• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

WRTC 2023 Award

Autor 9A9EE, 12. Siječanj 2023, 12:32:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

Samo tijekom siječnja 2023. Uključite se...

Do sadau manje od dva tjedna održano +500000 veza (CW+SSB na starim opsezima 80m-10m), skoro 60000 lovaca iz 232 DXCC sve na online platformi...
Aktivatori stalno aktivni, neki naši lovci pri vrhu...

73,

. .

9A6KX

Pozdrav Tome, pohvale, jel dobar rate sa HR oznakom 9A22WRTC sudeći po broju spotova u tih par dana morao bi biti

73

9A9EE

Rate su ponekad doista impozantni...
Upravo kada sam u podne ovdje pisao i otvorio temu smo malo međusobno izmijenili podatke (telepatija ;-)... mislim da ima novih 9A rekorda u zadnjih 10, zadnjih 100, možda i zadnjih 60min... ja sam svoje skoro sve poboljšao, ali vježbom budem još bolji...
ako se sjetim, na kraju objavim podatke barem za sebe...

javite se  ;)

73,

. .

Kada i gdje smo aktivni možete pratiti i ovdje: https://www.qrz.com/db/9A22WRTC

9A6KX

Citat: 9A9EE  u 12. Siječanj 2023, 18:43:39
Kada i gdje smo aktivni možete pratiti i ovdje: https://www.qrz.com/db/9A22WRTC

Nema potrebe hvala bogu ima dovoljno spotova na clusteru

73 mirko

9A9EE

Ima ih nekad i previše... a nekada fali onaj prvi pa se zove CQ CQ CQ uz tek pokoju vezu...

Ovo je tip aktivacije uz primarnu promociju WRTC događaja, upravo zbog lovaca na diplomu.
Zbog toga i jest uputa od organizatora da se aktivatori samospotiraju po dolasku na novi opseg i/ili vrstu rada (vidim da si izvukao mene i Veda), uostalom i sama platforma HamAward ima ugrađenu tu mogućnost.
Mi smo tu zbog drugih. Osim adrenalina nikakav benefit nemamo. Uostalom, troškove struje i goriva za dolazak na lokaciju te slobodno vrijeme za stanicom svakoga dana i noći ako bismo zbrajali veoma brzo bi nas odvratilo da se uključimo u ovu akciju za koju su organizatori molili WRTC 9A TeamLeadera da pokrene i uključi 9A.
Btw. da se je i jednom samospotirao u WRTC natjecateljskom ciklusu ili ga netko od nas par puta spotirao bio bi DQ... to je valjda svima jasno...

Osobno, da nisam među aktivatorima možda bih se samo rekreativno uključio među lovce. Pravih lovaca koji ne koriste pomoć dxclustera, rbn-ova, SDR-ova, najava na društvenim mrežama o frq i vremenu aktivacije više i nema, jer puno toga bi prošlo mimo njih. Zato im pomažemo. No, ako je nekoga volja raditi kako naučio u staroj školi okretanja VFO i preslušavanja, nitko mu ne brani ;)
Dakle, ja u ovome ne vidim nikakav problem ili neko veliko kršenje tzv. hamspirita kako ga neki čistunci interpretiraju. Uostalom samim time što kritiziraju sve i svakog ponajviše potkapaju hamspirit jer su zagledani samo u sebe... (sindrom "nu mene") uf, otišao dosta daleko od naslova pa se vraćam i ponovno pozivam one koje žele da se uključe u lov na ovu diplomu do kraja siječnja, dok se s ostalima uglavnom svakodnevno čujemo na ovim provjerama veze kroz igru, za razliku od onih suhoparnih u točno određenim terminima na točno određenim frekvencijama...

73,

. .

P.S. S današnjim danom 9A22WRTC napravili preko 20000 QSO  8)

9A6KX

Svaka čast za trud oko svega, samo nije mi ovo bilo jasno dok nisam vidio što je organizator napisao u uputama operatorima

"23) If in SSB spot yourself on the Cluster at every beginning, band change or slow down of takers. This will help to save time: you and hunters."

je slijedi duh arrl-a koji je dozvolio selfspotting u natjecanjima... makar ne vidim da piše ništa za CW, tamo je valjda RBN dovoljan, ili ?

73

9A9EE

Pozdrav,

u pravu si... rbn je dovoljan... zato ga preferiram, jer iskustvo ovih dana pokazalo:
nakon rbn bilješke počnu zvati 1-2-3 pa se polako pridodaju novi koji ga poprate na ovaj ili onaj način, dok
nakon spota na clusteru počne zvati 10-20-30 i to doslovno ako još toga dana nitko nije bio na tom opsegu
što na CW onemogaćava gotov ikakav prijem jer sve slijepljeno...

73,

. .

9A6KX

pa što se onda spotirate na cw only dijelu opsega, biće dozvolili SSB ovi iz HAKOMa novim pravilnikom...  ;D

73 nhf

9A9EE

Noćas održana 1000000 veza, koja na serveru... još 9 dana...
9A22WRTC unutar top 10 aktivatora...
također i naši pojedinci aktivator i lovci unutar top 10...

73,

. .

9A9EE

Nešto danas fali... adrenalin na koji sam navikao protekli mjesec...
Svima je jasno da na ISTI objekt gledamo "različitim dioptrijama", polemiziramo s različitih aspekata, iz nekog vlastitog iskustva...

Dakle, ovo su moja zapažanja o naslovnoj diplomi:
- nisam mogao izdržati pa sam se javio kao lovac, da ostvarim jedan takav QSO  8)
- kao aktivator sudjelovao u cijeloj akciji sa +10000 veza (nikada toliko niti na godišnjoj razini u natjecanjima, nekim aktivacijama iz najaktivnijih razdoblja, dok u zbroju nemam ni približno toliko standardnih veza u proteklih 30 godina radioaktivnosti :o )
- prešao preko 500km, proveo +100 sati za stanicom (što kao SWL, što aktivno)
- ostvario neke svoje rekorde u broju veza (+250 za cijeli sat), +300 u zadnjih 10 min, +400 u zadnjih 10QSO, samim time izvježbao svoje sposobnosti
malo razočaranje na CW, nikako ostvariti dobre rateove, ili premalo zove ili odjednom zove nekoliko desetaka kada iziđe spot na clusteru... tvrdoglav sam pa nisam htio raditi split...
- dobra ekipa 9A aktivatora
- lijepi broj 9A lovaca, možda sam očekivao još pokojeg (DIG i sl.)
- ...

Sve u svemu, 9A22WRTC ostvarili +55000 veza (jedni od najaktivnijih).

73,

. .

P.S. Skoro mi neshvatljivo da u mojem klubu toliko toga gotovo istovremeno provodimo (drugi se ne javljaju na forumima jer ne stignu) : WRTC, završetak CW tečaja, početak novog klasičnog tečaja, pripreme za 65. NMT, hvatanje ekspedicija FT8/c, TN, 3Y0b... e sad, što to nekima bode u oči, svesrdno se trude pronaći nešto što nije po njihovom i/ili kako bi trebalo biti nije ajnc a to je d(r)uga priča  ;)