• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZIMSKI KV KUP – 9A5K MEMORIJAL - 2025

Autor 9A3XV, 09. Siječanj 2025, 11:06:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3XV

Dragi prijatelji,

pripala mi je čast da u ime KV povjerenstva i ovdje najavim ovogodišnje izdanje Zimskog KV kupa. Ove godine, pa nadalje, radimo to u čast našeg dragog, prerano preminulog prijatelja Kreše, 9A5K. Nadam se da ste svi ili barem većinom suglasni da je on to i zaslužio.

Ovim putem pozivam vas da se u što većem broju odazovete i radite u natjecanju u ovu subotu, 11.1.2025. od 14 sati prema lokalnom vremenu. Pravila natjecanja ovdje. Pozivam vas i molim da se uključite i pomognete nam, pa o terminu natjecanja obavijestite i animirate sve svoje poznanike i prijatelje kako bi povećali aktivnost i time natjecanje učinili zanimljivijim.

Ovo natjecanje je i dobra prilika da se po prvi put ove godine na bandu čujete sa svojim prijateljima koje možda duže niste čulu i lijepo ih pozdravite na početku godine.

U nadi da se čujemo u subotu, lijepo vas pozdravljam, a KV povjerenstvo stoji na raspolaganju za eventualna pitanja, tumačenja, pomoć i slično.

Želim vam svima sretan Božić i sretnu i uspješnu novu 2025. godinu!

Veliki 73!
Sale, 9A3XV
73 Sale, 9A3XV

9A4M

Ako sutra ne zapada veliki snijeg eto mene u subotu iz SM množitelja - miješano.
Obzirom na prave zimske uvjete vjerujem da aktivnost na bandu neće izostati.  ;)

Lijepo je da se i na ovaj način prisjetimo jednog od idejnih začetnika ovog natjecanja - Kreše 9A5K, kao što Saša kaže, prerano preminulog u dobi od samo 44 godine. Te 2019. godine kada nas je u veljači napustio, Zimski KV kup bio mu je posljednje domaće natjecanje u kojem je sudjelovao. :(

Evo i malog video podsjetnika na njega:

GL svima.

Mate 9A4M

9A3J

Pozdrav svima,

hvala Mate na podsjećanju. Ne jednom mi je Krešo pomogao pri rješavanju informatičkih enigmi par minuta prije nekog c'testa i nikad mu to nije bio problem. Bila su to lijepa vremena....

Evo, treba još jednom kolegi postaviti antenu za današnji ZK pa da krenemo. Nije da to nismo mogli dovršiti jučer ali što je tu je...

Iz Ludbrega nas bude nekoliko što iz grada što iz okolnih vinograda (tko je gdje uspio "rentati" objekt za natjecanje), samo da ne krenu momci kušati mlada vina prije natjecanja...

Nadam se gužvi u eteru od 14-16 sati po lokalnom vremenu.

73 i čujemo se u 14 ili koju minutu prije

Saša, 9A3J

9A6C

Ako je netko zaslužio da ovo natjecanje nosi njegovo ime, to je zasigurno naš dobri Krešimir. Nema ga dugo među nama, ali i na ovaj način sjetit ćemo se njega i svega što nam je ostavio.
I mene je natjerao da se penjem po krovu i sredim antenu koja leži od Kupa Jadrana i sad se više ne mogu izvlačiti pa se čujemo na 80m kroz koji sat. PPS se već grije i valjda će stići do +20 C na vrijeme :D

Kako čujem moglo bi biti gusto na bandu i lako moguće da se poslije dužeg vremena uradi i preko 200 veza.

GL!

9A6C

Rekao bih da je bilo sjajno, puno stanica i veza, na kraju sam čuo nekog kako recitira 236.
S mojih 100W sastavio 160 qso i 23K.

Odličan početak!

POZZ

GG

9A2M

Gogo hvala ti za veze, bodove i množitelje.

Mislio sam da si zbunio samo mene, ali čujem da nisam jedini.

Davao si i SK i SD oznaku u kontestu ?!?

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6C

Zbunio sam samo one koji su uzeli zdravo za gotovo ono što bi program ponudio.

Nisam siguran da bi odgovor na tvoje pitanje bio OK, mogli bi nam direktori skratit vrijeme za unos loga na 5 minuta 😄.

I pita laptop - jel ti vjeruješ meni ili svojim ušima  ???

