• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CYØS - Otok Sable

Autor 9A2RZ, 20. Ožujak 2023, 20:44:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2RZ

Od 20. ožujka do 30. ožujka 2023.8 operatora, lete sa 2 aviona  CYØS na otok Sable.
stranica ekspedicije https://t-rexsoftware.com/cy0s/index.htm
više o otoku Sable
https://www.youtube.com/watch?v=2CFhhpyeR5c
73 de 9a2rz Zac

9A3AG

dobar signal i dobri operatori,
za sad odrađeni na 40, 15 i 10m CW. rado bi ih odradil i na 80m al moram na stup jer mi je vjetar potrgal INV-V....

73, Saša 9A3AG

9A2JK

CY0S radi FT8 u F/H modu.
Rađen na 24,923 MHz u 1226 UTC samo sa 8 W inputa.
Primljen raport +02 !!
Antena 2 el na 22 m AGL, SWR 1:1,56.
Duljina RG214 oko 80 m.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6WW

Pozdrav,

Odradio sam jučer CY0S na satelitu RS-44 pod 9A1CAL. Poslije je bio na FO-29. Bilo je neusporedivo teže nego na KV, do sada neviđen pileup na satelitima, a nije radio split.

CY0S VHF dio je radio Lee WW2DX, nevjerojatno puno posla za samo jednog čovjeka, jer je radio 6m, 2m TR, MS i EME, tako da mi je vrlo drago da je našao vremena za par satelitskih prolaza. Dosta napora ako se uzme u obzir da je veći dio vremena proveo vani na vjetru i temperaturi oko nule, premještao antene po otoku, itd...

73 Zvonko

9A2JK

Bravo Zvonko. Iskrene čestitke!

Od početka pratim CY0S na PSKreporteru (www.pskreporter.info) i skoro uvijek je prijavljeno da 
CY0S radi na 2 i/ili 6 m. Kad pak pogledam statistiku veza na ClubLog-u napravljeno je relativno malo 
QSO-a s obzirom na učestalost prijavljene aktivnosti. Zato svaka čast operateru na CY0S za strpljenje 
kako bi drugima omogućio QSO.

Moja prijava za QSO s samo 8 W inputa je ''mala provokacija'' tj. pokazatelj kako su propagacije na 
gornjim KV opsezima jako dobre tako da se DX-ovi mogu raditi s malim snagama i jednostavnim antenama.

73 ES BEST DX

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6WW

Ako ih netko nije odradio, neočekivana šansa.
Zbog vremenskih prilika avion ne može po njih, pa je ekspedicija višom silom produžena za 2 dana. Rade samo na nekim HF bandovima jer je dio antena već skinut.

73 Zvonko