• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CW učitelj

Autor 9A2MI, 08. Svibanj 2023, 17:14:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2MI

Pozdrav

Izradio sam program za učenje i usavršavanje prijema na sluh telegrafije.
Program je slobodan za upotrebu. Registracija korisnika je potrebna, kako bi program pamtio individualne postavke.
Za upotrebu je potreban samo vaš internet preglednik, preferira se firefox, chrom ili neki drugi, osim IE.
link: http://web.hamradio.hr/9a1bij/cw/index.php

Molim znalce da ga isprobaju,daju kritiku i preporuku.

73
Miljenko 9a2mi

73 de Miljenko 9a2mi

9A9EE

Nisam znalac, ali sam kritičar  ;D

Kroz 10min uvodno korištenje prek' laptopa bez slušalica bez puno podešavanja za sada samo pohvale za mogućnosti opcija koje program nudi... možda 2x mi na većim brzinama zvučna bila premodulirala ili tako nešto pa slijepila znak... trenutno nemam vremena za više testiranja i traženja uzroka, ali pretpostavljam da kod mene problem...

Program možda još nije kao Chopin na pianu, ali čini mi se da može biti... na prvu mi se više sviđa od LCWO.

Congrats, 73,

. .

9A9EE

Vidim prema prijavama da nema za sada navale...
Već sam nekima iz kluba preporučio, a i ovdje ću opet... sviđa mi se...

Meni najzanimljivije uvijek bilo primanje znakova, stara RUFZ škola...
I ovdje sam najviše to pokušavao ovih dana. A pravo otkriće mi bilo kada sam se danas sjetio i prijavio preko moba  :D i sve radi, dobro se čuje (za sada bez slušalica)...
očito će to biti najposjećenija igrica narednih dana...

Pohvale za ideju raznih filtera (kod baze znakova), zatim za ideju odabira fiksne brzine ili ubrzavanja nakon točnog odnosno usporavanja nakon pogrješke... druge mogućnosti mi za sada ne trebaju...

jedino ako bih savjetovao da ako bude veći interes bodovanje doradiš po nekom algoritmu, jer sam primijetio da za točno primljeno je određen broj bodova bez obzira koliko dugo mi trebalo da napišem rezultat ili ako sam ponavljao (npr. RUFZ za ponavljanje daje duplo manje, a za duže vrijeme pisanja također smanjuje bodove),
dok za barem jednu pogrješku je 0, to mi je prihvatljivo kao na UBN, dok opet isti RUFZ daje i tu neke bodove, ovisno koliko pogrešaka...

73,

. .

P.S. Ako ima zainteresiranih za interna natjecanja gdje bi pravili listu na temelju snimki zaslona u novoj temi ili na nekoj mreži...
pokušat ću upload svoj zadnji rez radi primjera

9A3XV

Probao brzinski, samo primati pozivne znakove. Dobro radi.

Sugeriram i modul za vježbanje telegrama za WAE contest.

Čestitam Miljenko!

73, Sale
9A3XV

9A2MI

Hvala za pohvale, drago mi je da vam se sviđa.
Poboljšao sam bodovanje, sada se ispisuju bodovi za svaki znak, ponovljeni nosi pola bodova.

Modul za WAE contest nije problem dodati, no potrebno mi je objašnjenje, što se kuca u telegramima.
Trebam li napraviti popis telegrama ili se može generirati 20 telegrama.
Znači umjesto pozivnih oznaka išli bi telegrami.

73
Miljenko 9a2mi
73 de Miljenko 9a2mi

9A9EE

Citat: 9A2MI  u 15. Svibanj 2023, 13:50:12
Hvala za pohvale, drago mi je da vam se sviđa.
Poboljšao sam bodovanje, sada se ispisuju bodovi za svaki znak, ponovljeni nosi pola bodova.
Meni se još ne prikazuje u rezultatima da je pola bodova...
Recimo u ovom pokušaju sam dosta ponavljao.

Ovdje nisam, ali neki dan kako uglavnom primam na mob mi debeli prsti i po drugi put stisnuli ponovi umjesto OK, a dogodilo se sljedeće da je ponovno otkucao znak... reko' idem ponovo i opet... dakle, zaključujem da neograničeni broj ponovnih preslušavanja.
Osobno nemam ništa protiv, ne koristim više od 1x jer RUFZ to nije dozvoljavao, ima mi jedino logiku kao poveznica na BAND-u: nekoga ne zoveš sve dok ga ispravno ne primiš (ili barem tako smatraš).
Stvarno sam se navukao :)

73,

. .

9A2MI

Popravio sam.

Naime, na mobitelu ne radi ponavljanje s točkom ili razmakom, već samo na tipku na ekranu.
Pokušao sam detektirati točku ili razmak na androidu, no nije mi uspjelo.
Ali sam zato uspio, pod gumb za ponavljanje ugraditi flag za pola bodova i vraćanje fokusa na polje za unos call-a.

Vratio sam se nakon dužeg vremena u moju natjecateljsku ekipu (9a1w) i pokazala se potreba za uvježbavanjem telegrafije.
Kad sam se požalio Kreši 9a2hm (mojem bivšem učeniku telegrafije) da mi ne ide cw, rekao je samo: treba vježbati.

Zato sam napravio program i naravno intenzivno vježbam i usput testiram i popravljam program.
Ja sam još mala beba u usporedbi s tobom, ali za dva tjedna vježbanja primjećujem napredak.

73
Miljenko 9a2mi

Znači točno je da treba samo vježbati i to svakodnevno po pola sata.

73 de Miljenko 9a2mi