• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 01. Ožujak 2008, 10:16:16
Za jučer je bila najavljena 2. sjednica IO HRS-a. Nadam se da je i održana.

RA pučanstvo u Hrvata ne očekuje odma crticu na našoj web stranici (ako ne skraćeno izviješće!), znamo neradni je dan za stručnu službu, a kako se nije javljala zadnju godinu dana na ovoj stranici, sumnjam da ćemo od nje išta dočekat!
Jedino, ako sukladno kategoriji, ne ganja negdje Honiaru, 5X1NH, 5J0E i TI50DX ? Ako je tako, sve joj opraštamo!

Ovako, ako će nas prešidente, svaki put, ka mali od kužine (bez uvrede!), izvještavat , od repetitora do nagrada i pohvala, pa još i o izvještajima sa IO, odma ćemo pokrenut postupak opoziva.
Šta prijatelj Leon u bivšem mandatu lijepo napisa (bivšem) predsjedniku (više puta) : Predsjedniče, šta ti rade ministri?
Ja bi se usudija dometnit : I tajnica!
Jer, bez obzira na 100 dana (figurativno), i (najavljenu) izvještajnu skupštinu u travnju, osobno smatram (i, ako ljudi iskreno govore, ne samo ja) da je premalo informacija.

73, Koki 9A2JG
:-*
Pozdrav,Koki koji si ti naivac,nemislim slikar naivac,naivac si po pitanju tajnice,ja to sasvim konkretno zamišljam,zamišljam moju susjedu kao tajnicu i sve ostalo što ide od tajnice ,sve ono kao kad Oliver i Boris pivadu, kad Nadalina muti jaja, zamuti pamet svima,a ća je jedan prisidnik da mu tajnica nebi pamet smantala, moj pošteni i prepošteni Koki kaki san u ostalom i san,mnogi su prisidnici zbog tajnica ratove vodili,mandate gubili. E neću više da nebi posta dosadan.
73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3MR

IO je traja dosta dugo, od 4 do 9, ima dosta interesnatnih stvari...tija san ih napisat al me straj da ne bi ispa mali od kužine.
Što se mog zaduženja tiče, pitanja za "P" razred, 300 ih je ubačeno u bazu, slijedi
pretres pitanja i izrada aplikacije za WEB.

Pozdrav

Rolando 9A3MR

9A2JG

Nije trebalo dugo, dva-tri (relativno, uravnotežena ) posta, on opet vrši advokaturu, sada za prešidenta. Ne moraš, niti je ko koga uvridija, niti je to bila intencija, sve je razvidno. Ono što jest konstanta je činjenica da ti svemu moraš dodat sol, ili papar, po želji.

Rolando, hvala na odgovoru ; moraš priznat da si se više javlja na Forumu dok si bija u oporbi.

7WA, ova rubrika , između ostaloga, i služi da nas (i/ili ih, odnosno nas svih skupa) održi budnim. Misli pozitivno!

Drago moj, Hlebinac nisam, pokojna punica se rodila u Prelogu kod Čakovca, to je najbliže što nam se ujedinjena obitelj približila dolini naivaca, nemoj upast u Goginu zamku, ovaj je imao bolje profesore od Generalića.

73, Koki 9A2JG

P.S. Od jutros san obaša sve bandove, nema tajnice, da nije možda na 137 kHz?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3MR

Točno je da sam više pisa po forumu dok san bija u oporbi, ima san više vrimena.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A4M

Pretenciozno je očekivati da se izvješće sa sastanka IO objavi odmah nakon svršetka.

Realno, do ponedjeljka će se na naslovnoj strani našeg web-a pojaviti sažetak Odluka.
Kompletan zapisnik bude do kraja tjedna.

U svakom slučaju, ako vam se ti rokovi čine predugi možete idući put doći na sastanak i na licu mjesta saznati o čemu se razgovara. Nema tajni.
Naprotiv, razmišlja se i o tome da se sastanci prenose putem web-a.

Molim za razumjevanje: predsjednik i dio članova IO je danas u Osijeku na vježbi Drava 2008., ja sam na ispitima za P razred u Glini, dio članova radi u contestima, ima se i drugih obaveza osim HAM radija...

Ukratko ovako iz glave:
- Radioamaterski susreti u Kraljevici održati će se 12. i 13.4., utvrđen je raspored aktivnosti i drugi detalji oko toga. Tada će se održati i redovita Skupština;
- Donešena je odluka o subvencioaniranju nabavke uređaja za radioklubove u iznosu od 125.000,00 Kn za ovu godinu. Naravno to treba potvrditi Skupština. Više detalja uskoro na web-u i u časopisu;
- Organizira se QRQ prvenstvo kao izlučno natjecanje za odjazak na HST prvenstvo u Pordenone. Biti će u sklopu Susreta u Kraljevici, a organizator je Radioklub Pazin;
- Odluka o sudjelovanju na HAMRADIO sajmu u FN;
- novo KV natjecanje 9A field day contest;
- slijedi u travnju vježba HRSVKS Voda 2008.
...
ima toga još ali moram sada QRT radi drugih HAM aktivnosti - sri.  :)

Pozdrav svima,

Mate 9A4M

9a6c

Biće i ovo spada u demagošku kozmetiku... Samo da se nešto napiše.

