• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DIG - Diploma-Interest-Group

Autor 9A3SM, 05. Travanj 2020, 11:02:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3SM

Pozdrav svima,

U ovo vrijeme koje nas je zadesilo zadnjih dana i tjedana najveće pitanje je kako izbjeći dosadu ili činiti nešto korisno da ti ne bude dosadno ..
Nama ljubiteljima radio amaterskih diploma ovakvo vrijeme je kao kap vode na vruć kamen ... 2dcl kave ili čaja i pogled na qsl karte i evo korisnog posla..
Prebirući svoje QSL karte uvijek se nađe nešto za neku novu diplomu. Bitno je samo htjeti i uvijek se nađu neke nove propozicije.
U tome nam može pomoći i čitanje propozicija iz programa DIG ili prevedena kratica je GRUPA LJUBITELJA DIPLOMA. Tu se nadje za svakoga ponešto i na kraju nas to razveseli.
Diplome su lijepog izgleda, prihvatljivih cijena i nisu neosvojive za svakog onog tko je na bandu i ima primljenih qsl karata jer za te diplome se računaju samo potvrdjene veze.
Nas u Hrvatskoj je do današnjeg dana 23 člana DIG i pokušavamo dostići brojku od 25 članova DIG-a da imamo pravo na uvjetno rečeno osnivanje svoje  9A DIG Sekcije.
Ukratko o DIG propozicijama .. da bi se postalo članom DIG-a potrebno je imati minimalno 25 različitih diploma ( ne iz kontesta ) od kojih najmanje 3 MORAJU biti iz programa DIG-a.
Diplome su osvojive u papirnom ili pdf formatu pa o tome ovisi i njihova cijena.
Članarina je jedna tj samo prilikom učlanjenja se uplaćuje 15 Eura i dalje ako ne želiš ništa ne plaćaš ali ako želiš svake godine primati novu DIG knjižicu sa popisom članova, propozicije novih diploma i slično plaća se 10 Eura ali kako sam rekao nije obavezno.
U zadnjih 10tak dana zatvorenost u svojim domovima su iskoristila 4 naša prijatelja te su se uhvatili prebiranje qsl karata i provjere Lotw potvrđenih veza i kada su vidjeli da imaju uvjete za razne diplome to su kompletirali i poslali na potrebne adrese i DIG diplome su im u kratkom vremenu stigle nazad.
Njihov trud i ustrajnost ih je stavilo u medjunarodno priznatu ekipu ljubitelja diploma pa im ovim putem čestitam.

DIG #    ZNAK     IME
6446    9A1AA    Ivo
6447    9A9CW  Rifet
6449    9A9K     Krešo - Kiko
6450    9A5VS   Vito

S obzirom da znam da kod nas u 9A ima dosta ljubitelja diploma i aktivnih radio amatera na digitalnim modovima gdje tih diploma zaista ima na pretek vjerujem da bi se mogao pronaći još koji zainteresirani za DIG pa da nam se broj poveća.

Sve potrebne informacije oko DIG-a te u vezi propozicija se mogu pronaći na web stranici ove grupe : https://diplom-interessen-gruppe.info/downloads/  ili možete i mene osobno kontaktirati ako mogu kako pomoći.

Svima želim ugodno provođenje vremena u kući i da nam je što manje dosadno uz najljepši hobi na svijetu naš radio amaterizam ..
VY 73 de Mato - 9A3SM


9A1AA

Meni se svidjelo što se sve može riješiti elektroničkim putem i plaćanjem Paypalom
Nema odlazaka u poštu a i diplome u pdf formatu su puno jeftinije (kasnije ih printam u jednom Foto-studiu za 4kn/kom).
Manageri za pojedine DIG diplome kao i sekretar DIG-a, Werner DH1PAL, promptno odgovaraju na e-mailove i odgovaraju na svaki vaš upit.

Svaki novi član dobije i membership packet ;)
73, Ivo 9A1AA

9A3SM

Evo, na kraju trud se isplatio.

Sa današnjim danom novi DIG znak će se pojaviti u eteru.. to je 9A0DIG, 9A DIG sekcija u Hrvatskoj.
Zahvaljujući prijateljima ljubiteljima radio amaterskih diploma i njihovim učlanjenjem u svjetsku obitelj ljubitelja diploma DIG dostigli smo potrebni broj od 25 amatera članova DIG-a i time i pravo na osnivanje svoje DIG sekcije.
Sa današnjim danom počinje sa radom pozivna oznaka DIG sekcije Hrvatska 9A0DIG koja će donositi 3 boda za DIG plakete i trofeje.

VY 73/77 de Mato - 9A3SM


9A5N

Mato prijatelju,

Napokon ti se ispunila dugogodišnja želja.

Sad razmisli o 9A DIG diplomama i 9A DIG klubu.
73 de Neno 8)