• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Gašenje 9A QSL biroa

Autor 9A3JB, 06. Lipanj 2020, 22:16:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Da ne bi bilo izvan teme, red je otvoriti novu temu, a to je na žalost gašenje jednog od najboljih qsl biroa od strane nekolicine glasnih članova!

Ovdje želim potaknuti onaj dio radio amatera koje još zanima razmjena QSL kartica i koji smatraju da ne mogu biti radio amateri bez toga komada papira, kako ga mnogi nazivaju, da se jave !

I opet da ne bude zablude i zabune, ovdje ne želim više polemizirati o onome što je bilo, već potaknuti razgovor o onome što će biti!

Odavno već postoji ideja nekolicine istomišljenika da se se oformi klub ljubitelja QSL karata i radio amaterskih diploma! E pa sad je vrijeme da na tome počnemo intenzivno raditi!

Kada kažem da biro u buduće, uza sav trud već izabranog novog qsl menagera ...neće moći odraditi svoj posao kako treba, onda to i mislim jer se ovo događa u vrlo nezgodno vrijeme i svi nedostaci takve odluke IO ...odnosno grupice kojoj ništa osim vlastitih interesa nije sveto i bitno...će vrlo brzo doći do izražaja!

Kako je gospodin Rolando u svakoj riječi preferirao rad biroa na privatnoj osnovi....ni ta mogućnost nije daleko od realizacije , kako bi se nastavio kontinuitet rada koji traje desetljećima i svima nama koji želimo taj komad papira, donio još više veselja!

Novoj ekipi koja misli da nešto misli, želim svako dobro, a Vama koji mislite ipak svojom glavom i slažete se s ovdje iznesenim predlažem da se javite sa svojim prijedlozima i idejama kako bi izgubili što više manje vremena i qsl kartica!

Marinko  9A3JB

9A1AA

Mike, znaš da na mene i članove 9A1KDE/9A3B uvijek možeš računati.  Meni je QSL-ka svetinja i tako će ostati dok dišem.
Vjerujem da već neku ideju modela neovisnog biroa imaš a možda ima i netko drugi pa nešto iskemijamo zajedno.
Kada se formira grupa zainteresiranih ljudi vjerujem da ćemo se moći dogovoriti i oko zajedničkog tiskanja QSL kartica u tiskari koja će dati dobar kvalitet za razumnu cijenu.

73, Ivo 9A1AA

9A3IV

SVE ILI NIŠTA

9A3JB

Plan je svakako biti QSL servis na visini kao što smo i bili! Pomoći svima koji žele oko potvrđivanja na svim platformama ...oko qsl menagera...učiniti racionalnim direkt slanja karata, dobivanje diploma...ukratko ...dati svoje znanje i iskustvo na raspolaganje onima koji to trebaju i žele!

Osigurati kvalitetni tisak karata i svega što je potrebno, možda napraviti neke nove diplome i aktivirati svoje istomišljenike da još više svojom aktivnošću pokažemo da radio amatera ima još u 9A!

Sve ideje su dobro došle!

9A3IV

https://rsgb.org/main/operating/qsl-bureau/receiving-cards-from-the-bureau/

Ovako je organizirano primanje qsl karata u Velikoj Britaniji. Ako procitate tekst, vidjet cete da se inzistira na aktivnoj ulozi onih koji primaju karte a ne pasivnoj kao kod nas. Nemoramo uvesti pod menađere, vjerojatno smo premali. Nije bitno, mozda nesto za razmislit.
SVE ILI NIŠTA

9A1AA

Asistent manageri = Mirko & Slavko ;)
Taj način dostave svakako treba zadržati i još ga razraditi sa ljudima koji žele pomoći drugima da što prije dođu do svojih qsl-ki
73, Ivo 9A1AA

9A3JB

Pod pojmom menađera sam prije svega mislio na EA5KB i slične jer ako nas je više i želimo od njega ili njih neke karte direktno...onda je to jeftinije  za svakog pojedinca...naravno ako ima interes za tako nešto!

Mi smo mali i važno nam je smanjiti cijenu koštanja slanja!  Na žalost to onima koji su srušili biro uopće nije bilo bitno jer nisu željeli znati koliko što košta ...a s druge strane nije im ni bitno jer su zaboravili da sam jedino ja znao koliko tko od njih radi po kartama! Sva njihova pošta zajedno je bila možda 2-3 kg godišnje....

Iskoristiti sve načine slanja.....imamo vrlo dobru suradnju s kolegom iz Banja Luke i drugih susjednih zemalja...sve su to stvari koje nam mogu jako dobro svima u regionu dobro doći! Robi je veliki znalac i prijatelj!

