• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HST aka QRQ

Autor 9A6C, 16. Listopad 2025, 12:45:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Kako se iz mog avatara vidi, FT8 mi nije  među prve tri vrste rada, ali CW je. Nekad davno i QRQ, iako mi rezultati nisu bili osobiti, osim u cilju skraćenja vojnog roka gdje sam blistao :D  Ali ipak s brzinama koje u ozbiljnoj konkurenciji nisu bile naročite, osim možda odašiljanja otvorenog teksta ručnim tasterom pri brzini 197 znakova u minuti (= 10 dana nagradnog odsustva).

Teško mi je u današnjim uvjetima usporediti ove svoje i današnje rezultate, ali smisao ovog posta nije u tome. Lijepo je da imamo mlade ljude (i neke stare) koji i vole telegrafiju i služe se njom, ali ipak mislim da bi osim izlučnih natjecanja za odlazak na neko međunarodno natjecanje trebali postaviti i neke kriterije koje bi trebalo zadovoljiti za odlazaka na međunarodna natjecanja. Olimpijska načela su sjajna, ali ni na Olimpijadu se ne može ići ako nisi zadovoljio neki limit sposobnosti.

Za svoje i tatine novce odeš na izlučno natjecanje HRS, ali preko granice i za novce HRS moraš prijeći neki nivo koji ima smisla i može opravdati sredstva.

Ovo što smo mogli vidjeti vezano za nastup naših momaka u Crnoj Gori, ruku na srce - nije nam na diku. Zbrzilo se sve u par dana.

OK, ima i iduća godina, ajmo to smislenije uraditi, postaviti stvar kao svaki projekt: voditelj, sredstva, rokovi, izvedba, analiza, korekcija.

Ad hoc postupci ne izgledaju mi kao dobro rješenje.

Naše dečke treba podržati, ali ovo za moj ukus nije rješenje.

MCWGA ;D

Dole FT8 :P

GG

9A9EE

Vezano uz središnji dio, ovo je pomak - i to na bolje.
Možda jest u zadnji čas, ali bio javno objavljen poziv, svatko se mogao prijaviti...
ja sam bio na li-la (za checklog), ali nakon jednog pokušaja, možda 1x u 2025. nisam uspio bez slušalica preći prag u obje discipline pa sam odustao, iako uvjeren da do izlučnog natjecanja bih bio daleko iznad...

Pomak je i da na naslovnicu stavljen link za praćenje, u prošla vremena se to skrivalo pa smo samo mi znatiželjniji pratili iz natjecanja u natjecanje online rezultate...

Pomak je da oni koji su u ovome i dalje treniraju i sve su bolji, čestitke trojici mušketira Štefanu, Filipu, Domagoju.

Iako RA nisu u punom sastavu (svim kategorijama), ne umanjuje rezultate koju su već iznad prosjeka svih natjecatelja.

A pala je i medalja! Čestitke 9A3BCW! Ujedno i prva jer izuzimam ona balkanska i tzv. EU prvenstva, ovo je čini mi se prva sa World Championship/ i nekadašnjih IARU R1 Championship.
Čestitke!

U svakom slučaju, uz par tjedana vježbe (neki od vas QRQ/HST ekipe možda već spremni) čini mi se da u ovim zrelijim kategorijama (G,H,I) bi još pokoja medalja iz nekih disciplina došla u 9A.
Možda je to izazov za neke... ja trenutno nisam zainteresiran, ali nikad ne reci nikad  ;D

73,

. .

9A3BCW

Natjecanje prošlo tako kako je prošlo. Nas trojica smo zadovoljni s rezultatom, s obzirom da ni sami nismo znali do prije 2 tjedna da ćemo ići (i time sve što je ostvareno je ostvareno sa tjedan-dva vježbe). Da smo znali dovoljno unaprijed, možda bi bilo bolje, ali tako je kako je.

S obzirom na to koliko je rano izdana objava za izlučno, i samo izlučno natjecanje izvršeno, ne čudi me što se nitko nije prijavio.
Bilo kako bilo, svima bi nam bilo draže da imamo ispunjene i ostale kategorije, jer nas trojica nikako ne možemo ostvariti dobar timski rezultat(što je očigledno jedina stvar koji pojedinci gledaju), a lijepo da je netko pogledao i kategorijske/disciplinske rezultate.
Nadam se da će ova medalja (i meni se čini prva na svjetskom u 9A) biti motivacija da se nagodinu izlučno natjecanje održa ranije na vrijeme, i da se prijavi više ljudi.

73 i pozdrav iz 4O
-9A3BCW