• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Obećanje-izvršenje! Zva san daruvarskog opunomoćenog ambasadora za Dalmaciju i okolicu Miću 2VQ . On mi reče da je kod Bosiljeva, magla , led, minus 8, i da nosi bolski plavac za u klub. Valjda će i Bilten onda živnit! U Daruvaru se očekuje oko 18 sati, daje se na znanje.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A5CY

Citat:Čeka san do ponoć da vidin zadnji bilten od 5CY ali, ništa. Ili se dišpera, ili je kupija još jednu svinju, pa dere i rastače...
samo ti čekaj Braco moj (čitaj ''Koki''), tko čeka dočeka, al' se i načeka. S obzirom da je zadnji, malo san si ga odužija. Tak ti to ide (tebi išlo ??? ) i s orgazmima, što ga duže odlažeš, to je slađi na kraju. Tako i meni sa biltenom. Stići će, ne brini, daleko je još do Nove godine. A i lijepo sam napisao da će biti oko 21. prosinca. A pojam ''oko'' može biti širok pojam. Nakon ove prozivke, malo se i proširio, jer, umjesto da ga sređujem, moram ti odgovarati. Za svinj(arij)e nemam vremena, sad je u mojoj firmi špica sezone (Hr. Pošta) pa valja nešto zaradit, od biltena ionako nemam nikakve koristi. Ja ti prasetinu kupujem od onih novaca što su nam podobni davali, dok su bili na vlasti. Znali smo se ogrebat, barem se tako misli pa neka tako i ostane (vidi citat dolje...)
Citat:po Dalmaciji se priča da klubovi nacionalnih manjina imaju love, i da zato glasuju za postojeće stanje. Da zaje.....ja bude veća, sad su još dodali, koliko bi love ima klub kad bi ga osnova Memedi !
Ciganska posla!
Prvo, ne vređaj Cigane da te koji ne natuče. Srečom, mi smo pemci pa te mi nećemo dirati.  Znali smo u klubu svašta raditi, a znamo se i ogrebati za svoj rad - odatle i dolaze pare u klub pa si svašta možemo priuštiti, čak i na račun manjine. Zato se i zovemo radio klub ''Jan Hus'' po češkom reformatoru, jer se kod nas stalno nešto reformira : antene, lineari, DXCC liste....... Ciganska posla jesu, jer i oni sklupljaju stari papir pa da nešto zarade, tako i mi nešto u klubu raduckamo i dosta zaradimo. Reci ti meni koliko si ti za svoj klub zaradio piskarajući ovdje po forumu ?  A i ima vas nešto puno u klubu u zadnje vrijeme. Neka vas je, bit će i rezultata, bitno je da ste složni.
Gasim se, idem izvršiti pripreme za doček našeg dragog prijatelja Mićeta, koji barem nešto dobro nosi. Moga si se i ti s njim dignut malo u sjevernu 9A. Ako si moga u Zagreb na izbore, moga si i u Daruvar na svinjarije...
Citat:moraš malo istrpit zafrkanciju
...i s ovim se slažem pa ti se obraćam s istom mjerom ; kroz dobru šalu u bolje sutra.....

p.s.
na pivu nisam zaboravio, samo se treba negdje naći...

ugodno veće želim Koki, iden se igrat dicon....cekaju me

Dean 9A5CY

9A2D

JG, ajde reci tom mufljuzu Miće da se i meni smije javiti kada bude u DA (ma da i ja tebi nešto iz ovoga kraja pošaljem). Nešto se čovik profinio u zadnje vrijeme, izgleda da bira društvo.

73 de 9a2d

9A5TO

Zdravo Mario,

WWYC Tom, hajde da te poducim sta je to politika u radioamaterstvu - bilo bi nekorektno, da sam spotirao samo 9A stanice iz Istre koje najbolje poznajem kao sto je to natuknuo Koki.  To bi bilo navijastvo u suprotnosti sa hamspiritom.  Nazalost cesta pojava na DX Cluster.  I na radiotalasima u obliku DX veza pod prijateljskim znakovima.

73 de Mario, S56A, N1YU

Vidim da koristiš WWYC za mene, bolje nemoj, moglo bi naškoditi njihovom ugledu. Ionako nisam tamo aktivan, a uskoro ću i ispasti s liste... No, možda se i vidimo na idućem godišnjem susretu (načuo sam da bi se mogao održati kod tebe u S5).
Što se tiče politike, ipak ću radije o njoj učiti od drugih (a od tebe mogu mnogo toga naučiti iz struke).
Ako nisi shvatio (ali vjerujem da jesi) na što se odnosila moja zanja poruka bit ću konkretniji: barem nemoj nikoga diskriminirat, tj. slobodno i mene spotiraj  ;D.

