• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6KGT

Citat:Toni, nikako ne jer ti si lijepo pitao za savjet!  Bilo je bisera medju savjetima :-)

LP MMM S56A
ok, zahvaljujem ti na objašnjenu iliti "razlagi", a ja se već skoro "nakostriješio", :)

73 de Toni / 9a6kgt

p.s.
Izgleda da "digitalije" nisu za mene. Interface sam napravio i isprobao. Odustajem od "digi". Ostajem na "dimnim signalima" iliti telegrafiji (a i to su digitalije, zar ne?) ;D, a sučelje ću pospremiti, da sakuplja prašinu ....
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

n1yu

Ukoliko si pravi CW mazohista, javi se kroz jednu uru na 160 m!  Meni dodatno zagorcava zivot blizak 300 kW AM na 918 kHz.  Sirimo slovensko besedo - pa neka kosta...

LP MMM S56A

9A3LI

Citat: n1yu  u 25. Siječanj 2008, 23:56:53
Ukoliko si pravi CW mazohista, javi se kroz jednu uru na 160 m!  Meni dodatno zagorcava zivot blizak 300 kW AM na 918 kHz.  Sirimo slovensko besedo - pa neka kosta...

Ajd im onda reci da kupe od RIZa DRM pa da se čuje u boljoj kvaliteti !
:)

9A8DU

Citat: n1yu  u 25. Siječanj 2008, 22:41:12
Drago, upoznat sam sa tvojom ratnom tragedijom i stoga uglavnom tolerisem ponavljanje gluposti.  O Osijeku sam dovoljno informiran zahvaljujuci hrabrom novinaru Dragu Heglu i Feralu.  Ostaj mi ponosam radio-amater!

LP MMM S56A, N1YU, MSc EE retired

:D
Pozdrav,profesore,hvata te nervoza,profesore prošli dani povratka nema, ali ostaje ljubav sanjara,kada si bio ono što si ostao,samo ono" bio" više nitko nezarezuje,čak niti stari drugari u Pančevu,
Novinara, Gospodina  Hedla osobno sam upoznao,u vrjeme agresije na Hrvatsku, i sada kada se sretnemo srdačno se ispozdravljamo.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

n1yu

Citat: 9A3LI  u 26. Siječanj 2008, 00:14:36
Citat: n1yu  u 25. Siječanj 2008, 23:56:53

Ajd im onda reci da kupe od RIZa DRM pa da se čuje u boljoj kvaliteti !
:)

Ima jos bolje resenje, neka emituju na KV iz DL kao sto to radi Hrvatski radio sa dijasporu!

Drago, pokusaj se izvuci iz magli rata.  Stay cool :-(

Skoro 300 CW QSO na 160 m sa dosta DX.  9H i OH0 nedostaju.

LP MMM S56A, N1YU

9A3LI

Citat: n1yu  u 26. Siječanj 2008, 13:24:58
Ima jos bolje resenje, neka emituju na KV iz DL kao sto to radi Hrvatski radio sa dijasporu!

Nisam baš više u toku, znam da sam prošle godine ponekad slušao
"Glas Hrvatske" u DRMu a TX je bio u Deanovcu.
73 !

9A8DU

-(

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9A8DU  u 26. Siječanj 2008, 22:36:59

Drago, pokusaj se izvuci iz magli rata.  Stay cool :-(

LP MMM S56A, N1YU

[/quote] :D
Profesore ,sretan vam rat za Kosovo?
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Stranice 31 i 32 (predzadnja i ona prije nje) se ne mogu čitati.
Da nije kapetan Leši (umjesto Jemenaca)?
Vidim , selimo se na novi server, biće valjda bolje.
Nisam mislio na QSL-ke. Njih preko reda dobijaju samo neki, kao i u doba bivšeg predsjednika. Neka naših ljudi. Sitnoj boraniji ostaje čekanje. Karnevala i paketića. Ne bijeloga, da neko ne pomisli da "cijelo selo šmrče bijelo".

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

n1yu

9A8DU: Profesore ,sretan vam rat za Kosovo?

Drago, mi u Slovenije se trudimo kao predsedavajuci EU da nezavisnost Kosova sto bolje koordiniramo.

Imas li ti nekog prijatelja medju malobrojnom preostalom  srpskom manjinom u Osijeku?

LP MMM S56A, N1YU

9A3VV

Citat: n1yu  u 25. Siječanj 2008, 22:41:12
...O Osijeku sam dovoljno informiran zahvaljujuci hrabrom novinaru Dragu Heglu i Feralu...

Feralu???? Btw nije Hegl nego Hedl. Nisam baš impresioniran tim novinarom. Niti HR novinarima općenito...

