• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

E, jutros san bija na 40 m Cw, odradija desetak veza, i steka pravo glasa.

I opet tvrdim da je problem u čitanju, ali niko me ne sluša.

Asti, nisan zna da s triba stavit smilića? A ono posli nisan razmija, a dva puta san čita.

Adaminho, meni se nekako čini da smo prešli iz JA kao prvog lica množine u MI kao prvo lice jednine.

Iden ća, sad će mi počet MIR i DOBRO na radiju, a oko 11-12  na RADIO Splitu jedan ridikul koji melje li ga melje bez kraja i konca, u dvi minute prođe od vulkana u Indoneziji preiko svetog pisma do maslinarstva i lova na kanjce. I nikako da uvatim kako se zove, sve reče, ali to nikako.

Pari mi se da se i njemu čini da je VOX POPULI?

Ajde moji populi, idemona duhovne vježbe, a ti branko prijavi ako bude štagod priko deset deki, OK?

GG

PS - Evo ti na da ne plačeš po cili dan :P

9A3MR

Poštovani Koki,

ne vidim što je uvredljivo u činjenici da će u Kraljevici biti upriličen razgovor o tekućim pitanjima HRS-a. 9A5K i 9A4M će sjesti za stol i odgovarati na pitanja. Radni naslov razgovora je "Vox populi".
Ona opaska da se veseliš za svoje pare mi nije bila jasna. Što si htio reći s tim?

I ovaj forum je dobar medij za odgovaranje na pitanja. Problem je što je teško odgovoriti na pitanje koje se skriva u dvije stranice teksta napisano između redaka i to nevidljivom tintom.

IO ništa ne krije, spremni smo odgovarati na pitanja, kako na forumu tako i uživo.
Naravno, pod pretpostavkom da je pitanje jasno formulirano.
Nadam se da smo svi svjesni da odgovor ne mora nužno biti pozitivan i takav neće biti primljen osobno. NHF

Pozdrav

Rolando 9A3MR

9A2JG

Rolandu neću ništa odgovorit, nego samo zafalit šta  mi je pojasnija da će se i okrugli stol zvat Vox populi. Ja san, ka i svi stariji ljudi, nešto drugo mislija.

Gogo , šta da ti rečen, ja san isto nesuvislo reagira, ka i ti kad san ga prvi put čuja. Onda su mi drugi, pametniji, objasnili  da je to emisija čovika koji je bija smrtno bolestan od raka, i kojega je vjera u Boga i život, vratila među žive. Svaki daljnji komentar bio bi suvišan (a i nije za OVAJ forum).

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

A šta je tu nesuvislo?

To šta je pribolija tumor ne znači da hoda po vodi, ali blago mu se. Ko zna šta bi da mi krene ka njemu.

Ali da melje, melje li ga melje.

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 02. Ožujak 2008, 07:10:53

Gledam jučer kasno popodne ravnatelja DUZS-e na HTV-u, on daje blic ocjenu vježbe u Osijeku, ni riječi o radioamaterima. Drago, nemoj sada negativni komentar, info o tome si imao unaprijed ovdje na stranici, samo ne čitaš, ostarija si, brate mili...

.

: :o
Pozdrav,Koki priznajem nisam pročitao,ali isto tako znam da veliki broj RA pučanstva nema internet, zato postoje klubovi,postoje lokalne frekvencije,te isto tako veliki broj
RA na 3675,bilo bi dobro da nekada netko iz nama tako dragog HRS-a,se obrati sa tako važnom obavješću, jer nije mala stvar "VJEŽBA",jer kako sutra u nedaj bože stvarnoj situaciji,a nisam uvježban,uvježbani, ili je to ajde da održimo vježbu,a znamo kako je to u bliskoj prošlosti bilo,evo dragi Koki predpostavimo dasmo mi tamo neki racimo Amerikanci ,ili Njemci,ministar rata sa načelnikom glavnog stožera,isplaniraju vježbu  sve to naravno odobri predjednik koji i je vrhovni zapovjednik ovaj put RA sile ,a sve naravno u cilju ,da bismo u datom trenutku bili osposobljeni,međutim netko zakaže, te dobar dio podređenih nemaju pojma  o planiranim aktivnostima, dragi Koki u stvarnoj situaciji nebi bilo dobro,ali tbog ovakvih propusta daje se ostavka,ostavke, dragi Koki .
73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3MR

