• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A3WP

Citat: 9a3mr  u 14. Travanj 2008, 23:54:30...Subvencioniranje postaja klubovima je preozbiljna stvar da bi se odigralo na brzinu ili na prvu loptu....Mišljenja smo da je 125000 kuna prihvatljivo podijeliti  na maksimalno 30 klubova što bi činilo oko 4000 kuna po klubu. S tim da pojedini klub može zatražiti subvenciju samo za jedan uređaj....I sad, da ne bude poslije nismo znali: ukoliko se javi više od 30 klubova moraćemo napraviti kriterije odabrati koji klubovi će ove godine ostvariti potporu. Ključne riječi  koje se spominje su SRVKS, područja od posebne državne skrbi i rad sa mladima...

Hvale vrijedna akcija, svaka čast !

Mislim da je radioamatera u trenutku toliko malo u 9A da se zapravo gotovo svi poznajemo. Osobno se bar trudim makar povremeno posjetiti Kraljevicu i/ili Jarun i upoznati ili prepoznati što više ljudi.

Ljudi iz IO HRS siguran sam jako dobro znaju kakvo je trenutno stanje u našim klubovima tako da sumnjam da će biti teško procijeniti gdje će uređaj biti dobro iskorišten, a gdje bi samo skupljao prašinu.

Općenito gledano jako bi zanimljivo bilo napraviti analizu i vidjeti kako koja sredina podržava lokalne radioklubove. Naravno ima klubova koji strogo skrivaju informacije o prihodima...

73 & CUAGN !
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2JG

Jasno je i bedaku da je Skupština trebala potvrditi već donesenu odluku IO o iznosu subvencije, ali i ostale norme koje si sada objasnio, a eto, većina ih nije znala.
Što se tiče dvogodišnje članarine gratis za "uskrsle" klubove, to ti je kao kad gladnoga pitaš šta bi popija.
Na kraju, ali ne i zadnje, jedno principjelno pitanje, kako moralno opravdati ijedan zahtjev prema pojedincima, ako su im uređaji stariji od predsjednika i potpredsjednika Saveza, pojedinačno? To nema veze sa ijednim sastavom IO, i nevezano za ijednog predsjednika i podpredsjednika po imenu.
Svojedobno sam se zalagao, a istog sam mišljenja i danas, da bi sve dozvole za rad trebale biti negdje javno okačene, dal na stranici Agencije koja ih je izdala, ili HRS-a, nije važno, letimičan pogled ikoga od Vas bi meni dao za pravo.

Koliko mi je poznato, s obzirom da smo nešto ranije krenuli kući, nije se diskutiralo o smanjenju papirologije, pojednostavljenju izdavanja i produžavanja dozvola za rad , eventualnom reformatiranju (veličina standardnih kartica s magnetnim zapisom, možda), i interaktivnom odnosu s našim predstavnikom prema tim tijelima. Ostaje nam samo forum, ako čitaju pravi ljudi.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Poslije Kraljevice smo u matične klubove dobili potvrde o članstvu u HRS-u poslate (po žigu na koverti) PRIJE Kraljevice.
Bilo bi zaista interesantno da stručna služba objavi na naslovnici broj plaćenih članarina, po klubovima, kategorijama, recidivisti (naravno, ne po alkoholu) i ostali. Za pretpostaviti je, da ko je ima volju platit, on je platija.
Dobar pregled i ovlaš analiza, otklonili bi dosta nepouzdanih "argumenata" po ovom forumu.
A gdje bi nam bio kraj kad bi (stidljivo) upitali za mogućnost liste klubova koji redovno održavaju Skupštine, i one kojima je Skupština misaona imenica.
Izbacimo najslabiju kariku!

73, Koki 9A2JG

P.S. Namjerno nisan napisa i broj plaćenih časopisa, čuvan uredniku srce...

9a6c

Inače nije običaj da se sadržaj najnovijeg broja RADIO HRS objavljuje preko foruma, ali ovog puta može i mal iznimka...

READ ALL ABOUT IT...

GG

9A3WP

Pozdrav Koki !