Uostalom, nigdje po web stranicama saveza nisam primjetio da članovi IO zbog contesta ne pišu zapisnike...

Uostalom, još su dvojica bili na sastanku, a ne vidim ispričnicu?

Sve mi se čini da bi u Kraljevici dnevni red moga dobit još koju točku.

Ma lovit rake, e...

GG

9A2JG

Mate, puno hvala na informacijama (ne odgovorima). Tebi ne mogu reć ka i Rolandu da pišeš manje nego prije, jer ni prije nisi puno pisao, HI !
Ukratko, gladni smo informacija, pa svaka prava, padne kao kiša na žednu zemlju. Posebno mi je drago za odluku o pomoći klubovima za nabavu radiouređaja. Znam više klubova gdje su uređaji (sa kojima rade) skoro stariji od prosjeka godina članstva.
Sukladno tvom tekstu, ostatak pitanja iza kraja idućeg tjedna.

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Citat: 9A4M  u 01. Ožujak 2008, 16:08:47
Pretenciozno je očekivati da se izvješće sa sastanka IO objavi odmah nakon svršetka.

Realno, do ponedjeljka će se na naslovnoj strani našeg web-a pojaviti sažetak Odluka.
Kompletan zapisnik bude do kraja tjedna.

U svakom slučaju, ako vam se ti rokovi čine predugi možete idući put doći na sastanak i na licu mjesta saznati o čemu se razgovara. Nema tajni.
Naprotiv, razmišlja se i o tome da se sastanci prenose putem web-a.

Molim za razumjevanje: predsjednik i dio članova IO je danas u Osijeku na vježbi Drava 2008., ja sam na ispitima za P razred u Glini, dio članova radi u contestima, ima se i drugih obaveza osim HAM radija...

Ukratko ovako iz glave:
- Radioamaterski susreti u Kraljevici održati će se 12. i 13.4., utvrđen je raspored aktivnosti i drugi detalji oko toga. Tada će se održati i redovita Skupština;
- Donešena je odluka o subvencioaniranju nabavke uređaja za radioklubove u iznosu od 125.000,00 Kn za ovu godinu. Naravno to treba potvrditi Skupština. Više detalja uskoro na web-u i u časopisu;
- Organizira se QRQ prvenstvo kao izlučno natjecanje za odjazak na HST prvenstvo u Pordenone. Biti će u sklopu Susreta u Kraljevici, a organizator je Radioklub Pazin;
- Odluka o sudjelovanju na HAMRADIO sajmu u FN;
- novo KV natjecanje 9A field day contest;
- slijedi u travnju vježba HRSVKS Voda 2008.
...
ima toga još ali moram sada QRT radi drugih HAM aktivnosti - sri.  :)

Pozdrav svima,

Mate 9A4M
???
Realno bi bilo da radio amateri Osijeka znaju za tu tzv. vježbu ,vjerojatno neki znaju,bilo bi zgodno popiti kavu sa predsjednikom po završetku vježbe na rasčlambi,
73 Drago 9a8du 8Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2D

Citat: 9A8DU  u 01. Ožujak 2008, 16:45:41
...bilo bi zgodno popiti kavu sa predsjednikom po završetku vježbe na rasčlambi,

Drago, pošalji susjedu na kavu, ostaješ bez nje.

73 de 9a2d

9A3MR

Mate je zaboravio pripomenuti da će, među ostalim, u Kraljevici biti upriličen i "Vox populi" uživo. Nadam se da će svi protagonisti doći, što nas je više bit će veselije.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A4QV

Pozdrav,

Evo vidim da se vox po Puli postovi preplavili forum, pa da malo procitam i sada mi nije nesto jasno iz sljedecega:

Da i mi obogatimo Kljajićev Rječnik stranih...........
..... u dobrim smo rukama.....
To ti je pravi partijski kadar. Njega smo tribali u IO,.........
RA pučanstvo u Hrvata ne očekuje odma crticu ........
Ovako, ako će nas prešidente
......odma ćemo pokrenut postupak opoziva.
..... i, ako ljudi iskreno govore, ne samo ja...
..... između ostaloga, i služi da nas (i/ili ih, odnosno nas svih skupa) održi budnim.
.....gladni smo informacija

Dakle, Koki ovo su neke iz izvadaka iz tvojih samo par posljednjih postova. Daj mi molim te reci, koji ste to vi, mi ,smo, pučanstvo u Hrvata, ćemo, ljudi itd itd.
Dakle koga ti zastupas u svojim postovima, u potpisu vidim samo tvoje ime. To me zanima iz razloga da ti ili vam mogu odgovoriti, da znam kome se obracam, po tvome mi tvoja pozicija izgleda kao u posljednje vrijeme toliko razvikanih glasnogovornika.