Pozz

PS - sjećam se da mi je prije desetak godina jedan lik u ovom contestu umjesto SK davao KS,       ali to sigurno nisam bio ja

9A3J

Pozdrav svima,

evo prošlo par dana od c'testa ali non stop nešto pa nikako napisati osvrt. Odlična aktivnost. Mislim da je najviši broj bio 237 što je u ovom natjecanju rekord. Bilo je lijepo raditi s ovakvom aktivnošću. Mislim da je bilo moguće napraviti još koju vezu ali je bilo premalo vremena. Nadam se da će ovakva aktivnost biti i u HRKljušu.
Ja osobno radio sam sa svoje lokacije na brdu 209m asl sa INV-V (zrači sjever/jug) i 1,5kW. 1. i 2. period odlični, 3. i 4. malo slabiji. Da li je do promjene propagacija ili do operatora ne znam.... vidjet ćemo u sljedećem natjecanju kako će biti.
A vrijeme kako i treba biti za ZK, malo snijega i minus...

73 i do slušanja,
Saša, 9A3J

9A7DX

Pozdrav,

Evo i od mene kratki osvrt...

Prvi period nije bio nešto, krenulo tek kad sam se prebacio u S&P, CQ slabašno - sporo.
Drugi je bio odličan i zadnja dva dobra.

Napravio sam 235qso - i još ima prostora - bilo je dosta stanica s velikim brojevima koje sam radio samo jednom.

Broj veza po periodima:

1. - 42 qso
2. - 76 qso  - woow  :o
3. - 52 qso
4. - 65 qso

Radio sam s "Gradske" lokacije. Koristio dipol 5-6m iznad školskog krova, 20ak metara iznad zemlje. Isti prilagođavao s "vojnim prilagodnikom". Nisam neki stručnjak u tome tako da je cca 1.2 - 1.5 kw išlo u antenu a 100-200 se vraćalo. (Dipol rezonira na 3610).

Puno hvala svima za javljanje ! (super je čuti 76 9A ljudi u jednom periodu)

Isprike na "požurivanju" u contestu ;)

i svakako pohvala organizatorima !

Mislim da je ovo prvi puta da sam prešao 200q. A vidi se i zaokret u trendu. Samo tako nastavite.

Big 73 de Vedran, 9A7DX

9A1UN

Pozdrav,

Bilo je vrlo zabavno. Napokon solidna aktivnost.
Radio sam na CW sa kosim dipolom, skoro vertikalnim sa 35m stupa, sto je dobro za amere
malo manje za 9A. Za SSB sam postavio netom prije contesta V dipol izmedju 2 stupa, vjerovatno
bi bilo bolje da je nize, ovako na cca 25m visine i orjentiran istok zapad nije najbolje rjesenje.

Contest je dobro zapoceo i prva 2 perioda su proletila.
3. i 4. nesto losije. Neznam da li je do propagacija ili do mojeg rada.

Cestitke Vedranu na pobjedi i svima na aktivnosti

Do slusanja u CQ160 za 2 tjedna

73 Davor 9A1UN

9A4M

Bilo je zadovoljstvo sudjelovati u ovom našem lokalnom natjecanju. Konačno "krcat" band i puno poznatih modulacija, a i znakova koje nismo dugu čuli.

Koliko se sjećam uradio sam 185 veza i oko 28.5k bodova. Moglo se i više no ovaj put su pravi zimski uvjeti učinili svoje pa mi uslijed leda i inja koje se nakupilo na antenama delta loop za CW nije radio kako treba. Bio sam QRP tom vrstom rada. SSB sam s INV L antenom koja je radila u skladu s očekivanjima.
No zato je bilo dovoljno vremena za učiniti koju video snimku karakterističnih signala kod mene na 80m.
U ovoj koju prilažem je odličan 9A2U Run.

Hvala svima na sudjelovanju u Zimskom KV kupu - 9A5K memorijalu, posebno onima koji su se za ovo natjecanje posebno potrudili popraviti ili postaviti instalacije  ;)
Rezultate ćemo uskoro vidjeti. Čestitke dakako idu najboljima.

73
Mate 9A4M

9A3J

Pozdrav svima,

samo da podsjetim da je krajnji rok za slanje dnevnika u ponedjeljak do kraja dana pa bi bilo dobro da ih što prije pošaljete.

Link na robota: https://www.hamradio.hr/hfrobot/

73
Saša, 9A3J

9A1UN

Pozdrav, evo proslo je tjedan dana od contesta. Danas istice rok za slanje dnevnika. Ja gotovo i zaboravio da je bio neki contest. Prijedlog je skracivanje vremena za slanje loga, da li nam je zaista potrebno 7 dana?

9A6C

Vidiš da nisi zaboravio da je bio contest :D
Čemu žurba i skraćivanje roka za slanje dnevnika? Neće svijet propasti ako s tim sačekamo sedam dana.

GG

9A1UN