73 & GL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

n1yu

Mladjani Tome, za mene radiotalasi nikada nisu imali granica!
Dezelne su danas pale prema EU, a ja jedva cekam da ponovo putujem do Soluna bez pokazivanja putovnice.  Nazalost me vec 30. 12. cekaju dva duza zadrzavanja na ex-Autoputu Bratstva i Jedinstva. 

9ACW QSO smo imali, a za spot nisam siguran.  Nisam ni WWYC Hrleta spotovao ali napravio DXC QSY zbog njega.  Perspektivan HRS mladi politicar, bre :-)

9A2JG

Šta da Vam drugari kažem, dižem ovu čašu za nacionalne manjine, ma gdje bile!

Sve sam te Deane razumija, samo nisam shvatio da nisi mogo doći u pivnicu Medvedgrad, kad su svi ostali došli... Ali neka, ima u Boga dana...Mala dica , mala briga , velika dica, velika briga...

Kefa, ti si bar pametan čovik, uvik je para išla na paru, Miće 2VQ na Jan Hus, na Zdenka Čuhnil, i tako to...
Ti i ja smo sitna boranija, ali neka, i mi imamo mjesto pod kapom nebeskom.

Sutra bude  urbi et orbi, ne propustite!

73, Koki 9A2JG

9A5CY

....bio sam u kafiću u dvorištu HRSa, ma kako god se on zvao i popio kavu sa 4GL i još dvoje ljudi. No, kao što kažeš, žena, dica - to si pogodio,  valjalo se požuriti doma - ona izborna se odužila preko svih mojih očekivanja. Pivu prozivam jer ne zaboravljam, doći će vrijeme i za to. Poljubi mi Zdenku (Čuhnil) kad ju vidiš, možda i tebi da koju kunu. Meni neće, ja nisam glasao za nju. Naime, nisam ni izašao na izbore. Demokracija mi to dozvoljava. Imaj mi se, idem ja vidjeti jel stiglo štogod nove robe tipa 425eng bilten i QRZ.DX pa da ti objavim bilten. Uživaj u čitanju friških vijesti, koje su se čekale da bi bilten (zadnji) bio objavljen.
GN de Dean 9A5CY

9A2JG

Deane, puno ti toga napisa, i u malu uru, neman ti kad sve odgovorit, ali pokušat ću bar nešto.

Dva miseca prije nego što je eksplodirala cisterna sa gorivom 1992.g. u Mostaru, svi su Cigani otišli iz Mostara, iz predjela Bišća polje, gdje su inače obitavali. Stari su Mostarci zavrtjeli glavama, i rekoše biće rata. Tako je i bilo. Od 98' naovamo se stidljivo vraćaju, kažu eto nam mira.
Zato čuvajmo svoje Cigane!

Za klub ne mogu zaradit, ali mu mogu služit, i besplatno radit, kao i sve ove godine. Na moju inicijativu smo se našli u Splitu u ponedjeljak, da rezimiramo, damo si zadatke za ovu, i iduću godinu.
Novome sam se predsjedniku HRS-a stavio na raspolaganje za jedan aktualni  projekt, u okvirima svojih mogućnosti.

To što ti nisi glasovao, to je tvoje pravo proizašlo iz demokracije, ali po ovom glasačkom modelu time samo povećavaš broj mandata onome za koga (vjerovatno) nisi htio glasat. Ali, to je duga priča, rijeka sa puno rukavaca...
Velik posao čeka i novoizabranu radnu skupinu za izmjene Statuta i/ili ostalih pravnih akata HRS-a. Između ostaloga i one-man-klubovi, muž-i-žena klubovi, koga oni predstavljaju, koga delegiraju i kakva bi trebala biti njihova glasačka prava. Bude se otvorio topic i za to, pa neka ljudi kažu šta misle o tome.

Kao što ti pišeš Bilten, tako i ja pišem neke stvari, nešto za danas, a nešto za poslije blagdana, pa te neću više zadržavati.

Zdenku neću ljubiti, imam lipšu i mlađu u kući, je da je penzionerka, ali šta je govorila pokojna baba : Zlo s' vragon, gore bez njega !

73, Koki 9A2JG

P.S. Jučer sam završio pisanje svih QSL-ki iz tekućeg LOG-a.Vidio sam, i napisao i 5CY. Nek se nađe...

