• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Koliko nas ima ?

Autor 9A2JK, 17. Travanj 2024, 09:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Pošto je izvorna tema zaključana, opservacija na istu.
Citat:
"Osim na forumu, svoj glas u anketi dali su i članovi ...

Ukupno je svoj glas dalo 73 člana, a rezultat ankete je:

Logo br. 4 = 31 glas
Logo br. 3 = 10 glasova
Logo br. 1 =  9 glasova ..."

ni baš neki reprezentativan uzorak, manje od 10 posto ukupnog broja članova članica, a najviše dobio prijedlog za kog je glasovalo manje od 3 posto ukupnog broja članova članica.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3SM

Sada kad je prošla igra oko prijedloga za novi LOGO Saveza interesira me jedna stvar ... čemu uopće ikakve inicijative ili ankete oko bilo čega ako one nemaju neku važnost ili da su obavezujuće ( za predstavnika kluba u skupštini da zastupa stav svojih članova ) na bilo koji način da se o njima raspravlja ... naime 73 člana koja su dala svoj glas nekom od navedenih znakova su članovi nekog od klubova a predstavnici tih klubova su jučer jednoglasno odlučili i izglasali da se zadržava stari logo ... pitam se s pravom koja je funkcija tih predstavnika klubova da zastupaju stavove i mišljenja svojih članova ili samoinicijativno odlučuju o predloženim stvarime bez obzira o čemu se radilo i bez obzira na stavove članova svojih klubova ..
Osobno sam glas dao logu br 4 ali s obzirom na ovo mišljenja sam da se ne treba uopće postavljati bilo kakve ankete ili inicijative jer da je nas 100 glasalo za logo br 4, 34 delegata svojom dignutom rukom i njihovom voljom je to osporilo i sve ostaje po starom .. tako se ne zastupaju stavovi članova klubova.
Sve je na kraju zamjenilo predivno druženje pa će i ovo brzo biti zaboravljeno
Do nekog sljedećeg susreta svima VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2M

Mato ovo je vrlo jednostavno,

Anketa na forumu je jedno a dopis sa materijalima za Skupštinu koji je poslan radio klubovima je nešto drugo. Koliko je klubova svojim članovima prezentiralo te materijale?
Konkretno meni ih je moj radio klub poslao na mail ali moj klub nije imao niti jednog izaslanika na Skupštini jer smo svi bili zauzeti a i lokacija nam baš nije blizu.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A3TY

E Mato, Mato,
ako stavimo emocije sa strane i gledamo po pravu i pravdi da li bi bilo ispravno da se na temelju discordno prikupljenih glasova mijenja logo?
Zamisli ovakvu situaciju : 120 mladaca koji su u 3 godine prošli tečaj u 9A1A da svoj glas za neki logo. Od njih 120 možda je 1 ili 2 platilo članski doprinos. Njih 120 je iz jednog jedinog kluba. Da li bi takva promjena loga odražavala stvarnu želju većine članica HRS-a ?

Stanje je takvo kakvo je. Apatija, ravnodušnost, nezainteresiranost, ... nastavi niz. Ljude boli briga što i kako se radi u HRSu. Da nije tako, odavno bi već došlo do promjena (možda čak i na bolje  ;D  ). Nažalost, HRS i dalje ostaje nekima majka a nekima maćeha. I dalje će se dijeliti lova i beneficije podobnima a za nepravilnosti nitko nikad neće odgovarati. Uživajte dok EU ne pošalje direktivu da se ovakve institucije imaju ukinuti. >:‑)

HRS je već dokazao da mu puno bolje ide unazad nego unaprijed. Nekad smo imali video prijenose zasjedanja Skupštine, sad ih više nema. Nekad smo imali časopis, sad ga više nema. Nekad smo redovno dobivali QSLke sad stižu na kapaljku. A unatoč gomili utrošenih sredstava u informacijski sustav uvođenje hibridnog zasjedanja Skupštine i elektroničkog glasovanja nikome nije niti u primisli.

A što reći na informiranost članova članica? Zar je teško materijale za zasjedanje Skupštine objaviti na internetu? Na taj način bi oni koji ih nisu dobili na uvid od svojih zastupnika mogli vidjeti što se događa i zauzeti neki stav i možda predložiti, pokrenuti ili poduzeti nešto. No, što manje ljudi vidi i čita izvješća to bolje, zar ne ?! Jer tko čita i misli svojom glavom uvijek vidi što vidjet "ne bi smio".

73 de Ivo, 9A3TY

9A0S

Citat: 9A3SM  u 09. Lipanj 2024, 18:12:58a predstavnici tih klubova su jučer jednoglasno odlučili i izglasali da se zadržava stari logo

Svakako nije bilo jednoglasno. Meni se čini oko 2/3.

9A3SM

Mario ili nas dvojica nismo sjedili u istoj dvorani ili nisi gledao možda iza ledja da vidiš sve ruke u zraku ( ZA )  a niti jednu protiv .. netko je u krivu ali to sada nije i tako važno .. idem mi dalje logirati veze u dnevnik a ne opterećivati se drugim stvarima

Ivo - 9A3TY ... u pravu si bez obzira na moje mišljenje i stav ...

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A0S

Citat: 9A3SM  u 10. Lipanj 2024, 21:53:58Mario ili nas dvojica nismo sjedili u istoj dvorani ili nisi gledao možda iza ledja da vidiš sve ruke u zraku ( ZA )  a niti jednu protiv .. netko je u krivu ali to sada nije i tako važno .. idem mi dalje logirati veze u dnevnik a ne opterećivati se drugim stvarima

Moja ruka nije bila u zraku. Ruka mog kolege iz kluba nije bila u zraku. Još ruku nije bilo u zraku.
Budući da su prebrojali da je većina za stari logo, nije se ni glasalo tko je za promjenu.
Vidio sam sve jer sam sjedio sa strane.

9A3TY

Strpljenja, dečki, strpljenja.
Za mjesec,dva,tri,...šest,...za par godina bit će objavljen službeni zapisnik pa će se sve znati.  ;D

( Za neupućene, do današnjeg dana 15.06.2024. nije objavljen ni plan rada ni financijski plan za 2023. !!! A koliko ono ljudi plaćamo i kolilke iznose za te birokratske poslove? )
73 de Ivo, 9A3TY