• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zašto mi brinemo B-H i SiCG brige?

Autor 9A3VV, 27. Kolovoz 2004, 23:24:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5VI

Nikad ne reci nikad!

Posto se diskusija poslije Jaruna opet "probudila", a novi "tonovi" T95A i OE1EMS  traže da se nešto i doda, proanalizirat ću, samo na temelju napisanog, stavove pojedinih sudionike diskusije koji drže lekcije piratima.

1.T95MWP, T94DO, T95DDV. . . "Alisa u zemlji čudesa"
2.T98R, T99C :uglavnom se slazem.  S malo usuglašavanja mogli bismo naći rješenje.
3.T94JE, T94DJ: napreduju u pravom smijeru, "nacio" analiza T94JE vraca malo unazad.  U istom je rangu i "zaklinjanje" T94DJ u anacionalnost.

Posebno želim reći nekoliko primjedbi na izlaganja T95A i T93M. Zajedničko za obojicu bi trebalo biti,  a to bi bila i dobra vrlina ostalih u diskusiji: pogriješiti se može radeći i s najboljom namjerom. Ljudski je i pogriješiti. Ali se to može priznati, korigirati, vratiti se korak nazad i sl. Konkretno:

T93M

Sudjelovao si u kreiranju ratnog "Pravilnika". Da je donesen u normalnoj proceduri, ne bi bio ni loš. Napisah negdje:4! Ali proglašavati nešto što je doneseno u uskom krugu, u ratnim uvjetima,  a odnosi se na sve, "sv. Pismom" kosi se i s moralnim principima. Ustrajavanje na "ratnim" rješenjima, unotač mnoštvu novih momenata u BiH,  je neodrživo. Citat iz jednog Tvog posta ". . . .  , ja vec duzze vrijeme govorim da je prihvatanje T9 prefiksa prvi uslov da stvari krenu . . (k. c. )"  najbolje odražava Tvoj stav, uvjetovanje, pokušaj nametanja.  A netko od T9, mislim T95A, napisa "Zato sto se kao uslov bilo kakvih dogovora postavlja pitanje prefixa" (iz konteksta tog posta se vidi da se to predbacuje piratima). E pa sada, tko što uvjetuje i kome? Deni, povremeno posipanje sitnim pepelom nije dostatno! A o uvjetovanju: to je stvarno "pase" ili, još bolje, "No pasaran"

T95A

Onaj citat sv. Augustina treba provesti i u djelo. Kada se ngdje pogriješi, i to katastrofalno,  onda je red ispričati se. Da budem konkretan: Na starnici ARA u BiH si temu o ovim problemima otvorio s:

Opet napad na prefix T9

Na stranici Hrvatskog radioamaterskog saveza www.hamradio.hr proccitam ovu novost i zapitam se jel to mogucce!!!
Opet napad na prefix T9. Zassto??? I komsije radioamateri iz Hrvatske i SRSiCG se fino dogovarale.

Sada si napisao i ovo. "P.S. Duzzan sam izvinjenje Petru 9A6A zbog mojeg napada "na nozz".
Cuo sam od prijatelja da se radi o ccasnom ccovjeku i radio amateru, te da je na sastanak issao da sstiti interese HRS. . . ".

Možeš li se zapitati što bi optužbe kao tvoja proizvele u prošlim vremenima ( npr. opet napad na prefiks YU)? I sve sto imas reći je da si dužan izvinjenje. . . . A što da Ti je netko rekao da je Petar loš? Ostao bi pri uvjerenju na kojem si utemeljio većinu svojih diskusija,  a i drugima dao povoda da tako razmišljaju!
Rečenicu ". . . I komsije radioamateri iz Hrvatske i SRSiCG" si IZMISLIO.  Komisija (množina), to ne pretpostavljam nego ZNAM, nije ni bilo!!!. Toliko o liku i djelu. . .

Pozdrav svima!

OE1EMS

prebacivanja ko je sta napisao ili nije i ko je sta reklao ili nije su apsolutno neproduktivna.......dovesce samo do rasprave koja nevodi nicem

mislim da sad dobro znamo gdje je zapelo i da se treba raditi dalje na
tome da se problem rijesi........

iako je proslo tek 24 sata od zadnjeg posta ipak vrsim pritisak i ponavljam se opet:
ja bih postavio jos dva kljucna pitanja......
ukoliko se sve strane slazu (a iz dosad) napisanog barem izgleda tako
(nesto sam nacuo i u zg da je tako)

1.gdje je onda problem da se pristupi osnivanju krovne organizacije radio amatera u BiH, koja bi ravnopravno zastupala sve RA organizacije u BiH?