Znaci da kad odgovaram ne uputim nesto na pogresnu adresu, jer na nacin koji ti pises nije jasno puno toga. Dakle tko ste to vi ???

Ovo tvoje obracanje mi lici na onu staru pomorsku pricu jednog kapetana Jugolinije, kad se telegramom javlja u firmu:

UPLOVIO U RIJEKU U 12.00 - STOP
ISKRCAO BROD U 24.00 - STOP
NAKRCAO BROD U 06.00 - STOP
ISPLOVIO U 10.00 - STOP
NASUKALI SMO SE NA GALIOLU U 13.00 STOP

;D
QV

9A8DU

Citat: 9a2d  u 01. Ožujak 2008, 17:11:27
Citat: 9A8DU  u 01. Ožujak 2008, 16:45:41
...bilo bi zgodno popiti kavu sa predsjednikom po završetku vježbe na rasčlambi,

Drago, pošalji susjedu na kavu, ostaješ bez nje.

73 de 9a2d
;D
Pozdrav,Kefa život dam susjedu nedam.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Evo jutros sam od 4 na nogama, ali od populija ni voxa.

Valjda kad prođe sanrajz...

GG

9A2JG

Adame dragi, dobro ti jutro, kao i svima ostalima. Kako nismo u carskoj Rusiji gdje je pojedinac za sebe govorio i pisao MI, a i ne predstavljam nikoga doli samoga sebe, zašto nisi pažljivo pročitao šta Kristijan piše. Kaže, doslovno, ostavite se foruma, izađite među ljude...
Adame, ja to upravo i činim, doduše ne uvijek i fizički, ali razgovaram s desetinama ljudi svaki dan, i svaki dan u svakom pogledu sve više napredujem. Golema većina njih ima svoje mišljenje o mnogim stvarima kojih se forumaši dotiču, ali isto tako 95% njih nema volje se ovdje javit. Stoga, bez namjere da "glumim" advokata te šutljive većine, slobodno nazva ovaj post Vox populi. Bez advokature, ijedne vrste!

Gledam jučer kasno popodne ravnatelja DUZS-e na HTV-u, on daje blic ocjenu vježbe u Osijeku, ni riječi o radioamaterima. Drago, nemoj sada negativni komentar, info o tome si imao unaprijed ovdje na stranici, samo ne čitaš, ostarija si, brate mili...

Rolando, Vox populi nije putujuća kazališna trupa. Samo upamti, i radnja Hamleta se počima tako da je putujuća grupa glumaca morala kralju, kamarili i sviti, zorno uprizorit ono o čemu je narod odavno brujao. "Ubojstvo Gonzaga" je personifikacija izvješća po svim pitanjima.
Složili smo se da je JNA bila po većini pitanja glupa, ali imala je i pametnih stvari. Jedna od njih je bila krilatica : Kontrola izvršenja je osnov izvršenja!
I, na kraju, a oni koji me znaju, znaju da je to istina, uvijek se veselim za svoje pare.

Je Gogo, sun rise, sa TS 530 S, kojega kupih u Slavoniji, na rate, u trgovini, 5 čekova, čovik spizu, ja uređaj, pravedna razmjena, ka i pretprošloga rata, žuto za žuto!
BTW, zar ne vidiš da jedini ne stavljaš ni smajlića, ni 73, ni stranim jezikom, vjerovao ili ne to je više od pozdrava, i kućnog i inog odgoja, to je i poštovanje prema sugovornicima.
Nedilja je, triba se spremit, ajde Bog.

73, Koki 9A2JG

9A7YY

Dobro jutro jazzeri.
Jeste li dobro spavali?

Po jutru se dan poznaje rekla bi narodna poslovica i zato mi vas je za danas dosta.  :)

Lipi je dan i idem ja lipo na more, do Biševa, JN72XW ako oćete precizno, e e baš tamo u ono "talijansko polje".
Bez stanice, tunju u ruku, uvatit ako bog da par kanjaca a možda se i zalomi, ko će ga znat. 

Drago tebi preporučujem, susjedu za ruku i u prirodu, druži se, širi susjedine ............horizonte naravno.
A i vi ostali osvrnite se, možda i vi imate koju susjedu, barem pričuvnu. HI

PS

Evo, da me lakše nađete    http://f6fvy.free.fr/qthLocator/fullScreen.php