• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DMR repetitori u Hrvatskoj

Autor 9A6A, 08. Siječanj 2020, 15:06:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2M

Ne radi se o ometačima nego o ljudima koji su nabavili DMR uređaj a nisu ga još isprogramirali.
Viđao sam to jako puno puta na svim DMR repetitorima u Hrvatskoj.

Što se tiče TG-91 ona je na nekim repetitorima uključena kao statička grupa na slotu 2 subotom u vremenu od 16-19 UTC kada traje WW DMR sked.
Osobno ne vidim u tome problem jer su nam DMR repetitori ionako prazni, aktivnost na njima je jako slaba, ali ako baš nekome smeta i htio bi razgovarati s nekim lokalno na slotu 2 ni to nije problem. DMR repetitor će bez obzira što je TG-91 statička grupa uključena, primati i lokalne razgovore i dijeliti stream i tog razgovora i skeda.

Druga mogućnost je da sysopi pojedinih repetitora ugase TG-91 grupu subotom pa tko se želi prijaviti na sked može je aktivirati dinamički svakih 10 minuta.

Btw, što će nam DMR repetitori ako ih ne koristimo RF putem nego preko aplikacija s interneta?

73 de 9A2M, Hrvoje

E79MCG

Postoji li mogućnost da se jug Hrvatske, točnije područje oko Metkovića pokrije DMR mrežom?

73 za sve

E77CMM

Postoji li uopće igdje ikakva lista ili karta radioamaterskih repetitora u RH a da je točna?

9A8A

Pozdrav !

Ovo je najtocnije:
https://www.hrvhf.net/index.php/repetitori

73
Mark

Citat: E77CMM  u 18. Srpanj 2023, 19:05:07
Postoji li uopće igdje ikakva lista ili karta radioamaterskih repetitora u RH a da je točna?

9A4WW

Točno, točnije, najtočnije....

Svi bi sve na pladnju a informacije koje imaju drže za sebe...

Kako ja održavam jednu od karata, radim osvježenje podataka na osnovu poruka ili postova koje su objavljeni na ovom forumu.

Ako želite točnost, podijelite točne informacije....

Lp, 73

Alen, 9A4WW

9A2M

Pozdrav Alene,

Ja sam se unazad 3 godine trudio da ti pošaljem podatke za svaki postavljeni repetitor za koji sam saznao preko raznih izvora (Slušajući ih, postavljajući ih, prateći razne WhatsApp grupe, itd...).

Na ovom forumu je malo tih informacija objavljeno jer za te stvari imamo specijalizirani UKV portal.

Baš radi točnosti, izabran je Povjerenik za repetitore, 9A5VLK/Aron koji bi trebao imati sve točne podatke.

Ali izgleda da je tvoja i njegova komunikacija jako loša?

73 de 9A2M, Hrvoje

9A4WW

Hrvoje, hvala ti na tim informacijama koje si mi slao.

Poanta mog posta bila je potaknuti ljude da dijele informacije i znanje.

Po starom dobrom običaju, najlakše je okriviti Savez tj. osobu koja se primila posla volonterski....

Lp

Alen, 9A4WW

9A2M

Alene, nisam okrivio nikoga nego sam ti samo htio pomoći u prikupljanju podataka.

Pretpostavljam da bi Povjerenik za repetitore trebao imati sve podatke.

Email adrese od vas obojice su na UKV portalu i možete komunicirati bez problema.

Ako se on ne javi tebi, javi se ti njemu.

Jednostavno, zar ne?

73 de 9A2M, Hrvoje

E77CMM

Citat: 9A4WW  u 26. Srpanj 2023, 15:33:29
Točno, točnije, najtočnije....

Svi bi sve na pladnju a informacije koje imaju drže za sebe...

Kako ja održavam jednu od karata, radim osvježenje podataka na osnovu poruka ili postova koje su objavljeni na ovom forumu.

Ako želite točnost, podijelite točne informacije....

Lp, 73

Alen, 9A4WW

ocito postoje neki stari problemi i netrpeljivosti u sto ne zelim ulaziti. Nezgodno je nama mladima koji tek ulazimo u to doci do informacija. Svakako hvala na odgovoru. A ovdje na linku kao sto vidim, radi se na DMR repetitoru na Biokovu. Jako dobra pozicija, kada se moze ocekivati pustanje u rad?

73, Martin

9A2M

Pozdrav Martine,

I tebi ću dati isti odgovor kao i Alenu. Koliko je dana prošlo od mog zadnjeg posta? Vidiš li da li je Povjerenik za repetitore odgovorio? Ne znam da li su se njih dvojica čuli ili nisu. Tvoje pitanje također zna jedino i isključivo Povjerenik jer radi se o magistralnom repetitoru.

Alen me je optužio da napadam HRS i čovjeka koji volonterski obavlja svoj posao.

Točno, obavlja ga volonterski, čak sam bio i svjedok kada se sam javio za tu poziciju. Svaka mu čast na tome.

Ali druga stvar je kako ga obavlja. Možda trenutno nema vremena zbog poslovnih obveza?

Zar je problem odvojiti 5 minuta i javiti se na forumu i napisati par rečenica?

I posljedne ali ne manje bitno. Pola repetitora radi bez dozvole HAKOM-a a taj posao također treba rješavati Povjerenik.

To je prioritet a tek onda postavljanje novih pa i ovog na Biokovu koji je također magistralni.

A HRS valjda ima viška novaca da plaća kazne ukoliko to HAKOM sazna pa ni Izvršni odbor nije za to briga.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A7BCP

Alene upisuješ li power-hotspotove u kartu? Pozz