• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A/E77DX/P CI-028

Autor 9A6KX, 15. Rujan 2023, 09:14:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6KX

Danas bi u sklopu SOTA aktivacije trebao Braco biti aktivan sa CI-028 Hvara, pa popratite cluster, nadam se da ću biti u blizini/mogućnosti u pravo vrijeme ovdje ostaviti info.

73 Mirko 9a6kx

9A6KX

9A6KX

Update: Kako stvari stoje, prilikom aktivacije nije dosegnuto 50 QSO pa nam ostaje samo nada da će se do kraja godine Braco slučano vratiti na Hvar i dovršiti posao, kako kaže završio je na 30 i nešto veza...

73

9A2NO

Sad mi nešto nije jasno oko pravila u IOCA. Jesu li se promijenila pravila?

Prije je bilo jasno:
Ako aktivator ne odrado 50 QSO, aktivacija mu se ne prizneje dok ne odradi potreban broj veza, pa bilo to u 5-6
navrata. Lovcima su se priznavale veze. To je bilo i u 9AFF.

73 Dino

9A6KX

Citat: 9A2NO  u 18. Rujan 2023, 15:09:53
Sad mi nešto nije jasno oko pravila u IOCA. Jesu li se promijenila pravila?

Prije je bilo jasno:
Ako aktivator ne odrado 50 QSO, aktivacija mu se ne prizneje dok ne odradi potreban broj veza, pa bilo to u 5-6
navrata. Lovcima su se priznavale veze. To je bilo i u 9AFF.

73 Dino

Vidi stvarno, gledam iz uloge aktivatora, nikad nisam razmišljao o tome.

Uputiti ću ga da pošalje log na mail 9A5N u tom slučaju, pa neka on vidi što s time...

73

9A9EE

Prije tri godine sam aktivirao istu SOTA-u na KV i UKV.
Pokušao aktivirati još neke COTA-e, ali bio slab odaziv, tj. previše CQ na vrućini nije bilo motivirajuće pa sam odustao...
Sve ukupne veze sam poslao 9A5N za CI-028. Veze se kao što rekoste priznaju za lovce, a meni i klubu ostala nektivirana IOCA.

Odraditi E77DX neki dan sam zakasnio oko sat vremena.

73,

. .

9A2GA

Što se tiče 9AFF, 9A SOTA, 9AAO programa:

- ukoliko aktivator ne odradi prema pravilima potreban broj veza u jednoj aktivaciji, kako bi mu se aktivacija priznala, log se u svakom slučaju uploada na pripadajući server i veze se priznaju lovcima
- aktivator može kompletirati potreban broj veza u slijedećoj i/ili slijedećim aktivacijama prema pravilima

Što se tiče IOCA programa, molio bi Nenu 9A5N da objasni točno kakva je situacija sa priznavanjem veza lovcima koji su odradili aktivatora koji nije sakupio 50 veza.

Ja sam u zadnjih nekoliko godina imao tri aktivacije IOCA gdje nisam uspio sakupiti 50 veza, te mi te aktivacije IOCA kao aktivatoru nisu priznate.
Logove sam svejedno poslao Neni 9A5N, ali samo za jednu aktivaciju su se veze pojavile na IOCA serveru i priznale lovcima, za druge dvije nisu.
U pravilima IOCA nisam uspio pronaći pisano objašnjenje, tako da se nisam previše oko toga zamarao (možda sam i krivo gledao) iako smatram da bi bilo korektno da se veze sa takvih aktivacija priznaju lovcima.
Nisu lovci "krivi" što aktivator iz nekog razloga nije mogao odraditi potrebnih 50 veza pa da im se te veze ne priznaju.
Moje je osobno mišljenje da bi takve veze trebalo priznati lovcima jer na slijedećoj aktivaciji IOCA visi u zraku pitanje lovaca  "hoće li aktivator kojega sam odradio uspjeti sakupiti dovoljan broj veza kako bi mi se priznala veza kao lovcu?".

Nema plasmana lovaca bez aktivatora, ali nema ni plasmana aktivatora bez lovaca !!!

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A5N

Nepotpune aktivacije se ne priznaju niti aktivatorima niti lovcima za trajni IOCA program u skladu s pravilima.
Aktivator može aktivaciju dovršiti u roku 60 dana i onda će se ona priznati i aktivatoru i lovcima.

Nepotpune aktivacije priznaju se i aktivatorima i lovcima samo za Godišnju IOCA nagradu u skladu s pravilima.
CI brojevi takvih aktivacija su u Listi aktivacija označeni sivom bojom.
Kada kursorom dođete na takav sivi broj, pojavi se mali prozor u kojem piše "Activations NOT valid".
Posljednji put, tri takve aktivacije prijavljene su 2020.
73 de Neno 8)

9A5N

Jedna napomena SOTA aktivatorima!

Ako ste napustili SOTA referncu i nemate 50 veza, niste napustili otok.
Nastavite aktivnost s nekog drugog prikladnijeg mjesta na otoku i sakupite ostatak do 50 veza.

Recimo 9A9EE slučaj s Hvara!
Nakon što si otišao sa SOTA reference, mogao si sjesti u hladovinu nekog usputnog kafića/restorana i uz hladno pivo odraditi ostatak veza za IOCA aktivaciju.
73 de Neno 8)