• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Natječaj - Pomoćnik tajnika/ce za administrativne poslove

Autor 9A9EE, 11. Svibanj 2023, 10:28:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

Nakon objave imena i prezimena tajnice,
objavljeni natječaj nema smisla kako je raspisan jer se zna da je to tajniCA, dok kandidat može biti pomoćnik/ca tajnice... baš me zanima tko je ovako formulirao predmet natječaja...

Zatim, zar toliko posla ima da nam treba pomoćnik/ca  :-\

Zatim, kada se izabere pomoćnik/ca hoće li uskoro osvanuti natječaj za Pomoćnika/ce za pomoćnika/ce tajnice? Možda niz bude nastavljen...

Mladi na koje se stavlja naglasak da se ponegdje uhvate financije uskoro će ostati ne samo bez šlaga, nego i kreme, možda i biskvita te će moći biti sretni da se njihovo ime koristi u projektima... jer većinu toga budu popapali gore spomenuti...

Sami sebi svrha...

73,

. .

P.S. Čudi me da nakon nekoliko dana još nitko nije uspio sastaviti kraći izvještaj i pohvalu sudionicima iz radiokomunikacija, mentorima (čestitke Ivici, 2HW)...

9A3TY

Ne zaboravimo ni činjenicu da je to radno mjesto, relativno nedavno, podignuto na razinu VSS.
A čudi me da nisu dodali i da je potrebno ovlaštenje za zaštitara pa u skladu s tim i dodatnu povišicu plaće s obzirom da "čuva izvornike akata"   ;D

U glavama ljudi je normalno da sve ide "po starom" i "kako je oduvijek bilo". Zaista, zar nije tako oduvijek? Nije zaništa u narodu popularna "pola pije, pola šarcu daje".  Pola love se potroši na dva djelatnika (i nešto za "hladni pogon") a pola (možda) dođe do onih do kojih bi i trebalo doći.
Uz to ide i redovni komentar : budite sretni dok i to dobivate. Sljedeće što slijedi je ukidanje financiranje takvih "javnih potreba". 
Da se itko želi baviti smanjivanjem troškova i praćenjem svrsishodnosti svih troškova te rezultata tj. ishoda brzo bi se došlo do promjena. Ali "strukture" se brinu samo o sebi.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Uz rizik (ponovnog) etiketiranja ''odvjetnik HRS-a''  ;D , pitanje autorima dvaju gornjih objava:

Budući da vi niste bili na nedavnoj Skupštini HRS-a u Zagrebu, jeste li pitali svoje
zastupnike o čemu se razgovaralo?

Da vam olakšam, bilo je postavljeno pitanje zašto Hrvatski radioamaterski savez ima dva
zaposlena i zar ne bi bio dovoljan samo jedan ?
Na pitanje je dan jednostavan i jasan odgovor. 
Pitajte svoje zastupnike.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6ARP

Opa, . :o  ljila je to sve godinama sama radila a ima nas sve manje i manje.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A3TY

Uz rizik (ponovnog) etiketiranja "(ovdje ubaciti etiketu po želji)" pitanje Martinu (a možda i nekom od "viših") :

U članku 13. Statuta HRS-a stoji između ostalog :

"Javnost svog rada Savez osigurava otvorenošću sjednica svojih tijela, izvještavanjem članica i javnosti putem sredstava javnog priopćavanja, časopisa, biltena, internetskih stranica i putem vlastitog informatičkog sustava, omogućivanjem članovima uvid u spise."

Gdje tu piše "putem zastupnika u Skupštini" ?

a u članku 55
"Tajnik .... brine o osiguranju javnosti rada Saveza i poslovima informiranja , ... organizira informiranje svih članova, članica i tijela Saveza ..."

Gdje tu piše "Zastupnik brine o ..." ili "Zastupnik informira ..."

Što se dogodilo sa youtube video zapisom zasjedanja Skupštine ? Nema ni direktnog prijenosa ni mogućnosti naknadnog pregledavanja? Previše dokaznog materijala ?  ;D  Povratak u srednji vijek? A eurići za "unaprjeđenje vlastitog informacijskog sustava" iz godine u godinu redovno pristižu. Ili ipak postoje ali link zna samo umjetna inteligencija?

Usput, imamo poslovnik vamo poslovnik tamo ali za rad tajnika nema nikakvih konkretnih odredbi. Nema krajnjeg nadnevka do kada se mora objaviti popis članova i plaćenih članarina i doprinosa, nema definiranog roka u kojem se mora objaviti zapisnik sa sjednica Skupštine, IO, ... nema roka u kojem se moraju dostaviti zaprimljene QSL karte, ...   

