• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Log program i Hrvatski Radioamaterski Kup

Autor 9A2HM, 19. Travanj 2005, 21:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2HM

Pozdrav drustvo!
Zanima me koji se software preporucuje za vodjenje dnevnika za doticno natjecanje, po mogucnosti da je free!!
Hvala!
73 de Kreso

9A4M

Bok Krešo,
koliko mi je poznato, jedini program koji je prilagođen pravilima HRK je Write Log s modulom za HRK by 9a5k.

Modul je besplatan i imaš ga u rubrici download na ovom site-u, a WL moraš platiti (vidi www.writelog.com)

Mate 9A4M

9A5CW

Probaj CT verziju 10 (free download www.k1ea.com) odaberi NASPRINT contest, daj export u cabrillo... jedino kad radis ssb onda promjenis band na 40m i naknadno to editiras u 80 ssb veze...
Bolje ista nego nista...
73 Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2TE

nešto sam napravio u SD od EI5DI isto je free
ak te zanima poslat ću ti croatia.mlt i krače uputstvo
ak mi tko može reči nisam dobro shvatio u propozicijama
svaki qso je moguče odraditi samo jednom cw ili ssb
dali se može sa istom stanicom odraditi i cw i ssb
Nadam se da čemo se čuti radimo u 9a1ccu
73 Stjepan 9a2te

9A5CW

Svaki period CW ili SSB a ima ih po dva puta, mozes napraviti ako radis MIXED sve skupa 4 qso sa istom stanicom, 2x CW, 2X SSB...
Inace SD pod windoze CW dosta trza, DOS verzija je ok...
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A5CW

Probao sam sloziti danas modul za kup u SD-u, radi ok samo sta sve bodove racuna sa 3 boda... moram jos to probati rijesiti...
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

9A2TE

ma radi ali u SD moraš aktivirati pod type 4 pa sam odrediš koliko poena
je SSB a koliko CW , ako se sa jednom stanicom može odraditi 4 puta onda če bit malo problema HI ako je dozvoljeno odraditi samo jednom CW i SSB onda sve radi kak treba samo stanice iz svoje reg. oznake moraš upisati pod neku drugu koju si već odradio. moraš napraviti i za conntest fajl  *.mlt ja sam napravio croatia.mlt i za svoju reg oznaku stavio ispred KT da bude #KT tako da je nema kao množitelj. ne smiješ ju za vrijeme takmičenja upisati i onda če biti sa bodovima OK. nakon obrade sa SDCHECK.EXE u cabrilo format ispraviš sa notpedom oznaku množitelja iz svoje reg.oznake i svi su bodovi ok. samo ako je moguče u svakom periodu odraditi istu stanicu (ne piše u propozicijama) onda ima problema sa kontrolom duplih veza HI !
ak ti treba mogu ti poslati što sam napravio croatia.mlt  pa se igraj
Pozdrav Stjepan

9A2HM

ajde decki posaljite mi to kaj imate za "SD" na mojznak@hamradio.hr
unaprijed zahvalan!!!
73 de Kreso

9A5CW

Isto sam i ja napravio ali kad upises npr. 9A6XX CW QSO 001 PU onda te pita SD da li zelis dodati taj mult na listu, tada nastaje problem, tj. moras 6XX upisati pod neki vec radjeni MULT.
evo mog kup.mlt file-a
#   Lines beginning with # are ignored
#
#   In addition, for Type 10 Contests, you may use lines beginning
#   with $ to indicate which countries give an Area code in addition
#   to a serial.
#
#   Lines beginning with $ are ignored for all contests other
#   than Type 10
#
#
#       Thanks to OE4BKU for area codes extracted from his Contest Database.
#
#
#   
#
$9A
#
#
BJ = Bjelovar  
BM = Beli Manastir    
CK = Cakovec  
DA = Daruvar  
DE = Delnice  
DJ = Djakovo  
DU = Dubrovnik  
GS = Gospic  
IM = Imotski  
KA = Karlovac  
KC = Koprivnica  
KR = Krapina
KT = Kutina
KZ = Krizevci
RI = Rijeka
SB = Slavonski Brod
SK = Sisak
ST = Split
SI = Sibenik
MA = Makarska
NA = Nasice
NG = Nova Gradiska
OS = Osijek
OG = Ogulin
PS = Slatina
#PU = Pula
PZ = Pozega
VK = Vinkovci
VT = Virovitica
VU = Vukovar
VZ = Varazdin
ZD = Zadar
ZG = Zagreb
ZU = Zupanja PU =  
PU =
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

9A2TE

:D  Ma to je ok
ali u propozicijama objavitih u radio HRS ne piše da je moguče jednu stanicu odraditi više puta nego da se mora jasno označiti dvostruka veza !
samo se daje mogučnost množitelja za svaki period. Neznam tko je odgovoran da mi to pojasni a kontest je na pragu HI!!
Možda organizator da na vrijeme pojašnjenje jer prema radio HRS propozicijama broj 2/2005 str. 22 ne vidim mogučnost za rad iste stanice u dva perioda a kamoli u sva četiri ?? :?:
zahvalan sam na relevantnom odgovoru
Pozdrav Stjepan

9A2HM

I mene naravno interesiraju detaljnije propozicije glede duplih veza!!! :?:
73 de Kreso

9A2EU

Pozdrav svima
Vidim da ima nejasnoća oko pravila. Dozvoljeno je svaku postaju odraditi 4 puta koliko ima i perioda, inače zašto bi ih toliko bilo to znači dva puta CW i dva puta SSB.
73 de Zlatko, 9A2EU - KV menadžer za natjecanja

9A5CW

Ako procitas propozicije sve ti je jasno, onaj tko je radio takmicenje nekad prije zna to dobro... Cak se i bodovi lako na ruke racunaju!
Cujemo se u takmicenju...
73

p.s. u SD-u se da namjestiti da ti ista veza na SSB nije dupla, a u drugom periodu umjesto 80m koristis 40m.
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa: