• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

FT8WW

Autor 9A2JK, 03. Veljača 2023, 14:09:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Izgleda da će Thierry FT8WW moći nastaviti s radom do kraja svojega boravka na Crozet Islands,
točnije do 10. ožujka 2023. (10 dana prije odlaska broda natrag).

Budući da je gost u znanstvenoj bazi, ima ograničenja kad smije emitirati i na kojim frekvencijama 
(da ne bi smetao znanstvenim mjerenjima). Smije raditi samo na 14 MHz i više. Zanimljiva su druga 
ograničenja koja mu uvjetuju rad. Citiram:

''Over 4 rolling weeks only the first 3 are authorized for traffic, the 4th is forbidden to me for "analysis of logs".
I must provide the logs each week in a format "understandable" by their services.''
Kraj citata.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2M

Kako nas na službenoj FT8WW web stranici izvješćuje Terry, od jučer 10.02. nakon dužeg QRT-a ponovno je dobio dopuštenje da može nastaviti sa radioamaterskim aktivnostima.

"I received from the services of the prefect of the TAAF the new agreement allowing me to resume my HF activities under the conditions set by the IPEV.
I will therefore be on the air again from this day (Friday February 10) on 20 and 15 to start in CW and FT8 with, as soon as possible, tests for SSB.
Thank you to the TAAF services for drafting this new agreement so quickly and allowing me to resume my activity, thank you also to the IPEV for the log analysis work that was carried out and their agreement to extend the HF traffic."
73

Thierry FT8WW

Ja sam ga danas uspio odraditi kao novi DXCC na 21MHz FT8 načinom rada. Probao sam i CW ali ne ide jer sam preslab. 100W i CP6 vertikalna antena.

Terry je bio jako aktivan i jučer i danas i mogao bi biti uzor 3Y0J expediciji koja je do sada po mišljenjima mnogih totalni fijasko.

Dobar je operator, uredno najavljuje kada, gdje i kojom vrstom rada je aktivan.

Iskoristite priliku dok je još dolje i odradite ovaj rijedak DXCC entitiet.

Meni je sa opremom kojom sam gore naveo trebalo oko pola sata da ga odradim.

73 & GH de 9A2M, Hrvoje

9A2JK

Uz dužno poštovanje i moju neizmjernu zahvalnost Thierryu FT8WW za QSO-e s trećim najtraženijim DXCC entitetom, 
uspoređivati FT8WW s 3Y0J je nešto što se ne može uspoređivati. Naime, Thierry je doputovao na Crozet kao turist, 
a dočekao ga je smještaj skoro kao u hotelu. Skoro, zato jer i na njega dođe red za pranje suđa ili neku drugu društvenu
dužnost. Jedina sličnost je jaki vjetar koji jednima i drugima ruši antene.

73 uz želje da što više 9A stanica bude u FT8WW logu.

73
Martin 9A2JK

9A2JK

Objave koje su u ovoj temi bile od 14.03.2023. i poslije, više su se odnosile na protokol FT8 rada 
u F/H (DXpediton) modu u WSJT-X softveru i multistream modu u MSHV softveru i razlike između tih protokola.
Radio lakšeg praćenja objave su (neizmijenjene!) premještene u FT8 F/H vs. Multistream temu.

73
Martin 9A2JK
moderator