P.S. Ja bih pitao svoje zastupnike ali jedan je preminuo a drugi nije bio na zasjedanju Skupštine.

73 de Ivo, 9A3TY

9A6ARP

Ako su podigli uvjete za pomićnika na VSS zašto onda mora imati P kategoriju, za to treba imati A razred.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A9EE

Citat: 9A2JK  u 11. Svibanj 2023, 17:33:57
Uz rizik (ponovnog) etiketiranja ''odvjetnik HRS-a''  ;D , pitanje autorima dvaju gornjih objava:

Budući da vi niste bili na nedavnoj Skupštini HRS-a u Zagrebu, jeste li pitali svoje
zastupnike o čemu se razgovaralo?

Da vam olakšam, bilo je postavljeno pitanje zašto Hrvatski radioamaterski savez ima dva
zaposlena i zar ne bi bio dovoljan samo jedan ?
Na pitanje je dan jednostavan i jasan odgovor. 
Pitajte svoje zastupnike.

73
Martin 9A2JK
Kako sam jedan od autora gornje objava, moj odgovor na tvoje pitanje jest da nisam nikoga pitao.
Recimo, ne znam da je bila skupština. Ne pronalazim audio-video zapis da čujem postavljeno pitanje na skupštini, niti odgovor.
Ne pronalazim zapisnik.
Ni to nisi ovdje prepričao, niti citirao odgovor na pitanje sa skupštine.
Btw. Je li bila valjana? Kvorum? Glasanje??? - to ipak ostavljam za drugu temu, ne da mi se o tome...
Ostajem tabula rasa.
Možda i bolje je tako, barem se ne sikiram  ;D

73,

. .

9A2JK

Citat: 9A9EE  u 12. Svibanj 2023, 00:06:48

Btw. Je li bila valjana? Kvorum? Glasanje??? - to ipak ostavljam za drugu temu, ne da mi se o tome...

A zašto bi ja trebao davati komentar/odgovor onakav kakav ti želiš?

Forum je mjesto gdje, uz poštivanje pravila, raspravljamo o radioamaterskim temama uključujući i 
teme o HRS-u. Međutim, sve o Savezu u konačnici odlučuje Skupština tj. zastupnici članova Saveza.
Vidi članak 26. Statuta HRS-a.

''Skupština je predstavničko i najviše upravljačko tijelo Saveza, a čine je zastupnici pravnih osoba 
svih redovitih članova Saveza. Savezom upravljaju članice Saveza, neposrednim osobnim 
izjašnjavanjem zastupnika u Skupštini saveza''.

Dakle, sve o Skupštini, je li bila i kada će biti i sl. pitaj zastupnika u svojem klubu.

Zanimljivo je da o radu Saveza naviše zamjerke imaju oni iz čijih klubova zastupnici nisu bili
na Skupštini. 

Zašto je problem doći na Skupštinu?

73
Martin 9A2JK

9A9EE

Citat: 9A2JK  u 12. Svibanj 2023, 09:22:35
Citat: 9A9EE  u 12. Svibanj 2023, 00:06:48

A zašto bi ja trebao davati komentar/odgovor onakav kakav ti želiš?
Nemoj davati odgovor kakav ja želim. Daj onakav kakav je istinit. Nisi to učinio.

Drag si nam Martine, ali istina nam je još draža.

Udaljuješ se od naslovne teme, počevši od prvoga posta.
Dok u prethodnom uopće se nisi niti dotaknuo naslove teme, niti dao dogovor na pitanje u raspravi u nazvati ću to ćorsokaku kamo nas želiš navući.

Ili odgovori na pitanje ili otvori temu skupština i tamo repliciraj na izvatke statuta, citiraj statut i čekaj tuđe komentare i sl.

Nadam se da sam bio jasan.

73,

. .

9A2JK

Na Skupštini je bilo govora o onome što piše u naslovu teme.
Svjedoci su svi koji su bili na Skupštini, a Skupština je ''najviše upravljačko tijelo
Saveza'', što ovaj forum definitivno nije. Zato prije postavljanja pitanja na forumu,
umjesto informacija ''rekla-kazala'', uputno je prikupiti točne informacije. Kad imamo
točne informacije, onda je lakše komentirati. Npr. ako znamo što je na posljednjoj
Skupštini rečeno i obrazloženo zašto dvoje zaposlenih u Savezu, onda temeljem
točnih saznanja lakše i razumnije komentiramo.

