Što se tiče 9AFF, 9A SOTA, 9AAO programa:
- ukoliko aktivator ne odradi prema pravilima potreban broj veza u jednoj aktivaciji, kako bi mu se aktivacija priznala, log se u svakom slučaju uploada na pripadajući server i veze se priznaju lovcima
- aktivator može kompletirati potreban broj veza u slijedećoj i/ili slijedećim aktivacijama prema pravilima
Što se tiče IOCA programa, molio bi Nenu 9A5N da objasni točno kakva je situacija sa priznavanjem veza lovcima koji su odradili aktivatora koji nije sakupio 50 veza.
Ja sam u zadnjih nekoliko godina imao tri aktivacije IOCA gdje nisam uspio sakupiti 50 veza, te mi te aktivacije IOCA kao aktivatoru nisu priznate.
Logove sam svejedno poslao Neni 9A5N, ali samo za jednu aktivaciju su se veze pojavile na IOCA serveru i priznale lovcima, za druge dvije nisu.
U pravilima IOCA nisam uspio pronaći pisano objašnjenje, tako da se nisam previše oko toga zamarao (možda sam i krivo gledao) iako smatram da bi bilo korektno da se veze sa takvih aktivacija priznaju lovcima.
Nisu lovci "krivi" što aktivator iz nekog razloga nije mogao odraditi potrebnih 50 veza pa da im se te veze ne priznaju.
Moje je osobno mišljenje da bi takve veze trebalo priznati lovcima jer na slijedećoj aktivaciji IOCA visi u zraku pitanje lovaca "hoće li aktivator kojega sam odradio uspjeti sakupiti dovoljan broj veza kako bi mi se priznala veza kao lovcu?".
Nema plasmana lovaca bez aktivatora, ali nema ni plasmana aktivatora bez lovaca !!!
73 de Boris 9A2GA