što pisah, da pogledate važeće dozvole za rad, održane skupštine, broj i strukturu plaćenih članarina, da je ne znam koliko podnijetih zahtjeva, prijedlog bi se iskristalizirao sam.

I dalje smatram da je bolje 12 uređaja prije ljeta, nego trideset poslije.
Pogledajte nam diplomu-uzdanicu IOCA, nema ni liste i pregleda aktivnosti, kako se nadamo promovirat otoke? RK se na Hvaru i službeno ugasio, na Visu ga nema, na Šolti smo prije rata samo gostovali, na Lastovu ga nema, korčulanski se klub ne čuje u eteru, podvucite crtu. Umjesto maksimalne potpore Milni (2 uređaja od po 37 i 35 godina) i Supetru, vi nudite raspravu.
Nećemo ovako na zelenu granu. Ne buš jela Gabrijela!

73, Koki 9A2JG

P.S. Poslije sahrane poslijepodne druga i kolege sam dijelio QSL-ke, uzete u Kraljevici. Školski drugovi koji su to prvi put vidjeli kod mene i Berta 2UN 1967, uzviknuše : A , to su Vam one potvrde veza! Kako ono, Q , Q..Neke stvari žive vječno. QSL je među njima.

9A8DU

???
Pozdrav, koki ,pozdrav profesore,dasam kojim slučajem u mogućnosti obadvojici bih zabranio pisanje ,Koki, ti si totalno zastranio, profesor te skroz zaveo, nisam znao da je na Jarunu RR magacin, eto vidiš moj profesor sve zna! netupim ja uzalud cjelo vrjeme dasam od profesora puno toga naučio. U ljepoj našoj, kad nema argumenata,slijede etikete Jugo nostalgičari ,Pa Koki moj pošteni ti sam sebe "ETIKETIREŠ",cjelo vrijeme si pokušavaš dati na važnosti!
nudiš se moj Koki a nitko te neće,Juga je prošlost moj Koki ,žaomi je što patiš ali za utjehu tebi nisi jedini, i moj profesor žali za vremenima kada je projektirao tel.centralu za potrebe JNA,istovremeno bio kažnjavan,cepajući stražu na minus osamnaest,dajući potporu studentskim demonstracijama,nije objasnio na koji način?istovremeno ga komandir pušta 17 puta u deželu na odsustvo,obzirom da je profesor akademski obrazovan,po tadašnjem zakonu SSONO služio je samo godinu dana,u prosjeku moj dragi profesor je bio jedan ipol puta mjesečno Doma,ili tri puta u dva mjeseca,profesore kada si stigao projektirati,demonstrirati,stražariti i odlaziti kući na odsustvo.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Svaki dan u svakom pogledu sve više napreduješ, moj Drago, jarane. Eto, ja mislio da ćemo u Kraljevici zapjevat onu Vozila se po Vrbasu lađa..., ali nema tebe, nema prvog glasa, ja i Marinko drugi glas, Rolando promuko...
A ni pokojni Sajo ne bi bolje.
Što se tiče Juge, vidim ti sve znaš, hećim za dušu, šteta šta nisi bliže. Ali neka, ima u Boga dana, biće teferića.
Je slažem se ja sam povodljiv, takav sam po celom telu, lako je na mene utjecati, ovakvi ka Mario, Reni, Djani, Branko, Miće,  ti mi truju dušu.

Slušam danas pola sata monolog na simpleksnom FM kanalu : Ništa ne valja, u Kraljevici se skupili samo pripadnici jedne opcije, ništa se ne radi, ne znaju, to je razbijanje radioamaterizma, pod Petrom je bilo med i mlijeko - dođe mi da ga prekinem , pa da ga upitam gdje su mu klupski uređaji, neodržane skupštine, članstvo, položeni računi... I još dodade : idem skoro opet aktivirat neke nove otoke , opet "neću" čut neke postaje!
Ka da bi bilo prvi put! Uvatija je već ruku.
Reni i ja već kupujemo duzinu šugamani za otrat puste suze.

73, Koki 9A2JG

9A8DU

;)
Pozdrav,dragi Koki,nikada nisam previše patio od toga dali netko radi i kako upražnjava svoj hobi, ja znam da moja susjeda i ja radimo maksimalno sukladno mojim mogućnostima i željama,zašto zamjeriti Petru zbog susjede, tko kaže da on po tom pitanju nije ništa radio?ako neko klepeće po repetitorima ,to je dobro došlo,klepećem i ja vrlo često na 3675,3725 i tako ,ali to mene zadovoljava, kao i tebe aktiviranje otoka,valjda se zamišljaš kao Kolumbo, i ja ti uopće ne zamjeram,nepada mi napamet da kažem eno Koki klepeće na otoku , ili Koki klepeće po forumu, naprotiv ponekada ti se divim ,vidim da ti je forum životno opredjeljenje, pa ako je  to tebo moj Koki merak, a što se tiče pjevanja može i ona udalase blesa sa Kupresa.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Svaka se udala, moj Drago, i ona kriva, i ćorava, i gobava, što bi rekla moja pokojna punica : Udala se moma da je nije doma.
Što se tiče Kupresa, bio prije rata, bio u ratu, bio poslije rata, tu nisam čuo!
Ali, ima ona : Austrijo ne gledala sunca, Kuprešanke ostale bez ..... .
Kad sam god išo kumu u Bugojno čula se : Livno , Duvno , i Borova glava, nema cure...
Neko bi reka da se spremamo za Cavtat, ili, najmanje za Jarun, a ono mi za prvi glas Foruma ! Valjda će nam se Mato pridružit na Jarunu.

73, Koki 9A2JG

P.S. Zadnju smo pivali Moj jarane, Sulejmane, jel ti žao Banja luke...

9A8DU

Pozdrav ,Koki ja volim onu ,Obilić me zove,sada je popularna kod komšiluka,slušam je često ujutro na 3725,moj Koki nisam niti znao da mi je komšiluk mnogo muzikalan narod, a mi ćemo koki zapivat neku gangu ili reru.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Evo moj Drago, čujen i vidin za masu "ugašenih" ili neaktivnih klubova. U svakome od Statuta piše da u slučaju neaktivnosti, ili gašenja treba vratiti osnovna sredstva Gradu, ali, očigledno. to nisu učinili.
Kako god okreneš, sve se vrti oko materijalnih sredstava, uređaja, love...
Biće bolje, neko viče...

73, Koki 9A2JG