Nešto razmišljam... Sjeverna Koreja se otvara prema svijetu... Proučavam: Mada se na
https://www.youtube.com/watch?v=30P9fbdkGKA&feature=youtu.be lako zaključuje da je šansa da se sudariš iznad Sjeverne Koreje vrlo mala, iz Pyongyanga kompanija Air Koryo ipak ima čak 4 linije: za Peking, Shangai, Vladivostok i Shenyang. Let Zagreb-Moscow-Peking-Pyongyang: +3000 USD. Tako nekako.
Odmah se stvorila mala petočlana međunarodna grupica. Koki, obećajem, dobit ćeš QSL-ku!
No... na moj upit o mogućnosti rada iz Sjeverne Koreje, stiže odgovor za par dana. U potpisu stoji:
Special Delegate for the Com. for Cultural Relations Government of the DPR of Korea
"Dear Sir,
We receive many requests related to Ham Radio.
We are sorry but our Korean People's Army in charge of radio operations, does not give any license for foreign radio amateur until now.
There is some claims from a polish person that said he was allowed to transmit from Pyongyang some years ago, but that's not true and he faked everything.
Best regards"Nije koristilo što sam napisao da mi je buraz prije 39 godina s Goranovcima nastupao ispred Kim Il Sunga, dedice današnjeg Vođe. Napisah mu da nas stavi na
waiting listu.... Tko zna... Sada mogu pospremiti obleku koju mi je supruga pripremila za P5 zatvor.
Ništa. Razmišljam o Month Athosu. S obzirom da tamo mogu doći samo muškarci, bio bi to još jedan dokaz da spadam u tu skupinu. A i bliže je....