• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Simulator i trener

Autor 9A9EE, 19. Kolovoz 2026, 21:09:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

Ne pratim događaje po drugim mrežama, grupama, forumima... tako da dosta toga propustim, ali pravi info kad-tad čujem... to bilo neku veće kada mi 7DX spomenuo CT1ILT program https://cw4ever.eu/trainer/.
Moj komentar je da sam gotovo oduševljen, 9.5/10.

U svakom slučaju, preporučam!

I contesterima i onima koji to žele biti i svima koji žele usavršavati vještine primanja znakova CW i SSB.

73,

. .

9A7DX

Pozz,

Mislim da je program tj. web platforma odlična.

Ne treba ništa skidati, registrirati, instalirati - samo se pokrene na WEBu - Upiše Znak/Ime, uštekaju slušalice i to je to.

Kako je sam autor naveo:
It helps hams improve callsign recognition, typing speed, and pile-up management for contesting and DXing.

Po meni, alat je koristan za sve razine contestera/DXera od početnika do profi razine. I prvi koji uz CW ima i SSB simulator i to dobar. Bar koliko je meni poznato.

Dakle možete vježbati:
* Tipkanje znakova,
* CW - jedan pozivatelj,
* CW - Pileup 2 do 5 stn.
* SSB - jedan pozivatelj i
* SSB - Pileup 2 do 5 stn.
i to sve u trajanju 1min 3min 5min i 10min - koliko koncentracije imate

Možete podešavat brzinu izgovora na SSBu, a na CW uz brzinu - i CW Weight i Pitch - pa si udesite kako vam paše.
Npr. ja stavim CW Weight do kraja u desno - po defaultu mi ne zvuči dobro.

Za bilo kakvu pomoć ili uputu slobodno me kont. biti će mi drago.

GL & 73

Vedran 7DX

9A9EE

Skoro svaki dan igra i vježba 10-30-60min...
i skoro svaki dan u nečemu se poboljšava rezultat...
npr. na početku nisam mogao skoro ništa razumjeti SSB ubrzano .20 dok sada bez problema skoro sve + .30 primam...

uvjeren sam da bi svi početnici mogli dobro uvježbavati primanje, jer patnja je sjediti uz nekoga satima na stanici bilo kod običnih veza, bilo u natjecanjima... ovako sami vježbaju, a ako im treba onda se u eteru samo da pojedina sugestija kako glasom zamoliti ponavljanje znaka ili pojedinog slova...

drago mi je da od prve objave do danas broj 9A korisnika se povećao više od 100%

73,

. .