Glede jezika ipak bih rado vidio neki tvoj uradak na maternjem ti jeziku. Hrvatskom!

Nisam ja izgubio vezu sa radio-amaterizmom. Istina, zadnjih sam godina malo odsutan s banda ali se nadam uskoro opet uključiti uređaje. Tebi odgovorim kada mi "digneš živac" svojim "ja-pa-ja" i političkim nebulozama.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

n1yu

Damire, u Svezi novinara cesto citiram YU Ambasadora u PY Rasu, YU1RL - samo oni su gori od nas politicara!

Hrvatsku inacicu sam upotrebljavao u osam razreda osnovne skole u Banja Luci.  Posle toga jednostavniju ali ruzniju srpsku variantu.  Zadnjih 30 godina zivim izvan prirodne okoline srpsko-hrvatskog maternjeg jezika, a usput sam telegrafista i programer pa pisem sazeto sa kraticama.  I dalje tvrdim, da bolje govorim engleski nego slovenacki.

Dosta javno i kriticki nastupam jer je to obaveza intelektualca.  Mnogima se to ne svidja, posebno nacionalistia.  IHT ima lep clanak o Jugonostalgiji u Sloveniji sa citatom Bosanskog pisca Tihomira Loze:  "If you inexplicably went green and gay-friendly; if you were incapable of hating Slovenes and thought Muslims were cool; and you consumed Serb culture, you were - in a word - Yugonostalgic."

Prosim te, prevedi u novorijek po zadnjim naputcima HRT i HAZU.

LP MMM S56A, N1YU

P.S.  Hvala za popravak prezimena Hedl.  Hegel je ipak poznatiji :-)

9A8DU

Citat: n1yu  u 28. Siječanj 2008, 16:11:21
9A8DU: Profesore ,sretan vam rat za Kosovo?

Drago, mi u Slovenije se trudimo kao predsedavajuci EU da nezavisnost Kosova sto bolje koordiniramo.

Imas li ti nekog prijatelja medju malobrojnom preostalom  srpskom manjinom u Osijeku?

LP MMM S56A, N1YU

:D
Pozdrav ,profesore jedan veliki dio moje obitelji su Srbi,
ali kakve to veze ima,tvoja braća su kao što je poznato,izvršili agresiju na Hrvatsku,moji rođaci srbske nacionalnosti su sa puškom u ruci ,branili ljepu našu, zato što je to i ljepa njihova,naravno ti profesore skuplJao si OB podatke za potrebe "KOSA" te si  na taj način postao agresor, lijepi ti pozdrav.
Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Citat: n1yu  u 28. Siječanj 2008, 22:11:28
...
Hrvatsku inacicu sam upotrebljavao u osam razreda osnovne skole u Banja Luci.  Posle toga jednostavniju ali ruzniju srpsku variantu.  Zadnjih 30 godina zivim izvan prirodne okoline srpsko-hrvatskog maternjeg jezika...

Hebi ga, u mojoj rodnoj Banja Luci se nekada govorio čisti hrvatski jezik, nikakva hrvatska inačica! Sve tamo do '45, a onda je Kozara šljegla u grad! >:( Nažalost, ne više. :'( Ne znaju tamo više niti latinicu, uvjerio sam se nedavno kada sam dobio izvod iz matične knjige rođenih i vidio kako su izmasakrirali ime moga oca i djevojačko prezime moje majke! >:( Srpsko-hrvatski jezik veliš? Čuli crveni za američki melting pot pa to htjeli i kod nas napraviti. I s jezikom i s nacionalnom sviješću. Srećom, ipak im nije uspjelo. Istina, mnogi su popušili foru ali su jezici ipak opstali. I hrvatski i srpski. Baš kao i nacionalna svijest. I svakom dobro. Osim nekima ;D

Ne trebaš ironizirati nastojanja da se hrvatski jezik očisti od onoga što u njega ne pripada.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

n1yu

Damire, kako objasnjavas pojavu bosanskog i crnogorskog jezika?  Ja obicno izjavljujem, da je nacionalizam poslednje utociste nesposobnim.  U krdu smo jaci...

Drago, objasni mi, koja su to moja braca?  Majka rodjena u Srbiji od dede Ceha i bake Slovenke, otac Hrvat iz mog rodnog Varazdina.  JNA avijacija i ne KOS.  Ostali CV mozes procitati na engleskom na http://artinian.bit.si

Zna li neko 9A2AA, 7A i 7B rezultate iz CQ WW 160m CW?  Takodjer 9A50KDE je bio aktivan.  Jedino odlican 9A5W BARTG rezultat objavljen na 3830.

LP MMM S56A, N1YU