• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2023

Autor 9A4W, 26. Listopad 2023, 08:02:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4W

Prijavio sam se u kategoriju stanice sa Jadrana velika snaga.
Sad vidim da sam u kategoriji mala snaga.Sinoć gledam u 22 sata
objavljeni jedni rezultati a već u 22 i 30 drugi.Kako to.Prvo sam bio u kategoriji
velike snage sad male.Ako može neko objašnjenje.
73 Toma 9a4w

9A6KX

Pozdrav

samo da razjasnimo - rezultati nisu konačni, nego prijavljeni, greška je u datoteci loga gdje stoji LOW, a pod napomene je zasebno upisano LP - u međuvremenu vam je poslan mail budući nitko nije pratio forum kao što ste vidjeli i svrstati ćete se u deklariranu kategoriju HP prema pojašnjenju koje ste dali.

Na slici možete vidjeti kako je to izgledalo i kako nije moglo ostati tako.

Izgleda da je puštanje prijavljenih rezultata i završni fine tuning u 22 h uvečer greška jer ima mnogo zaitneresirane publike koja refresha i prati robota, morati ću naći termin za takve korekcije.
Komisijin posao je da takve stvari riješava jer je ljudska odluka uvijek zadnja nakon robota, i kao što vidimo, izgleda veoma nezahvalan posao.

Moljeli bi da sve primjedbe na obradu rezultata šaljete mailom na mirko.9a6kx@gmail.com, ivanzivcic@gmail.com i horvatic.leonardo1@gmail.com, jer ćemo forume, vibere, whatsappove i sl teško popratiti u troje.

Također molimo ostale sudionike da pošalju mailove na robot kao checklog.

Vijest o službenim rezultatima će biti objavljena na naslovnici hamradio.hr stranica

73

9A4W

Da piše low .Moja greška.Eto sad je ok.
73 Toma 9a4w

9A3TY

Citat: 9A6KX  u 26. Listopad 2023, 08:53:29
Moljeli bi da sve primjedbe na obradu rezultata šaljete mailom na mirko.9a6kx@gmail.com, ivanzivcic@gmail.com i horvatic.leonardo1@gmail.com, jer ćemo forume, vibere, whatsappove i sl teško popratiti u troje.

Ima li uopće nade da će se u HRSu jednom uvesti reda?
Na robotu piše "Za 9A natjecanja, ukoliko je došlo do neke greške prilikom upload-a vašeg log-a ili imate prigovor na rezultate, molim javite to na e-mail:  9a2mihamradio.hr " , u Općim pravilima KV natjecanja piše "Primjedbe na neslužbene rezultate upućuju se elektroničkom poštom na istu adresu kao i dnevnici u roku od 7 dana po objavi neslužbenih rezultata" (iako se dnevnici uopće ne šalju e-mailom) a sad ovdje KV povjerenik traži da se šalju na tri osobne e-mail adrese. Pa koliki je problem imati e-mail adresu tipa kv-povjerenstvo@hamradio.hr ili nešto slično i to staviti na sve dokumente?
73 de Ivo, 9A3TY

9A5ALC

Citat: 9A3TY  u 26. Listopad 2023, 10:50:53
Citat: 9A6KX  u 26. Listopad 2023, 08:53:29

Ima li uopće nade da će se u HRSu jednom uvesti reda?
Na robotu piše "Za 9A natjecanja, ukoliko je došlo do neke greške prilikom upload-a vašeg log-a ili imate prigovor na rezultate, molim javite to na e-mail:  9a2mihamradio.hr " , u Općim pravilima KV natjecanja piše "Primjedbe na neslužbene rezultate upućuju se elektroničkom poštom na istu adresu kao i dnevnici u roku od 7 dana po objavi neslužbenih rezultata" (iako se dnevnici uopće ne šalju e-mailom) a sad ovdje KV povjerenik traži da se šalju na tri osobne e-mail adrese. Pa koliki je problem imati e-mail adresu tipa kv-povjerenstvo@hamradio.hr ili nešto slično i to staviti na sve dokumente?

Da  na ovom forumu ima opcija Like, lajkovo bi ti odgovor.
Definitivno se takve stvari trebaju standardizirati i uvesti reda.
Za takve stvari se koristi službena e-mail adresa, a ne forumi, viberi, whatsup-ovi, privatne e-mail adrese i slično, a da ne govorimo slikanje mobitelom tablice sa rezultatima sa ekrana ..... još kad bi netko znao čemu služi tipka PrintScreen na tipkovnici računala gdje bi nam bio kraj u 2023-oj godini  :)

9A3XV

Iako sam i sam bio kritičan (9A DX Contest rules) i ovo oko jedinstvene adrese je točno, ali je samo forma, smatram da trebamo spustiti loptu i pustiti dečke da rade posao jer bi i oni uskoro mogli podviti rep i zahvaliti na "suradnji". Koliko znam nije baš gužva u redu interesenata za KV povjerenstvo. Ili se varam?

