• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

P5

Autor 9A6AA, 20. Studeni 2018, 14:20:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

P5
Nešto razmišljam... Sjeverna Koreja se otvara prema svijetu... Proučavam: Mada se na https://www.youtube.com/watch?v=30P9fbdkGKA&feature=youtu.be lako zaključuje da je šansa da se sudariš iznad Sjeverne Koreje vrlo mala, iz Pyongyanga kompanija Air Koryo ipak ima čak 4 linije: za Peking, Shangai, Vladivostok i Shenyang. Let Zagreb-Moscow-Peking-Pyongyang: +3000 USD. Tako nekako.
Odmah se stvorila mala petočlana međunarodna grupica. Koki, obećajem, dobit ćeš QSL-ku!
No... na moj upit o mogućnosti rada iz Sjeverne Koreje, stiže odgovor za par dana. U potpisu stoji:
Special Delegate for the Com. for Cultural Relations Government of the DPR of Korea

"Dear Sir,
We receive many requests related to Ham Radio.
We are sorry but our Korean People's Army in charge of radio operations, does not give any license for foreign radio amateur until now.
There is some claims from a polish person that said he was allowed to transmit from Pyongyang some years ago, but that's not true and he faked everything.
Best regards"

Nije koristilo što sam napisao da mi je buraz prije 39 godina s Goranovcima nastupao ispred Kim Il Sunga, dedice današnjeg Vođe. Napisah mu da nas stavi na waiting listu.... Tko zna... Sada mogu pospremiti obleku koju mi je supruga pripremila za P5 zatvor.

Ništa. Razmišljam o Month Athosu. S obzirom da tamo mogu doći samo muškarci, bio bi to još jedan dokaz da spadam u tu skupinu. A i bliže je....

"DX never sleeps..."

9A6ST

Emire sta kazes na Arwad otok u Siriji, naravno ako nije ratna zona ..
73, Zeljko 9A6ST

9A6AA

Malo mi je mutna situacija u toj zoni.
Ne znaš s koje strane može nešto doletjeti a da nije ptica...

Možda poći na North Sentinel Island. Tu barem znaš što to "prosto zrakom leti" a nije ptica:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/objavljeno-pismo-mladog-amerikanca-kojeg-su-likvidirali-clanovi-izoliranog-plemena-molim-vas-ne-ljutite-se-na-njih-ako-me-ubiju/8085260/

"DX never sleeps..."

9A6WW

Dobra ideja. VU4 Andaman & Nicobar je prilično tražena roba.
Istina, ima tu i drugih otočića, ali za ljubitelje pravih avantura Sentinel se preporuča. Pa pouči ljude što je FT8 i da se ne bore strelicama protiv neminovnosti.

U P5 bi to teže prihvatili, teško bi prošao bez višegodišnjeg preodgoja.

9A8A

Pozdrav !

Eh, o Andamanu bi se moglo raspravljati (tek je na 57. mjestu po ovoj listi) ali po DX stranicama najtrazenije su:

1. P5 DPRK (NORTH KOREA)
2. 3Y/B BOUVET ISLAND
3. FT5/W CROZET ISLAND
4. CE0X SAN FELIX ISLANDS
5. BS7H SCARBOROUGH REEF
6. BV9P PRATAS ISLAND
7. KH7K KURE ISLAND
8. KH3 JOHNSTON ISLAND
9. VK0M MACQUARIE ISLAND
10. FT5/X KERGUELEN ISLAND
11. 3Y/P PETER 1 ISLAND
12. FT/G GLORIOSO ISLAND
13. YV0 AVES ISLAND
14. KH4 MIDWAY ISLAND
15. ZS8 PRINCE EDWARD & MARION ISLANDS
16. VP8O SOUTH ORKNEY ISLANDS
17. PY0T TRINDADE & MARTIM VAZ ISLANDS
18. PY0S SAINT PETER AND PAUL ROCKS
19. VP6/D DUCIE ISLAND
20. SV/A MOUNT ATHOS
Izvor: https://dxnews.com/dxcc-2017/

To je prvih 20 ali sve zavisi o financijama i volji/zelji/mogucnostima :)

73
Mark

9A6WW

Hi Mark,

Tnx info... vidim lista je dosta dinamična, a već me dugo nema na KV... no za utjehu Emiru Andamani su ipak IOTA AS-001.

Gn!

9A6AA

Ipak bih sačekao razvoj situacije oko P5.
Sve je moguće...

U međuvremenu, ozbiljno razmišljam da posjetim Monk Apolla...
Kad zbrojiš i oduzmeš rizik, traženost, troškove i ostalo, to je najbolja kombinacija...

"DX never sleeps..."