• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR KUP 2019

Autor 9A3DF, 17. Svibanj 2019, 10:16:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3DF

Nešto bi u pravilima natjecanja trebali promijeniti, jer mi nije jasno zašto u logu 9a7b nije moja veza i ja gubim poene bez moje greške.
U privitku je audio zapis zbog kojeg pišem ovaj post.
Čestitke 9a1wff na osvojenom prvom mjestu u klupskoj kategoriji.
VY 73!

9A1AA

Taj zvučni zapis i svoj prigovor pošalji na email hrkup@hamradio.hr
Predlažem ti da obrišeš taj snimak sa foruma jer su neki bili na rubu tužbe i za manje stvari ;)
Kažu da nije dozvoljeno javno objaviti snimak bez privole drugog koorespondenta u vezi......

PS. Otvaranje nove teme ništa ne košta i doprinosi redu i lakšem pretraživanju foruma
73, Ivo 9A1AA

9A4DC

Lip pozdrav 9a3df. Ukoliko mislis da si ostecen posalji nam (KV Povjerenstvu) Sluzbenu zalbu ( u skladu s Opcim i Propozicijama HRK) prilozi taj zvucni zapis uz Zalbu, jer bez toga nemozemo i nesmijemo reagirat (forum nije u Propozicijama) . Mail za slanje zalbi je u Propozicijama (a mozes pod cc stavit i moj mail damircar9a4dc@vip.hr) .
Tnx na sudjelovanju.
Vy 73 de 9a4dc

9A3TY

Citat: 9A1AA  u 17. Svibanj 2019, 10:55:10
Taj zvučni zapis i svoj prigovor pošalji na email hrkup@hamradio.hr

Dragi iskusni kontestaši i članu povjerenstva,
da vas malo podsjetim na Opća pravila KV natjecanja u organizaciji HRS-a
https://www.hamradio.hr/download/KV_opca_pravila_natjecanja_HRSa.pdf

"Video i audio zapisi natjecanja od strane sudionika u slučaju primjedbi mogu se prihvatiti kao vjerodostojni dokaz samo u slučaju da su dostavljeni povjerenstvu prije isteka roka za dostavu dnevnika veza"

Dakle, prošla baka s kolačima.

Nemojte me krivo shvatiti. Već davno sam javno izrazio neslaganje s ovom odredbom i pitao za njeno obrazloženje ali odgovor od (tada) nadležnih dobio nisam.

Predlažem ti da obrišeš taj snimak sa foruma jer su neki bili na rubu tužbe i za manje stvari ;)
Kažu da nije dozvoljeno javno objaviti snimak bez privole drugog koorespondenta u vezi......

Baš me interesira tko to kaže? Nije riječ o privatnom razgovoru već o javnom.
A i Bandić bi imao što reći po ovom pitanju ...

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Da, imenjače,  u pravu si.
Sad je kasno za "zvučnu intervenciju".
O ostalom ne bih jer ja više ne radim ova Kup natjecanja. ....samo sam htio pomoći Željku ali sam zaboravio na rok...
73, Ivo 9A1AA

9A3DF

Nisam ja ovo pisao radi bodova. Stvar je u tome da se malo glupo osjećam nakon dosta svojih grešaka još mi se doda i tuđa greška.
Prezadovoljan sam svojim uspjehom i volim raditi u tim našim natjecanjima , a ovakve stvari me neće pokolebati da se više ne radim .Zadovoljstvo natjecanja i druženja na opsegu je puno veća od nelagode zbog ovakvih sitnih grešaka.

9A5M

Nisi jedini Zeljac za gubitak 7B veze, audio snimka i kod mene postoji

9A6AA

To da se tonski zapis mora poslati prije isteka roka za dostavu dnevnika je velika bedastoća. Zamislite da povjerenstvo od sviju dobije tonske zapise zajedno s logovima. Zar će ih provjeravati jedan po jedan? Zar nije učinkovitije da se snimka pošalje kada ustanoviš da nešto nije u redu kao što je to primjetio Željko, odnosno, kad se objave neslužbeni rezultati? Naravno da je!

Dakle, Zlatko, 9A2EU, hitno promijeni tu odredbu u pravilima! Ne treba skupština za to.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3LI

Citat: 9A3TY  u 17. Svibanj 2019, 14:56:11

Baš me interesira tko to kaže? Nije riječ o privatnom razgovoru već o javnom.
A i Bandić bi imao što reći po ovom pitanju ...

I mene zanima tko je taj "zagorec-se bum vas tužil" koji prijeti nekakvim tužbama, čim stisneš mikrofon ili taster u predaju
a tvoja konverzacija nije zaštičena nekim patentom zaštičenim protokolom zaštite tj. kriptiranja
ti si javan u el. mag. spektru. Ako se koristi zaštičeni protokol a objavi se konverzacija tada je najvjerojatnije
tužba od vlasnika protokola koja je možda i 100 puta teža od nekog uvrijeđenog korisnika.
To je jedan od razloga zašto nemamo dekodere za Pactor-3/4, "Robust Packet" i ostale patentom zaštičene protokole.
Tu bi se sad dalo raspravljati do jutra o frekventnom spektru koji je korišten tako da odmah odustajem od daljnjih odgovora
jer odemo van teme.