po ispravnom upozorenju moderatora otvaram ovu temu...
3N200
moja generacija 50+ je već vjerojatno uočila moje povremene tipfelere i zamjenu slova... usrdno se ispričavam zbog toga... radi se o godini proizvodnje, dioptrijama i sličnim stvarima
bedasto mi je to naknadno ispravljati, jer forum u post dodaje tekst ispravljano, pa zbog jednog, dva slova ispada da je mijenjano tko zna što
ja sam se prestao sikirat zbog toga, pa se nadam da možete i vi
jesam pogriješio i napisano je 2N200 umjesto 3N200
pogriješio je i Adam, jer ide meni nekaj tumačiti, a originalni autor ideje je YU1AW... e sad ak imaš njega u nešto uvjeravati, sam daj...
modifikacije uređaja FT-277B, FT-290R, FT-221R objavljivao je u davnim Radio amaterima
čak sam Dragana davno pitao ako se sjeća koji su to brojevi, ali veli da se ni on ne sjeća, ja nikad nisam sastavio vremena za ponovo pronaći
pa eto i ovim putem molim ako netko zna koji su to brojevi, da nas sve podsjeti
članci su bili napisani razumljivim jezikom, ja sam probao na 277B, 101Z i 221R i čuda rade
naravno, tih 80-ih godina metoda mjerenja je bila srp i čekić, uhometar i slično, ali je stvarno pomagalo
probano je umjesto 3N200 stavljanje i BF-961, BF-981 i sl, ali nije dobro igralo bez dodatnih zahvata, tj pomicanja radne točke, što Adam ispravno navodi
čak sam probao u 277B i drugi 3SK40 zamijeniti sa 3N200, ali nije dalo nikakvu vidljivu promjenu (ovo je za enigmatičare, nađite ga sami ako vas zanima)
slažem se jedino s tvrdnjom da uređaje ne trebaju dirati razni slaboličioci, ali ako YU1AW, PA0FRI i slični nešto napišu, sklon sam slijepo vjerovati
a i nakon što sam provjerim u praksi, širiti dalje
makar, jutros na kavi, moj jednoslovni prijatelj spomenu neke bisere i svinje
neki dan me jedan konstruktor pita za 101ZD s lošim VFO-om, da bi on stavio DDS unutra, možda netko hoće info da ga popljuje? al meni se ideja svidjela, zašto ne?
btw, ako netko želi iskoristiti pivu i ćevape koji su mi ponuđeni u drugom topicu, srdačno prepuštam
LP svima Dado