• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Jutros u 0530 HR Studio Split daje na znanje : Rješavajte se oružja bez sankcija!
Mislim se ja : Kome oni to govore, ja san svoj TT-ejac i iskaznicu razdužija!
Moran pitat Djanija, je li to akcija i u Zagreb , ili samo kod nas u Dalmaciju.

Rukovodstvo muči glede isključenih repetitora, biće da je zauzeto kolinjem. Ono šta nije poklano za 29. , biće sada, kad je u Prigorju -10 C !

Duby mi ništa ne javlja iz Vukovara, biće i on dišperan, šta će evo još jedna Nova godina i Božić doć, a diplome HNP nema. Ima jedna utjeha, bar su je Oto i Djani vidili.

Marinko nan cipa RTTY na 10 MHz, užga mu se prst. Vidin nikidan, on cipa, Mato stavlja na cluster, to ti je prava koordinacija.

Leon se javlja pod starim znakom, nije dobro, mora bit i da je Komisija oko kolinja!

Mario je bio aktivan u 9A CW C , ali se puno ne fali. On je da' akcent na softver, takvi su ti svi stari ljudi, sićaju se šta je bilo sedamdesetih, a pitaj ih šta je bilo jučer- niente , zero osandeset.

Palestinac je jučer bija na 24 MHz deset minuta. Ne bi mu bila usala ruka, ni zarđala manica da je produžija... Ovako, čekamo ga ja i Ivo i danas u busiju.
Nego, mislin se da in pišen, kad su već uvatili ruku sa Arapima, da produžu u Sjeverni Jemen, poslaćemo in mi kojega Jemenca za ispomoć, ima ih, fala dragome Bogu.

73, Koki 9A2JG

P.S. Vidin i da nan je Saša stavija e-adresu pod profil. Na Balkanu majka ne daje sisu dok dite ne počme plakat. Hvala!
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8A

Citat: 9A2JG  u 20. Prosinac 2007, 06:15:54

Leon se javlja pod starim znakom, nije dobro, mora bit i da je Komisija oko kolinja!

73, Koki 9A2JG

Bok !

Leon je podnio zahtjev za jednoslovni znak u mandatu "stare vlade" zašto mu to nisu riješili neznam..? Na žalost njegovi "papiri" se nalaze kod 9A4SS i nova komisija ih još nije vidjela..?? Ćim se to pojavi u Savezu ili kod nekoga od članova komisije uzeti će se u postupak.

U ime komisije za pozivne oznake:

73's Mark, 9A8A

9A4DB

Citat: 9A2JG  u 20. Prosinac 2007, 06:15:54
Jutros u 0530 HR Studio Split daje na znanje : Rješavajte se oružja bez sankcija!
Mislim se ja : Kome oni to govore, ja san svoj TT-ejac i iskaznicu razdužija!
Moran pitat Djanija, je li to akcija i u Zagreb , ili samo kod nas u Dalmaciju.

A ne, ne kod nas se mava i oruzjem i laznim (isteklim) iskaznicam i to pred
baban pa se onda ladi na suhom i ladnom, a mi mislili da nam netko svojon
voljom fali na Skupstini a ono na ladno..... ;D ;D ;D

9A2KL

Koki, ceka se da 4SS dostavi moju dokumentaciju. Koliko znam to je dostavljeno, a informacije redovito dobivam i zato i ne postavljam pitanje sta je sa mojim znakom. Najnovija informacija je da je papirologija proslijedjena Marku. Nadam se da cu od 01.01.2008 proraditi sa novim znakom.
73's de Leon 9A9L

9A2JG

Djani ne širi dezinformacije, ja sam bio i u Petrinjskoj i u Remetincu, uvjeti dobri. Ne znam kako je u Svetošimunskoj, pitaću, iman drugara.

Javija mi se jedan Jemenac, likar u Zagrebu, osta poslin studija i oženija se našon. Pita, jesan li ja to mislija na njega? Utješija san ga, imamo mi dosta i "domaćih" Jemenaca, i za izvoz !

73, Koki 9A2JG

P.S. Nije za pod P.S , ali nikad nije kasno za dobre želje :
Svim ljudima dobre volje islamske vjeroispovijesti želim sretan Kurban bajram !

n1yu

9A2JG: Mario je bio aktivan u 9A CW C , ali se puno ne fali. On je da' akcent na softver, takvi su ti svi stari ljudi, sićaju se šta je bilo sedamdesetih, a pitaj ih šta je bilo jučer- niente , zero osandeset.

Koki, nema zime, jos uvek sam prvi LP na 3830 iako bez JA!