2. opet sam nacuo da ipak postoji mogucnost dobijanja JOS JEDNOG pfx za BiH u cemu je problem da zasad sve tri strane (ARABiH,SRS i ZRHB)
podrze dobijanje jos jednog pfx za BiH.......dobijanjem jos jednog pfx
naravno za sve RA u BiH moze znaciti samo prosirenje "nacionalnog"
bogatstva......

koliko sam jos nacuo ukoliko sve tri strane pristanu da osnivanje krovnog saveza SRS i ZRHB su spremni se prihvatiti i T9 pfx)

koliko vidim stvar je sad dosta cista....il barem meni tako izgleda.....
nadam se da odgovorni nece OPET okrenuti glave jedni od drugih kad dodje do sprovodjenja gore navedenih stvari.......

bilo bi lijepo cuti oficijelni stav ZRHB,SRS i ARAuBiH na sve ovo....kao i
HRS-a a i SRSCG.......
opste poznato je da njihovi predstavnici citaju ovaj forum.......
zbog toga apeliram na sve strane da se sad vec konacno nesto napravi.....

73 es best dx
oe1ems
braco

Citat: 9a5viPosebno želim reći nekoliko primjedbi na izlaganja T95A i T93M. Zajedničko za obojicu bi trebalo biti,  a to bi bila i dobra vrlina ostalih u diskusiji: pogriješiti se može radeći i s najboljom namjerom. Ljudski je i pogriješiti. Ali se to može priznati, korigirati, vratiti se korak nazad i sl. Konkretno:

T93M

Sudjelovao si u kreiranju ratnog "Pravilnika". Da je donesen u normalnoj proceduri, ne bi bio ni loš. Napisah negdje:4! Ali proglašavati nešto što je doneseno u uskom krugu, u ratnim uvjetima,  a odnosi se na sve, "sv. Pismom" kosi se i s moralnim principima. Ustrajavanje na "ratnim" rješenjima, unotač mnoštvu novih momenata u BiH,  je neodrživo. Citat iz jednog Tvog posta ". . . .  , ja vec duzze vrijeme govorim da je prihvatanje T9 prefiksa prvi uslov da stvari krenu . . (k. c. )"  najbolje odražava Tvoj stav, uvjetovanje, pokušaj nametanja.  A netko od T9, mislim T95A, napisa "Zato sto se kao uslov bilo kakvih dogovora postavlja pitanje prefixa" (iz konteksta tog posta se vidi da se to predbacuje piratima). E pa sada, tko što uvjetuje i kome? Deni, povremeno posipanje sitnim pepelom nije dostatno! A o uvjetovanju: to je stvarno "pase" ili, još bolje, "No pasaran"

Vlado Ilicicu, 9A5VI

upravo citam tvoj clanak u HRS magazinu i pitam se da li si ti svjestan da tvoja generalizacija radio amaterizma u BiH prije 1991 je kriva slika koju si samo ti i poneki tvoji istomisljenik vidio.
sada se pitam gdje si ti bio prije 1991, koji ti je bio pozivni znak , kojim si se vrstama rada najvise bavio itd.

Nemam namjeru odgovarati na tvoje jeftine optuzbe, ponovicu jos jednom. ako trebate krivca za sve i ako ce vam biti lakjse da dobijete sve sto zelite, ja pruzimam svu krivicu na sebe.

Poslije svega sto si napisao na vise foruma bojim se da si na prvom mjestu (los) politicar pa potom radio amater.

Dobro mi stoj!