CUL CQ WW SSB.

73
Sale, 9A3XV

73 Sale, 9A3XV

9A3TY

Citat: 9A3XV  u 27. Listopad 2023, 10:51:36
Iako sam i sam bio kritičan (9A DX Contest rules) i ovo oko jedinstvene adrese je točno, ali je samo forma, smatram da trebamo spustiti loptu i pustiti dečke da rade posao jer bi i oni uskoro mogli podviti rep i zahvaliti na "suradnji". Koliko znam nije baš gužva u redu interesenata za KV povjerenstvo. Ili se varam?

Što reći, ako u Hrvatskom DX klubu svake godine imamo cca. 50 novih operatora znači da ih se u 10 godina skupilo cca. 500. A kad na to nadodamo i ostale klubove doći ćemo do barem 1000 novih operatora u 10 godina. E sad, ako među tih 1000 novih i 2000 starih nema nitko tko bi radio u KV povjerenstvu ja bi se poprilično zabrinuo i postavio pitanje - što se to događa u HRS-u i kakva mu je budućnost pogotovo ako prestanemo sa životom na staroj slavi iz Domovinskog rata i produkcijom Potemkinovih sela.

Evo, ako se ne varam sada po prvi put imamo dodavanje check logova NAKON isteka roka za predaju dnevnika. Netko će reći da je to radi točnije kontrole dnevnika a netko da je friziranje statističkog podatka u koloni "Calls" na HF robotu da ne ispadne REKORDNO NAJMANJI broj natjecatelja.

Nadam se da ćemo (po prvi put?) imati i uvid u njihove konkretne logove a ne da samo vidimo nabrojane pozivne oznake u checklog tablici.

Svima puno uspjeha u CQWWSSSB. Možda se čujemo sljedeće godine :-)
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Citat: 9A3TY  u 28. Listopad 2023, 15:38:51
Nadam se da ćemo (po prvi put?) imati i uvid u njihove konkretne logove a ne da samo vidimo nabrojane pozivne oznake u checklog tablici.

Ne znam što te točno zanima u only check logovima, za njih se ne vrši unakrsna provjera.
Služe samo za provjeru veza za stanice koje su radile njihov znak.

73
Miljenko 9a2mi
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Citat: 9A2MI  u 30. Listopad 2023, 13:19:45
Ne znam što te točno zanima u only check logovima, za njih se ne vrši unakrsna provjera.
Služe samo za provjeru veza za stanice koje su radile njihov znak.

Hi Miljenko,

da, u pravu si. Zaista ne znam što mi je bilo da to napišem. Ipak je to sada KV natjecanje djece i mladih (po naslovu u zadnjem godišnjem izvješću HRS-a) a ja to nisam.
;D

No, kad sam već napisao i kad ti pitaš zašto, da probam pojasniti.
Ne znam da li si imao do sada prilike primjetiti ali ja se zalažem za transparentnost. Koji bi mogao biti razlog (osim nekog zakonskog) da se nešto (u udruzi koja se financira javnim novcem i u statutu naglašava javnost rada) ne daje u javnost? Po meni to može biti samo zlonamjerno ili zbog nerada. Evo ti konkretan primjer : HRS ima u posjedu raznoraznu opremu. Nažalost, popis te imovine, (i njena namjena i lokacija) nigdje nije objavljen niti je posljedično ta oprema dostupna SVIM članicama HRS-a a svaka članica ima jednaka prava npr. posuditi tu opremu za određenu aktivnost koju provodi. Naravno da oni "uz oltar" i oni koji "vuku konce iz sjene" imaju te podatke a dao bih se kladiti i da imaju dio te opreme kod sebe.

Da se vratimo na konkretno pitanje, do 2020. god. HRS je KV natjecanja svrstavao u "CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE, STJECANJE KOMPETENCIJA".
Uvid u logove daje vrijedne informacije koje bi zainteresiranim operatorima mogle pomoći u unaprjeđenju njihovih vještina.
Tu su i situacije (koje su se već događale) u kojima ti netko da jedan redni broj a u logu napiše drugi pa se tebi oduzmu bodovi. Ali ako vidiš da je nekolicini napravio istu stvar onda ćeš se žaliti i navesti te dodatne detalje. Ako nema loga nema ni informacija koje bi ti pomogle u tome.
A tu je i ona druga (crna) strana -  objavom loga lako se može vidjeti da li se netko pojavio u natjecanju samo da podijeli bodove određenoj skupini natjecatelja ili ne i slično.