9A2JG

Jučer, dne 21. prosinca 2007. , u 0810 naš bivši predsjednik posla e-mail tajništvu HRS-a, u kojem između ostalog stoji :
"Na žalost zbog zloupotrebe tog repetitora od strane Borivoja Đorđevića 9A2JG koji je psovkama, vrijeđanjem i omalovažavanjem svih koji bi se javljali na repetitoru, po cijele dane koristi taj repetitor za iživljavanje, više se nitko osim njega ne koristi repetitorom jer je svima bilo mučno danonoćno slušanje neamaterskog  vrijeđanja svega što postoji.
Budući da je Borivoje Đorđević izvrijeđao sve koji su se javljali, više nije bilo interesa za održavanje repetitora.
Ako bi se sankcioniro i onemogućio ovakav rad Borivoja Đorđevića, repetitor bi mogao i dalje normalno funkcionirati...".
Dakle, šest dana nakon što je samovoljno isključio R2 na Hvaru, bivši predsjednik se udostojio oglasiti svojim viđenjem situacije, koju je sam zakuhao.
Prvo, svi koji misle da su nam "Jemenci" nešto naškodili, u krivu su, sve je pospremljeno, na HDD, i na papiru.
Drugo, sve laži bivšeg predsjednika, a redaju se u tekstu nizom, imaju za cilj samo jedno : da kod neinformiranih stvore uvjerenje o nečijoj "krivici". To što je sve laž, i iskonstruirano, to nema veze.
Treće, nakon što je on elaborirao, sa svoje točke gledišta, krivca, on nudi HRS-u spasonosni lijek.
I sve bi se to u društvu Narodne tehnike još dalo i progutat, da za to ne postoji riječ, identična u svih naroda na Balkanu, a to je UCJENA. A HRS neće ni Petar Miličić, ni iko, ikada, ucjenjivati.

Neki dan , na ovoforumskim stranicama, Mario zazva čovještvo, nivo, bečke manire (između redaka, oprost), toleranciju za bivšeg predsjednika.
Mario, lijepo ti odgovoriše, ni ja ne bi mogao bolje, ponuđeno mu je ono što je bilo slobodno, nije htio, Bog!
Kada pročitaš ove lažne bljuvotine, a namjerno nisam stavio kompletan mail na web, da nekim čitateljima ne pokvarim okus blagdanske spize, upitam se Mario : A da li ta i takva osoba zaslužuje milost, i blago postupanje  ? Mi njega u bumbak, on nas iz šarca M53 ! To tako ne ide! Bude vidio !

Namjerno nisam otvorio novi topic, jer ta osoba, i ta pojava to ne zaslužuju. Zaslužuju, on i njegovi pomagači, samo odlazak u ropotarnicu povijesti.

Vidim, šef njegovog izbornog stožera "skinuo" Branka i mene sa  liste aktivnih postaja sa hrvatskih otoka. Nadam se da su sada i nevjerne Tome, tipa JRZ shvatile šta znači podatke o diplomi HRS-a držat na privatnoj stranici. I najvećem skeptiku je sve jasno.

Predmetni mail je bivši predsjednik poslao i na pažnju Milanu Miličiću na Hvar. Je li mu on ortak u ovoj raboti, to samo njih dva znaju. Ja znam da je on početkom godine diga pozdrav meni i Reniju, ne javlja se na R2, a neće ni da izmijeni raport sa nama kada je na ekspediciji. Na zadnjoj ekspediciji mu je dvadesetak talijanski stanica reklo : Zove te Koki! , on nije htio dati raport. O tome sam i pisao bivšem manageru za IOCA program. Ako to nije flagrantno kršenje HAM-SPIRITA , i pravi materijal za amaterski Sud časti, a šta je onda?

Usprkos svim tim činjenicama, ja sam prije Skupštine dao ruku Petru Miličiću, a u jednoj od pauza Skupštine prišao Milanu Miličiću, pozdravio ga, dao mu ruku, a on dan danas-ni riječi.

Mogao bi još do sutra, ima kamara bilježaka, ali će biti i reakcija i pitanja, pa ćemo nešto ostaviti i za idući post.
Da ne zaboravim, u mailu on opet prijeti tonskim zapisima. Ja mislio to smo davno apsolvirali. Samo Vam gospodo Miličići poručujem : Ne igrajte se lažima i podmetanjima. Za početak ću ovdje napisati (u idućem postu) monolog od 10. travnja o.g. u 0910 na R2 , rukom "uhvaćeno" , jer ja nemam ni magnetofon ni diktafon. Pa da onda jedanput stavimo točku na i !