T95A

9A5VI
komsija=susjed
komsije=susjedi (mnozina)
komisija je sasvim nesto drugo sto ja nisam ni spomenuo.
Stav 9A6A smatram pokusajem da se zabrani nelegalna upotreba 9A11 na teritoriju BiH.
Nastupe YT1AD smatram neccasnim, od poccetnog dozvoljavanja i daljnjeg podrzzavanja korisstenja YU4 na teritoriji BiH, pa nadalje njegovi pokussaji blamiranja T9 prefixa u Bledu, San Marinu, Daytonu itd ... (puno je pisano o tome)
Dalja istorijska diskusija mislim da je nepotrebna ...
Uostalom Vlado, to je moj stav, svidio se tebi ili ne.
I ja se ne slazzem sa tvojim poimanjem ni (h)istorije ni posstivanja zakona u BiH pa ne trazzim od tebe ni pojassnjenja niti korigovanja u stavu ...
Slazzem se da o "krovnoj" organizaciji treba razgovarati.
Mada i tu se moze povesti rasprava ... ko ce biti uccesnici razgovora, da li nam uopste treba krovna organizacija (radi ccega - zasstite nacionalnih interesa?), da li nam treba cclanstvo u IARU i da li to nekome mozda smeta ... itd.
Neki kazu da je jeftinije praviti novu kucu nego popravljati staru?!
Ja mogu zakljuciti svoje pisanje po ovoj temi:
U BiH su ugrozzeni radio amateri od NE radio amatera , od nacionalnih politiccara i nacionalne politike, i onih koji su zalutali u ovaj hobi.
Darko VE7/T95A

T95A

Citat: 9a5vi
Rečenicu ". . . I komsije radioamateri iz Hrvatske i SRSiCG" si IZMISLIO.  Komisija (množina), to ne pretpostavljam nego ZNAM, nije ni bilo!!!. Toliko o liku i djelu. . .

Prethodni post se odnosio na ovaj dio.
T95A

9A5VI

T95A,
Ne vidim greske.Niti je sto pod navodnim znacima,niti je odijeljeno zarezima,ni u zagradi, ..pa gdje je greška?

T93M
Ne drzim Te posebnim krivcem,samo mislim da ipak nije bilo sve OK.Hajde reci,jel se to tada, a posebno nesto kasnije, moglo bolje i postenije.
A sto sam radio prije 91.?Pa nije mi hobi i posao bio samo amaterizam.Imao sam i drugih stvari koje su mi tada bile itekako važnije i preče.
A i amaterizam je sirok pojam.Definiciju znas, pa vidi sto bi se jos moglo raditi osim takmicenja i sl.
I političar ni tada nisam bio,pa prema tome ne mogu biti ni dobar ni loš. A ni danas nisam u tim vodama. Niti cu biti.

Pozdrav obojici! Nadam se da se ne ljutite na primjedbe!

9A5VI

I zaboravio sam.Ovo drzim za "KRAJ" svoga sudjelovanja po ovoj temi.Nadam se da cemo ga nastaviti negdje u BiH za stolom.

Svima koji su se ovdje citali,pa se i ne slagali,uspjesam radni tjedan zelim.
73

s56a

Darko,mozda ce ti trebati malo vremena i za izvinjenje YT1AD.  "Mnogo se pisalo o tome" ali sa cije strane?  Da li si ti ikada licno prodiskutovao tu problematiku sa njim?  I sta je to bilo na Bledu?  Ja se secam jedino  Hilde...

Sa nestrpljenjem ocekujem vise autenticnih info sa trojnog BiH CRA sastanka.

73 de YU6/S56A iz suncanog HN

T94JE

Koega VI, nemoj me  opet vuci za jezik. Bolje nek ostane ovako kako je.

Nemam mogucnosti da sprijecim ili zabranim tvoju ocjenu i analizu mog "postovanja" na ovom forumu (kao ni bilo kome drugome). Mozes o tome pisati koliko ti volja, cak otvoriti novu temu po toj osnovi itd.

U kom pravcu ide, sta je naprijed a sta je nazad - o tome bi se moglo razgovarati.

Ne radi se o "mojoj" analizi, radi se o statistickoj analizi clanstva u ARABiH na osnovu jednog od kriterijuma. Mogu napraviti analizu po klasama, po godinama, po "stazu", po ovom ili onome.
Moje reagovanje nije bilo upuceno tebi (kako vrijeme odmice, cini mi se da sam te bez razloga izuzeo ?!? :(  ) , na konkretnom primjeru sam pokazao da  clanstvo ARABiH    ne cine samo "Mustafa i Mustafe" (Bogu hvala pa je tako), i da u konkretno vasoj i organizaciji RA RS-a nema ni govora o bilo cemu sto nije najuze povezano sa jednim narodom ili jednom nacijom.
Sto ce reci da ste 100% jednonacionalni. I da predstavljate po jedan narod ili naciju. Uvjeri me imenom i prezimenom da nisam u pravu.

