• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tiskanje QSL kartica u organizaciji HRS-a

Autor 9A1AA, 01. Srpanj 2020, 11:22:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Samo kratko da demantiram one koje tvrde da je HRS tek prije dva dana objavio informaciju o tiskanju QSL karata.
Informacija potpuno istog sadržaja kao ova što nosi datum od 28.06.2020 objavljena je na web i facebook stranici još 09.06.2020 u 09.57 sati (slika sa FB stranice u prilogu).
Kada aktualna vijet padne nisko na popisu vijesti potrebno ju je podići (promjenom datuma) da bi ponovo bila vidljiva na naslovnici. To sam i učinio pa se promijenio i datum objave vijesti.
Dakle, nije HRS kriv što netko nije vidio vijest koja je objavljena prije 20 dana.
73, Ivo 9A1AA

9A6NDZ

Potvrđujem da je tako. Ja sam mail Mariji poslao 10.06. jer je objava bila na stranici. 73
Moj SDR prijemnik: http://9a6ndz.ddns.net:8073

9A6NDZ

Vijest kaže da je odabrana tiskara od strane IO i da se za dalje javimo tiskari. Možda sam nešto propustio ili je tako praksa i prijašnjih godina. Mogao sam se javiti i sam tiskari bez da sam čekao IO ne kužim. Sorry možda sam pogriješio, ne znam više :)

9A8A

Citat: 9A6NDZ  u 12. Listopad 2020, 19:11:08
Vijest kaže da je odabrana tiskara od strane IO i da se za dalje javimo tiskari. Možda sam nešto propustio ili je tako praksa i prijašnjih godina. Mogao sam se javiti i sam tiskari bez da sam čekao IO ne kužim. Sorry možda sam pogriješio, ne znam više :)

Pozdrav !
Mogao si se i sam javiti ali tada bi te tiskanje QSL karti kostalo više?
Sada imamo popust na kolicinu jer je to sve racuna kao jedan posao?
A i onako se trebas tamo javiti i poslati izgled svoje QSL karte ili dogovoriti dizajn sa njima?
Da to sve saljes u HRS pa oni u tiskaru to bi onda trajalo....

73
Mark

9A6NDZ

Thanks Mark za info. Ako će trebati nekome složiti dizajna u PS-u slobodno neka se javi. Pomognem koliko mogu. 73

9A2M

Evo za sve zainteresirane, poslao sam tiskari mail i dobio sljedeći odgovor:

Poštovani,
Cijena je 175,00 kn sa pdv-om za 1000 kom.
Trošak dostave se plaća kod preuzimanja pošiljke.
Dimenzije QSL kartice su 14x9 cm. Na to treba dodati napust sa svake strane od 3 mm. To znači da priprema sa napustom treba biti 14,6x9,6 cm.
Tisak je 4/1 (boja/crno-bijelo) + plastificirano sjajno 1/0.
Papir: kunstdruck matt 250g
Minimalna jedinična količina za narudžbu je 1000 kom, odnosno naručuje se u koracima po 1000 kom (1000, 2000 ... 10.000 ... itd).

9A5HZ

Kod mene je tisak 0,14 kn +PDV ( 140,00 za 1000 kom +PDV) ali me nitko nije kontaktirao da dam ponudu. U gornjoj cijeni je i priprema. Da se zna hi.......
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A9EE

Par mjeseci trebalo za pronaći tri tiskare i donijeti krucijalnu odluku...  :o
A dalje, snađi se druže ili brigo moja pređi na drugoga...

Još odmah kod najave bio skeptičan oko ove grupne aktivnosti te dečke iz kluba upozorio "da kasne" sa prijavom... nisu mi vjerovali... zato se nisam niti htio petljati oko pregovora...
No završilo, točnije saga još traje, "ispod" mojeg očekivanja o brzini realizacije...

Kao drugu opciju za koju sam im na temelju zadnjeg osobnog iskustva predlagao bila je upravo gore spomenuta varijanta da kontaktiraju 9A5HZ.
Brzo, jednostavno, kvalitetno, korektno...
Od srca preporučujem kolegu 5HZ.

Jer i da sutra "svi grupno prijavljeni" dogovore sve, što iskreno sumnjam, karte za ovog mandata sigurno ne budete imali u rukama...

