• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A2JG

Izvini Drago, u pravu si. Njega sam nehoteć ispustio. BTW on mi je prvi čestitao kad sam jedne godine imao najveći broj QSO-ova u kalendarskoj godini, izašlo u dnevnom tisku, HI!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

n1yu

Citat:Profesore!Definiraj uloge,različitih elemenata srbske ratne osvajačke mašinerije-JNA,obavještajnih službi(pogotovo KOS-a)
na čijoj si platnoj listi između ostalih vjerujem i sada.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
Drago, o tome ima dosta literature na internetu pa se potrudi sam.

Ja sam uvek bio dovoljno strucan za pristojnu zaradu iz racunarstva, a sada dobijam S5 mirovinu.

LP MMM M/S56A iz Londona, nepokorenog grada bez glavasa

9A2JG

Mala dopuna - korekcija. Na završetku rata vojska se zvala JA, a ne JNA. Dominantan pokroviteljski odnos vojnih struktura je bio do Staljinove smrti, BTW do tada su i naši oficiri i podoficiri imali uniforme nalik na ruske (i stupali ruski marševski korak).
Voljnost Narodne milicije da "zna" šta se događa u radiosportu nije prekidana, od oslobođenja do danas, ali "dobrovoljno" pristupanje nekih njihovih djelatnika radioklubovima je intenzivnije počelo tek početkom sedamdesetih godina.
Nezahvalno je pisati (kao i uvijek) o novijoj povijesti jer su mnogi još djelatni u MUP-u i pratećim službama, i neka bi se iskrena i naivna riječ mogla krivo protumačiti, a što niko ne želi.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Danas je mjesec i po dana od kako je novi manager za diplome preuzeo dužnost.
Prošli su mjeseci za radio klub Milna i moju malenkost čekajući zalužene IOCA trofeje.
U međuvremenu sam, dobio uljudno pismo od Kreše 5K, da će to biti "ovih dana". Naravno, njegovi retci su došli nakon mog blagog protesta, ali se nije dogodilo ništa.

Nekoliko stvari me muče.
Prva, HRS nije reagirao kad su (ja se nadam) učinili inventuru primopredaje, i vidili da su određenim znakovima "dužni" poslati osvojene i plaćene trofeje.
Drugo, posjedujem e-mail iz kojega je razvidno da postoji "uhodani kanal" (čitaj : dobavljač, s dugim i korektnim poslovnim odnosom) za dobavu trofeja, poslat od strane 6AA.
Treće, i po meni najvažnije, zaboravljen je čovjek. Par lijepih riječi, s realnim rokovima, ništa ne košta. Zašto je to izostalo? Zar smo toliko bešćutni?

Ja svojedobno napisa da trofej 1CDO-u treba SADA (prije tri mjeseca), kad se treba prezentirati općinarima kod predviđanja sredstava za iduću (sada već OVU) godinu, ali to se izgleda nikoga ne tiče.

Da li je bolest tipa HNP, prešla iz ZARS-a u HRS ?

Namjerno sam ovo napisao pod ovim naslovom topica, jer sumnjam da bi čitanost bila ista pod naslovom Diplome.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Haber knjiga ostala u tunelu Vranduk? Treba li veza i poznanstvo za dobiti pravu informaciju, a paket s osvojenim na kuću je misaona imenica? Zašto je u doba vrhunskih digitalija najteže - razgovarati ?
Sve šta smo do sada osvojili su u Dalmaciju donijeli osobno Petar i Ante, cipel cugom, sada ni trofeja , ni cuga. Ni ličkom trasom, a kamoli unskom, kraćom.

73, Koki 9A2JG

9A5K

Koki,

kao što sam već ranije napisao, primopredaja je završena, točne informacije od pojedinih
managera su u HRS dostavljene tek nedavno, a na temelju istih je napravljena i "inventura"
kako ti kažeš, s čime su utvrđena preostala dugovanja.  Na žalost, cijela stvar je išla puno
sporije nego što se očekivalo, ne bih sada o razlozima.
Također, koliko znam, trofeji su u nabavi i čim pristignu u HRS bit će odaslani na prave adrese.
Iako bi trebala biti riječ o "uhodanom kanalu", vidjet ćemo koliko je to točno.

73,
9A5K

9A2JG

Loše bi bilo ako bi briga  za diplome HRS-a bila samo moja (iz sebičnih pobuda) i tvoja (predsjednik HRS-a) briga.
Ako i mogu razumijeti da je došlo do zastoja u izvještajima, financijama, nabavi i otpremi (ne nužno tim redom), ne mogu razumijeti da se do današnjeg dana (čitaj : 68 dana od Skupštine, i 45 dana od kako je stari IOCA manager saznao da "više nije") ne može kliknuti na ikonicu na naslovnici i doznati informacije o perjanici HRS-ovih diploma !
Naravno da to ne pišem zbog sebe, nego zbog svih potencijalnih osvajača diploma i trofeja, i prvašića u tom lijepom programu.
Ima još, ali da ne ispadne da "miniram" svoju Vladu, dosta je za sada.

73, Koki 9A2JG

9A3VV

Citat: n1yu  u 20. Siječanj 2008, 00:40:52
...
Ja sam uvek bio dovoljno strucan za pristojnu zaradu iz racunarstva, a sada dobijam S5 mirovinu.
...

