• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Diploma "Victory Day" - PZK

Autor 9A1AA, 04. Svibanj 2005, 13:47:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Wašravski ogranak poljske udruge radioamatera – PZK organizirao je izdavanje diplome pod nazivom "VICTORY DAY ", a u cilju obilježavanja 60. obljetnice završetka II. Svjetskog rata na prostorima Europe.  

U periodu od 01. do 15. svibnja ove godine, radit će 23 postaje iz Poljske s specijalnim pozivnim oznakama. 18 postaja iz pojedinih oblasti Poljske (district stations) i 5 centralnih postaja (central stations) a sve će u sufixu imati slova VD (Victory Day).

Popis postaja s svim ostalim detaljima vezanim uz rad istih možete naći na web stranicama www.ot25.pzk.org.pl i www.pzk.org.pl

Da bi osvojile diplomu "Victory Day" postaje iz Europe trebaju sakupiti 30 bodova.
Priznaju se najviše dvije veze s istom jubilarnom postajom, i to pod uvjetima:
-   da su rađene na različitom bandu,
-   da su rađene drugom vrstom rada ili
-   da veze nisu rađene istog dana.

District stations s kojima se veza vrednuje 3 boda su:
3Z1VD, 3Z2VD, 3Z3VD, 3Z4VD, 3Z5VD, 3Z6VD, 3Z7VD, 3Z8VD, 3Z9VD,
HF1VD, HF2VD, HF3VD, HF4VD, HF5VD, HF6VD, HF7VD, HF8VD, HF9VD

Central stations s kojima se veza vrednuje 5 bodova su:
3Z60VD, HF60VD, SN60VD, SP60VD, SQ60VD

Moguće je osvojiti i slijedeće naljepnice:
"Excellent"  - za veze sa sve 23 VD postaje,
"Splendid" – za veze sa sve 23 VD postaje, najmanje po dvije veze sa svakom različitim vrstama rada ili na drugom bandu.

Sponzor diplome će, ne kasnije od 15. srpnja 2005.godine, na PZK web site-u, objaviti listu postaja koje su ispunile uvjete prema navedenim pravilima.

Diploma je BESPLATNA. Nije potrebno slati zahtjev za izdavanje diplome.
Osvajači naljepnica moraju poslati svoje izvode iz LOG-a na e-mail adresu ot25@pzk.org.pl

Diplome "Victory Day" biti će dostavljene nacionalnim QSL biroima.
Operatori koji ne koriste usluge QSL biroa moraju svoj zahtjev, u kojem će navesti adresu na koju im treba dostaviti diplomu, poslati na gore navedenu e-mail adresu.

Puno uspjeha u osvajanju diplome,

Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A3VV

Bog te vidio, sve sami pobjednici! Da mi je samo znati tko prokaza, i potamani, osobito u Oswjencimu, skupa s hitlerovcima, one silne Židove u Poljskoj i šire?  Ja, prije nego me ćaća napravi??? Zar itko normalan može aplicirati za te diplome sovjetskog tipa? Fuj! :evil:
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A1AA

Kolega 9A3VV,
molio bih te da se suzdržiš političkih i inih konotacija ne neke teme.
Svako ima svoje viđenje povijesti ali ti vjerojatno jedini znaš potpunu istinu.
Ovo je hobi, to je diploma i princip je vrlo jednostavan "Just take it or live it".

73, Ivo
73, Ivo 9A1AA

9A2KL

E Damire Damire.....

zalosno je to kad se pocne politika mjesati u ovaj nas hobby.  Nemoj onda traziti ni DXCC diplomu jer ameri ratuju u Iraku, a i u Vietnamu su bili.....a i po Srbiji tukli..... A mozda nebi bilo lose da ne trazis ni 9A diplome...jer nikad se neznna ko je ko izdavac.

Svasta....

73 de Leon 9A2KL
73's de Leon 9A9L

9A3VV

Citat: "9a2kl"E Damire Damire.....

zalosno je to kad se pocne politika mjesati u ovaj nas hobby.  Nemoj onda traziti ni DXCC diplomu jer ameri ratuju u Iraku, a i u Vietnamu su bili.....a i po Srbiji tukli..... A mozda nebi bilo lose da ne trazis ni 9A diplome...jer nikad se neznna ko je ko izdavac.

