• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Hackrf one razmjena iskustava

Autor 9A5ADI, 11. Studeni 2019, 06:42:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ADI

Pozdrav, evo prije koji dan mi je stigao Hackrf one, konačno su kinezi napravili klon pa ga se može naći po prihvatljivoj cijeni. Program koji koristim je sdr angel i sdr#. Probao sam pozivati na 14.060 sa qrpp HI. Malo je nepraktično u programu prebacivanje prijema i predaje. Da li je tko probao raditi veze sa hackrfom?

9A4GL

Pozdrav. Jesi izmjerio snagu tog klona? Nemam sa čime točno, no čini mi se da moj daje oko 1uW (microwatt), a trebao bi 10mW, testirao sam na 2m. Ne znam jel ja nešto krivo radim ili sam kupio primjerak kojem nešto fali. Naravno na Aliexpressu više kod tog prodavatelja ga nema.
73 de Tihomir 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A4QV

Tihomir pozdrav,

1 uW je sigurno premalo ako je sve ako treba.
Ne znam da li je kopija identična originalu, pretpostavljam da je, pa onda možeš imati nekoliko problema:

Kvar - izlazni PA MMIC
Kvar - RF switch
Preklapanje RF switcha, možda ne preklapa.

Prije godinu dana sam popravljao jedan originalni HackRF sa portapackom.
Prijem mu je bio gluh, sa pretpojačalom je radio slabije nego bez.
Zbog jakog polja oko antene izgorio je LNA sa MMIC-om.
U originalu se isti tip MMIC-a koristi za LNA i za TX PA.
Dosta je osjetljiv na ESD i na malo jače signale na anteni pa sam ga, ne baš jednostavno zamijenio sa robusnijom opcijom u sasvim drukčijem kućištu.
Sada je šumni broj malo veći ali barem ne trebamo strahovati od jakih signala na ulazu.

Mislim da kod tebe ne preklapa RF switch ili je MMIC prdnuo...

QV