Ovo da si bio stručan iz računarstva, a osobito iz opsjenarstva, mogu osobno potvrditi. Naime, sreli smo se svojedobno u Ljubljani u tvojoj nekadašnjoj firmi koja je "šraufala" računala (famozna "Delta") od kojih smo i mi iz tadašnjeg SOUR-a "Titovi rudnici" (Tuzla) kupili jednoga. Zbilja ste bili maheri, ali i najobičniji prevaranti i lopovi, prodali ste nam računalo duplo manjeg kapaciteta od onoga kojega smo naručili. I naravno, uredno ste to naplatili! To nam je posve slučajno otkrio vaš servisni tehničar kada je jednom došao zamijeniti disk koji je crk'o jako brzo, pa nam je čak i pokazao stvarni kapacitet RAM-a, upola manji od plaćenog!

Toliko o tebi, tvojoj stručnosti, moralnosti i bla, bla, bla... Da ne zaboravim - mogao bi se ti početi služiti maternjim jezikom! Ipak si ti državljanin ove države, u njoj si rođen, pripadnik si hrvatskoga naroda. ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7WA

Opla izlaze stvari na vidjelo, malo ,pomalo.

73   de   9A7WA

n1yu

Damire, ja sam bio tehnicki direktor u Iskra-Delta i cesto se nisam slagao sa odlukama komercijale pri kupovanju jeftinije zastarele tehnike koja se mogla plasirati u YU.  Ipak smo u ID napravili kopiju VAX 32 bitnog racunala sa FPGA.  Ja sam odlaskom na IJS napravio PMP-11, prvo YU 16-bitno racunalo.  I razvio program za rad u takmicenja sa nastupom u CQ WW SSB 1984 godine.  Kasnije ga prodao MFJ skupa sa IBM PC radio interface.  Mnogima je sve to i danas problem...

Ja govorim i pisem srpsko-slovenacki, a dodatna preciznija objasnjenja uvek mozes dobiti na engleskom.  Drago mi je, da se povremeno javljas, uglavnom na moje postove.  Verovatno si sa radioamaterstvom izgubio kontakt?

LP MMM S56A, N1YU

9A6KGT

Citat:Damire, ja sam bio tehnicki direktor u Iskra-Delta i cesto se nisam slagao sa odlukama komercijale pri kupovanju jeftinije zastarele tehnike koja se mogla plasirati u YU.  Ipak smo u ID napravili kopiju VAX 32 bitnog racunala sa FPGA.  Ja sam odlaskom na IJS napravio PMP-11, prvo YU 16-bitno racunalo.  I razvio program za rad u takmicenja sa nastupom u CQ WW SSB 1984 godine.  Kasnije ga prodao MFJ skupa sa IBM PC radio interface.  Mnogima je sve to i danas problem...
glede problema s interface, nadam se da nisi mislio na mene....

73 de Toni / 9a6kgt
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

9A8DU

Citat: n1yu  u 18. Siječanj 2008, 12:16:01
Zanimljivo je to sa istorijom radioamaterskog pokreta.  IARU i Srbija slavi 80 godina, svi ostali se vrte oko 60!  Tek nedavno je u dezeli  publikovan prvi dokument na nemackom jeziku sa pozivom zainteresovanima oko radija na ustanovni sastanak u Mariboru.

AKL istorija potvrdjuje ulogu JNA u pocetcima radioklubova.  Od 1950 godine po republikama je bila glavna policija.  Od 1990-ih traje tranzicija u novonastalim drzavicama.  Na ZRS je konacno dosla na vlast vojska u obliku civilne zastite.  Izmedju je bio kratak civilni period sa velikom otvorenoscu rada ali to bas nije odgovaralo "skupljacima QSL" :-)
LP MMM M/S56A

;)
Pozdrav ,profesore čestitam ti "PAŠALUK",naravno na Hrvatskom.73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: n1yu  u 25. Siječanj 2008, 10:16:00
Damire, ja sam bio tehnicki direktor u Iskra-Delta i cesto se nisam slagao sa odlukama komercijale pri kupovanju jeftinije zastarele tehnike koja se mogla plasirati u YU.  Ipak smo u ID napravili kopiju VAX 32 bitnog racunala sa FPGA.  Ja sam odlaskom na IJS napravio PMP-11, prvo YU 16-bitno racunalo.  I razvio program za rad u takmicenja sa nastupom u CQ WW SSB 1984 godine.  Kasnije ga prodao MFJ skupa sa IBM PC radio interface.  Mnogima je sve to i danas problem...

Ja govorim i pisem srpsko-slovenacki, a dodatna preciznija objasnjenja uvek mozes dobiti na engleskom.  Drago mi je, da se povremeno javljas, uglavnom na moje postove.  Verovatno si sa radioamaterstvom izgubio kontakt?

LP MMM S56A, N1YU

:D
Divota moj profesore,pnosim se što sam slušao tamo neke davne godine, tvoje predavanje na kursu sigurnosno bezbednosnih službi, održavanom u Pančevu,između ostalog uvjek si se doticao teme oblici "specijalnog ratovanja",moć dezinformacije,manipuliranje masama pomoću medija,stvaranjem uporišta među crkveni klerom, i tako dalje,vidim da svoja znanja iz narečenog područja odlično koristiš ,dobro ti dođe da ostaneš u kondiciji,a zasigurno kapne i koji dinar.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

n1yu

Drago, upoznat sam sa tvojom ratnom tragedijom i stoga uglavnom tolerisem ponavljanje gluposti.  O Osijeku sam dovoljno informiran zahvaljujuci hrabrom novinaru Dragu Heglu i Feralu.  Ostaj mi ponosam radio-amater!

LP MMM S56A, N1YU, MSc EE retired

n1yu

9A6KGT: glede problema s interface, nadam se da nisi mislio na mene....

Toni, nikako ne jer ti si lijepo pitao za savjet!  Bilo je bisera medju savjetima :-)

LP MMM S56A