Ček, kako to...susjeda bila a ti nisi...
O čemu ti uopće razgovaraš sa susjedom?  ;D

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A2JG

Drago, ja sam ti staromodan, kao i ti. Ja sam pročita sve ponuđene informacije sa naslovnice, i sa stranice RK u Osijeku, i tako sazna da je DUZS poklonila (neispravan) agregat klubu, itd.
Cijelokupni hrvatski tisak piše o netransparentnim i sumnjivim trošenjima novca u toj ustanovi, i to je riječ o miljunima eura, oni RK-u neispravan agregat ! Gledao sam , u dva navrata na HTV-u, emisije o njihovom djelovanju, nisu me impresionirali, mislim ni ostatak gledateljstva.
Bilo bi mi drago da sam pročita da su negdje stvarno pomogli neki radio klub, ovako sve ostaje u sferama taktičko-tehničkih igara na vrhu.

Do sada su me nazvali trojica RA i pitali hoće li Savez pomagati u kupnji uređaja klubovima koji se nisu odazvali uopće na zadnju vježbu .
Naravno da sam ih uputio na IO, ali je činjenica da valjana i javna analiza nije nikad objelodanjena (možda je i napravljena, ko zna).

Gogo, osoba se zove Ivica Ursić, sa makarske je rivijere, i mogli bi i ja i ti dosta naučiti od njega. Od komuniciranja, do puno drugih lipih stvari...

73, Koki 9A2JG

P.S. Teško je napisat 73, kad ti nije u krvi, a ...?

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 02. Ožujak 2008, 17:32:58
Drago, ja sam ti staromodan, kao i ti. Ja sam pročita sve ponuđene informacije sa naslovnice, i sa stranice RK u Osijeku, i tako sazna da je DUZS poklonila (neispravan) agregat klubu, itd.
Cijelokupni hrvatski tisak piše o netransparentnim i sumnjivim trošenjima novca u toj ustanovi, i to je riječ o miljunima eura, oni RK-u neispravan agregat ! Gledao sam , u dva navrata na HTV-u, emisije o njihovom djelovanju, nisu me impresionirali, mislim ni ostatak gledateljstva.
Bilo bi mi drago da sam pročita da su negdje stvarno pomogli neki radio klub, ovako sve ostaje u sferama taktičko-tehničkih igara na vrhu.

Do sada su me nazvali trojica RA i pitali hoće li Savez pomagati u kupnji uređaja klubovima koji se nisu odazvali uopće na zadnju vježbu .
Naravno da sam ih uputio na IO, ali je činjenica da valjana i javna analiza nije nikad objelodanjena (možda je i napravljena, ko zna).

Gogo, osoba se zove Ivica Ursić, sa makarske je rivijere, i mogli bi i ja i ti dosta naučiti od njega. Od komuniciranja, do puno drugih lipih stvari...

73, Koki 9A2JG

P.S. Teško je napisat 73, kad ti nije u krvi, a ...?
???
Pozdrav,Koki reci meni ,neinformiranom,staromodnom,tko je organizator vježbe?
što zapravo znači ta skraćenica.Koki divim se tvojoj informiranosti, ti si Koki naprosto neponovljiv,Činimi se da bi ti Koki trebao u sljedećem mandatu,kandidirati se za mjesto prezidenta HRS-a,osobno od moje susjede i mene imaš svekoliku podršku,vjerujem dabi i profesor pomogao kao šef predizbornog tima,obzirom da je meštar u svekolikim komunikacijskim zavrzlamama.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Ovdje se doslovno svašta može pročitati.