Juce pao prvi HS rucak u LJU sa turskim cajem od jabuka.  GS31B stripline nikako da potrefim na 432 MHz.  Sudoku slabo isao ali je bilo zanimljivo na B92 i ARABiH forumima.  Ostalog se stvarno ne secam.  Opasan si ti provokator :-)

9A2JG

Boga ti Mario, moran te ja pohvalit, kad te već Istrijani ne fale; vidio sam da si ih redovno i često spotirao u kontestu!
Na žalost, čuo sam osobno par slovenskih stanica , ali tebe ne . GL!

73, Koki 9A2JG

9A6XX

Koki, naravno da je spotirao istrijane, nije se igrala briškula...

73,
Hrle - 9A6XX

9A8A

Citat: 9a2kl  u 20. Prosinac 2007, 10:04:00
Nadam se da cu od 01.01.2008 proraditi sa novim znakom.

Hočeš i prije, danas su stigli papiri...

73's Mark

n1yu

Koki, spotirao sam ja politicki korektno 9A0HRS, 5K, 4M, 73AA i puno drugih.  Istrijane najbolje cujem na visim opsezima jer su na Jugu.  Bilo je muke na 40 m sa 9A2V i 3R.  Sve redje DX sam takodjer spotirao i odziv bolje oganizovanih stanica je jako brz!  WWYC takodje redovno spotiram.  Kada zovem CQ, onda ponekad preslusavam opseg sa drugim FT1K RX.  Uopste nije bilo dosadno!

9A5TO

Zdravo,

ja bih ipak politiku ostavio sa strane... ovdje se nastojim držati hamspirita pa ovim putem svima izražavam uobičajenu zahvalu (koju sam zaboravio u prvom raportu) za QSO-e.

73,

Tom, 9A5TO

P.S. Rezultati KJ su nakon osam (8) dana postali službeni. Naravno, tamo ima promjena...
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

n1yu

WWYC Tom, hajde da te poducim sta je to politika u radioamaterstvu - bilo bi nekorektno, da sam spotirao samo 9A stanice iz Istre koje najbolje poznajem kao sto je to natuknuo Koki.  To bi bilo navijastvo u suprotnosti sa hamspiritom.  Nazalost cesta pojava na DX Cluster.  I na radiotalasima u obliku DX veza pod prijateljskim znakovima.

73 de Mario, S56A, N1YU

9A2JG

Boga ti Mario, pa nisam ja ni napisao da si spotirao SAMO stanice iz Istre, nego mi je upalo u oko da si ih dosta spotirao.

Čeka san do ponoć da vidin zadnji bilten od 5CY ali, ništa. Ili se dišpera, ili je kupija još jednu svinju, pa dere i rastače...

Evo, čujen na radijo noćas, akcija Mir i dobro (livori) došla do Siska. Našli masu eksplozivnih sredstava po kućama.
Znači, zadnja postaja je ipak Zagreb.
Dolce al fine!

Nočas se svi okomili na postaju SY2TSL, svi mislili Mount Athos, kad ono postaja regionalnog udruženja grčkih radioamatera. Uradio i ja , CW i SSB, nek se nađe, kad ono-obični, HI!
Palestinac još danas i sutra, Rotumu smo jučer isprokidali na 18 MHZ.

Sutra je Velika ispovid, triba se pripremit...

73, Koki 9A2JG

n1yu

Dobas stos sa TheSaLoniki postajom.  Ja sam u 3 AM ulovio FJ/OH2AM sa tail-end pozivom na 7012 kHz pa mi odgovorili imenom, verovatno OC OH2BH.  Valja rano ustati u nedelju za RAEM.  Ispovid cu da preskocim pored interneta :-)

9A2JG

Evo doša i konac radnog vremena, petak, ne pred vikend, nego pred blagdane.
Ja cijeli dan stojim pred radioaparatom, ka davno pred Kosmajem, kad smo slušali Glas Amerike i Grgu Zlatopera.
Stojim i čekam, podešen na Hrvatski radio Drugi program, koji je navezan na HAK, da čujem da li je začepljena Dalmatinska u Zagrebu, da li su tamo pusta auta, i ljudi koji nose pismene prijave za QSL menadžera i za urednika.
Stojim, čekam, radno vrijeme isteklo, ništa se ne događa . Niko nije g-đi Ljilji i tajnici potrgao rukave od žurbe da im se zaprimi molba.

Moj Mario, ti si zazivao bečku uljudbu prema bivšima, sve su naznake da će biti i nekih drugih reakcija institucija sustava. Ne možeš ti staro drvo savijati. Ali, više o tome čitaj sutra.
Marti i ekipa su se čuli do 11 sati lokal, u Norveškoj do podne.

Djani , iman ja tu nekih iskaznica iz ljeta 91'. Nisu istekle!

Biltena nema, a ni čvaraka. Zovem Daruvar! Vienna calling!

73, Koki 9A2JG