• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HST

Autor 9A2NO, 08. Srpanj 2024, 20:07:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Rolando, lijepo si ovo napisao.
Ali zaista, sve je tako logično i u skladu s propisima, odlukama, statutom, zakonom,...  a vjerovat ću ti na riječ što se tiče programa i plana rada jer eto, nemam kako provjeriti. Još niste objavili ni onaj za 2023. a kamoli za 2024.  :o
Šteta je samo što se za neke stvari držiš tvrdo ko pijan plota a za druge stvari si rastezljiv.

Citat: 9A3MR  u 12. Srpanj 2024, 12:27:46Da, tajnica i njena pomoćnica bi odradile svoj dio posla ali organizacija takvih kvalifikacija traži angažiranje specijalista i trošak smještaja/opreme.

Znaš onu - tko hoće nađe načina a tko neće ... Zar se ne bi moglo npr. u sklopu Istra Contest Conference održati selekcijsko natjecanje za HST? Pa valjda bi 20.000 kn / 2654 EUR moglo pokriti jedan dan boravka za 10 klinaca ? A specijalista i opreme tamo u tom trenutku ionako ima na pretek.

Citat: 9A3MR  u 12. Srpanj 2024, 12:27:46Ako će ih to učiniti boljim i kvalitetnijim osobama i amaterima, HRS je svoju statutarni cilj ispunio (članak 10. Statuta).

Što se zadnjeg dijela tiče, nisam mislio na HRS nego na Moldavce. Da li se isplatilo njihovih radnih sati i novaca za organizaciju jednog takvog natjecanja u kojem po kategorijama ima natjecatelja za na prste jedne ruke (momaka iz pilane) ?!? Naravno da se sve isplati ako je riječ o očuvanju Potemkinovih sela. Nije u šoldima sve ali dobro dođe imati ih (pri ruci).  ;D

73 de Ivo, 9A3TY

9A3SM

Citat: 9A2JK  u 12. Srpanj 2024, 08:38:05Da Mato, ja vidim na koju temu pišem.
IO postoji zato da samostalno donosi odluke. Tu nema ništa netransparentno.
Ako na kraju mandata ne budemo zadovoljni sa radom IO, onda biramo druge.

Mato, molim te pokušaj shvatiti što je forum.
Forum NIJE mjesto gdje je netko nekome dužan odgovarati.
Ovaj forum NIJE mjesto za objavu bilo kakvih službenih informacija HRS-a.
Forum je mjesto gdje SVAKI član može javno pisati, (po pravilima foruma!),
a SVAKI član foruma ima pravo to komentirati (opet po pravilima foruma).

I još nešto. Pravila ovog foruma izrijekom ne dopuštaju osobne kvalifikacije
članova foruma. Svatko je slobodan iznositi suprotno mišljenje.

Konkretno - Mato, dio tvoje objave sastoji se od osobnih kvalifikacija i
nema nikakve veze sa temom. Ja se neću uvrijediti, ali te molim da o drugim
članovima foruma tako ne pišeš. Slobodno piši svoje mišljenje, ali bez
kvalifikacije osobe s čijim mišljenjem se ne slažeš. U nedostatku argumenata,
najlakše je nekoga ''počastiti'' s npr. ''što tebe boli'', ''što si (ovakav
ili onakav) .....'', ''misliš kako si najpametniji'' i sl.

I na kraju, je li ti Mato imaš kandidata (ili više njih) za bilo koje CW natjecanje?

73
Martin 9A2JK
Martine, opet ti sve po starom pa je suvišan svaki komentar ili rasprava jer je to ćorava posla ...
Uvod tvoga odgovora meni je SAMO OBJAŠNJKENJA STATUTA,PREDAVANJE I OBUKA , kasd ti kažem da si najpametniji ljutiš se ... ja to iskreno mislim i stojim iza toga jer ja ovo " stvarno nisam znao " .. nije ti to uvreda nego čast
- NEDOSTATAK ARGUMENATA ...  poznata tvoja floskulča jer ili bi ti trebalo knjiga od 500 stranica da bi ti shvatio iako sam siguran da nisi glup ( iskreno to mislim nije uvreda ) nego ti ne želiš prihvatiti suprotan stav i mišljenje druge strane ma tko to bio ... biću sretan kad prvi puta pronadjem neku diskusiju koja nije po tvom ukusu a da se ti s njom složiš i kažeš moglo bi to i ovako ... to će biti uspjeh ..
I na kraju šlag pitanje : I na kraju, je li ti Mato imaš kandidata (ili više njih) za bilo koje CW natjecanje?

1. Tko je pitao koga da li ima kandidata za QRQ natjecanja ? Predsjednik ili stručna služba - NE a kako si ti rekao IO donosi samostalno svoje odluke ... DEMOKRATSKI I MENI PRIHVATLJIVO ... vidiš da nešto ipak znam o demokraciji iako sam u srcu i duši drugačije odgojen ali opet da poštujem različitosti
2. Moj KANDIDAT : Zašto bi ja trebao imati kandidata ? Da li je to moja priča o kojoj bi se ja ili drugi pojedinac  trebao brinuti .. kada ja sebi sastavljam ekipu onda je biram na u svijetu propisani način a ne po babi ili stričevima ( poštujem Rolandovo objašnjenje i njega ne komentiram i ne osporavam )
3. Gdje su pusti CW operatori sa položenim klasama i 100% znanjem sa razno raznih 7-dnevnih tečajeva i druženja po Mosoru, Gradišci i koje kuda, od tečajeva po školama i obećanih novih operatora .. pitam se gdje su ti omladinci jer se starudije ne računaju
4. Zašto se odlučivalo samo o omladincima kada se zna da u QRQ natjecanjima postoje i druge kategorije starijih operatora koji u konačnici zbirno pridonose boljem plasmanu reprezentacije ?
5. JAVNA KOMUNIKACIJA sa članstvom : E, to je mogla biti početna baza da se javno obznanilo da se sastavljaju ekipe za EU QRQ championat da se ljudi zainteresirani mogu javiti .. filtriranje poimenice je moglo napraviti društvo iz IO jer tamo ima vrhunskih CW operatora koji se u to razumiju a i poznaju većinu ljudi osobno pa se zna za njihove sposobnosti i umijeća ...
Ima još toga puno kako bi Koki rekao ali je dosta i ovo ukratko iako je opet dugačko ...
Martine tvoja kontra pitanja daju pravi odgovor :" U nedostatku argumenata --- PROTU PITANJEM "
Da ne kažeš da imam nešto protiv tebe i da te vrijedjam ako jesam JAVNO SE ISPRIČAVAM ali sam takav da što mislim to kažem i nikada ne poštivam političareve stilove kad pogriješe POGRIJEŠIO SAM, ISPRIČAVAM SE .. što mislim rekao sam i iza toga stojim dok sam živ ...
Završavam sa ovim, dečki 9A QRQ ekipe svaka čast i sretno i dalje ...
VY 73 de Mato - 9A3SM
Znači tvojim kontra