(Nemoj me drzati za rijec, ovo narod, nacija, vjera itd. koristim kako mi naumpadne, ti imas sigurno neki sluzbeni list gdje je to tacno definisano).
I sad ARABiH i clanstvu ARABiH, kolege koje se predstavljaju sa YU4 ili 9A11 drze predavanje o demokratiji i sl. temama ?!?!?!

To bilo (drugi ili treci put) ponovljeno objasnjenje zasto i kako ta i takva amaliza.

Sto se tice RAZLOGA I POVODA prisustva  predsjednika HRS-a na sastanku u Sutomoru - licno sam na 4 mjesta 4 puta molio za konkretno izjasnjavanje o tome.
Prihvatam i da mi kao ne-clanu HRS-a odgovor bude uskracen.
Nazalost, time je ostavljeno samo mjesta za spekulacije i nagadjanja, mozda neko i zeli da to tako bude.
Kad se Darko (ne znam citajuci "izmedju redova" kao i ja ili na neki drugi nacin) uvjerio da poruka HRS-a nije bila PODRZAVAMO ocuvanje i koriscenje 9A11 - nego naprotiv: NE PODRZAVAMO koriscenje 9A bilo gdje osim u Hrvatskoj, napisao je izvinjenje 9A6A.
Meni ovo svjedoci o Darkovoj ljudskoj, moralnoj i RA velicini. Nekad mi je bio uzor i idol kao pioniru i junioru na QRQ takmicenjima pocetkom osamdesetih. Ti bi i dan-danas mogao ponesto od njega da naucis.

Na kraju, ide mi vise na zivce da na svako konkretno pitanje odgovaras nekim drugim pitanjima, ponavljas i podvlacis i izvlacis iz konteksta samo ono sto ti se svidja, na bilo kakve primjedbe ne dajes posten odgovor....

Ukoliko ovakav nacin dogovora i dogovaranja bude vazio i na nekim drugim mjestima - mrka kapa :(

yu4nc

Lijepo u jednom od postova neko rece prvo "prewiev" pa onda "submit". Moram se izvinuti komplet drustvu na forumu i ponoviti ovo jos jednom (sve je isto samo sam dodao pozivne znakove ispred da se zna "sta je cije") da ne bih ostao nedorecen mada su oni kojima sam se obracao vjerovatno mogli razluciti svoj od  moga teksta. Jos jednom se izvinjavam i obecavam da se nece ponoviti kako na ovom tako i na nekom drugom forumu.
9A3VV
9A3VV - Osobito, to moram jasno reći, takozvana Republika Srpska (kako mi je mrsko napisati to velikim slovima...), ta daytonska monstruozna tvorevina, a osobito me boli činjenica da je moj rodni grad postao "glavni" u toj monstruoznoj tvorevini! Ovo je ujedno odgovor i onom iz te tzv. YU4 što bi sa mnom, kao, mogao diskutovati. Ne bih ja s njim ni diskutirao, a kamoli diskutovao. (k.c.)

YU4NC - E, sa ovakvim stavovima ti bi mogao zajedno sa MWP na one cet/ust/bal forume. Prevario sam se, "pretvrd" si. Morao bi znati da ne ujedas ukoliko ne zelis da budes ujeden, no ja cu se svakakako suzdrzati te se necu upustiti u dalju polemiku sa tobom jer bih u tom slucaju mora da izadjem iz okvira pristojnosti. Dodao bih jos da sam ja to sto jesam i da cu uvjek biti i nece se nista promjeniti u tom smislu bio ja YU4, T9 ili QHIJQZ456.

T93M
T93M - Posto se mi licno poznajemo i mislim da sam uvijek bio korektan prema svima u YU4FDE ne vidim cemu sarkazam u tvom obracanju. Znas, ima ona stara:" Prvo skoci pa reci HOP".
YU4NC - Svakako Danny. Sto se tice korektnosti nije ni bila upitna kao sto je, nadam se, i sa moje strane uvjek bila, a bogami i ostala. Poznajemo se licno naravno, a iz te cinjenice sam smatrao da sa tobom mogu diskutovati sa odredjenom dozom sarkazma i da se neces naljutiti (nekada je potreban da se neke stvari jasnije docaraju), no ukoliko se ljutis ja sam uvjek spreman reci izvini.

T93M - Ja nigdje nisam rekao da sam "JA" nudio T9 prefix amterima u RS te '93.
Jos jednom, ja sam bio jedan od 4 (cetiri) clana komisije za raspodjelu sufiksa postojecim operatorima "A" KLASE/RAZREDA.
YU4NC - Toliko sam shvatio naravno, ali evo ponavljas da si bio jedan od 4 clana  (ko su ostala trojica niti znam niti  me posebno interesuje) pa sam ustvari htio samo da mi objasnis kako je to "fizicki" izvedeno, ne zeleci ni jednog momenta da kazem da si TI nesto "nudio", "dijelio", isl.

T93M - Da li si ti upoznat da na web stranici http://www.hamrs.org/ stoji da vam je podpredsjednik skupstine SRRS,YZ4IZ, koji je promjenio znak u T98T?
YU4NC - Naravno da sam upoznat. I to ne sa stranice nego licno posto se sa Zeljkom licno i jako dobro poznajem, a i diskutovali smo uz kafu na temu T98T. Ako ga nekada sretnes pitaj ga za iskren odgovor (ali onaj duboko iskreni) zastoje uzeo pozivni znak T9, a koliko ja znam nije se odrekao pozivnog znaka YZ4IZ.

T93M - Sto se tice tvog komentara za moj pozivni znak, ja bih prije tebe mogao pitati zasto ti uskracujes znak nekom "napacenom" radio amateru u Vojvodini.
YU4NC - Cini mi se da si ovdje pomijesao zabe i babe, ali cu ga se odreci (mada teska srca jer znas kako kazu "prva ljubav zaborava nema") onog momenta kada svoj status rijesim u svojoj drzavi samo ne na nacin kako bi to neki htjeli (bezuslovno i bez prava glasa).
Budi ti meni dobar, ziv i zdrav, a ostalo je lako. Usput, evo upravo dok ovo kucam cuo sam se sa Mariom ("kljakom") prvi put posle toliko godina (slucajno sam neki dan dobio njegov telefon) i saznao sam da su na ETF-u (gore radi) jos uvjek umjesto osiguraca ekseri 10, a da ovima na Jablanici ni dan danas nije jasno zasto im povremeno iskacu oni veliki osiguraci.

T94DJ
T94DJ - Sto se tice T91FDE, pouzdano znam da klub postoji u gradu Doboju, bio sam mu neki dan u prostorijama, vidjeo identifikacioni i poreski broj, te ne vidim uporiste tvrdnji YU4NC kako su to fiktivni klubovi koji nemaju veze sa tim gradovima. Za radio klub Akademski ne mogu nista da tvrdim jer ne znam kakva je situacija.
YU4NC - Nesto si ili pogresno procitao ili pogresno shvatio (vrati sa na to jos jednom) nisam rekao da su "fiktivni"  pitao sam ustvari samo kako i zasto su dodijeljeni ako se htjelo da jednoga dana RK "Doboj" sa sjedistem u Doboju (a ne Doboj-jug)  umjesto YU4FDE bude T91FDE. I jos bih te zamolio da mi objasnis gdje su to prostorije kluba T91FDE u Doboju jer ja stvarno ne znam, a zivim tu (ovo mislim ozbiljno).

T98R
T98R - E sada oko ovoga sto is ti predlozio. Moja primjedba se odnosi na predstavljanje u IARU. Dakle, mislim da bi bilo jako skupo, a mislim da dovljno novca nece biti ni u buducnosti da na sastanke IARU idu tri covjeka. To bi se trebalo rijesiti jednostavno. Neko ce biti Predsjednik Saveza, neko predsjednik skupstine, a nekoga ce zapasti da bude i IARU liaison. Ukoliko ce se voditi racuna da se prilikom izbora na funkcije postuju svi principi koji se trebaju voditi onda mislim da i tu ne bi trebao biti niko zakinut. Naravno za IARU liaisona treba postaviti viiiisoooke standarde.
YU4NC - Izmislio si toplu vodu. Naravno da je skupo. Skup je i jedan (a posebno ce to biti sve vise i vise kako se radioamaterizam na nasim prostorima "razmnozava"). No to su naknadni detalji, prvo treba sjesti (mada moze i stojeci mozda bi se brze dogovorili hi..) razgovarati, pregovarati i dogovoriti (e sad sam ja izmislio toplu vodu).  