73   de   9A7WA

9A2TN

Dobro veče onima koji čitaju!
Moram odgovoriti Dragi 9A8DU vezano uz vježbu. Drago, posjeti klupske stranice, dođi u klub ili pošalji novu adresu na koju ti mogu pisati. Tvoja mi se pošta u zadnje vrijeme redovito "vraća".
Ostalo neću komentirati, pisao bih ozbiljno a neznam tko je ovdje ozbiljan?
9A2TN, Koki (moram ovako pisati da me nebrkaju sa "onim" drugim...)

9A8DU

Citat: 9A2TN  u 02. Ožujak 2008, 23:46:11
Dobro veče onima koji čitaju!
Moram odgovoriti Dragi 9A8DU vezano uz vježbu. Drago, posjeti klupske stranice, dođi u klub ili pošalji novu adresu na koju ti mogu pisati. Tvoja mi se pošta u zadnje vrijeme redovito "vraća".
Ostalo neću komentirati, pisao bih ozbiljno a neznam tko je ovdje ozbiljan?
9A2TN, Koki (moram ovako pisati da me nebrkaju sa "onim" drugim...)
;)
Pozdrav, Franjo ti si ozbiljan!
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Drago, tražio si i dobio odgovor. Doduše, ne od neozbiljnog, nego od "ozbiljnog" Kokija.
Svaki dan nešto novo saznam; evo me još i pomladiše, neka naši...

73, Koki 9A2JG

P.S. Prvo bijaše ime, onda se desio znak.

9A2JG

Ono me uvatiše prije jutarnje kave, a onda stavih prst na čelo, ja neozbiljan?

Pođoh na izbornu Skupštinu, dan prije, kako je i red, dođoh u Zagreb, a mene supruga izvještava u petak popodne (dan pred Skupštinu) da su mi došli radni materijali sadašnje rukovodne garniture. Neozbiljno ?

Neki dan nas Mate 4M lijepo informira o datumu izvještajne Skupštine,12. i 13.travnja. Znamo da je upravo 2TN na čelu radne grupe za izradu prijedloga za izmjenu Statuta HRS-a. Znamo (od davnina) da bi trebao biti na diskusiji i raščlambi "u bazi" mjesec dana. Kako je danas 3.3. , a još nismo počeli rastezat mjesece, bojim se da ne bude neozbiljno, jer od HRS-a nismo još dobili ništa.

Svak ima pravo sebe nazivati svakakvim imenima, pa čak i staviti odgovarajući (prikladni) pridjev ispred, ali ne i drugome.

Ja bi bar stavija na kraju 73, nismo mi jedan drugome dodavali metke kroz cijev.

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 03. Ožujak 2008, 08:36:30
Ono me uvatiše prije jutarnje kave, a onda stavih prst na čelo, ja neozbiljan?

Pođoh na izbornu Skupštinu, dan prije, kako je i red, dođoh u Zagreb, a mene supruga izvještava u petak popodne (dan pred Skupštinu) da su mi došli radni materijali sadašnje rukovodne garniture. Neozbiljno ?

Toliko godina i toliko iskustva a tako naivan. Koki, pa gdje on veli da se to odnosi na tebe ? Sve će biti u redu, nitko nije mislio na tebe. ;D ;D ;D

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Živ bio Tihomire, odavno se ne dopisivasmo ovdje! Nisam se prepoznao, ali je tako napisano da se svak može "prepoznati". Odijelo i kravata ne čine čovjeka, ne znače ni ozbiljnost, pa sam ih isto veći dio svog radnog vijeka morao nositi.
Idem, JA YL contest je, počeli smo najranije jutros sa 7K3EOP, biće tu negdje i (naša) tajnica, ko zna?

73, Koki 9A2JG