Mađarska je tu pod nosom itd...itd

Mislim da jako dobro poznam sustav rada i da uz Vašu pomoć vrlo brzo možemo početi funkcionirati !

9A1AA

Ovih dana mi YU1GU treba poslati QSL-ke iz Srbije za 9A stanice.
imamo suradnju i isa Srbijom a napravit ćemo i sa Z3 i 4O....ima i tamo ljudi koji bi razmjenjivali qsl karte.
73, Ivo 9A1AA

9A2JK

Ima nas zainteresiranih puno više nego što ih se javlja na forum.
Dio njih čeka službeno očitanje o stanju foruma.  Na kraju, jer biro
ne radi, biti će više zainteresiranih nego što je u prvi mah za očekivati.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JK

Uf, falija sam.  >:(
Umjesto ''Dio njih čeka službeno očitanje o stanju foruma.'',
treba pisati: Dio njih čeka službeno očitanje o stanju QSL biroa na forumu.

Kako god, pridružujem se inicijativi za osnivanje QSL biroa koji će raditi.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A1AA

Predlažem da novi bureau zovemo QSL servis.
Da ne brkamo onaj na papiru i ovaj novi u formiranju.
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Alo ekipa, molio bih vas da ne širite dezinformacije. 9A QSL biro SE NE GASI pa nije fer da stavljate ovakav naslov i tako plašite ljude.

Što se tiče vaše privatne inicijative želim vam puno uspjeha jer neke od stvari koje se spominju su upravo one koje sam predlagao prije x godina (no tada ste te moje ideje popljucali).

73 de Ivo, 9A3TY

9A3JB

Dragi Ivo

kao i obično....nisi pročitao dobro što sam napisao ili bolje rečeno....nisi pažljivo pročitao što je napisano!

Da jesi....onda se ne bi ovdje javljao i opet poticao raspravu u krivom smjeru! Da su revolucionari htjeli stvarno shvatiti što se događa sa stranim članovima HRS-a a ne paušalno dignuti revoluciju!!!....no nisu!  No, važno je da se digne raja na noge, a to..kao što znamo kroz povijest ...nikada nije bilo previše teško!

Dakle...da ne bude nismo znali....!!! JASNO sam napisao GAŠENJE 9A QSL BIROA KAKVOG SMO IMALI I ZNALI DO SADA!!! I jasno sam poželio svu sreću svakome tko bude radio taj posao pri Savezu! I ja, a naravno i svi ostali koji to budu htjeli ....ćemo raditi na dobrobit Saveza i svih članova..jer...mi smo ipak radio amateri!

73 de Mike 9A3JB

9A3TY

Citat: 9A3JB  u 08. Lipanj 2020, 09:28:37
Dragi Ivo
kao i obično....nisi pročitao dobro što sam napisao ili bolje rečeno....nisi pažljivo pročitao što je napisano!

Da Marinko, očito imamo problem u komunikaciji. Zaista ne znam zašto.
Evo, opet sam pročitao sve od početka ove teme. Stavio sam i naočale.
I dalje kao naslov piše "Gašenje 9A QSL biroa" a ne "GAŠENJE 9A QSL BIROA KAKVOG SMO IMALI I ZNALI DO SADA".
Pritisnuo sam ctrl-F za traženje i utipkao "KAKVOG" i dobio rezultat samo u tvojoj zadnjoj poruci - dakle prije toga se nije spominjao.
Ja sam samo zamolio da ne širite dezinformacije i to je sve. Vi postupite kako hoćete. (I do sada ste.)
Sretno vam bilo !
73 de Ivo, 9A3TY

9A3JB

Ma je Ivo, čudno je to da imamo problem u komunikaciji, zaista čudno..no zar je to bitno...ionako smo odavno MI  i VI , kako ti to lijepo kažeš!

Kako smo do sada MI , kako ti veliš , radili kako smo htjeli a ne kako smo trebali!?...lijepo zaobiđi ovu rubriku i nemoj opet stvarati pomutnju s tvojim istraživačkim duhom Robina Huda jer ćeš nam opet uništiti radost hobija! Demokracija je bila u staroj grčkoj nešto, no demokratija kojom se VI služite spada u politikanstvo...a ja ponavljam....MI smo radio amateri a ne bombarderi s jadrana! Dobili ste što ste htjeli !

Lijepo te pozdravljam i završavam polemiku na ovaj način kao do sada!

Ivo...9A1AA...jel imaš već saznanje koliko bi karata i znakova štampao za svoj krug ljudi i prijatelja?  Ja planiram raditi karte za sebe pa da polako saberemo sve koji bi htjeli štampati i napravimo super kvalitetu za dobru cijenu!