• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Izvještajna skupština HRS 2024

Autor 9A2NO, 07. Svibanj 2024, 12:16:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Rolando, ovo je skrenulo na "krivi kolosijek".

Zakonski rok po Statutu HRS je istekao. Što dalje?

73 Dino

9A3MR

Zakonski rok po Statutu HRS-a? Čega? Skupštine?

Članak 31. Statuta HRS-a:

"Skupština redovito zasjeda najmanje jednom u tijeku godine a izborno zasjedanje održava se svake četvrte godine."

Koji rok je istekao? 2024-a ima samo 6 mjeseci?

73, Rolando 9A3MR

9A2NO

Pa to sam napisao.
Od zadnje izvještajne je prošlo više od godine dana.

73 Dino

9A3TY

"Skupština redovito zasjeda najmanje jednom u tijeku godine a izborno zasjedanje održava se svake četvrte godine."

Pretpostavljam da različito tumačite "jednom u tijeku godine". Jedan gleda to kao "u razdoblju od godine dana" a drugi kao "jednom u kalendarskoj godini". Bilo bi ljepše da su stvari napisane tako da se ne moraju tumačiti. U konkretnom slučaju rekao bih da je Rolando u pravu.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2NO

Da, ako tako tumačimo Statut.

Znači jedna izvještajna u 12. mjesecu a iduća u 2. mjesecu iduće godine.- jednom godišnje ... he he.
Mislim da to nije tako zamišljeno. Ali, može i kako ti tumačiš.

Št znači npr. izveštajna za 2022.g. u 12. mjesecu 2023.g. a izještajna zs 2023.g. u 2. mjesecu 2024.g.
Napisao sam karikirano ali bi to bilo kako tumačiš Statut.

73 Dino

9A3MR

Sredstva koja su potrošena u prošloj godini su potrošena, programi koji su odrađeni, odrađeni su. Termin izvještajne sjednice neće to promijeniti.
Statut HRS-a poznaje pojmove redovna, izvanredna i izborna skupština. Izvještajna se ne spominje eksplicitno niti postoji definirani rok njenog sazivanja. Dobra praksa je da se održi nakon predaje financijskih izvještaja MZO i MF a ove godine kasni jer pripremamo i neke izmjene statuta. Mjesto i termin su već dogovoreni, još preostaje da IO to službeno potvrdi.
Ukoliko Nadzorni odbor ili Skupština negativno ocijene rad predsjednika i IO irelevantno je hoće li oni dati ostavku u travnju svibnju ili lipnju.

73, Rolando 9A3MR

9A3TY

Citat: 9A3MR  u 11. Svibanj 2024, 00:04:10Sredstva koja su potrošena u prošloj godini su potrošena, programi koji su odrađeni, odrađeni su. Termin izvještajne sjednice neće to promijeniti.
Statut HRS-a poznaje pojmove redovna, izvanredna i izborna skupština. Izvještajna se ne spominje eksplicitno niti postoji definirani rok njenog sazivanja. Dobra praksa je da se održi nakon predaje financijskih izvještaja MZO i MF a ove godine kasni jer pripremamo i neke izmjene statuta. Mjesto i termin su već dogovoreni, još preostaje da IO to službeno potvrdi.
Ukoliko Nadzorni odbor ili Skupština negativno ocijene rad predsjednika i IO irelevantno je hoće li oni dati ostavku u travnju svibnju ili lipnju.

73, Rolando 9A3MR

U ovom tvom postu je lijepo vidljivo ono što je Bandić još bolje sažeo - "Izabrali ste me i sad nemate što ni pitati ni govoriti 4 godine".

Mijenja se Statut ali nema javne rasprave. Mislim, ono, PRAVE javne rasprave gdje svakog tko ima nešto za reći drugima drugi zaista i čuju a ne da ostane mrtvo slova na papiru u nekoj ladici i da ga nitko ne vidi. I da se malo prodiskutira i "sukobe" argumenti. Pa ne mijenja se Statut kao mudante pa da se može priuštiti propuštanje prilike. A čovik i tovar znaju više od čovika, zar ne ?!
Usput, pretpostavljam da promjene priprema posebno povjerenstvo od milja nazvano Kingsman ?!?
I onda se bunite kad se kaže da su članice HRS-a svedene samo na punjenje proračuna.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3MR

Po Statutu, članak 66, nacrt izmjena  Statuta pripremaju predsjednik i tajnica. Nakon javne rasprave izmjene usvaja Skupština. U čemu je problem?