Želim ti puno uspjeha u daljnjem razvoju robota.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2VX

Bez obzira tko je u KV povjerenstvu, vjerujem, da su svi "povjerenici" htjeli "unaprijediti " rad nas ostalih starih i mlađih članova. Opet ću naglasiti da ima mnogo, mnogo, kontesta u svijetu i svaki kontest ima neke dobre i druge loše strane.
Sviđa mi se "razmišljanje " UK IE contest povjerenstva: Pošalji log u zakazanom vremenu ( 1 sat iza kontesta ), i nakon 1 sat obrade rezultati su konačni !!!
Što imamo kod nas ?
Uploadamo logove u sedam dana (imamo pedesetak logova ), čekamo dvadesetak dana na neslužbene rezultate svakodnevnim dolaskom na HRS ove stranice  ili na KV robot, zatim dvadesetak dana na žalbe i na kraju za nekoliko mjeseci dobivamo konačne rezultate. Dok je bio 9A2UN sve to se svelo na mjesec dana, ali koliko vidim ovo je osuđeno do Nove godine !!!
Zar je tako teško to sve ubrzati

Što se tiče čeklogova, pa ne vidim razlog slanja loga ako ga pošaljem kao čeklog.Zašto? Radio sam 9ACW nekoliko godina, Pravila su bila grozna zbog kažnjavanja, odustao sam od slanja logova. Radim što radim, ako pošaljem log , onda sam ujedno i u natjecateljskoj kategoriji.  Ne šaljem više logove na taj kontest .
Ovoliko čeklogova je velika sramota jer ispada da je više tih logova nego u kategoriji natjecanja.
Dobro bilo je svašta kod nekih pozivnih oznaka. Npr Novigrad Dalmatinski i Novigrad Istarski.Ali netko se nije pripremio za taj kontest !!! Mislim za Kup Jadrana kontest...
73!  Zvone 9a2vx

9A2VX

1. Nakon isteka prijava, trebali bi biti neslužbeni rezultati, jer prijavljeni nemaju nikakvog smisla osim kao jedan podatak.
2. Nakon tjedan dana za prijave grešaka HP / LP itd, preslušavanje snimke i ispravak primljenih i datih brojeva veza kod usvajanja žalbi, rezultati bi trebali biti konačni. Dva tjedna maksimalno . Treći tjedan konačni rezultati. E to bi bilo lijepo.

9A9EE

Dok se ne dogodi određeni reset (u glavama i stavovima pojedinaca) i dalje će u domaćim natjecanjima biti sve veći broj SWL-aša, a sve manji broj sudionika (bez obzira slali log za neku kategoriju ili samo za kontroli ili ga uopće ne slali).
S druge strane raduje činjenica da je u nedavnom WW SSB natjecanju bio lijepi broj sudionika iz 9A, a već sada daleko više poslanih logova nego u naslovnom natjecanju.
Zaključak je jasan: ima onih koji vole natjecanja, ali vole da sve bude transparentno i bez podmetanja.

. .

9A2VX

100 posto potpisujem gornji post !

9A2MI

Napravio sam pregled only check logova.
Nakon isteka deadline-a, klik na broj check logova, u stupcu "Check".
Uz dosadašnje stupce: Nr., Call, Qso's, pojaviti će se stupac "Log".
Klik na "view" u redku neke stanice, izlistati će log.
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Citat: 9A2MI  u 03. Studeni 2023, 19:15:07
Napravio sam pregled only check logova.

Bravo majstore !

Nego, možda pitam glupo pitanje ali s obzirom da je prošao deadline za predaju dnevnika zašto i logovi ostalih natjecatelja nisu već dostupni ? (Ne mislim na error logove.)

Da li će se možda početi objavljivati i rekapitulacija svih admin izmjena kao dodatno izvješće?

Ima li smisla da se u istoj tablici "9A Najbolje plasirani operatori mlađi od 30 godina: " pojavljuju i pojedinci i timovi (makar bili svi ispod 30) ? (Primjer: 9A1CIG u HRKLJUŠ '23) 

Može li se nešto napraviti (neka napomena i kontrola kod unosa?) da se pod "Timovi" ne pojavljuju podaci tipa "U timu 9A1CBM je bio 9A1CBM" ili "9A5Y 9A5Y"  (Primjeri iz HRKLJUŠ '23). Ako je radio Marko, Janko ili netko treći tko nema još vlastitu pozivnu oznaku dajte da ih barem ovako upoznamo da znamo tko je vrijedan i trudi se. Pokojni Damir 9A4DC je to uvijek pisao kad bi slao podatke za 9A1BST/9A6V.

Zdravi i veseli bili !
73 de Ivo, 9A3TY