9A9EE

Gledam ponudu kalendara umjetnika koji slikaju ustima ili nogama.

Možda da se njih angažira? Dobije se originalni proizvod, a možda period dobivenih uzoraka bude kraći... Kad potrošim svoje budem se raspitao...
Ovako, dok se skupite, dok odaberete, dok pripreme organizirate, dok se zbrojite pa oduzmete, dok netko plati, dok netko preuzme, (nastavi niz...).
Ne samo da će produženi mandat završiti, nego možda i nove garniture...

NHF!

. .

9A2EU

Ovaj puta nije problem u HRS-u nego u nekim ljudima koji su se prijavili za tiskanje QSL kartica a do dan danas nisu dostavili svoju narudžbu i pripremu u tiskaru. Tiskara čeka da se sakupi ugogovorena količina od 80000 kartica za tiskanje i onda će odmah krenuti u akciju.

73
Zlatko, 9A2EU

9A3SM

Tomislave, 9A9EE

U tvome gore napisanome ima dosta istine ali ako kao pojedinac ne možeš to promijeniti onda si ili UNUTRA ili VAN što znači prijavi se i čekaj ili si jednostavno samoinicijativno nadjes tiskaru i platiš veću cijenu ali imaš karte u roku par dana ...

Bez obzira što Koki likuje na svome blogu kad je Zlatko napisao kako ovaj puta HRS nije ništa kriv to je jedina istina pa kako god to Koki sebi i Reniju objasnio i poslije ovoga mene mrzio ili zvao bilo kakvim imenima .. gdje su oni koji su obećali da će printati qsl karte preko tiskare u Varaždinu i sad odjednom ih nema ?
Koliko zaista treba vremena da se napravi predložak? Ja sam takodje neznalica za to ali imam prijatelja kojeg sam zamolio i napravio mi je 3 predloška za 2 sata .. znači u pitanju su pojedinci ne savez .. osobno sam imao negativno iskustvo sa pokušajem printanja kod drugog tiskara, isto sam morao čekati skoro 2 mjeseca da se pojavi čarobna brojka od 20 ili 21000 karata, onda sam čekao printanje, pa kad sam mislio da je gotovo dobijem 1000 komada karata koje nisu bile obrezane na dimenzije qsl karte nego je bijeli dio po 2mm sa svake strane bio vidljiv, druga hiljada karata nije ni stigla jer je u obrezivanju pogrešno obrezano itd itd .. kod Težaka sam osobno radio preko 50.000 karata i nikada nisam imao primjedbi na izradu i rokove printanja od trenutka kad je printanje počelo .. Muljaža .. nema .. čovjek ne prima novac na ruke već lijepo napravi predračun platim preko banke i sve legalno .. Preuzimanje .. po volji osobno ili poštom .. pa zar treba poštenije? Znači na nama ili pojedincima je čekanje i od njih ovisimo do kad to bude ..
Kome se žuri plati skuplje pa mozeš imati karte za tjedna dana iz Hr ili imaš opciju Bugarska, Ukrajina, Njemačkam, Slovenija .. naravno puno skuplje a o brzini ovisi kako pregovaraš ... evo to je razlog čekanja qsl karata .. vjerujem da Koki ovo zna da ne bi bio ovoliko zloban prema informacijama oko saveza .. ja ću mu reći sve što znam a ovo je priča koju sam ja osobno prolazio nekoliko puta ali ne na način da misli da ću mu biti cinkara iz metropole protiv nekoga .. treba pitati ili nazvati ali samo u dobroj volji i namjeri
Srdačan pozdrav svima a karte će stići pa bilo u ovom mandatu ili iza nove godine .. ja imam rezervu ( 8.000 komada )od zadnje Varaždinske ture od 10.000 i svako jutro uz jutarnju kavu polako na ruke ispisujem i šaljem ili odnesem do Zlatka za slanje a naravno uz to i kavu popijemo ..

Strpljen - spašen ... VY 73 de Mato - 9A3SM

9A9EE

OK, kužim.
Barem se zna s kim drugi put treba biti oprezan (koji kasne), ne računati unutar količine koja formira povoljniju cijenu, a ako upadnu u neku turu tiskanja, neka ih.

73,

. .