Uz ove Tvoje
Citat: 9A2JG  u 16. Travanj 2008, 13:57:14...Bilo bi zaista interesantno da stručna služba objavi na naslovnici broj plaćenih članarina, po klubovima, kategorijama, recidivisti ...
...Dobar pregled i ovlaš analiza, otklonili bi dosta nepouzdanih "argumenata" po ovom forumu....A gdje bi nam bio kraj kad bi (stidljivo) upitali za mogućnost liste klubova koji redovno održavaju Skupštine, i one kojima je Skupština misaona imenica.

gore navedene i onu moju

"...jako bi zanimljivo bilo napraviti analizu i vidjeti kako koja sredina podržava lokalne radioklubove...."

tko bi rekao Koki da ću se baš ja toliko sada raspisati po temi "Vox populi" na forumu, a "falio sam" dobrih 50 stranica...ali sviđaju mi se te ideje...
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2JG

Slušaj, srce mi se para kad vidim vapaje, kao ovog kluba iz Slatine. Javno im predlažem (bez ženiranja!) : Prijavite se za beneficirani uređaj iz HRS-a, na Jarun sa škrabicom (nešto kao u pabovima za IRA-u ; ja davo!!!), obećajem da će umjesto jedne ture pića (od mnogih) moja lova uć unutra!

Drugi, suprotni, aspekt ovog našeg lijepog hobija su ti klubovi bez Skupština, ja ih poznam lijepi broj. E, pa sada, kad me već neki vuku za jezik , potegnimo crtu, vidimo gdje smo, subvencionirajmo legalne, koji su institucionalni, pa da vidiš kako neće ni dostić onu brojku od 30 (različitih) klubova. Da Bog da ja pregrizo jezik!

Kome je Potemkin u svojti? Izbacimo ministrove rođake! Lakše će se disat!

73, Koki 9A2JG

9a6c

Malo je opasna teza da je samo 30% klubova u 9A legalno,a li idjt ćemo... Karta sve trpi...

GG

9A2JG

Svako čita ono šta mu se hoće, ili pričinja. I ćoravi vidi da piše da ukupan broj aplikanata za beneficiranu kupnju neće proći brojku od 30, a ne da samo toliko klubova drži skupštinu.
Ali, svi mi imamo svoje specijalnosti, i , samim time, bolje smo informirani u pojedinim sferama. Tako je prije nekoliko godina na ovom istom forumu naš urednik "otkrio" kako sam ja pisao tajniku SRH-e za nedopušteni rad na opsegu.
Neko uvik ima pristup informacijama, arhivama, podacima, neko nema. Nije nas ni briga. Dok onaj drugi uvik ima šta mućat po ustima.

Falija mi je Drago u Kraljevici, da rastegnemo Pod Tuzlom se zeleni meraja..., ali ima u Boga dana. Nisam ja Nedžad Salković, ali se trudim...

73, Koki 9A2JG

9A1UN

Koki mozes molim te prestat mijenjat naslov iste teme. Ako je vox populi nek je vox populi a ne nesto peto. Unaprijed se zahvaljujem

73 Davor 9A1UN

9a6c

Ja mislim da je i bez Drage bilo više nego dobro...

GG

PS - u kontejkstu spomenutog "izviješća o nepostojećim vezama" nije bilo u pitanju tko ima pristup nekakvim informacijama, već je je pokojni Žika jednostavno pitao o čemu se radi, je rmu nije bilo jasno. Obzirom da je to karikaturalno izvješće završilo u arhivi SRH, očito da je čovjek i shvatio, ali ostaje kao svjedočanstvo stanja uma jednog vremena i pojedinca.

Aj ne poteži me više s tim za jezik, da se ne sjetim još nečega. Kao i svi dementni i poludementni starci, lakše se sjećam starih stvari i događaja, nego onog što je bilo jučer...

PPS - Pitanje sam zaradio na Skupštini SRH kao delegat YU2CBM, koji je usput pomalo nevoljko digao i ruku u znak podrške YU2AKL za organizaciju Zbora SRJ u hotelu LAV naredne godine. Ne bi se baš moglo svrstati u privilegije, više kao stjecaj okolnosti.