73
Martin 9A2JK

9A3TY

Martine, ako se ne varam radioamater će uvijek pomoći drugom radioamateru. Zašto ti onda ne pomogneš i lijepo kažeš sve detalje, odnosno točne informacije kako ti kažeš, umjesto da se vrtiš kao mačka oko vruće kaše, samo trolaš i ostavljaš sve nerješeno ??? Što ti je teško napisati nešto od čega će ljudi imati nekakve koristi umjesto da ih samo pokušavaš napraviti blesavima ?
Žalosno.
Zaista te ne razumijem.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Citat: 9A3TY  u 12. Svibanj 2023, 14:29:03
Martine, ako se ne varam radioamater će uvijek pomoći drugom radioamateru. Zašto ti onda ne pomogneš i lijepo kažeš sve detalje, odnosno točne informacije kako ti kažeš, umjesto da se vrtiš kao mačka oko vruće kaše, samo trolaš i ostavljaš sve nerješeno ??? Što ti je teško napisati nešto od čega će ljudi imati nekakve koristi umjesto da ih samo pokušavaš napraviti blesavima ?
Žalosno.
Zaista te ne razumijem.
Zanimljivo je da o radu Saveza naviše zamjerke imaju oni 
iz čijih klubova zastupnici nisu bili na Skupštini. 

Zašto je problem doći na Skupštinu?

73
Martin 9A2JK

9A4CW

Možda zato jer bi svojim prisustvom dali legalnost ovakvom upravljanju savezom?

Pozdrav društvu, 9A4cw, Dejan
9A1CRS contest team

9A2JK

Prošle, 2022. g. u organizaciji HRS-a, u Karlovcu je održan kamp za mlade radioamatere YOTA Croatia 2022. 
Na kampu je sudjelovalo 100-tinjak mladih iz 20-ak zemalja sa 4 kontinenta. Kamp je bio odlično organiziran, 
a fenomenalno dobro su ga vodili naši mladi članovi. Uz dužno poštovanje svim našim odraslim članovima koji 
su nesebično potrošili puno sati i rada (pa i vlastitih novaca), lavovski dio posla odradila je naša tajnica, Marija Sorić.

Prošle, 2022. g. radiooperaterski ispit položilo je 300 ljudi, od toga 115 mlađih od 26 g. Naravno da su tečajeve 
i ispite organizirali klubovi, ali uz financijsku podršku Saveza.

Naši mladi članovi, Josipa 9A3GVJ, Petar 9A7PP, Ivan 9A2ZI, Emil 9A7EU, Domagoj 9A7RA i Aron 9A7AS, a pod 
pokroviteljstvom Saveza i vodstvom tajnice Marije Sorić, započeli su projekt Mladi u eteru.

U najvećim KV natjecanjima naši mladi članovi, bilo pojedinačno ili kao članovi drugih ekipa, postižu vrhunske rezultate. 
Npr. u CQ WW SSB 2022 Josipa 9A3GVJ u svojoj kategoriji je osvojila 1. mjesto u svijetu. Ima još, ali da ne duljim previše.

Citat: 9A4CW  u 13. Svibanj 2023, 13:43:53
Možda zato jer bi svojim prisustvom dali legalnost ovakvom upravljanju savezom?

Pozdrav društvu, 9A4cw, Dejan

Je li stvarno misliš da zastupnici klubova na Skupštini HRS-a svojim prisustvovanjem ne bi trebali da legitimitet Savezu 
za gore spomenute aktivnosti (i još druge slične koje nisam spomenuo) ?

73
Martin 9A2JK

9A9EE

Nalazi li se među spomenutima budući Pomoćnik/ca tajnice za administrativne poslove?

Malo sam šokiran objavom o 20-ak zemalja.
Lani ste tvrdili 30-ak.
Kada sam se usudio to spomenuti, pojedinci suuzeli pisati "drvlje i kamenje" i to bez argumenata... no preživio sam...

kao što sam i tada negdje spomenuo, ne vjeruje vam (više), tako da i ovih 300 ljudi (vatrogasaca i sl., koja tu uopće pomoć HRS-a?) te 115 mlađih ne samo da uzimam s rezervom, nego sebe pitam koliko je osnovnoškolske, a koliko srednjoškolske djece među njima, da ne spominjem ako to provućemo kroz filter bez vikend ili jednotjednih tečajeva...

Takve brojke i projekte kao za YOTA 2022 do kraja ovog desetljeća sumnjam da će HRS ostvariti, makar imao 10 zaposlenih...

statistika, statistika...

Opet prosim i sebe i vas ili se usredotočimo na naslov teme ili otvorite drugi naslov: skupština, mladi, korelacija HRS-a sa onim što čine pojedinci (članovi ili ne članovi)...

73,

. .