T98R - U krajnjem slucaju kako ces sutra sjediti oci u oci sa nekim koga si vrijedjao i sa njim praviti zajednicku organizaciju.
YU4NC - Ovo sam izdvojio jer je stvarno vrijedna dukat.

OE1EMS
OE1EMS - pitam se samo sta ce biti ako se osnuje neki cetvrti savez......
pa isti opet pocne kukati kako su svi pozivni znakovi razdjeljni (i da je zato kriv t93m koji je sve znakove vec razdujelio 93.....) i kako bi trebali uzeti jos jedan pfx...kako nema njihovih predstavnika u nekoj krovnoj RA organizaciji, a i samim tim kod IARU i onda sve jovo nanovo......
YU4NC - Sada ti malo zaj..... Ukoliko rijesimo problem ova tri imacemo obrazac za rjesavanje i tog cetvrtog, petog.... Ako si mislio ne mene (vezano za T93M) ja ga apsolutno nisam "okrivio", ali to sam vec objasnjavao gore.

T94JE
YU4NC - Zahvaljujem na lijepim rijecima na moj racun, ali takav sam "po citavom tijelu".

T94JE - Jos da se malo vise pozabavis (u pisanju) radioamaterskim temama, malo manje "aktuelne kvazi-politike" , bilo bi jos bolje.
YU4NC -  Ne bavim se ja politikom (kvazi-politikom) nego se ona bavi samnom

T94JE - Osim "primjedbi" mozda stigne i neki pametan prijedlog ili vlastiti doprinos "opstem dobru" s tvoje strane !?
YU4NC - Uvjek sam vise volio stavljati primjedbe (nekako mi lakse), a smatram da pazljivi citalac/sagovornik iz istih moze shvatiti i moje stavove i misljenja tj. "prijedloge".

YU4NC - Ucesce u svemu ovome sam uzeo u prvom redu da dam i svoje skromno razmisljanje o cijelom ovom problemu, ali prije svega da cujem i vidim stavove ostalih no naravno ne sa mislju da ce se isti rijesiti na ovom forumu. U svakom slucaju dobro je znati stavove i razmisljanja svih zainteresovanih prije nego se krene u konkretne razgovore. Licno, najvise mi se svidja nacin razmisljanja i vizija rjesenja sadasnjeg stanja ono koje zastupa i prezentuje 9A5VI i iskreno se nadam da ce se takvo nesto (rjesenje) uskoro i dogoditi.
Ovdje bih zavrsio jer sam ocigledno opet pretjerao (prosto ne mogu da se zaustavim).

9A4NW

I ja završavam samo da pozdravim mog NAJBOLJEG PRIJATELJA  KH6/T95MWP, Sama u dalekoj Americi....Same Bog iz Bosne i Hercegovine............. :lol:

T95MWP

Citat: 9a5viNikad ne reci nikad!

Posto se diskusija poslije Jaruna opet "probudila", a novi "tonovi" T95A i OE1EMS  traže da se nešto i doda, proanalizirat ću, samo na temelju napisanog, stavove pojedinih sudionike diskusije koji drže lekcije piratima.

1.T95MWP, T94DO, T95DDV. . . "Alisa u zemlji čudesa"
2.T98R, T99C :uglavnom se slazem.  S malo usuglašavanja mogli bismo naći rješenje.
3.T94JE, T94DJ: napreduju u pravom smijeru, "nacio" analiza T94JE vraca malo unazad.  U istom je rangu i "zaklinjanje" T94DJ u anacionalnost.

Posebno želim reći nekoliko primjedbi na izlaganja T95A i T93M. Zajedničko za obojicu bi trebalo biti,  a to bi bila i dobra vrlina ostalih u diskusiji: pogriješiti se može radeći i s najboljom namjerom. Ljudski je i pogriješiti. Ali se to može priznati, korigirati, vratiti se korak nazad i sl. Konkretno:

T93M

T95A

Onaj citat sv. Augustina treba provesti i u djelo. Kada se ngdje pogriješi, i to katastrofalno,  onda je red ispričati se. Da budem konkretan: Na starnici ARA u BiH si temu o ovim problemima otvorio s:

Opet napad na prefix T9

Na stranici Hrvatskog radioamaterskog saveza www.hamradio.hr proccitam ovu novost i zapitam se jel to mogucce!!!
Opet napad na prefix T9. Zassto??? I komsije radioamateri iz Hrvatske i SRSiCG se fino dogovarale.