Svasta....

73 de Leon 9A2KL
DXCC neću nikada zatražiti ne zbog rata u Iraku nego zbog paprene cijene. O 9A diplomama ću razmisliti :P
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: "9A1AA"Kolega 9A3VV,
molio bih te da se suzdržiš političkih i inih konotacija ne neke teme.
Svako ima svoje viđenje povijesti ali ti vjerojatno jedini znaš potpunu istinu.
Ovo je hobi, to je diploma i princip je vrlo jednostavan "Just take it or live it".

73, Ivo
Piše se: Take it or leave it.

Samo toliko :P
73 Damir 9A3VV

Pozdrav,
Gospodo draga, ne bih htio da "zakuhavam", ali u ovom slucaju Damir ima "valid point", mozda malo prejako izrazen ali stoji! A o svemu se da diskutovati, nije li to bilo opravdanje  zapocinjanja demokratskih procesa i u vasem neposrednom okruzenju! Iliti mozda treba da postoji "neka demokratija" koju treba  da slijedimo sto kazu samo u onoliko koliko vidimo kao konj pored onih zaklopki na ocima ( oprostite neznam kako se ispravno zovu )! Rekose da je vrijeme "jednoumlja" proslo - znaci otvoreni smo za dijalog! A odjednom , danas je trend da su onih 35 miliona zivota zrtvovanih od strane bivsih clanica SSSR-a bili  okupatori, a samo Polski - oslobodioci!  I jos kazete samo "take it or leave it"???? Ako su htjeli diplomu, sto je nisu napravili u "pozdrav proljecu", onda bismo radili bez zapitkivanja! Politicka diploma trazi politicku diskusiju, a proljece dolazi kod svih svake godine, zar ne???  
73 Mujo AB9H

9A7ZZ

Ništa ti Mujo ne razumiješ.Izradi ti neku diplomu kao pozdrav proljeću tako da mi sa "ovih " prostora kako kažeš možemo participirati za nju bez da mislimo tko je koga oslobodio.Poljaci to slave kao zahvalu drugima što su ih oslobodili,pa i malo dijete zna da oni to sami nisu mogli.Ostavite se vaših piz......... i radite diplome koje hoćete i kako hoćete.Ja za ovu participiram ( kao i još mnogo drugih iz 9A koje čujem) i stvarno me zaboli tko što o tome misli.Prijatelju VV, molim te nemoj samo jako vikati,uplaši me,a ja mislio da si ti na mojoj strani   :wink:

Pozdrav iz Splita
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A2KL

U tom slucaju ni za americke diplome nebi trebalo participirati, jer eto oni odlikovase cetnika i to posthumno.... Idem ja traziti neke africke diplome, oni su valjda ispravni bar sto se politike tice.
73's de Leon 9A9L

9A3VV

Citat: "9a2kl"U tom slucaju ni za americke diplome nebi trebalo participirati, jer eto oni odlikovase cetnika i to posthumno.... Idem ja traziti neke africke diplome, oni su valjda ispravni bar sto se politike tice.
Ne kužiš ti stvar ili ne čitaš pažljivo. Napisao sam da za DXCC neću aplicirati zbog paprene cijene, ne zbog rata (ili politike). A te dreke oko 60-godišnjice oslobođenja mi je pun kufer. Tko je oslobođen (ili "oslobođen"), tko je koga oslobodio (ili "oslobodio") i slično - priče su za malu djecu, ali i za one koji su nakupili već toliko godina da nije čudo što su ponovno podjetinjili. Kako sam dugo radio-amater sjećam se onih silnih ruskih, čeških, poljskih i inih diploma za rad sa (ispravi me ako pogriješim) "stranama demokratickeho tabora" a to su, naravno, bile isključivo zemlje VP-a. Neš ti demokracije! U Poljskoj sam bio više puta do 1990., kao uostalom i u nekim drugim zemljama tadašnjeg VP-a u kojima je u to vrijeme bilo neusporedivo manje osobnih sloboda i demokracije nego kod nas u to vrijeme, a koje su danas listom članice EU ali se prošlosti nisu otresle i nad njima još vise Hazjajinovi brci. E, vidiš, ne volim kada mi takvi prodaju muda pod bubrege a naši im ljudi bez imalo stida glade ista ta muda!
73 Damir 9A3VV