Sretan Božić svima, a ne samo njima,
Koki 9A2JG

P.S. Ovo Vam je bilo poslin ispovidi, i pokore. Vama dvojici mogu priporučit padre Tonča Deškovića u Starome gradu, vjeroučitelja moje supruge, i dugogodišnjeg župnika u Bolu.Bog !

n1yu

Sumnjiv si ti meni, Branitelju Koki!  Da nisi slucajno pustao pisme tvog cuvenog imenjaka umjesto Bozicnica preko repetitora?  Ima li S54KB aktivnosti na tom R2?

Pauza za rucak!

9A2JG

Stvarno si Mario ostarija, pa priskačeš slova, ne vidiš. Ja lipo napisa da neman ni magnetofon, ni diktafon, ni kazić.
Zna se ko je pušta reemisiju na R2 i na KV-u, onaj koji je uteka sa CB-a.

Dobar tek, nemoj da ti se , ne daj Bože, zagrcne, HI !

73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 22. Prosinac 2007, 13:02:22
Vidim, šef njegovog izbornog stožera "skinuo" Branka i mene sa  liste aktivnih postaja sa hrvatskih otoka. Nadam se da su sada i nevjerne Tome, tipa JRZ shvatile šta znači podatke o diplomi HRS-a držat na privatnoj stranici. I najvećem skeptiku je sve jasno.

Opet samo ja štucam :) (jedini sa sufiksom JRZ u 9A).

Ne bih se ja više miješao u tvoje probleme (koje si sam praviš da ti na Braču (na Bolu) ne bude dosadno  ;D ).

Nego me ne sada zanima jedna stvar, da li si ti "Jemenac" koji je prije rušio server :) jer očito čitaš i nečije mail-ove. Naravno ovo sam napisao u šali jer sumljam da smo pod budnim okom Big brothera :) .

Po svemu sudeći i ti si nečiji igrač jer ti netko proslijeđuje mail-ove da ih objaviš. Ne sjećam se da sam ja to radio.

Niti www.hrvhf.net nije na HRS-ovom serveru, nego je to platio sponzor. Nisam primjetio da zbog istog razloga napadaš Željka i njegove suradnike.

Sretan Božić i sve najbolje želim ti u 2008-oj godini.

* Ispričavam se za "na Bolu" radio sam copy/paste iz callbooka
73 de 9a6jrz

9A2JG

Drago mi je Zorane da si reagira. Dvije stvari si načeo, pa da ti odgovorim.
Duboko se nadam, shodno onome što sam ti ovdje javno na forumu zadnji put napisao, i ovome što napisa sada, a to je je da je ordinarna ludost išta društveno (ili od udruženja) držati na privatnoj stranici. Jer, kad dođe do : Vrati mi moje krpice! , onda se u amanet novom voditelju programa ostavljaju manipulirane informacije.
Nikad mi niko nije slao tuđe mailove, ali imam legitimno pravo, kada sam stranka u postupku, imati pravo uvida u njih. Narečene dijelove sam citirao vjerodostojno s dozvolom naznačenog primatelja, to se podrazumijeva.

Naravno , sad očekujem u povratu : oprosti, izvini, ali pazi, ovisno o načinu izražavanja, HI ! To stoga što ti je (pogrešna) tvrdnja očita, i to bez upitnika, a što opet nije fair, ni kulturno .

Sretan Božić tebi i obitelji,
Koki 9A2JG

P.S. Jedino budala izmišlja probleme, još se ne samosvrstavam u tu kategoriju. Na škoju i nije tako dosadno, samo se treba znat organizirat.

9A4QV

Ajde Koki, priznaj da si psovao, barem malo  ;D
Daj, nabaci ovdje koju psovku, da "Sud časti" ocijeni je li dovoljno sočna da uđe u kategoriju the best of Goran Ivanisevic ili mu jos nisi dorastao  ;D

ajde barem jednu socnu da cujemo, iz repertoara R2 budnica....

QV
;D

9A2JG

Imat češ me prilike vidit za Novu godinu u Istri, pa češ se uvjeriti da nikada ne psujem. A što se tiče originalnost i izvornosti psovki, čitaj sutra , na ovome mjestu, prijepis narečenog monologa, upravo od onoga koji me "snimao" !

Do sutra, ostaj mi zdravo i veselo,
73, Koki 9A2JG

P.S. Neću Vam Istrijani reć di san u Istru za doček, da me ne odvedete na koju DX lokaciju!