Sada si napisao i ovo. "P.S. Duzzan sam izvinjenje Petru 9A6A zbog mojeg napada "na nozz".
Cuo sam od prijatelja da se radi o ccasnom ccovjeku i radio amateru, te da je na sastanak issao da sstiti interese HRS. . . ".

Možeš li se zapitati što bi optužbe kao tvoja proizvele u prošlim vremenima ( npr. opet napad na prefiks YU)? I sve sto imas reći je da si dužan izvinjenje. . . . A što da Ti je netko rekao da je Petar loš? Ostao bi pri uvjerenju na kojem si utemeljio većinu svojih diskusija,  a i drugima dao povoda da tako razmišljaju!
Rečenicu ". . . I komsije radioamateri iz Hrvatske i SRSiCG" si IZMISLIO.  Komisija (množina), to ne pretpostavljam nego ZNAM, nije ni bilo!!!. Toliko o liku i djelu.

Slusaj ti Vlado Ilicicu 9A5VI,9A11VI kad me vec vuces za jezik moram da ti kazem da si ti rodjen u zemlji cuda koja se zove Bosna I Hercegovina i da ta tvoja glava je puna nacionalistickih ideja o velikoj Nezvisnoj Hrvatskoj i Herceg Bosni.Ali velika steta sto tebi i onima koji djele istu ideju nije to uspjelo NITI CE USPIJETI.Ja nisam nikakv nacionalista ali znam da se nacionalizam suzbija nacionalizmom,zato bih te moli da mene ne uzimas u usta bez potrebe.Bolan bio ti mislis da ce ti ta ideja o nemogucnosti zivljenja zajedno proci u svijet i da ce te tako dobiti pravo da dobijete poseban prefix koji bi oznacio podjelu Bosne i Hercegovine zauvjek.A ko ti se nesvidja BiH ko ti brani da se preselis u tvoju maticu Hrvatsku koja te jedva ceka.73

P.S. Molim te ne uzimaj me vise u usta jer ti nisi dostojan da spominjes moje ime.

Senad

9A3VV

Citat: t95mwp...
Ako ti se ne svidja BiH ko ti brani da se preselis u tvoju maticu Hrvatsku koja te jedva ceka.73
...
De ba Senade, ne baljezgaj. Neka ga, neka sjedi u Herceg-Bosni. Takozvanoj.

A ti, kada spomenes Hrvatsku, ustani i stani mirno i stoj tako bar pet minuta!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

T95MWP

Citat: 9a3vv
Citat: t95mwp...
Ako ti se ne svidja BiH ko ti brani da se preselis u tvoju maticu Hrvatsku koja te jedva ceka.73
...
De ba Senade, ne baljezgaj. Neka ga, neka sjedi u Herceg-Bosni. Takozvanoj.

A ti, kada spomenes Hrvatsku, ustani i stani mirno i stoj tako bar pet minuta!

Hocu, kada ti ustanes i cujes Bosansku himnu i stanes mirno e onda cu ja isto tako uciniti.Ali prije toga ni u snu kolega,mnogo nam je zla ta himna dala u BiH posebno Hercegovini.Zato molim te nemoj to vise nikad reci jer je to velika uvreda kada se zna istina.73

Senad

T95DDV

E da ja vas sve lijepo pozdravim.
Stanje je takvo kakvo je. Neki jednostavno nisu na pravom mjestu i očigledno je da su ovaj hobi pomiješali sa nekim stranačkim aktivnostima.
Alisa u Zemlji čudesa
Vjerujem da je iza toga trebalo biti HI.
Ako sam ja ALISA, a ovo Zemlja čudesa, onda želim da se probudim istog trenutka i shvatim da je sve OK.
Samo ostaje pitanje sta je to OK?
GOSPODO kada sam prije 11 godina polagao ispit za radio-amaterskog operatera ni na jednom opsegu nisam čuo da se toliko spominje nacionalna pripadnost, a moram vas podsjetiti da su to bile ratne godine.
Još jednom srdačan pozdrav svim PRAVIM radio-amaterima, a ostalima ...
73 i do slušanja, a ko zna možda i do viđenja.
T95DDV
Denis Viđen
75290 Banovići
TK,BiH