PPPS - Radimo na tome da naslovnica časopisa bude bolja i od PLAYBOYA, STORY, EXTRE, COSMA i KLIKA zajedno. Bit će pure ham sex pa da vidim šta će onda biti problem...

n1yu

GG: Sjeća li se itko još nabavki preko Elektronike Inženjering from Zemun iz osamdesetih?

Ja se toga dobro secam jer sam pregledao sve Atlase i zaradio moj prvi fabricki uredjaja Atlas-210!

Danas sam dobio izvrstan CQ ZRS 2/08 sa tech opisom RIS-2008, S55OO remote station, S57BBA D-Star i slicno.  Steta sto je odstupio urednik S58R.  Usput sam saznao o aprilskom sastanku ZRS i HRS/IARU u Celju.  RK Lasko organizira otvoren dan za 18. 4.  Pivo ce teci potocima.  Ipak se krece...

9A2JG

Davore, nije valjda da i tebe smeta? Kad sam vidio u Kraljevici da si primio nagradu, htio sam doći, upoznati se i čestitati, a ti - otišao. Valjda si imao obveza...
Gogi lete prsti po reversnoj tipkovnici, pa poleti i nešto što nije mislio (sada) napisati. Naime, bez namjere da njega, ili ikoga, potežem za jezik, on je sam pisao na ovom Forumu kako je " pregledavajući stare arhive, od prije rata, naišao na..." , a ne da ga je pok. Žika zvao za pojašnjenje.
Ali, svak ima pravo na svoje viđenje istine, i svoje veselje.

Mario,upravo me je nabavka preko Elektronike inženjering i ponukala da predložim aktualnom sazivu IO HRS-a sličan model nabave. Za sada smo na dosta suprotnim (ne nužno i suprostavljenim ) stavovima. Ali, imam ja još argumenata. Budu čuli; samo da se opet ne bude čulo : Svi pjevaju, ja ne čujem, nikome se ne radujem, samo tebe očekujem...
Nisi Mario triba spominjat remote control station; podsjetilo me na posuđenu (otuđenu) klupsku opremu, a izvršitelj se još diči postavljenom remote station-om.
Čim se spominje Laško, svakome je asocijacija na pivo, ne na radio klub. Tako ti je i Dean tija mene "častit" u Kraljevici besplatnim pivom; to su ti ovi šta nisu počeli pit kad je vrime, NHF.

Slatinjani, limenka, Jarun, niks IRA, TS 2000, ne nužno tim redoslijedom...

73, Koki 9A2JG

9A3BCZ

Nemogu vjerovati da među amaterima postoje takva razmišljanja... No, da malkice i pojasnim stvar: Ponovno smo aktivirali klub koji je "crko" još 1998. godine. Uređaja nije bilo niti tada. Dovijali smo se na razne načine, obećavali nam iz grada, županije, HRS-a ... baš kao i sada, a od uređaja i pomoći veliko  NIŠTA!!!
Nemožete osporiti da neki od naših amatera - članova - 9A2YM naprimjer, nisu amateri i da se u Slatini baš ništa nije radilo..., ali valjda će sadašnja postava to još poboljšati i ipak nabaviti bar 1 KV uređaj, a za UKV će mo se "ponovčati" i kupiti sami.
Vidim na Stankovićevim stranicama iz Siska da ste mu davali kojakakve uređaje, pa pomislih - stvarno, zašto ne zatražiti  za klub - možda još netko ima neku "furdu".
Dakle, nije u mom pismu bilo nikakvih zločestoća niti potrebe za sprdnjom!

Hvala na razumijevanju.
73 de 9A3BCZ, Zlatko

9A2JG

Prijatelju, sve što je napisano, napisano je prijateljski i amaterski, u dobroj vjeri. Ako to nisi prepoznao, onda stvarno, svaki daljnji dijalog je izlišan.

73, Koki 9A2JG

9A3BCZ

No, no nisam niti ja tu ništa napisao neprijateljski.  Žao mi je da se moje riječi ne čitaju onako kako su napisane. Ne želim polemizirati i navlačiti srdžbu na sebe ili nedaj Bože na klub, pa Vam zahvaljujem svima na dobrim savjetima.

Hvala.
73 de 9A3BCZ, Zlatko