73, Rolando 9A3MR

9A2NO

Da ponvim pitanje na koje nema odgovora,

Zašto do sada nije održana izvještajna skupština HRS-a? Čeka se ... što?
Vidim mijenja se Statut. Možda jednom saznao što se mijenja.

Polako dolazi i vrijeme za izbprnu skupštinu.

Kani li HRS objediniti skupštine?

Dajte se skulirajte. Davno je Pilat izjavio da IO treba više komunicirati na forumu ... ha ha ha.
Već sam napisao da HRS koristi forum kad njemu odgovara.

73 Dino, 9A2NO

9A2NO

Cernička Šagovina. Skupština HRS.a Svaka čast.
Iz Istre i juga Hrvatske će sigurno doći. Ako im platite put.

Ostao sam bez riječi.

LP Dino

9A2NO

Izvještajna ili izborna, s obzirom su obje ove godine ??

LP

9A8A

Pozdrav !

To je ćak i meni daleko...
Moj klub se sam financira (članarina i dobrovoljni prilozi) i nemamo novaca za Skupštine u....

73
Mark

9A3TY

Koliko čujem zasjedanje Skupštine sljedeće godine bit će u sklopu Istra Contest Conference uz plaćene sve troškove.
A sve u sklopu novog programa "Mladi (1935 i mlađi) - upoznajte Hrvatsku da biste ju voljeli".

Šalu na stranu, molio bih da mi netko kaže kojim službenim dokumentom je propisan izgled i sadržaj godišnjih izvješća za potrebe zasjedanja Skupštine (i kako ga se može vidjeti) ?

73 de Ivo, 9A3TY

9A3LI

Citat: 9A2NO  u 16. Svibanj 2024, 19:17:35Cernička Šagovina. Skupština HRS.a Svaka čast.
Iz Istre i juga Hrvatske će sigurno doći. Ako im platite put.

Ostao sam bez riječi.

LP Dino

Pa bila je jedne godine u Dubrovniku, zapamtio sam to jer sam slućajno bio tamo i prisustvovao skupštini kao gost.
Ako dobro pamtim bio je organiziran prevoz autobusima do Dubrovnika.
Kad sam vidio kako se svađaju više mi nije padalo na pamet da budem prisutan ni kao gost.

9A3QB

Evo gledam malo ove diskusije pa da ne ispadne da sam nikako aktivan.
Ako se ode na uvid u registar dobije se:

Mandat Predsjedniku i tijelima ističe: 18.12.2024.
Redovna Skupština za koju je uredno predan zapisnik je 24.12.2023.
Tako da je i ono razmišljanje o Skupštini unutar kalendarske godine ispunjeno.
Pa je čak i moguće održavanje Izborne i Izvještajne i u 12. mjesecu.
Prilika je da se riješe prije Izborne Skupštine neke stvari u Statutu što je za pohvalu.
Upoznavanje članstva sa dokumentacijom je riješena jer su sve materijale dobili zastupnici na mail, meni je moj zastupnik sve materijale proslijedio (9a5m). Ako Vaš Vama nije zar je to grijeh HRS-a ?
Razumijem da je malo teško naći zadovoljavajući termin za sve, eto UKV susreti su a vidi ovo:

June is known for the return of three remarkable daytime showers. Major showers Arietids and ζ-Perseids, peaking respectively on June 7 and June 9 in 2024, are both characterized by a broad maximum (with possible submaxima) and high ZHR value, thus making first half of June one of the best periods of the year for daylight MS-Dxing. Note that the two maxima tend to blend into one another, and there are some indications these two June shower maxima now each occur up to a day later that indicated above.

ζ-Perseids (daytime shower)
Active: May 20 - July 05
Maximum: June 09 (λsol=78.6 degs)

Pozdrav iz Josipovca: Mirko 9A3QB
ZHR: High (30 hr-1)